1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Martin

Posts by Martin

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • May 13, 2025 at 11:01 AM
    Quote from villach007
    Quote from misterno

Je ovo baca na trezor. Drago mi je da nisan unutra. Na to troše profit svih dioničara? Mislim bilo bi super da nije trezor. Ali sumnjam. Da sam bar u krivu

ovo je jasno vidljivo da se radi o dogovorenoj transakciji ili više njih -ovaj nalog sa 66239 nije slučajno baš danas stavljen na prodaju.

da li kupuje TREZOR, ICF ili netko treći -vidjet će se kroz nekoliko dana.

tko će biti prisutan treba sutra pitati zašto se trezorske dionice ne poništavaju, a postoji odluka GS o ovlaštenju Upravi da može poništiti trezorske dionice.

drugo pitanje je s obzirom da postoji dokument na stranicama Ingre o Politici primitaka

postoje mjerljivi kriteriji da bi se nagradio ključni menadžment Ingre, ako većina tih kriterija nije ispunjena koja je osnova za dodjelu trezorskih dionica. Zar samo procjena Nadzornog odbora?

toliko o samoprozvanom predstavniku malih dioničara u Nadzornom odboru -koga ustvari on predstavlja kad klima potvrdno glavom u interesu Uprave -gdje su tu mali dioničari???

Display More

Koliko sam se uspio informirati, podjela dionica upravi i ovima oko nje bila je kao eto za prethodne rezultate odnosno okončanje predstečajne nagodbe i sve što je uz to išlo, na neki način postavljanje zdravih temelja. Mislim i koliko sam se uspio informirati da daljnja podjela dionica na isti način nije u planu jer nema očekivanih novih poslova i prihoda. Enigma je onda zašto su ove nedavno otkupljivali, mislim da poništenje u nekom momentu nije isključeno.

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • May 13, 2025 at 10:00 AM
    Quote from SILVIO2024
    Quote from misterno

Je ovo baca na trezor. Drago mi je da nisan unutra. Na to troše profit svih dioničara? Mislim bilo bi super da nije trezor. Ali sumnjam. Da sam bar u krivu

Saznati ćemo sutra na Skupštini...tako nam Bog (Deban) pomogao...:saint:

Dolazim na skupštinu pa se vidimo i osobno upoznamo:-).

Za ovo danas prilično sam siguran da ICF kupuje, nisu krenuli da bi stali s nekih 1,85% udjela, mislim da su to malo jači igrači s ozbiljnim ciljem, ali vidjet ćemo.

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • May 13, 2025 at 9:43 AM

Danas opet velike transakcije, izgleda ICF se opet aktivirao. Pametno kupuju, puste da cijena malo pande pa krenu agresivno. Možda je i trezor, za dva dana ćemo vidjeti. Sutra je i skupština...

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • May 8, 2025 at 9:15 AM
    Quote from villach007
    Quote from piho

Da li je Ingra ikad dobila neku presudu? :D

da, dobila je više sudskih sporova i bile su obavjesti o tome na ZSE. I za dobiti sudski spor ima odlične izglede, a ugovor je jasno definirao sve elemente, pa i način indeksacije.

To što ih grad Zagreb i RH ne priznaju ne znači da neće morat platiti, a ZG holding kao formalni nositelj ugovora kao njihov predstavnik mora provoditi odluku. No jednostrano tumačenje ugovora i izbjegavanje obaveza nije pravno prihvatljivo.

Koliko god nisam podržavao Openheimovo upravljanje firmom zadnjih godina prije odlaska, ipak treba reći da je ugovor za Arenu odlično sastavljen za Ingru, gdje su prevenirane sve situacije (od garantnog pologa koji je spašavao Ingru kada grad nije redovno plaćao, do definiranja indeksacije rate)

Da nije bilo garantnog pologa Ingra bi u nekim razdobljima bila u gotovo nemogućoj situaciji, jer rate banke dospjevale su redovno, a Arena je bila zalog.

S obzirom na sporost sudstva Ingra bi teško mogla dočekati povoljan sudski epilog bez odlaska u stečaj. Na tome treba ipak zahvalitit Oppiju.

