1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. umalo

Posts by umalo

• Birtija

• umalo
    • March 19, 2026 at 1:31 PM
    Quote from misterno

Gracias na savjetu :D

Ja vam nisam od auta iako imam dva, i svašta nešto drugo.... Mene više uzbuđuju puno jeftinije stvari tipa dobar luk ili fensi patike.... sitnice...Dilema je čime da se počastim.... odnosno dok je bilo dobro na ingr , dlkv i sličnima sam napravio x5.5 - 5.7 i sada... eto trenutno sam stvarno hepi što se tiče financija i imovine fala nečemu, da ne znam čime se počastiti. je..... first world problem 😁

Vas nikako ulovit niti znam dali prodajete kupujete , dali volite aute ili ne volite aute , sad ako nastavim i sa gurmanskim temama bojim se da ćete i to poreći ,.....ma bolje da šutim , reč da bi rekel

• Birtija

• umalo
    • March 19, 2026 at 1:05 PM
    Quote from misterno

Cili svit nije na čisto bi li unutra vani, jer kapital mrzi nesigurnost. I onda pad ide u fazama, ko prihvaćanje bolesti sustava... Prije tjedan dva sam reka da mi je 4.3 dobar ulaz. A ono nadajmo se da će ameri ostati bez municije.... pa da će to biti dobar ulaz. Ima li iko da ovu naranču stavi u red. Ako potroše municiju... što će Kina s Tajvanom?

full disclosure još jednom u kešu sam 100% i razmišljam da se samo počastim nečim, ali ako uzmem bjesnog merkana, ko će to tankati :D

Kako sad dilema i kod vas a maloprije ste rekli da će biti gore neg 1923, za vas nema brige u keshu ste

A za tankati bjesnog merkana nije problem , 90eu tank i voziš i voziš i voziš i zaboraviš kad si tankao , vjeruj mi na rječ info iz prve ruke 5,5l 100km brzina 150km /h inače nisam u keshu ali sam u merkanu i dionicama

• Birtija

• umalo
    • March 19, 2026 at 12:39 PM
    Quote from mesetar
    Quote from umalo

Lol, pa jedini ti si ostao u dionicama🥺, prodaj sve ne pitaj za cjenu , spašavaj što se spasiti da ,😸😸

Svi oni koji jesu u dionicama neka malo prokopaju, za svaki slučaj.

Kad su neki vrlo cijenjeni analitičari prošle godine prognozirali da stiže Armagedon na tržištima, malo mi je bilo čudno što bi moglo potaknuti nešto tako veliko, ali sad više uopće nije upitno da je vjerojatnost tog potpunog kolapsa vrlo izvjesna, jer kad uskoro krenu problemi s bankama i otplatom kredita u USA, biti će Pandorina kutija.

Pretpostavio sam da ste izvan dionica u 100%keshu , ....sad bi ste trebali biti mirni , ali mi se čini da ste sad još napetiji , ili niste na čistu gdje bi ste vani/unutra !?

• Birtija

• umalo
    • March 19, 2026 at 11:12 AM
    Quote from mesetar

Neki su najavili oko 6-7 mjeseci, a onda će nafta biti na 200 USD, a svijet u najvećoj recesiji od 1929 g.

Lol, pa jedini ti si ostao u dionicama🥺, prodaj sve ne pitaj za cjenu , spašavaj što se spasiti da ,😸😸

• Birtija

• umalo
    • March 19, 2026 at 9:36 AM
    Quote from misterno
    Quote from umalo

..........koji to rast troškova , ako je jasno da cjena materijala nije ugovorena na dan potpisivanja ugovora nego po cjeni na dan isporuke , što je i logično jer knjiga ugovora je puna za nekoliko godina , a za nekoliko godina nitko ne može garantirati cjenu materijala

Cjena je pala na osam eu zbog rata na bliskom istoku i zbog tog što povrat novca u sporu s bankama nije prikazam izvješću od prošle godine , a koji je zaprimljen

Ne samo ova dionica je "preskupa" , nego sve dionice su u padu vrijednosti jer se ne zna dali prodavati ili kupovati , s obzirom na stanje oko irana i općenito bliskog istoka

Trenutan feeling je take the money and run 😅

Opet u duhu da se spusti cijena , presmješno

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• umalo
    • March 18, 2026 at 9:57 PM
    Vlada razriješila Vojka Obersnela
    Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela nekoliko kadrovskih odluka. 
    direktno.hr

Ode poštenjačina što je popratila i cjena dionice pozitivnim skokom , kamo sreće da je i prije

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • March 18, 2026 at 5:12 PM
    Quote from mesetar

Kako god se okrene, Dlkv na ovim cijenama je prilično skup, a ako se sad još profitabilnost uruši zbog ogromnog rasta troškova, ispast će i puno preskup.

