1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. umalo

Posts by umalo

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• umalo
    • September 3, 2025 at 10:44 AM
    Quote from umalo
    Quote from Sheki

Tako rade svi genijalci; znaju da ništa ne valja i da je drek i stalno kopaju po njemu jer imaju altruizam koji ih tjera da nama objasne da se ne približavamo dreku da se i mi ne usmrdimo.

Svi mi kupujemo dionice kako bi rastom cijene i dividendi nešto zaradili i svi mislimo da smo genijalci dok cijena raste i dok dividenda pomalo kapa ali kad krene cijena dolje a dividende nema onda više nema genijalaca , ja vam želim iz sveg srca da vam cjena raste i da primate dividendu najiskrenije !!!!!!

Eto moje želje su vam za sad polovično uslišana bar skromni rast a dividenda još će neispavanog godina proći

• umalo
    • September 3, 2025 at 10:25 AM
    Quote from Sheki
    Quote from umalo

Svi mi kupujemo dionice kako bi rastom cijene i dividendi nešto zaradili i svi mislimo da smo genijalci dok cijena raste i dok dividenda pomalo kapa ali kad krene cijena dolje a dividende nema onda više nema genijalaca , ja vam želim iz sveg srca da vam cjena raste i da primate dividendu najiskrenije !!!!!!

Vidim da je pos'o dobar i para laka kad se ima vremena pisat, a govor je u kolektivističkom tonu u stilu komunističke partije "Svi mi...". Takvi su vam i postovi, sve znate i sve može ići u samo jednom smjeru, onako kako ste vi zamislili, jer drugačijeg i pametnijeg nema. Evo vam ispravak, nemate vi pojma zašto ja kupujem dionice, ne znate ni zašto ovo pišem... tako da oladite malo s tim svojim nametanjem.

Možete recimo ubacit, meni se čini da je VLEN netransparentan, a ne da je to tako, jer meni to tako ne izgleda iz onog što se objavljuje....

Ne moraš biti genijalac samo pogledaš vrijednost cjene dionice ako raste sve ok ako pada nešto nije u redu

A što se tiče komunističke partije kamo sreće da se nikad nije pojavila jer je najveće zlo koje je čovjek izmislio

• umalo
    • September 3, 2025 at 10:08 AM
    Quote from Sheki
    Quote from sitnariba

bluelionZG đabe trošiti energiju ☺️ lik je genijalac 😂😂

Tako rade svi genijalci; znaju da ništa ne valja i da je drek i stalno kopaju po njemu jer imaju altruizam koji ih tjera da nama objasne da se ne približavamo dreku da se i mi ne usmrdimo.

• umalo
    • September 3, 2025 at 9:29 AM
    Quote from sitnariba

bluelionZG đabe trošiti energiju ☺️ lik je genijalac 😂😂

Slažem se , dovoljno je pogledati cjenu dionice prije godinu i par mjeseci , i vaša očekivanja da će proraditi neka raketa preko 5 oera , predviđanja su van se ostvarila samo u suprotnom smjeru prema tri oera, genijalci moji dragi

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• umalo
    • September 3, 2025 at 9:04 AM
    Quote from Sheki
    Quote from umalo

Ispravak

Od dividende HP dobivam više nego što su moja godišnja primanja u firmi u kojoj sam zaposlenik

Nije sramota volontirat

Onda volontiraju na dok 11 i njihovoj transparentnosti , dapače nije u pitanju sramota , nego ukazivanje na manipulacije u Viktor Lenac

• umalo
    • September 3, 2025 at 8:32 AM
    Quote from bluelionZG

u biti sve lijepo piše u članku, odgovor na vaše pitanje bio bi samo pročitajte članak.

Ako je sve točno onda je situacija sasvim jasna.

Kako je jasno kad su iz uprave objavili još 2024 g u 9 mjesecu da je dok 11 obnovljen , koje su to sada manipulacije jel to znači da su prije godinu dana lagali a očito jesu , pa se postavlja pitanje transparentnosti koja očito nije vjerodostojna i time svjesno obmanjuju male dioničare

• umalo
    • September 3, 2025 at 6:31 AM

Ispravak

Od dividende HP dobivam više nego što su moja godišnja primanja u firmi u kojoj sam zaposlenik

• umalo
    • September 3, 2025 at 5:44 AM
    Quote from sitnariba

Idemo sada pomalo 🚢🛥🛳💸💰💰💰🫡

https://www.novilist.hr/novosti/gospod…ovo-u-funkciji/

Narednih tjedan dana odrađivat će se radovi na integraciji novog pontona u postojeći sustav doka, a odmah potom kreće se s dokovanjem prvog broda. Kako doznajemo, bit će to 183-metarski tanker “Red Garnet” koji je upravo na putu za Martinšćicu na redovni remont.

Ma što je sad ovo ,.........koliko to VL ima tih dokova 11 , koji je to po redu koji je obnovljen ili nije nikako niti bio obnovljen , ,..........stvarno ko tu koga Je .......😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

• umalo
    • September 2, 2025 at 9:03 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Malo prenaivan post i ništa više!!

P.S.

Novac je novac ili hoćeš reći da ima glavni novac i sporedni novac , do sad kad bi god plaćao račune nitko ama baš nitko tko mi naplaćuje moje račune , nikad ne nije upozorio da sam platio sporednim novcem !!

Nisam želio tu vrstu diskusije. Ako ti glavna djelatnost nosi 90 ili više % prihoda i na njoj imaš minus to za mene nije zdravo. Ostalih 10% gdje imaš plus u ozbiljnoj krizi ne mogu izvući glavnu djelatnost. To za mene nije zdrava kompanija. Sporedne djelatnosti bi trebale biti financirane iz dobiti glavne, a ne da su one nužne da kompanija konsolidirano ostvari plus

Zar minus nije ostvaren zbog zastoja željezničkog prometa što je rezultiralo smanjenjem transporta robe u otpremi ,a ne zbog pada prometa kroz luku ,a prihodi od dividende kroz dionice je isto tako plus za kompaniju jer dolazi od iste djelatnosti , i zbog čega bi to bilo nezdravo

Primjer ja radim kao djelatnik u jednoj firmi i od viška novaca sam kupio dionice HP i dobivam godišnje više nego što mi je moj mjesečni dohodak , a uz to iman u svom portfelju još dionica drugih firmi , po tom tvom tumačenju ti bi to nazvao nezdravo poslovanje

Jel griješim !?

• umalo
    • September 2, 2025 at 7:09 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Što to znači sporedna djelatnost?????????

Ona koja nije glavna. Ako na glavnoj imaš minus i trebaju ti druge onda to za mene nije zdravo. Inače ovaj rast cijene LKRI nema podlogu u fundamentalnim podacima nego u očekivanju nečega što bi trebalo biti. Za mene to nije dovoljan razlog za ulazak. Možda ću zažaliti zbog toga....

Dali mi možete pojasniti ovu vašu dubokoumnu rečenicu : " Ako na glavnoj imaš minus i trebaju ti druge onda to za mene nije zdravo "

Što ti znači ovo glavno i ono drugo !? Jel to ono ko imaš veliki mozak i mali mozak ,pa sad ovaj mali mozak nije glavni mozak pa je on........". What the fuck"

• umalo
    • September 2, 2025 at 7:03 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Ona koja nije glavna. Ako na glavnoj imaš minus i trebaju ti druge onda to za mene nije zdravo. Inače ovaj rast cijene LKRI nema podlogu u fundamentalnim podacima nego u očekivanju nečega što bi trebalo biti. Za mene to nije dovoljan razlog za ulazak. Možda ću zažaliti zbog toga....

Malo prenaivan post i ništa više!!

P.S.

Novac je novac ili hoćeš reći da ima glavni novac i sporedni novac , do sad kad bi god plaćao račune nitko ama baš nitko tko mi naplaćuje moje račune , nikad ne nije upozorio da sam platio sporednim novcem !!

• umalo
    • September 2, 2025 at 4:44 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Da i ja se pitam koji minus ima lkri

O tome sam jednom davno pisao. Dole se vidi. Matična djelatnost je za 1.kv u gubitku: Vidi se da ih vade sporedne djelatnosti.

• umalo
    • September 2, 2025 at 3:37 PM
    Quote from sitnariba

Slažem se da bi mogli malo nagraditi dioničare, a i sebe i vjerujem da će biti 2026 na 130 rođendan Lenca , ako već neće biti ove godine

Gdje je to Talijan kao većinski , dijelio dividendu u Hrvatskoj , osim tog kad obnovi sve dokove a svi su derutni , koliko će im ostati na računu

• umalo
    • September 2, 2025 at 12:34 PM
    Quote from Sheki

Još nismo čuli o kojem se minusu radi.

Da i ja se pitam koji minus ima lkri

• umalo
    • September 1, 2025 at 9:41 PM
    Quote from sitnariba

To štivo ide u korist Vujnovca i novog terminala Rijeka Gateway koji nema veze sa Luka Rijeka d.d. odnosno ima, preuzet će dobar dio posla ENNA grupa

Sad mi je jasno i da ste "pobrkali" Viktor Lenac i Luka Rijeka minus 🙂

https://www.novilist.hr/more/promet-luke-rijeka-kontejneri-kompenzirali-gubitak-biljezi-se-znac muajan-pad-generalnog-i-rasutog-tereta/

To je bilo "aktualno " dok je u Rijeci bila šerifska uprava vojkana , hvala Bogu njega više nema a ima i puno posla sa pravom i pravdom , pa su se sad stvari zakotrljale u pozitivnom smislu , a što se tiče VL i ove dionice VL je bliže tri pera dok je lkri u zadnjih mjesec dana doživjela 100%rast , tako da mi je u par dana portfelj u eurima porastao za nekoliko desetaka tisuća pera , sad bi se mogao vratiti u VL kad bih se u..je..sva

• Best buy

• umalo
    • September 1, 2025 at 6:50 PM
    Quote from alfa1
    Quote from split009

Jednostavno..US market je u 5.valu. A svi pratimo njih. Njemacka je u padu vec 3 kvartala, a burza raste. Ocekujem snažne padove krajem rujna i pogotovo početak listopada.

Najbolji pokazatelj je nafta.. inflacija se bliži svom kraju.

st-brajo postaje split009, ali najave kataklizmi ostaju, studentski krediti u USA, nekretninski baloni, precijenjenost burzi, nafta...

Može li uopće iz Splita zalutati nešto pozitivno u medije ili je sve u stilu deluzija Dežulovića, Tomića i sl.

I Index , insajder , N1 ......sve je nekako u ljevičarskom pesimizmu a naročito nakon što je trumpinjo krenuo desno

• umalo
    • September 1, 2025 at 1:26 PM
    Najveća privatna investicija u logistiku u Hrvatskoj: Gradi se luka budućnosti, stvorit će 2500 novih radnih mjesta i imati proizvodnju od 2,44 milijarde eura!
    Ulozi su visoki, a većinski mlada radna snaga djeluje entuzijastično
    www.jutarnji.hr

Malo štiva

• Best buy

• umalo
    • August 30, 2025 at 9:36 AM
    Quote from split009

Nišra nije best buy.. kad krene rokanje.. bit će krvi do koljena.. samo sell

Imate interesantno razmišljanje obrazloži te nam svoja predviđanja , da vidimo o čemu se radi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• umalo
    • August 29, 2025 at 4:29 PM
    Quote from borsa

Malo me čudite da se pozivate na zakon.

Koga briga što piše tamo.

Naša država naša pravila što jedan napisa na zidu

Mjesto političkim prepucavanjima ostavi u kući

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• umalo
    • August 29, 2025 at 3:16 PM
    Quote from split009

Za delisting je bilo prije potrebno 90%