LFWD ! Držao sam ga pola godine do prije tri.mjeseca.
Ima budućnost
Za ulaz nije kasno , osim ako odma na otvaranju ne odleti
LFWD ! Držao sam ga pola godine do prije tri.mjeseca.
Ima budućnost
Za ulaz nije kasno , osim ako odma na otvaranju ne odleti
Display MoreVolim kad pada ponedjeljkom... Prodao sam i HLDCY i LSRCY i SKM . ostavi sam HY, DSCSY i još neke sitne francuske farmaceute. Gledam da od amera ne kupim ništa... ajde, možda GBX. Al nek se ispada.
Totalno sam se preštelao već duže vremena van USa.
Japan smrdi, čim zasmrdi u USA no Kina Hong Kong, Europa i južna koreja pokazuju znakove živosti. čini mi se da je Evropa odradil a svoje....
i tehnologija je dostupnija. imam tri platforme, pa što ne ide kupit ( Knorr Bremse) napr ili je jako malog prometa na PINK USA tržišti mogu kupiti preko 212 ili revulta direkt u europi.
Sodexo, Swire pacific, Engie, Lundin Mining, RWE AG, Credit agricole, QIFU, Naspers, Super Hi... Sve imaju neke svoej cikluse, malo su sporije nego ameri.
pa ako s e netko još bavi nečim osim USA i brodara, neka stavi neki predlog.
ILI što vrijedi od amera. MWA recimo vuče cijeli sektor naprijed.... Ima jedno tri četiri slične dionice. Ali to ni brodarskim riječnikom ne bi išlo obajsniti zašto raste... baš purifikacija vode...
također tvrdim da umjetna inteligencija kažnjava kada se netko pravi pametan. Pratim nekoliko klubova, koji kati preporučuju ( i naplaćuju) vrlovrijedne i pametne dionice, njih baš vole mučit i satirat.
tak da je možda bolje šutit. A?
Na ovo Vaše pisanje
Sam malo obratio pažnju na SKM , pa to se čini ok dionica . Ima neke nove projekte za Data centre , s Penguin solutions, koji isto može biti dobro ulaganje .
A SKM , nizak p/e , dobra dividenda , jeftin , možda se počne buditi ko Hrvatski telekom nakon par godina stagnacije.
Hvala za info
Nije tako ni loše
Malo portfelj pretumbati
Prodati JANAF , i Rumunjski 7Bet
Uči u Dalekovod
Tako to
Hm, al zaista,
koji je najlogičniji razlog za toliki pad na gotovo svim dionicama?
Produžetak rata
Umjesto , skorog kraja
a kud HPB toliko roni ?
Po financijskom izvješću, dividenda za 2024 bi trebala biti više manje ista kao i za 2023. Netko si spušta cijenu da mu dividendni prinos bude isti kao prošle godine, tj oko 8%.
A možda u pozadini postoje informacije koje mi ostali ne znamo...
Stvarno misliš
Da netko ko drži HPB , 5 godina , od cijene 50 tak eura , misli na dividendu??
A u plusu je 300, nešto %
Nekih 10% visoko rizičnog portfelja mi je činio Span. Sve sam to riješio neki dan. Pomirio se sa gubitkom, prebacio lovu preko bare i kupio na tome NVIDIA.
Nvidia , nebitno ja mislim da je malo skupa
Nego ,
Dali netko prati što je sa dionicama , firmi u koje je Nvidia uložila novce ??
To se možda kriju neki budući lideri na tržištu
SoundHound , rast ove godine iznad 800% ,
Serve robotics, Nnox , ima ih još par
Umjetna inteligencija
Čudno da nema komentara o ovom segmentu
Zadnja 2-3 tjedna se sklopilo toliko poslova sa mega firmama da je to čak teško pratiti , sa Palantir om i sl
I u skladu s tim prosječan skok po dionici je 100-150%
Od SOUN , Bbai , Serve robotics , Red Cat holding , Gorilla technology , Symbotic
Display MoreSve gledam koja je "dobra prilika" za ulaganje i vise se ne mogu odluciti. Ostao na VLEN, HPB i sito IGH.
Gledao HT pa mi "pobjegao", onda gledao Podravku pa mi "pobjegla", sad gledam SAPN , AUHR i Medika...
Imate neke prijedloge?
Pratim ERNT, VLEN i ATGR... očekujem da idući tjedan krenu gore.
Doduše, za ERNT nisam siguran, cijena ispipava dno, pa ako naleti na pijesak, slijedi dalji zaron. Al smrdi mi da bi se trend mogao okrenuti prema gore.
Za ostale 2 dionice stvarno mislim da su zrele za rast i to vrlo skoro.
Ernt , čeka samo početak iduće godine , sigurno će pojačati akumulaciju za dividendu, a i cjena gore
Vlen , vjerojatno isto , jer se očekuju puno bolje stvari , u idućoj godini
Šta kaže
5 godišnji graf , da ovo ide na 7,50 cca .
