1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• All
    • July 25, 2025 at 8:12 PM
    Quote from Hawk Tuach
    Quote from Tešanj

Ako fond ne smije imati jednu dionicu preko 5%portfelja onda PBZ,AZ i Erste moraju prodati na ovoj cijeni 500 000 dionica.Ako krivo računam ispravite nisam brojao u komad već otprilike.

Krivo ste izračunali. Ne znam kojom logikom ste se vodili, ali moguće da ste pobrkali 5% izdanih dionica i 5% vlastita portfelja (NAV), naglasak je na na NAVu, a ne ukupnom broju dionica.

Na razini cijene 570 € (i uz trenutni NAV koji se ne smije zanemariti), Erste Plavi i PBZ CO svaki ima cca 35,000 kom viška koje bi trebao riješiti (samo da zadovolji uvjet pasivnog prekršaja), dok AZ je debelo ispod 5% NAVa i on bi komotno mogao kupiti sav taj višak što druga 2 fonda moraju prodati.

AZ i je kupio u travnju po 430 na padajućem tržištu za 10 milijuna €, ali trenutno i oni prodaju za dobrovoljne fondove, (razlozi mogu biti limiti ili interna procjena),

Takođeru imajte na umu da su prodavali za manje fondove i na razinama iznad 500 pa kupili za veliki fond po 430 u momentu raspada tržišta.

A taman sam htio napisati. No Hawk je to strucno objasnio. Ja bi to zdravoseljacki ...

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• All
    • July 25, 2025 at 11:35 AM
    Quote from smrznuti

Izašao izvještaj (jučer oko 16h) koji "nije ništa posebno" (čitaj nema porasta dobiti q2 2025 vs q2 2024 ) i od tada krece ovaj pad ... rekao bih da ćemo za ponovnih 4140 trebati pričekati i godinu dana (onako bubam) tj. mislim da je to to od rasta za neko vrijeme

Izvjestaj je kako smo i predviđali, obzirom da su na full kapacitetu ... Sve po planu. Da dobro netko kaze, izvanrednom divkom bi se mogli pocastiti :)

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• All
    • July 24, 2025 at 10:48 AM
    Quote from Takamina

To bi doslovno trebao biti njihov prvi potez ako iole razmišljaju o dioničarima

Bolje ti je ovako. Moci ces reci da si netko i nesto ako drzis takvu zvjer u portfelju ^^ a i manje burekarenja buda s njom.;)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • July 24, 2025 at 9:41 AM
    Quote from superfly

Nebin toliko daleko išao što se tiče nove uprave, jer da nema povjerenja ne bi ovako cijena išla gore, a isto tako smatram da po okončanju rata Ad plastik će imat puno benefita po pitanju rusa u vlasničkoj strukturi i po pitanju ruskog tržišta. U isto vrijeme smatram da je Došen radio odličan posao u ovim turbulentnim vremenima.

Turbolentna vremena su izraz za nerad. Adpl je loše vođen zadnjih godina i rezultat je evidentan. Nadam se da je tome sada kraj te da ce nova uprava pokazati da vremena vise nisu turbolentna sto zelimo svi skupa, slagali se, ne slagali, bili bezobrazni ili imali normalan način komunikacije.:) A ovisno o njihovom daljnjem radu ovisiti ce zainteresiranost dionicara pa tako i cijene same dionice. Vrlo jednostavno.

• Žito d.d. - IPO

• All
    • July 24, 2025 at 8:59 AM
    Quote from bjane
    Quote from All

Eto štiva .....

https://www.poslovni.hr/burze/poznati-…e-zasto-4492297

nemam ništa protiv.

ali ni Podravka nije za baciti ,od kad su uzeli Belje ,Vupik...8)

Nisam tako hrabar. :)

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• All
    • July 24, 2025 at 8:35 AM

evo dividenda sjela upravo

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • July 24, 2025 at 8:06 AM
    Quote from Zvjezdani
    Quote from All

Imate velike srece sto.je gospon Došen maknut. Odmah je to popraceno cijenom. Da nije tako najvj bi rezultati bili vrli poput Petrokemije koju je dotični gospodin "oplemenio". ;). A sad me mozete ponovo bannat jer jasno je da istina boli. :)

Nastavljaš ti po starom pisati bedastoće.
    Pritom činiš klasičnu logičku grešku koja se zove Post hoc ergo propter hoc u značenju "Nakon toga, dakle zbog toga."
    To što je nešto slijedilo nakon nečega, ne znači da je upravo to tome uzrok.
    Cijena je išla gore zbog preokreta u poslovanju i odličnog FI-a, a ne zato što je Došen manut.

Dapače, cijena bi prema svemu sudeći bila već na 17 da je ovakve rezultate ispručila "stara i nova" uprava pod palicom Marinka Došena.

Da strašne rezultate ostvarivao zadnjih godina kao i Peruško .... Adpl nije bas u nekoj vrloj poziciji no sada ima nade .....