Ova današnja ekipa nažalost gotovo ništa ne radi, 1 solarna elektrana koja je izgrađena kreditom na zemljištu koje je dugo godina bilo u vlasništvu Ingre baš i nije neki uspjeh

Display More

Jako realno i koncizno izrečeno. Nadam se da će presuda za indeksaciju arene uskoro biti izrečena, pa kakva god, vjerujem me za nas povoljna.

Sunčana elektrana još mislim nije puštena, nikkavih vijesti ni o tome...

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • May 7, 2025 at 3:08 PM
    Quote from SILVIO2024

"Senf" dok je bio aktivist (neradnik i teoretski demagog) u sučeljavanju sa Opijem u jednoj emisiji na TV-u je oštro kritizirao javno-privatni partnerski odnos i visoku cijenu koštanja izgradnje Arene tako da je vjerojatno i sada on najveći problem oko priznavanja indeksiranih troškova prema Ugovoru za koji se vodi spor.

Kada se promjeni vlast nakon lokalnih izbora, promijeniti će se i gledište na ugovorne obveze i prava.

Mislim da Senf nema ništa s tim ukoliko je to sada na sudu, ako se ne varam tužba je pokrenuta prije 3 godine i ove godine bi trebala biti presuda?

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • May 7, 2025 at 11:50 AM
    Quote from villach007
    Quote from SILVIO2024

9. ICF D.D. 255.000 1,88% +7000

Tako su se Braća Pivac penjala do Kraša i preuzela ga...:evil:

Objavljeno: 06.05.2025 / 12:47
    Autor: SEEbiz
    ZAGREB - Građevinska kompanija Ing-Grad dobila je posao izvođenja radova na središnjem kompleksu Klinike za infektivne boelsti Dr. Fran Mihaljević, vrijedan gotovo 40 milijuna eura.

Zašto se Ingra ne javi niti na jedan natječaj?

Zar je Ing-Grad sposobnija tvrtka za koju nitko nije čuo do IPO-a?

Display More

ICF ovih 7000 dionica nije stekao na burzi, vidljivo je iz prometa nekoliko dana prije proknjiženja.

Display More

To sam i ja zaključio, radi se o okruglom iznosu, očito kupljenom u jednom komadu, prometi na burzi i to pojedinačni bili su puno manji. Zanima me baš koji je njihov cilj, ne vjerujem da kupuju tek tako, neka očekivanja sigurno imaju. I firma je povezana s članovima nadzornog odbora Ingre, odnosno iza same firme stoji osoba nekad iz vrha Zagrebačkog holdinga....

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Martin
    • April 28, 2025 at 3:27 PM
    Quote from pod_zidom

Mislim da je HT malo preskup. Iznad 40 eura trgovao se u 2010. i 2011. kad im je dobit bila po 240 mil. Mislim da lanjskih 142 mil nikako ne opravdava cijenu niti blizu 40 eura (P/E oko 22).

To je donekle točno, samo koliko je 2010 i 2011 stvarno vrijedilo tih 40 € u usporedbi sa sadašnjih...? Po meni otprilike nekih sadašnjih 70 €....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Martin
    • April 28, 2025 at 1:21 PM
    Quote from All
    Quote from goranlagea

Kod analize kompanije koja se je netom izvukla iz gubitka objektivnije je gledati P/S sve dok se situacija ne stabilizira. Ako to pogledamo izgleda otprilike:

P/S 0,9 što je prilično ispod sličnih kompanija u branši. Uz nisku zaduženost dug/kapital je 7,9% i dobar backlog ja ne vidim zašto bi bili pesimistični glede DLKV. Mislim da nas u DLKV čeka novi investicijski ciklus. Sve to će biti olakšano sada kada su dio jedne stabilne grupe. Računam da će im dobar dio budućih prihoda biti iz sinergija u grupi. Inače, propisno sam ušao, pa sam optimističan. Nadam se opravdano. :)