Mjesečni minus 12%, problemima nema kraja , kao i općenito euro auto industriji .
Nažalost pad bi se mogao i ubrzati
Display MoreZlokobni znaci
minusi:
UBER 10 POSTO
ANF 7
AEYE 24
AEO 14
za p0dvući je i da su perjanice tržišta, Lung i Hy isto jako pale.
Jel se može
Onaj AEYE , malo pojasniti ??
Narastao je sa 4 , na 34 $$ , ( u 10 mjeseci) , i sad je kao problem što malo pada
Šta se trebalo dogoditi ??
od Kineza ptatim Super hi i Qifu i to raste ko ludo.
Nekako mi se čini da du najveće žrtve Trumpa što se dionica tiče Japan i Europa. I Kanada tu i tamo osim banaka.
I brodari.
Kinezi , Bravo . Oba dvije dobro stoje
Ali ove mainstream, multinacionalne, štekaju , Baidu , Baba , NetEase etc. Na njima ćemo tek vidjeti Trump efekt
Display MoreLijepo me išlo zadnjih mjesec dana što znači da slijedi pakao.
Zapravo sve se i nekako zatavnalo na vrhu...
mislim na USA.
Tako da malo šaram okolo. Kinu je malo prodrmo stimulus, gore dolje.
Japan pati ko kornjača na leđima.
LSRCY je japanska NVDIija i sad je na deeeeebelom dnu.
BGNE je kitajska biofirma i ko i ostale male biofirme [@ što je uu Kini malo...] pleše po rubu koprodukcija, tvrtki kćeri , studija i molekula.
Onkologija.
Pa tako ko skiseli sada malo možda mu se zasladi
Hm ,
Lasertech, izgleda jako interesantno
Pao je okruglo 50% , i taman pogodio dugoročni suport line
NLight. , isto nebo bio loš
Jeste li vidjeli ovu grafiku kod Nenada Bakića?
Kolega , gdje set ovo našli ??
Čista logika , jeftinije je letjeti , nego infrastrukturom pokušati riješiti probleme preguste naseljenosti velikih gradova
RojsRojs u gužvi koja se ne pomiče , ne vrijedi ništa
a , bogati žele nove igračke
Treba se ADPL počet bavit proizvodnjom plastičnih krila jer se izgleda više nećemo vozit nego ćemo letjet.
Apsolutno
Svi veliki proizvođači auta , ulaze u poslove s lakim letjelicama
Stellantis ,sa Archer aviation
Toyota , prije 4-5 dana sa Joby Aviation
I Njemački Lilium , bi imao smisla , jel je tu blizu nas
To bi bio posao stoljeća
Display MoreMalo za odmor:
prvue dionice ERJ kupio sam na 212 [kupovao sam i ranije na Revolutu] za 6.04 dolara 30.11. 2020 inprodao, sav sretan 01.12. 2020 po 6.24. Pptrošio sam meni danas fantastičnih 9000 dolara i zaradio 300.
Da sam držao tih 9000 dolara do sada imao bi 54000 dolara, ako dobro računam.
dakle zarade 45000.
Uopće nebi bilo loše , da na forumu ima
Najveće pogreške,
naravno da i drugi iz njih nešto nauče
Moje su obično nedovoljno strpljenja ( skupilo ih se u 20 godina na burzi), dugoročno gledano
Od KORF , a Hrvatskog , nadalje
It doesn't look good , at all
Display MoreRusvaj
Od Baidu a 10% , jutros , na dalje
bit će korekcijica kad-tad, pa otišlo je sve gore za +50% u dva tjedna, samo čekam da Trump i kolega s druge strane nešto zinu... bit će šorta na kinezima, ne brini!
s druge strane, čitam iz kvalitetnog mail letter-a da se na nafti sprema contrarian play; bilo zbog rata ili bilo zbog toga što šorteri posustaju i zatvaraju pozicije, kažu da slijedi hvatanje zaostatka za ostalom robom-sirovinama odn. prvenstveno metalima
imate na Trading212 3x WTI Oil
Apsolutno
Apsolutno
Već danas prodao , 80% svega
Mogao bi se ovaj Iran - Izrael zakomplicirati
A i USA izbori su tu
Mislim da je danas dan D za prodavanje
Izgleda se kineski sindrom odmotava u drugom smjeru
Ki bi gori...
Rusvaj
Od Baidu a 10% , jutros , na dalje
Uvijek sa nađe neki dijamant
Recimo HUYA inc .
Upravo su ovih dana izglasali izvanrednu dividendu od 1,+ nešto dolara , a trenutna cjena 5,05 usd
Dijamant pao na 4.5, ocito ima neka caka
Huya , slučaj
Caka , je valjda strpljenje i dokup
U jednom momentu je pala , na 3,9 dollar , što je donosilo dividendu 27%
Trenutno na 5,3
A cijela Kina , ludilo da ne povjeruješ
Sa najluđim primjerom UXIN , oko 350 % rast u 7-8 dana