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • July 24, 2025 at 6:54 AM

Imate velike srece sto.je gospon Došen maknut. Odmah je to popraceno cijenom. Da nije tako najvj bi rezultati bili vrli poput Petrokemije koju je dotični gospodin "oplemenio". ;). A sad me mozete ponovo bannat jer jasno je da istina boli. :)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• All
    • July 24, 2025 at 6:49 AM
    Quote from Zvjezdani
    Quote from All

Lako je vama se šaliti, ali i dalje postoji problem kamo sa svim silnim viškovima !!

Što su te pustili s lanca? :D

P.S.
    Nek si ti meni sretan i zdrav.
    Kako bi izgledao ovaj forum bez tebe?
    Bio bi dosadna močvara.

Pustio si me sa lanca da. Hvala ti velika na tome.

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• All
    • July 24, 2025 at 6:44 AM
    Quote from Takamina

I jučer i posebno danas preko 3 mil. prometa....očito se osim jakih prodavatelja pojavio i jaki kupac

Kod dobrih dionica je to uvijek tako. Zbog zakonskih obveza odredeni fond izlazi, drugi ulazi, pa onda kad drugi izlazi prvi se opet vraca i tako u krug. A mi mali se pokasavamo ili se ubacujemo između "redova" :)

• All
    • July 24, 2025 at 6:41 AM
    Quote from Sheki
    Quote from Backdraft

Na ovom forumu svi izadu prije pada i vrate se prije rasta. Cudo jedno kako se pogadaju dna i vrhovi

Ne moraš ni imati dionicu, bitno da si na forumu lova samo kaplje :)

Lako je vama se šaliti, ali i dalje postoji problem kamo sa svim silnim viškovima !!

• Žito d.d. - IPO

• All
    • July 22, 2025 at 4:10 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from All

Opaliti ce on carine u to ne treba sumnjati, samo je pitanje koliko za koga. Vidimo da svi kleknu pred njim i napravio je velike rošade u poslovnom svijetu što god mi mislili o njemu. Inače ocekivao sam da ces reci nizu cijenu. Nisam bas presretan sa 20E ..

E ako hoćeš da te lažem, mogu ja :) Imaju EBITDA maržu 19%, dugove u kompletu imaju pokrivene s EBITDA. Znači ne moraju skupljene pare koristiti za pokriće nečega, nego će ih koristiti za to šta su naveli u prospektu. Oni te pare ne trebaju za redovno poslovanje. To se vidi iz predvidjene raspodjele IPO sredstava. CAPEX će ići sa 15 na 125 ako se dobro sjećam. Od toga 30 ide na nove akvizicije.

Ja doživljavam poljoprivredu kao sidro koje svako mora imati. Banke idu gore, dole, sad kad padaju kamate padaju i oni. Turizam, vidiš i sam. Ne očekujem da će biti multibagger, ali iznevjeriti sigurno neće. Realno je za očekivati, po meni, da će prosječno godišnje rasti s cca 40%. Do sada su dobit iz poslovanja prosječno povećavali cca 33% godišnje. Onaj dio oko financiranja će s dodatnom dokapitalizacijom stabilizirati. Tako da očekujem, onako pesimistički, prosječnu rast dobiti od 40% godišnje. Na dugi rok, šta mene zanima, trend rasti cijene prati trend rasti dobiti.

Marže su im ok i u principu tvrtka bi trebala jacati, al mislim da ce otplata dugova i povecanje dobiti ići nježnije, a problem mi je bio u tih 20E .... Nikako se oteti dojmu da je cijena previsoka, ali da moguce da sam prepesimističan. Sto se tice poljoprivrede i proizvodnje hrane svakako je to zdrav temelj, ali u Hr je jako hrabro biti optimista

• Žito d.d. - IPO

• All
    • July 22, 2025 at 3:31 PM
    Quote from Wolfshar

Tesko da ce se moci dokupiti ispod ipo cijene, ja ocekujem rast do 25 i u slucaju vecih carina..

Uglavnom kod svih ipo-a cijena naraste, al mi se kod zita u startu cijena cinila prenapuhana. Obzirom na stanje na trzistu moguce da ce jos rasti, al ja nekako zivim u nadi jer bih zelio u portfelju malo i hrane :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• All
    • July 22, 2025 at 2:27 PM
    Quote from TheMandarin

ZSE postala volatilna kao NYSE, svaki dan netko leti preko 10% a neki i više.

Tko to više može pratiti?

Lako za to što ne možemo pratiti nego se treba počet brinuti kamo ćemo sa novcima :)

• All
    • July 22, 2025 at 2:25 PM
    Quote from bluelionZG
    Quote from Zvjezdani

Ljudi dragi, gledajte ovu drskost!

Čovjek napiše rečenicu:
    "Ja sa napravio upravo kako sam i govorio. Otisao zbog Dosena i prije par dana se ponovo pozicionirao. Dionica bi trebala doci na 25E..."

