1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• All
    • November 12, 2025 at 9:49 AM
    Quote from safarick

Zadnjih par tjedana je ludnica po dvorištu pored mjernih....hrpe transformatora po krugu spremne za otpremu..nemaju ih više kuda stavljati pa su posvuda po krugu tvornice...8)

Pa di se guraš tamo i popikavaš po robi ? :). Pusti neka rade ljudi ! Inače lijepa informacija iz prve ruke. :thumbup:

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• All
    • November 10, 2025 at 2:35 PM
    Quote from smrznuti
    Quote from fantom

A kupovanje neproduktivne imovine u sklopu Grupe (368m prihoda, 10,05m dobiti, 2,7% marže), za male dioničare nema vrijednosti ako mogu ciljano kupiti samo onu produktivnu...

I ta neproduktivnost je uklesana u kamen i ne može biti niti lošija niti bolja !?

Mene su debelo uvjeravali da grijesim kada sam kupovao dlkv i mislim da ce promijeniti misljenje, ako vec nisu, jer od kontraproduktivnog postaju superproduktivni, slično je bilo i sa kodt, a vidimo da ljudi nemaju povjerenja u samu maticu. Zasto, fakat ne znam. Vrijeme ce pokazati. Cim fondovi stanu sa istresanjem vidjeti cemo koliko vrijedi koei. ;)

• All
    • November 10, 2025 at 2:28 PM
    Quote from fantom

Ja nisam ni baba Vanga ni Vidoviti Milan, pa da se igram predviđanja kretanja cijene. To je za burekdžije, mene zanima vrijednost....

Cijena se ne mora kretati u skladu s vrijednosti i s njom se može manipulirati. Kada si na zatvorenom tržištu u kojem financijski nepismeni ljudi slijepo slijede influencere pri donošenju investicijskih odluka, oni mogu utjecati da naraste cijena nečega što nema vrijednosti...

A kupovanje neproduktivne imovine u sklopu Grupe (368m prihoda, 10,05m dobiti, 2,7% marže), za male dioničare nema vrijednosti ako mogu ciljano kupiti samo onu produktivnu...

Ako zeliš da budem iskren reći cu ti da su predviđanje financijskih stručnjaka situaciji na zse ravna predviđanjima naših mama. Ako imas nesto iskustva tada ti je sigurno jasno o cemu govorim .... Da me krivo ne shvatis, ne likujem ja zbog toga sto je to tako niti zelim da ti promijenis misljenje .....:)

• All
    • November 10, 2025 at 9:46 AM
    Quote from fantom
    Quote from All

Imam pitanja za obojicu.

Ne znam na koji način netko sa sigurnoscu ovako sa strane moze utvrditi da upravo taj koji izlazi iz kodt ulazi u koei ?

A sto se tice isplativosto pozicioniranja u koei.

Nije li koei matica koja drzi kodt, kotr, dlkv ...?

Nije li koei na akciji zbog velikog izlaska fondova (zakonskih obveza 5%) ?

Ne znam ni ja kako netko to može utvrditi.

Nisu li kodt, kotr i dlkv također izlistani na burzi pa možemo steći direktno vlasništvo u njima, za razliku od kpt-a i ostalih 16 društava u grupi koji nisu i ne možemo steći vlasništvo nikako drugačije osim kupnjom Koei-a?

Koei je na akciji zato što je Kodt na još većoj akciji koji čini 2/3 njegove vrijednosti. Fondovi s time imaju vrlo male veze...Koei bez transformatora ne vrijedi nama malim dioničarima manje više ništa.

Display More

Da se krivo ne razumijemo. Ne govorim nista protiv kodt, kotr2, dlkv. I sam ih drzima. Ali mislim da ce lakse koei skočiti na 1300 nego kodt na 7000.

