Ja sam dobio 52% od traženog...
ja 68%
Cim veci iznos uplacen to je manji postotak dobiven prema onome sto sam primjetio. Dakle joe je uplatio vise od sokola.
Ja sam dobio 52% od traženog...
ja 68%
Cim veci iznos uplacen to je manji postotak dobiven prema onome sto sam primjetio. Dakle joe je uplatio vise od sokola.
Ajme renchi, nikada od tebe niti ministar, a nedaj bože, i nešto više u vladi.
Da, bas sam to htio reći. Bolje da se ugleda na Habijana. On je lupetao laži godinama dok ga nije veliki šef primjetio i uministrio kao i sve ostale. Nego da se vratimo na temu i upletemo jos i gatanje. Do kada ocekujete popuste na koei i jos bolje na kotr2 ?
Nema hleba od Obrane. Mogu samo Bradley popraviti.
Ali vagoni 👌
Ako tako nastave, pojacat cemo pozicije.
Proizvodnja borbenih oklopnih vozila ili tenkova spada, uz proizvodnju aviona, u grupu najzahtjevnijih proizvodnih procesa kojima prethode godine istraživanja, projektiranja prije prvog vara.
Recimo, famozni tenk M-84 je malo preuređeni ruski T-72. Licencu je od SSSRa kupio još Tito za života, a prvi tenk je s proizvodne trake sišao 1984. Dakle, pet godina samo za preinake na gotovom tenku. Uz opasku da je u Đuri rađeno završno sklapanje komponenti koje su u Brod stizale od Vardara pa do Triglava, a poneki dijelovi i iz bivšeg Varšavskog pakta.
Postoji donekle mogućnost sklapanja M84 s ponekim novim uređajem unutra, ali sumnjam da bi se danas našao kupac voljan kupiti tenk star 40+ godina.
Shema koja je napravljena prije skoro 20 godina s Patrijinim borbenim vozilima je najbrži način kako uspostaviti proizvodnju, odnosno sklapanje gotovih komponenti. Međutim, gotovo svaka zemlja koja je s Patrijom sklapala ugovor dogovorila je sklapanje vozila na svom teritoriju.
Teško je očekivati bilo kakvu novu vojnu proizvodnju, pogotovo u nekom kratkom roku. Ja se iskreno nadam da neće biti ni potrebna već da će civilni program bujati.
Civilni program ce bujati, ali ne mozemo gurati glavu u pijesak. Evropa se mora trgnuti i poceti naoruzavati kako zbog toga da pomogne Ukraini da zavrsi rat tako i zbog sebe same jer naranđasti klaun je nepredvidljiv i upitno sto ce biti sa Amerikom jer vidimo da imaju veliki problem Kine koja pokusava postato sila no1. A Đuro ima više iskustva i mogučnosti servisirati i sklapati naoruzanje od velike vecine proizvođača traktora, automobila i slično pa nije nemoguće da i u tom sektoru ne otkinu dio kolača .... Sto se vagona tiče tu su pokazali dobru dozu ozbiljnosti.
Display MoreS kojim to proizvodom? Trenutno sami mogu proizvoditi jedino razminirač kojeg su razvili od nule.
Tenk je samo finaliziran u Đuri, zadnji 2003., nakon toga samo održavanja, bez ikakve modernizacije.
BOV sastavljeno što je trebalo za MORH, istekla licenca.
Bradley, smiješno i spominjati, vraćanje na tvorničke postavke ood budnim okom BAE Systems, dodatna vrijednost nikakva.
Đuro nema proizvodni vojni program, samo održavanje.
Ali se zato broj proizvedenih vagona povećao x5, a uskoro bi mogla niknuti i nova proizvodna hala jer je plan isporučiti 2000 vagona godišnje, što je skoro 10 dnevno.