I sada sve nas uvjerava da nije napisao da se vratio u ADPL sa zaradom od končara, nego mi ne razumijemo hrvatski jezik te nam se pričinjavaju bijeli miševi.

Ti All ne samo da nemaš karaktera, nego još pristojno govoreći, ne govoriš istinu.

Kolega Zvjezdani, kako ne razumijete, pa kolega All jednostano se pogađa..i to sve baš u pravo vrijeme....izlazi prije pada, kupuje prije porasta...prelijeva profit u novi profit i tako redom... :)

Čak i više od toga, a što je najzanimljivije sve vam najavim. :) Najvjerijatnije treba znati čitati sa razumijevanjem da bi ono o čemu govorim bilo shvatljivo i od koristi. ;)

• Žito d.d. - IPO

• All
    • July 22, 2025 at 1:34 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from All

Na kojoj cijeni ulazimo ? :)

20,30 € - 5%. Ako nam još Trump malo pomogne, možda i bolje, ako naravno ne blefira ovo s 1.8.

Opaliti ce on carine u to ne treba sumnjati, samo je pitanje koliko za koga. Vidimo da svi kleknu pred njim i napravio je velike rošade u poslovnom svijetu što god mi mislili o njemu. Inače ocekivao sam da ces reci nizu cijenu. Nisam bas presretan sa 20E ....

• All
    • July 22, 2025 at 12:55 PM

Zvjezdani, mnogo voljiš gospona Došena ?:)

• Žito d.d. - IPO

• All
    • July 22, 2025 at 12:54 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from All

Zasto tako kasno ? Nestrpljiv sam da vidim u kojem smjeru ce ici ...

Prvo dole...kad ja kupim krajem 8.mj. onda gore :):)

Na kojoj cijeni ulazimo ? :)

• Žito d.d. - IPO

• All
    • July 22, 2025 at 12:34 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from TwinSpark18

Kad će se dionica uvrstiti na ZSE, zna li se datum?

Trebala bi u 8.mjesecu

Zasto tako kasno ? Nestrpljiv sam da vidim u kojem smjeru ce ici ...

• All
    • July 22, 2025 at 12:25 PM
    Quote from Zvjezdani
    Quote from All

Ja sa napravio upravo kako sam i govorio. Otisao zbog Dosena i prije par dana se ponovo pozicionirao. Dionica bi trebala doci na 25E, ali nova uprava se treba poprilično dokazati. Vrlo jednostavno. A ako krenu sa kinezima smo na konju. Vratio sam se samo sa zaradom na končarima ....

Da ovo nije ljigavo, bilo bi odvratno!

A zapravo je žalosno.

Ali je upravo ono što sam i predvidio da će se dogoditi još 4. 7. 2025.

Evo što sam tada napisao na tvoju tvrdnu cit: ":...i kako stvari stoje više se niti neću vratiti na moju sreću."

"Eto vidiš, ja sam siguran da ćeš se ti vratiti u ADPL, jer ti vrag neće dati mira.
    A znam i kada ćeš se vratiti!
    Onda kada shvatiš da će ADPL 2026. opet biti dividendna dionica.
    I kada vidiš dobit koju će ADPL ostvariti ove godine na ime ne jednokratnih prihoda od prodaje alata već kontinuiranih prihoda od serijske prodaje svojih proizvoda + prihoda od EAPS-a iz Rumunjske.
    Ali, kada ćeš se ti vratiti, tada cijena dionice neće biti niti približno na ovim razinama.
    To ti je onaj princip: kupujem skupo i prodajem jeftino!"

E moj All, nikad od tebe karaktera!

RE: Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

[…]

All, odgovoriti ću ti ovdje u rubrici Svaštara, jer tvoji postovi uglavnom i spadaju u "Svaštaru".
    Ti si toliko simpatično naivan i zelen da je to milina za gledati.
    I ne kužiš kako se igra ova igra.

Eto vidiš, ja sam siguran da ćeš se ti vratiti u ADPL, jer ti vrag neće dati mira.
    A znam i kada ćeš se vratiti!
    Onda kada shvatiš da će ADPL 2026. opet biti dividendna dionica.
    I kada vidiš dobit koju će ADPL ostvariti ove godine na ime ne jednokratnih prihoda od prodaje alata već kontinuiranih…
    Zvjezdani
    July 4, 2025 at 9:29 AM
    Display More

Nisam se vratio u adpl nego sam se pozicionirao sa zaradom na končarima, a glavnica je jos uvijek tamo. Mogu ti nacrtati ako ne shvacas .... Jos jednom me pročitaj sa razumijevanjem i shvatiti ces da nemam lose misljenje o tvrtci ali smatram da je loše vođena. Gajim nadu da ce se sa odlaskom tvog voljenog situacija promjeniti. I ponovo pitam. Zašto stalni vrijeđaš ???? Imas ustanove koje mogu rjesiti tvoj problem

1. Privacy Policy
  2. Kontakt