• All
    • November 9, 2025 at 12:13 PM
    Quote from fantom

Ili netko nije baš previše bistar s obzirom da Kodt čini 2/3 dobiti Grupe, ima uvjerljivo najveće marže, najveći udio u prihodima i najveći potencijal za povećanje istih. Kupnjom dionica Koei-a se indirektno kupuje Kodt + gomila za sada neproduktivne imovine koji svi zajedno prave 1/11 dobiti Kodt-a, i sa znatno manjom dividendom koja se isplaćuje iz dividende Kodt-a i Kpt-a (s obzirom da Grupa bez njih + Kotr +Dlkv posluje s pozitivnom 0).

Imam pitanja za obojicu.

Ne znam na koji način netko sa sigurnoscu ovako sa strane moze utvrditi da upravo taj koji izlazi iz kodt ulazi u koei ?

A sto se tice isplativosto pozicioniranja u koei.

Nije li koei matica koja drzi kodt, kotr, dlkv ...?

Nije li koei na akciji zbog velikog izlaska fondova (zakonskih obveza 5%) ?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• All
    • November 8, 2025 at 8:43 PM

Hvala na klipu, ali ne mogu sakriti da sam razocaran sa kolicinom iznesenih informacija. Otprilike svi znamo da se sve ubrzava te da se sve projektira na sve kraci rok, ali situacija je takve zadnjih 10-15g ....

• Birtija

• All
    • November 7, 2025 at 12:10 PM

Covjeku prijeti 5g zatvora jer se zaigrao i premijeru rekao što misli. Vracamo se mi polako korijenima

Plenković svjedoči na sudu u Zlataru: Doznajemo o čemu je riječ
    Muškarca se tereti za četiri komentara protiv premijera koja su mu, kako piše u obrazloženju, izazvala strah
    net.hr
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• All
    • November 7, 2025 at 12:09 PM
    Quote from Marty McFly
    Quote from All

25.000 kom viška ??

Da.

Prema zadnjem stanju PBZ CO ima ukupnu imovinu 4.346.327.636 EUR.

5% udjela u toj imovini (što im je granica) iznosi 217.316.381 EUR.

Kad taj iznos podijeliti s cijenom od 650 EUR/dionica, to znači da mogu imati maksimalno 334.332 dionice kako bi bili usklađeni.

Zadnje prijavljeno stanje im je 359.264 komada.

359.264 - 334.332 = 24.932 komada.

Display More

Neka naprave akciju pa cemo im pomoći da se rješe viška. ;) Ja vrlo rado pomažem u takvim situacijama ako imam sa čime ...:)

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• All
    • November 7, 2025 at 11:55 AM
    Quote from Marty McFly

Nisu fondovi ispucali sve.

PBZ ima nekih 25000 komada viška na ovim cijenama (prst puta oko)

25.000 kom viška ??

• All
    • November 6, 2025 at 10:37 PM
    Quote from Jakosin

I burza nam je mrtav konj, ako ćemo predvoditi onih 7 regionalnih burzi o čemu se naveliko divani, onda je to 7 mrtvih konja=O

Bas pitao u birtiji kako mali dioničari gledaju na ovo zakuhavanje oko rata ....

• Birtija

• All
    • November 6, 2025 at 10:35 PM

Zanima me kako mi mali dioničari gledamo na ovo kuhanje oko ozbiljnijeg rata ? Ima li tko kakve pametne misli ?

• All
    • November 6, 2025 at 1:46 PM

Eto rješeno i to

Končar preuzeo većinski udio u svom dugogodišnjem dobavljaču
    TVRTKA Končar – Distribucijski i specijalni transformatori (D&ST) izvijestila je danas da je stekla većinski vlasnički udio u tvrtki Novi Feromont, proizvođaču…
    www.index.hr
  • ZITO (Žito d.d.)

• All
    • November 5, 2025 at 12:54 PM
    Quote from Lukasenko

Kakav će rezultat Žita biti na kraju 2026. kada će Zvijezda biti ukomponirana u društvo? Novac od IPO-a ide za tu akviziciju.

A Ravlić ?

• Birtija

• All
    • November 4, 2025 at 2:02 PM
    Quote from abc1

Ako se još jednom vlada izjasni o tako skromnoj inflaciji, onda je to teška sramota da ne kažem nešto puno prostije. Znam kako se statistika može izrugivati, ali ovo više nema nikakvog smisla.