Vidjeli smo sad u zadnjem kvartalu da ne ide sve baš glatko, i zato je cijena bila pala sve do 8 Eur.

Još će puno toga morati pokazati da bi se opravdao rast s 4 na 10 Eur u manje od godine dana, svi pokazatelji su jako visoki, čak i da se radi o nekoj tech firmi u razvoju.

..........koji to rast troškova , ako je jasno da cjena materijala nije ugovorena na dan potpisivanja ugovora nego po cjeni na dan isporuke , što je i logično jer knjiga ugovora je puna za nekoliko godina , a za nekoliko godina nitko ne može garantirati cjenu materijala

Cjena je pala na osam eu zbog rata na bliskom istoku i zbog tog što povrat novca u sporu s bankama nije prikazam izvješću od prošle godine , a koji je zaprimljen

Ne samo ova dionica je "preskupa" , nego sve dionice su u padu vrijednosti jer se ne zna dali prodavati ili kupovati , s obzirom na stanje oko irana i općenito bliskog istoka

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • March 17, 2026 at 7:53 PM
    Quote from misterno

a energenti se preljevaju na transport i preradu ruda, i procita san negdi da kroz hormuz ide zeljezne rude dobar postotak? nisu oni krivi, jednostavno je takva industrija da im energija i materijali rezu marze, oni rade super posao, ali.... da bar se desi čudo i krene mir, ali ja nažalost nisam misica svijeta i nitko ne čuje da želim world peace 😔

i profit.

plus, ako voze i dalje ovako, sve ce dolje. pogledajte samo likvidnost na cijeloj zse zadnje dane. nema mira, nema profita 😭

.......trumpinjov rat može završiti do kraja današnjeg dana a može trajati u nedogled , tako dali prodati ili nadokupljivati ovisi o leptiru koji mahne krilima na suprotnoj strani zemljine polutke , samo ga je problem naći da bi ga nagovorio da mahne krilima

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • March 17, 2026 at 5:21 PM
    Quote from misterno
    Quote from goranlagea

Što mislite o ovom izračunu:

DLKV više nije “deep value” priča.

Pri 9,70 € tržište već unaprijed uračunava:

• stabilizaciju poslovanja
    • podršku grupe Končar
    • backlog
    • budući rast marži

Zato je o DLKV-u sada potrebno razmišljati kroz dva scenarija:

Konzervativni scenarij

• intrinzična vrijednost: 8–10 €
    • zaključak: približno pošteno vrednovana dionica

Bikovski turnaround scenarij

Ako kompanija uspije značajno povećati EBITDA marže i backlog pretvoriti u rast prihoda i dobiti, moguća bi bila vrijednost od 11–13 €.

U tom slučaju potencijal od 9,70 € iznosi još približno 13–34 %.

Zaključak

DLKV više nije podcijenjena dionica; radi se o dionici kod koje je dio budućeg, očekivanog poboljšanja poslovanja već uračunat u cijenu.

Razlog zašto sam se time bavio bila je izražena volatilnost u sklopu aktualnih geopolitičkih događanja (Trump – Iran).

Hvala unaprijed na komentarima. Volio bih čuti mišljenja koja će mi pomoći da bolje razumijem kompaniju.

Display More

ah slažem se za prvi kvartal, ali kroz taj hormuz teče ne samo nafta nego i rude, to je udar i na energiju i na materijale, a dlkv je u osnovi građevina. Ako ovo potraje, a nadam se da neće, bez zeze, možda se vrati u stari problem, puno poslova, ali marže?

Display More

Za naftu je problem i isključivo za naftu , rude su Brazil , Australija kao najveći "izvor " i Kina

U svojim ugovorima cjena materijala se naplaćuje na dan odrađenih ugovora , tako da nema frke

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • March 17, 2026 at 1:27 PM
    Quote from abc1
    Quote from Zlatek

Zaključak: mani se AI-a

Moram priznati da sam i star i zastario. ne zanima me umjetna inteligencija. Na nedavnom druženju kaže moj prijatelj i davnih dana, pa kako te to ne zanima? Ja kažem, pa imam dovoljno problema sa vlastitom inteligencijom, ne treba mi još jedna.

Dobijam dojam iz vašeg očitovanja , da ste vi i goranalage jedna te ista osoba samo nikovi različiti , jesam li u pravu!?