Vagoni su posao koji je digao tvrtku iz pepela i samo neka tako nastave biti ce odlicna investicija za nas male dioničare, sam servis i modifikacija borbenih vozila trenutno nije ali se moze razviti u dobar dodatni posao kao i proizvodnja oklopnih vozila i statigajaznamcegasve ovisno o potrebama, jer predispozicije, iskustvo i donekle alati su tu. A tko ce drugi ako nego Đuro ?!?
Meni nista ne znaci kad ste vi usli, nego kad sam ja. Osim ako mislite dijeliti zaradu 😀
Ne mjerim ja od kada sam ja usao u Adris vec kada su vase mame i žene usle u obveznice.
Sudeći po cijeni, rijetko gdje ima optimizma kao ovdje...
Pomalo je nerealno vidjeti da je ĐĐ ostvario 7 milijuna eura dobiti, očito se može.
Pa ako krene EU se naoruzavati đuro će imat posla preko glave
Isti taj Bakic je na sva usta hvalio DDJH, DLKV, ARNT...sve su vidimo i gdje i sta su prosle. Jedino je sa RIVP imao pogodak
a sto fali ddjh-u i dlkv-u ??
Polako. Prvo na 65
nekako to mi isto izgleda kao utopija kako sve sada izgleda u svijetu oko nas
Sve u ovoj drzavi je utopija. A mi smo mađioničari.
Znaci po tome dionica ide na 80 €, ali ne izgleda tako baš
Polako. Prvo na 65
Jedino se Končar nije vratio na razine prije jučerašnjeg pada.
Polako. Vratiti ce se. Iskoristi popust
Molim da mi se dozvoli psovanje ovih prodavača na KOTR2 jer nisam na vrijeme imao sredstva za kupnju.
Ja sam nesto kupio malo danas. Sunašce naše jos ima toga dosta tako da nisi zakasnio. Mozda cak dobijes i popust ako budes strpljiv.
polako kupujemo ? Sunce naše još ima robeee
Eto zadnje tri godine + dividenda. Ako su tebi obveznice bolje. Ok Meni nikako.
Također, 2008a mi je bio pravi paad
Al smo se digli i sad smo jos jaci !
pazite sad. Koga god pitao, nitko nije prodao nista, svi samo bi kupili ili kupuju. Ne štima matematika. A tko je prodava ?!?
za mnoge forumaše ovo možda prvi veći pad, za nas koji smo tu od ranih 2000tih nagledali smo se padova 2008, 2011, 2017 2020..
pametno birajte i sretno.
Ja se sjecam 2007/8 ... Ostalo iskreno i ne bas
Pa zar nema nikog ovdje tko je nesto prodao ???
Ja nisam ništa prodao
Pa netko je morao. Ni ja nisam
Vremenom će, mislim, dolaziti razlozi za pad na ovoj našoj burzici... kako/ako bude kriza u HR jačala (zadnjih mjesec dva od nekih poduzetnika čujem da škripi, a ima još znakova) ... (bolje se) malo zakešat dok ne prođe dim ... a bilo je tu i margina (koji koštaju, a burza baš i nije davala znakove za daljni rast)
Slabijima poduzetnicima škripi već od prošlog ljeta a Plenki osniva renđersku službu.Sad jos samo čekam izjavu da smo u banani.
svima nama škripi već jako dugo, a cilj nije spasiti nista nego drpati i pričati bajke. Kada ce tome vec doci kraj ?
Hm, al zaista,
koji je najlogičniji razlog za toliki pad na gotovo svim dionicama?
Produžetak rata
Umjesto , skorog kraja
Pa zar nema nikog ovdje tko je nesto prodao ???
Cemu strah, sve pada ovih dana ali smisno je da 70k eura prometa srusi cijenu za 10%
Padale su cijene i po 20% na puno manjim iznosima. Mala je burza, pa cak i dionice koje mi tu smatramo likvidnima su u principu smijesne. Neki fond čim mrdne ode sve u ponor. Trump je lijepo zakuhao ....