Prodaje se s malim gubitkom radi ulaska u druge dionice koje kratkoročno ili srednjoročno nude puno više, i oni koji su tako napravili su dobro napravili za sebe (KOEI, ADPL, ADRS2, nije da nema prilika...). A doći će i Žito na red s nekim rastom, pitanje kada, možda s objavom Q4 ili Q1 2026. Kupnja Zvijezde je svakako dobra investicija, tek tada sam nešto kupio, nisam sudjelovao na IPO-u.
Ja sam ušao mjesec dana poslije IPO. Obično to tako radim, mjesec ili dva dionici treba da se stabilizira da vidim gdje će se pozicionirati. Ušao sam na osnovu ambicioznog programa i solidnih bilanci. Ovih dana sam izašao, što obično ne radim, većinu pozicija kupim i držim, ali ovdje sam vidio nešto slično kao CKML, gore-dolje i nigdje na kraju i to tako godinama. Znak mi je bio i da je dionica neelastiča na akviziciju a i neki kvartali su već prošli ništa se bitno ne dogadja. Priznam, hranu ne razumijem, a imam stvarno interes imati bar nešto iz tog područja u portfelju.
Slični smo po razmišljanju, ja svoje još držim, nije isključeno da prodam s nekim gubitkom. S druge strane, u slučaju dobrih izvješća idući 1-2 kvartala morala bi reagirati, ako ne i tada onda opet "bar nekad" jer u pravilu fundamenti dođu na svoje.
Po svojoj prirodi ovo će svakako biti "dosadna dionica", ali nije loše takve imati jer u slučaju kriza (ratovi, pandemije, razni poremećaji), baš ta njihova neelastičnost zna biti velika prednost.