Mi koji smo se "žešće" pozicionirali imamo materijala za, al smeta me što se malo tj gotovo ništa ne piše protiv jer ima se tu pričati dosta o izigravanju malih dioničara u prošlosti, dugovi i parnice koje su eto polako prošlost i tko zna što još :). Naravno mi bi da toga nema al glupo je zabiti glavu u pijesak. Ja ne da sam ootimističan, ja znam da će dlkv kroz godinu dvije biti stampedo dionica kao što je bio kodt i hvala mu na tome :)

Mislim da su sada potpuno druge okolnosti, ista firma, ali drugi vlasnici i strukture koje su u tome. I ja sam prilično u Dalekovodu, prosjek mi baš negdje oko trenutne cijene. Imao sam također iskustvo i s gubitkom po formuli 100 za 1, ali šta je tu je, emocije ne bi trebale biti presudne u ulaganju.

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • April 9, 2025 at 11:16 AM
    Quote from villach007

da demistificiramo tko nam je u zadnje vrijeme trgovao intenzivno (nije jedini, ali je dominantni) radi se o tvrtci ICF d.d. u pretežitom vlasništvu Ratka Bajakića koji je i direktor te tvrtke.

Zanimljivo je kako je Predsjednik Nadzornog odbora ICF d.d. Mladen Markoč ujedno i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Ingra d.d. -vjerojatno samo velika "slučajnost".

Vjerojatno je ICF d.d. potpuno samostalno i bez ikakvih "informacija sa strane" odlučio kupovati dionice Ingre.

Zanimljivo je i također u popisu dioničara zamjetiti još jednu tvrtku Manifesta consulting koja je u vlasništvu sina člana Nadzornog odbora Ingre Brane Golubića, a sam Brane Golubić je direktor tvrtke.

Dionice su stjecane pod skrbničkim računom u vrijeme kad je već Brane Golubić bio član Nadzornog odbora. Zanimljivo, zar ne?

Da li je sin donosio odluke o kupnji dionica, a otac kao direktor je provodio odluke vlasnika ili ......

Display More

Hvala kolega, sada je dakle sve jasno...kupuju insajderi odnosno oni koji su upućeni u zbivanja, a to je uvijek jasan kupovni signal. Pitanje samo da li je ova firma obzirom na sve poveznice trebala te kupnje javno objaviti, ali to je već pitanje za nekog drugog.

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • April 8, 2025 at 3:01 PM
    Quote from SILVIO2024
    Quote from dionicar

ne znam ko kolega.. odajte nam tajnu..

Politička građevinska tvrtka ...nedavno izdala IPO

Ovaj natječaj je Strabag dobio koliko mi je poznato....

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • April 8, 2025 at 1:04 PM
    Quote from SILVIO2024

Nemam knjigu dioničara ali mi je prijatelj koji ju ima, prenio da kupuje jedna velika grupacija te će uskoro sa zacrtanim količinama (najvjerojatnije) ući u TOP 10.

Sve će se saznati prije Skupštine te ga možda i upoznamo tamo.

Hvala, mislim da neću odoljeti i naručiti knjigu. Pitanje naravno tko stoji iza firme, a to se relativno lako može provjeriti:-). Očekujem poziv za skupštinu svaki dan...

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • April 8, 2025 at 11:32 AM
    Quote from SILVIO2024

Kupuje... d.d.

...i uskoro ulazi u TOP10

8)

Može info koji d.d.? Uzimali ste knjigu dioničara? Ja ju imam ali od 13.02., pa lako možemo usporediti / razmijeniti:-),

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • March 11, 2025 at 1:58 PM
    Quote from SILVIO2024

Eto, samo poneki neozbiljni komentar izazove lavinu zaključaka i činjenica za neke nove investitore...

Mi koji smo ovdje više od desetljeća, sve to znamo u pola noći "izverglat" ;)

Što se tiče spora Ingre i Holdinga prema Gradu Zagrebu, ove godine istječe treća godina te će se donijeti odluka koja će biti pozitivna jer legalni Ugovor na to daje potpuno i legitimno pravo.

Nakon naplaćenog iznosa i kamata, može se mnogo toga "dobrog i manje dobrog" učiniti prema vlasnicima i zaposlenima u društvu.

Tik- tak...tik - tak...:evil:

Inače za one koji ne znaju, tužbu je zajednički podigla Ingra i Zagrebački Holding (koji priznaje indeksirane troškove) prema Gradu Zagrebu.