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• umalo
    • March 15, 2026 at 2:03 PM
    Quote from Veseli Crv
    Quote from bluelionZG

i, kakva korist od te skupštine? divke nema još na vidiku tako da.... :P^^

Nije sve u novcu. Nešto je i u ljubavi... za novcem.

Nije sve u novcu ima nešto i u zlatu

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• umalo
    • March 11, 2026 at 9:01 PM

Opet cjena down 🤣🤣

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• umalo
    • March 10, 2026 at 6:52 PM
    Quote from sitnariba

Kroz dva / tri dana nam stiže ovaj mališan od AP u Lenac 🚢🩵🙋‍♂️

AP DUBRAVA (IMO: 9694684) is a Bulk Carrier and is sailing under the flag of MARSHALL ISLANDS. Her length overall (LOA) is 180 meters and her width is 32 meters.

https://www.marinetraffic.com/en/ais/details…el:AP%20DUBRAVA

Znači sad će cjena down

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• umalo
    • March 6, 2026 at 11:51 AM
    Quote from Hawk Tuach
    Quote from umalo

......znali tko kako stoje fondovi , dali i koliko imaju još prodavati?

na 790 su taman usklađeni ... uz uvjet da im cjelokupna imovina ne oscilira a imali su pad imovine ovih dana, no podaci nešto kaskaju.

Količina koju moraju prodati ovisi o 2 elementa (vrijednost KOEI koju imaju vs ukupna vrijednost imovine fonda), a ne samo o cijeni KOEI.

Usklada im je kontinuirana porastom cijene, s time da jednom od njih uskoro opet ide blackout period prije objave Q1, vjerujem kroz 10tak trgovinskih dana.

Pozitivnija je vijest da i dalje ima većih blokova na ovim razinama i da istovremeno ostali veći dioničari ne prodaju, to je možda i najvažnija vijest.

Kad bi sad cijena preko noći porasla na 1,200 oba mirovinca morala bi prodati skoro 190,000 dionica, svaki cca pola od toga pa računajte.

Display More

.....a ako i ostale dionice u njihovom potfelju jednolično rastu , dali i tada moraju prodavati ....

• umalo
    • March 5, 2026 at 8:23 PM
    Quote from jo5
    Quote from umalo

Taman su ispod praga

.......dali bi to značilo da je sljedeće iskrcavanje oko 1200, .......korekcija ako griješim

• umalo
    • March 5, 2026 at 10:12 AM

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• umalo
    • March 4, 2026 at 1:11 PM
    Quote from misterno

u kešu sam jer mi je nezgodno pretvoriti u zlato na zse sam

Sretno!!!!!!

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• umalo
    • March 4, 2026 at 1:07 PM

A nešto će se dogoditi , a što to još nitko ne zna za sad ovo dvoje ciljano razaraju iran , s tim da je iran već ekonomski na koljenima , a ovo dvoje sa svojim kljucanjem po iranu dodatno destabiliziraju stanje

Nije pitanje ko je vlasnik tog žurnala , nego koliko je usa usa !

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • March 4, 2026 at 12:48 PM
    Quote from misterno
    Quote from umalo

Malo mi je nejasno kako ste izašli sa 105% profitom

Da ste prodali prije nego što je padalo i sa ovim rastom ni teoretski niste mogli imati rast od 105%

Ako griješim , objasnite kako ????

prosjek ulaza je bio 4.54 zahvaljujuci trump carinama, izasao sam danas

i dalje se kladim da nije gotovo idući tjedan. iranu navodno kina daje koordinate, a ovo amerima more biti miniukrajina. nafta ako se odrzi misec dana ide na 120.

ja sam u kešu

Display More

Izvinite na pitanju , jer sam pomislia da ste prodali pa kupili po sniženim cjenama ,pa da ste na taj način u plusu 100%

Da to je solidan prihod , mišljenja sam da dok god ovo dvoje kontoroliraju tj imaju nadmoć nad iranom ,cjene na burzama će biti negdje između dna i ath ,

Da Iran ima neko "specijalno oružje" već bi ga upotrijebili , za sada ništa nisu pokazali , sve je na taktici ako prođe prođe i ništa više spektakolarnog od njih

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • March 4, 2026 at 11:57 AM
    Quote from misterno

pa dobro evo.... čestitam svima koji su ušli i želim im sve najbolje. ja sam izašao s 105 postotnim profitom. tko zna možda jednom opet budem unutra. sretno svima 👍

Malo mi je nejasno kako ste izašli sa 105% profitom

Da ste prodali prije nego što je padalo i sa ovim rastom ni teoretski niste mogli imati rast od 105%

Ako griješim , objasnite kako ????

1. Privacy Policy
  2. Kontakt