1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. umalo

Posts by umalo

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 20, 2026 at 3:59 PM

Koliko bi od ovih 400 M pripalo dlkv za obavljene radove , može procjena od prisutnih na forumu

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• umalo
    • May 20, 2026 at 3:56 PM
    Iduće godine izgradnja energetske infrastrukture za data centar u Topuskom
    ZAGREB - Najavljenoj izgradnji podatkovnog centra za umjetnu inteligenciju (AI) u sklopu projekta Pantheon AI u Topuskom mora prethoditi izgradnja energetske…
    seebiz.eu

I na ovu temu

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 20, 2026 at 2:58 PM
    Pantheon AI treba golemu energetsku mrežu. "Kreće investicija od 450 milijuna eura"
    TOPUSKO će dobiti četiri dalekovoda i najveću trafostanicu u Hrvatskoj za Pantheon AI podatkovni centar, investiciju od 400-450 milijuna eura.
    www.index.hr

Ovi su već počeli da djeluju u provedbi izvršenja planova

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• umalo
    • May 20, 2026 at 12:15 PM
    Quote from fantom
    Quote from Nitko

gospon fantom ne znam zasto qoutate mene i navodite nepismenost i navodne strucnjake. Ja sam iznio činjenice a vi ih opovrgnite ako možete umjesto da vrijeđate. U odgovoru sam iznio light verziju onoga što vi pišete i stvarno nema smisla da ponavljate zamnom i onda još se nešto meračite. To kaj vi pričate da se se dobit kotr i koe ne može isplačivat kroz dividendu koei e to čemo vidjeti kroz protuprijedlog CROSIG.

Ja bih vam dobronamjerno savjetovao kad me qoutate da odgovarate na moje stavove a ne borite se sa vjetrenjačama kao sančo pansa

Quotam tebe jer je lik kojeg ti quotaš, blokiran! Blok funkcija je iz raja izašla, savjetujem svima da ju koriste...

Postao sam znatiželjan jer ne znam tko koga quota i zašto i koje veze ima sa ovom dionicom ??????????

• umalo
    • May 19, 2026 at 9:10 PM
    Quote from Nitko
    Quote from jo5

Pa nebi se baš složio da je koei samo brand i da se nešto posebno valja iza brda što ima veliki utjecaj na cijenu dionice..koei je većinski vlasnik kodt i odlučuje o svemu vezano za kodt (od biranja uprave,isplate dobiti,investicija,svega..).ako rezultate prvog kvartala koei i kodt projiciramo na cijelu 2026.godinu ( dobit prvog kvartala puta 4) dobijemo da je koei podcijenjeni od kodt po jucerasnjim cijenama( p/e 12,78 i 11,6).uzevši u obzir da je koei ( uglavnom preko ovisnih društava ili društava u kojima ima sudjelujuci interes )već pokrenuo veliki investicijski ciklus smatram da je bolja opcija od kodt..hvala hawk tuach na ovoj informaciji,ali i prethodnim komentarima iz kojih se moglo nešto novo naučit

Valja se iza brda. jer nitko nije bedast da plaća dionicu 900 eura a dividenda 0,4% Kodt i Kotr isplaćuju bolju dividendu i to značajno. Ja govorim o investitorima a ne kokošarima i zato navodim ovu dividendu. Ovo što vi navodite da koei odlučuje o svemu u redu ali ja i dalje vidim da koei mora posuđivati novce od kodt a i najnoviji protuprijedlog Kapitalnog fonda (DRŽAVA) govori jasno o tome da nije baš onako kako pričate. https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/66981 Uostalom i dalje je cinjenica da transformatori donose dobit a ne neki motori i tramvaji. Za digital imamo samo pompozne rijeci g. Kolaka

napominjem nemam ni koei t ni koei dakle moj interes ovodje ne postoji, ali treba realno sagledati situaciju i ne bajati bajke o KOEI i neperspektivnom KODT. Ova naša mala rasprava ionako nije bitna su na KOEI navalili kupci i ne pitaju za cijenu.Dokle to je pitanje ne za mene nego dionicare KOEI. Sretno.

Odakle vam informacija da koei posuđuje novac ??????

Jeste li čitali obrazloženje croatia osiguranja zbog čega traži povećanje dividende i o financijskom stanju u društvu ,

Osim tog dali mi možete objasniti tko je financirao novi pogon , i tko će financirati nove pogone u USA ??

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• umalo
    • May 15, 2026 at 9:48 AM

Nabujala rijeka , prijete poplave

• umalo
    • May 6, 2026 at 11:03 PM
    Quote from abc1

umalo I ja jako volim more. I sve oko njega.