Paradoks na djelu, zar ne?

Display More

Očekujem puno od te presude, iako prvostupanjska nije konačna, u najgorom varijanti išlo bi se možda u neku nagodbu koja bi vjerujem bila svima u interesu. Kad se bude znalo za (pozitivnu) presudu cijena dionice će sigurno odletjeti, teško bi prošlo da se ne isplati u vidu dividende.

Znate li možda u kojem mjesecu 2022. je podnesena tužba, da se i po tome ravnamo za očekivanu presudu?

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • March 11, 2025 at 11:29 AM
    Quote from SILVIO2024

Od sada će u fokusu investitora biti ING-GRAD dok će Ingra izgubiti svoju privlačnost građevinskog giganta.

ING-GRAD postoji 40 godina te je u svim godinama do sada poslovao s dobitkom. Vrijedi pažnje i ulaganja u tako perspektivnu tvrtku koja dobiva gotovo sve poslove na zgradama u vlasništvu države i grada. Dok hodam gradom korak po korak...primjetih natpise pa komentiram bez neke grižnje savjesti.

Jako mi je žao te činjenice da smo opet u sjeni nekog većeg od nas a bili smo tako dugo dominantni. 8)

Ingra i Ing-Grad ni po čemu nisu konkurenti (u nekom davnom vremenu djelomično bi bili), jedina sličnost im je u nazivu, a ako će netko po tome prosuđivati ili investirati njegova stvar.

Šanse za Ingru su da izvuče ovu lovu od spora s Holdingom (indeksacija Arene), te ulazak na tržište električne energije, eventualno neka stanogradnja i cuclanje najma za Arenu do 2036, a od 2031. veći dio duga za Arenu bit će isplaćen u cjelosti...

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • March 6, 2025 at 11:37 AM
    Quote from SILVIO2024

Danas sjednica NO.

Imate kakav info sa sjednice?

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • March 4, 2025 at 12:50 PM
    Quote from piho

Kolege, kad je sljedeca skupstina?

Negdje sredinom 5., mjeseca, mislim da će tokom ili krajem 4. biti obavijest odnosno poziv. Ja planiram ići 1. put ove godine. Ako ništa drugo dobiti neke informacije iz prve ruke, pa da se i kao dioničari međusobno upoznamo i povežemo, svi imamo isti interes.

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • March 4, 2025 at 9:55 AM
    Quote from SILVIO2024

Ad 9. Ovlašćuje se Uprava Društva da, ovisno o financijskom stanju Društva, stječe vlastite dionice Društva koje se kao nematerijalizirani vrijednosni papiri u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. vode pod oznakom INGR-R-A, ISIN: HRINGRRA0001 (u daljnjem tekstu ove 5 Odluke: Dionice), na organiziranom tržištu vrijednosnih papira ili mimo njega odnosno naplatnim putem izravnom kupnjom, tijekom razdoblja od 5 (slovima: pet) godina od dana stupanja na snagu ove Odluke. Daje se suglasnost za jednu ili više kupovina vlastitih Dionica na način da najveći ukupni broj Dionica kupljenih na temelju ove suglasnosti iznosi do 10% (slovima: deset posto) temeljnog kapitala Društva. Najniža cijena plativa po Dionici ne smije iznositi manje od 50% (slovima: pedeset posto) ispod prosjeka tržišne vrijednosti Dionice tijekom 30 (slovima: trideset) dana koji neposredno prethode danu kupnje dionica. Najviša moguća plativa cijena po Dionici ne smije premašivati 20% (slovima: dvadeset posto) iznad prosjeka tržišne vrijednosti dionice tijekom 30 (slovima: trideset) dana koji neposredno prethode danu kupnje Dionice. Uprava Društva može raspolagati vlastitim Dionicama koje je stekla na temelju ove Odluke na organiziranom tržištu vrijednosnih papira i mimo njega, a da za to nije potrebna odluka Glavne skupštine Društva. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja. • broj dionica na temelju kojih su dani valjani glasovi: 6.160.700 • udio temeljnog kapitala Društva koji otpada na dionice na temelju kojih su dani valjani glasovi: 45,48% • broj glasova ZA: 6.160.700 • broj glasova PROTIV: 0 • suzdržalo se od glasovanja: 0 Ad 10. Ovlašćuje se Uprava Društva da, uz suglasnost Nadzornog odbora, povuče sve ili određeni broj (dio) vlastitih dionica Društva bez smanjenja temeljnog kapitala Društva. Povlačenjem vlastitih dionica povećava se udio preostalih dionica u temeljnom kapitalu Društva. Ovlašćuje se Uprava Društva da po donošenju odluke o povlačenju vlastitih dionica Društva uskladi podatak o broju dionica Društva u Statutu Društva, kao i da da poduzme potrebne pravne radnje prema Središnjem klirinškom depozitarnom društvu d.d. radi provođenja te odluke. Ovlast za povlačenje vlastitih dionica daje se na razdoblje od 5 (slovima: pet) godina od dana donošenja ove Odluke. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja. • broj dionica na temelju kojih su dani valjani glasovi: 6.160.700 • udio temeljnog kapitala Društva koji otpada na dionice na temelju kojih su dani valjani glasovi: 45,48% • broj glasova ZA: 6.160.700 • broj glasova PROTIV: 0 • suzdržalo se od glasovanja: 0