Nemoj tako. Rezultati su fantastični !! Najbolji ministri na svijetu. Ne znam jesu li pismeniji, sposobniji ili pošteniji. Vidis da cemo uskoro biti u rangu sa Rumunjima, obzirom da su nas Bugari počeli šišati .... Mislim da od našeg Plenkija bolji moze biti samo njegov drug Vučić ....

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • November 4, 2025 at 1:40 PM

Eto malo starog štiva za razbibrigu

Nova Uprava AD Plastik Grupe počela s radom: Financijska stabilnost prioritet
    Financijska stabilnost ostaje jedan od temeljnih prioriteta budućeg rada Uprave AD Plastik Grupe, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke, istaknuvši i da su od…
    www.tportal.hr
  • ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• All
    • November 4, 2025 at 1:35 PM
    Quote from abc1

Ja ću kratko. Nemam namjeru nikada više kupiti niti jednu dionicu firme koja je u obiteljskom vlasništvu. Prvi i zadnji puta to je bio Franck. Pa ako se neko sjeća tog "slučaja" znati će o čemu govorim.

Ne znam za Franck al imali smo slučaj Agrokor i pljačku koja je izvršena na štetu malih dioničara. Na moju sreću nisam imao doticaja, al znam neke koji na žalost jesu. U Atlanticu sam svojevremeno bio pozicionoran, al sam dosao do zakljucka da tu ne bude kruha za nas male sto se pokazalo točnim za sada .... Nije mi krivo sto sam izašao. S blagim gubitkom .... Želim vam svima da se situacija poboljša !

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• All
    • November 4, 2025 at 8:08 AM
    Quote from ptahotep

Užas od dionice, jednom kada je se riješim ni štapom ju neću taknuti!!!

Moram ti skinuti kapu na strpljenju. :)

• All
    • November 3, 2025 at 2:49 PM
    Quote from dionicar

tko tek tako poteze 25 000 eur prometa n TEHNIKA d.d.?! i to skida s ASK...

Ja ne. :) Al pa nije losa cijena ....

• PODR (Podravka d.d.)

• All
    • November 1, 2025 at 1:00 PM

Eto

Afera dionice – Martina Dalić je već trebala biti u zatvoru
    Predsjednica Uprave Podravke, Martina Dalić, osobno je kupila 350 dionica Podravke u vrijednosti od oko 54.432 eura – i to baš u razdoblju kad joj je trgovanje…
    www.logicno.com
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • November 1, 2025 at 8:39 AM
    Quote from Zvjezdani

All, da imaš imalo pristojnosti onda bi se pokrio po ušima i u velikom luku zaobilazio ovu temu.

Jel ti treba vaditi tvoje postove iz srpnja ove godine u kojima pozivaš ljude da izađu van iz ADPL-a, kao što si ti to napravio? I s čime si se hvalio na sva zvona svakodnevno i neprestano.

SRAM TE BILO!!!

I da, današnji uspjesi ADPL-a su rezultat prethodne uprave, a ne ove koja traje niti tri mjeseca.
    I Klepo ima tzv. "grace period" od 100 dana. Njezine menadžerkse uspjehe tek trebamo vidjeti.

Da imam imalo mozga vise na tvoje trkeljanje ne bih reagirao jer sve sto govoris su isprazne uvrede. Kada sam govorio da treba prijeci u Koncar si bulaznio, sad kad sam se vratio jer je Dosen otisao si uvrijeden. E pa moj dragi Zvjezdane upitaj se malo koliko je ta tvoja velika veličina potkrijepljena ičime. To da si neodgojen i umisljen se vidi.iz aviona. I opet vidim da ti nista nije jasno. Cijenu dionice diktira odnos ponude/potraznje a kako je tvoj favorit dobio nogu se promjenilo na bolje i naravno ti i dalje trkeljaj .... Sretno ti bilo EOD

1. Privacy Policy
  2. Kontakt