I ja tebe

• umalo
    • May 6, 2026 at 6:51 PM

https://www.dnevno.hr/vijesti/njemacka-i-hrvatska-dizu-odnose-na-novu-razinu-spominje-se-zanimljiva-suradnja-3294116/

I Njemačka ima interes u Riječkoj luci

• umalo
    • May 6, 2026 at 1:45 PM
    Baltic Rail prevozit će kontejnere iz Luke Rijeka na poljsko tržište
    Nova intermodalna linija učvršćuje poziciju Hrvatske kao logističkog koridora između Jadrana i tržišta EU s izraženim rastom robnih tokova
    lidermedia.hr

Vezano za povezivanje sa Poljskom

• Što smo danas tržili

• umalo
    • May 4, 2026 at 2:18 PM

Poslovni hr , interkapital , nedostupne stranice ,dali netko zna što se događa

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• umalo
    • May 1, 2026 at 9:42 PM
    Quote from umalo
    Quote from bluelionZG

izdvajam iz članka, samo za vas gosp. "mljackarošu" ^^:

"Unatoč ogromnoj pretrpljenoj šteti, o stabilnosti pozicije “Viktora Lenca” upućuje i stanje njihove bilance, prema kojoj se rezerve iz dobiti penju na gotovo 33 milijuna eura"

Onda će biti dividenda

.......moš mislit 😂🤣😂🤣

• umalo
    • April 30, 2026 at 7:53 PM
    Quote from bluelionZG
    Quote from umalo

https://www.novilist.hr/novosti/gospod…-milijuna-eura/

izdvajam iz članka, samo za vas gosp. "mljackarošu" ^^:

"Unatoč ogromnoj pretrpljenoj šteti, o stabilnosti pozicije “Viktora Lenca” upućuje i stanje njihove bilance, prema kojoj se rezerve iz dobiti penju na gotovo 33 milijuna eura"

Onda će biti dividenda

• umalo
    • April 30, 2026 at 5:24 PM
    Quote from bluelionZG
    Quote from bjane

isparilo nekih 7 mil ?

mama mia :(

odakle ta info?

Poslovna prijevara koštala je "Viktor Lenac" gotovo 9 milijuna eura - Novi list
    Poslovna prijevara koštala je "Viktor Lenac" gotovo 9 milijuna eura
    www.novilist.hr

• umalo
    • April 30, 2026 at 2:25 PM

Oćeli biti dividenda

• umalo
    • April 29, 2026 at 5:39 PM
    Šušnjar: Izgradit ćemo nuklearku u Hrvatskoj, jer smo regionalni lider
    DUBROVNIK - Ministar gospodarstva Ante Šušnjar izjavio je u srijedu da Republika Hrvatska do 2030. godine planira uvećati udio nuklearne energije u
    seebiz.eu

Očekivani odgovor kako će se napajati električnom energijom podatkovni centar , a to je uvodno najavilo i američko izaslanstvo u Dubrovniku

• umalo
    • April 29, 2026 at 5:35 PM
    Američki ministar energetike u Dubrovniku: Ovdje je budućnost europskog gospodarstva
    www.poslovni.hr

Poučno za pročitati

• umalo
    • April 29, 2026 at 1:13 PM
    Quote from mesetar

Valjda su neki očekivali da će dobit porasti 100%, a ne 10?

Nema više velikog rasta, to je završena priča.

Jel to znači prodati i gotova priča ??

• umalo
    • April 29, 2026 at 11:17 AM

A što reći , neto dobit 11,7% backlog 35,4 vrijednost ugovorenih 1,8 milijardi ,povećanje izvoza 13,9

I to bez podatkovnog centra /ma šta će nam , samo će se momci izmorit od posla pa neće uspit odradit knjigu narudžbi😂😂/

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• umalo
    • April 28, 2026 at 1:39 PM
    Quote from bluelionZG
    Quote from umalo

I oni koji posjeduju dionicu i oni koji ne posjeduju dionicu , imaju legitimno pravo na komentare , prvi je hvale a oni koji bi je htjeli imati vide svaku manu i kad je ima i kad je nema , što je na kraju filozofija ulaganja u dionice , gledati trenutno stanje ili budućnost firme mada veliki utjecaj cjene dionica ovise i o zbivanjima u svjetu , znači mnogo je utjecaja koji oblikuju smjer kretanja cijena na tržištu kapitala

čim si se ti tako raspisao znači vrijeme je za prodaju^^

😅 Samo nemoj vlen prodavati

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • April 28, 2026 at 12:54 PM
    Quote from bluelionZG

sve je to legitimno, svatko ima svoje razmišljanje...ako vjerujete da će dobit narasti 4-5x a sukladno tome eventualno i drugi pokazatelji onda nije loša valuacija...

I oni koji posjeduju dionicu i oni koji ne posjeduju dionicu , imaju legitimno pravo na komentare , prvi je hvale a oni koji bi je htjeli imati vide svaku manu i kad je ima i kad je nema , što je na kraju filozofija ulaganja u dionice , gledati trenutno stanje ili budućnost firme mada veliki utjecaj cjene dionica ovise i o zbivanjima u svjetu , znači mnogo je utjecaja koji oblikuju smjer kretanja cijena na tržištu kapitala

1. Privacy Policy
  2. Kontakt