Hvala vam na ovim detaljnim informacijama. Očekujem neke pozitivne iskorake u ovoj godini a u skladu s najavljenim u zadnjem izvješću. Vidimo se i na skupštini:-)

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • February 28, 2025 at 10:37 AM
    Quote from SILVIO2024
    Quote from domo1977

Zašto te to toliko veseli što su kupili dionice . Uzeli su tvoje i moje novce i od svih malih dioničara i sad će ih podijeliti međusobno. Da ih ponište ili zadrže ok. Ovako....

Potruditi ćemo se da ih ponište...

Postoji tekst o tome sa prethodnih skupština, izglasano od strane dioničara...

Možete li o tome malo više detalje, možda imate taj tekst?

Također, da li postoji neki pravilnik ili dokument na temelju kojeg su uopće podijelili firmine dionice članovima uprave i ostaloj ekipi oko njih? Postoje li neki ciljevi koji su zadan (ako da od koga), i tko je verificirao da su ih ostvarili pa da im se daju dionice?

• INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • February 20, 2025 at 2:13 PM
    Quote from SILVIO2024
    Quote from dionicar

To stoji ali pitanje je kad...

Karavane prolaze a ovo stoji. Ne kažem ja da neće na 20....

Na 20 eur/dionici će do 2036.godine, samo ćemo ostarjeti do tada...

Na osnovu čega bi tada vrijedila 20 € po dionici ako je poznato da Arena tada prelazi u čisto vlasništvo grada Zagreba? Dakle nema više ni uplata s njihove strane od tada.

Quote from Martin

Bravo kolega. Zar tebi odgovaraju na upite?

Ja sam im ljetos slao upit u vezi sunčane elektrane, nikad nisam dobio odgovor.

Ma ne odgovaraju nikome, zezam se ja dok ovo medvjeđe razdoblje ne prođe...:)

Nekad je bio gosp. Čeliković zadužen za odnose s javnošću te smo dobili odgovore na sva postavljena pitanja i bilo nam je lakše izdržati teška vremena.

U ovom novijem razdoblju možemo dobiti samo nekoliko subjektivnih mišljenja na Skupštini dok grizemo male sendviče i pijuckamo sokove...;(

Display More
  • INGR (INGRA d.d.)

• Martin
    • February 20, 2025 at 12:26 PM
    Quote from mesetar

Svi tu znaju da u par poteza ovo može otići i nazad na 3 Eur, a i puno više.

Samo s dobiti od Arene, book će kroz godine otići bar na 20 Eur.

Tako da je dionica stvarno strašno podcijenjena.

Sve je to točno. Tehnički, ovo je i vrlo špekulativna dionica, znala je u prošlosti tako naglo skakati, i opet će, samo treba bilo kakva dobro vijest, da ne kažem dobiveni posao.

Zna li netko kad bi moglo puštanje u rad sunčane elektrane u Ivaniću?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt