1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Blabla

Posts by Blabla

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Blabla
    • October 11, 2022 at 6:27 PM
    Quote from tento

https://finance.yahoo.com/quotes/NMM,NM,…NK,GOGL/view/v1

Ovi kao na klackalici, do jučer nenormalni skok, kod nas kupuj atpl, pa neki dan nenormalni pad, prodaji atpl,sada, ovo je još dobro, biće prodaji, i tako bez reda unedogled. Tko vani dobro uđe u shemu, dobro zaradi na tim velikim oscilacijama.

Da, isto kao i na ruletu. Ako uđeš u shemu, dobro zaradiš. :)

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Blabla
    • July 22, 2022 at 11:03 AM

Pojednostavljeno, pad dobiti u kvartalu rezultat je promjene vrijednosti zaliha od 42 mil. kn i većeg troška plaća od 20 mil. kn.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Blabla
    • July 21, 2022 at 1:17 PM

Rast prihoda u prvom polugodištu 23%, rast dobiti 54%, a P/E 9.

• Blabla
    • July 21, 2022 at 12:39 PM

Nakon ovakvog izvještaja mislim da se više nema što čekati s kupnjom. Po mojoj procjeni, a pod pretpostavkom da je ovih 1.000 kom prometa na P, sve AZ, ostalom im je još oko 1.000 kom jedne i druge dionice (ukupno 2.000). Nije puno, a volja za kupnjom očigledno postoji na ovim razinama cijene.

• Blabla
    • July 12, 2022 at 11:49 AM
    Quote from Blabla

S obzirom da imaju 12 mil. kn dionica i da prosipaju stotice po bidu, najbolje se maknuti s kupnje i pustiti ih da što niže izađu.

Ovo sam napisao još kad je cijena bila na 2.500 kn. Još uvijek vrijedi.

Ne znam što je uzrok ovakve agresivnosti na prodaji, ali u takvim slučajevima se uvijek bolje maknuti nego biti pregažen.

• Blabla
    • May 22, 2022 at 1:10 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Blabla

S obzirom da imaju 12 mil. kn dionica i da prosipaju stotice po bidu, najbolje se maknuti s kupnje i pustiti ih da što niže izađu.

Ponovit ću opet, gdje piše da će sve prodati???

Gdje sam napisao da će sve prodati???

Ono što jesam napisao je da prosipaju dionice po bidu. I to velike količine s obzirom na prosječne dnevne promete. Iz toga se da zaključiti da su daleko od prodaje svega što su zacrtali.

• Blabla
    • May 20, 2022 at 11:47 PM

• Blabla
    • May 18, 2022 at 1:39 PM

Što se netko iskrcao i na R i na P dionici... Da li je netko vidio da li se radilo o velikom prodajnom ili kupovnom nalogu?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Blabla
    • April 27, 2022 at 2:56 PM
    Quote from Mrcash
    Quote from Blabla

35 dana rata = 76 mil. kn manji prihodi i 25 mil. kn manja dobit

Koliko će rat trajati?

Najveca steta je na poceku svakog procesa , poslje se stvari stabiliziraju . A i rat nece vjecno, ovo je lijepa vijest i ja sam u to ime nazdravio saxjos 500 komandosa koje saljem u pomoc Krajini

U rashodima nema vrijednosnih usklađenja i rezervacija. Ovo mi izgleda kao čisti pad zbog izostanka aktivnosti Rusije koji se ne može nadoknaditi drugim aktivnostima i koji će se javljati svaki idući kvartal sve dok rat i sankcije traju.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Blabla
    • April 27, 2022 at 2:47 PM

35 dana rata = 76 mil. kn manji prihodi i 25 mil. kn manja dobit

Koliko će rat trajati?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Blabla
    • April 22, 2022 at 11:14 PM

Iz ovog komentara rekao bi da treba očekivati rezanje dividende:

"usmjerenost kompanije u 2022. primarno je na očuvanju financijske stabilnosti i smanjenju negativnih utjecaja na poslovanje"

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Blabla
    • March 4, 2022 at 12:45 PM
    Quote from Infinity

OTP indeksni je aktivan u prodaji ovih dana

Ne vjerujem da to značajno utječe na cijenu s obzirom da su imali poziciju od oko 6 mil. kn, a ovdje je promet samo u utorak bio 3,6 mil. kn.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Blabla
    • March 4, 2022 at 10:36 AM
    Quote from Marielena

Ne znam naravno kuda ce cijena.

Ali na ovoj cijeni mi se cini da je vec ukljuceno to da tvornica u Rusiji i propadne.

Jedino mi je cudno da firma nije sama izdala priopcenje o pitanjima koja zanimaju sve dionicare.

Da li je u ovu cijenu uključena propast AD Plastika? Jer jedna stvar može lako povući drugu.

Ne bi me iznenadilo da uskoro čujemo koju vijest o otkazima u AD Plastiku.

• Porez na kapitalnu dobit

• Blabla
    • February 28, 2022 at 11:29 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from looserst

Kolega ja sam jučer ispalio na istu grešku. Rješenje je bilo obrisati cijeli upis i ponoviti ga (u mom slučaju je javljalo na sva 3 "pojedinačna obračuna na stranici B", sva 3 sam izbrisao i ponovio i misteriozno je nestao bug)

Nadam se da će pomoći, sretno!

Da i ja sam imao iste greske i jos neke, imao sam tri redna broja, pa zvao tetu u poreznoj ona kaze stavi samo jedan redni broj i objedini pa mi je proslo, a posli kako bude bilo bitno da sam prijavio, mislim sve se da povezat kako sta prijavit ali oni s tim greskama su nemoguci gledas i buljis i nema sanse da postoji greska i opet je javlja.

Da li ste za strano predavali dodatne obrasce?

• Porez na kapitalnu dobit

• Blabla
    • January 29, 2022 at 1:12 PM
    Quote from StatusQuo

Pitanje ako netko zna prije nego idem istrazivati, sta je sa stranim kapitalnim dobitcima-gubitcima i dividendama, da li to sve ide kroz isti JOPPD kao i hrvatske dobiti ili se to za strane treba drugacije rijesavati, vidim da postoje neki RPO obrasci i INO-DOH obrasci ?

I ja upravo istražujem. Koliko vidim, strane dividende bi trebalo prijaviti kroz INO-DOH obrazac.

• PODR (Podravka d.d.)

• Blabla
    • September 25, 2020 at 1:32 PM
    Quote from Krokodil

Dokap vam neće biti iznad 220 kn, kolika je i nominala. Nije ovo 2007g, bit će plača ovdje .

Zadnji put se dokapitalizirala 2015. po 300 kn, koliko je bila i cijena na burzi.

• MDKA (Medika d.d.)

• Blabla
    • August 27, 2020 at 3:56 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from JosefBeuys

Divka 1320, da bi reč rekel;)

- a gdje to piše da kupim još par komada ???

Prije prodati jer "Pravo na isplatu dividende imaju svi dioničari koji su taj status imali na dan donošenja odluke o isplati dividende". Oni koji danas kupe nemaju pravo na dividendu.

• Turističke dionice i perspektive

• Blabla
    • August 14, 2020 at 2:16 PM
    Quote from tollway

evo mog razmišljanja: corona je donekle popustila, vrhunac je sezone i svi (ili velika većina) koji su mogli ili su planirali su trenutno na našem jadranu. zato su svima, pa i meni, ove brojke o dolascima i noćenjima unatrag mjesec dana, u najmanju ruku iznenađujuće. dobre brojke možemo očekivati još 10-15 dana bez obzira na crne, crvene ili zelene liste. a onda početkom rujna mislim da slijedi pražnjenje jadrana. nešto dolazaka starijih generacija i nešto malo domaćih, i to je to. a o potrošnji ne bih govorio, bojim se da je vrlo mršava.

Preoptimistični ste. S jučerašnjim i današnjim brojem oboljelih izgleda da je upropaštena druga polovica kolovoza. Nakon Italije i Austrija je uvela ograničenje. Pitanje dana je kad će i ostale zemlje. Od sezone su turisti imali srpanj i prvu polovicu kolovoza.

• Turističke dionice i perspektive

• Blabla
    • August 13, 2020 at 2:25 PM

Game over za sezonu?

https://www.koronavirus.hr/najnovije/180-…no-115-osoba/35

180 pozitivnih slučajeva na 1201 testiranog. To je 15% pozitivnih, što je iznimno puno i upućuje da se ne testira dovoljno. Uz ovakve rezultate brzo bi mogli vidjeti Hrvatsku na još crvenih lista.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Blabla
    • August 4, 2020 at 11:39 AM
    Quote from zlocesti

Najavili su kašnenje izvješća na ZSE, objavom, ima tome već dulje vremena

Radi dobave podataka iz inozemstva, a zbog covid epidemije

Najavili su kašnjenje objave revidiranih izvještaja za 2019.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt