1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. umalo

Posts by umalo

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 27, 2025 at 1:40 PM
    Quote from mesetar

Ma nije problem kad je sve mirno, ali kad se vani zacrveni nastupaju problemi.

Vidimo za koliko kratko se ask napuni, a bid nestane, tako da začas dođe do promjene.

Da , a jeli to bilo namjerno forsiranje Aska od nekog , jer u jednom trenutku je na ask-u bilo na tri pozicije između 5,78 do 5,86 po 5 tisuća komada a na 5,88 čak 18 000 kom

A gdje su sad ti nalozi a nije ih nitko od kupio

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 27, 2025 at 1:18 PM
    Quote from mesetar

Ovdje je velika volatilnost tako da može biti svašta, u petak je iz plus 7 otišlo na minus 7 u par minuta, a pri kaosu s carinama prije mjesec dana je praktički u danu otišlo s 4,50 na 3,50.

Sad je u cijenu već uračunat rast dobiti od preko 100% u ovoj godini, tako da se sad zapravo treba dokazati da li će uopće biti tako.

Ako ne bi bilo, došlo bi odmah do jače korekcije, jer pokazatelji više nisu nimalo jeftini s PE preko 40 i bookom od 1,7 Eur

Hm, ima istine u tom što ste napisali ali evo danas imate odgovor direktno sa burze , cjena je bila spuštena na 5,7 u tom trenutku bay je bio 10% a ask na 88% s tim da je na ask-u najniža cjena bila 5,74 i tako je bez trgovanja bilo tri sata , i evo sad u par transakcija već smo na 5,86, što bi značilo da nitko neće od malih da prodaje svoje udjele , korekcija se čini neuspjelom možda na nekim većim razinama

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 27, 2025 at 10:58 AM
    Quote from All
    Quote from mesetar

Ovdje je velika volatilnost tako da može biti svašta, u petak je iz plus 7 otišlo na minus 7 u par minuta, a pri kaosu s carinama prije mjesec dana je praktički u danu otišlo s 4,50 na 3,50.

Sad je u cijenu već uračunat rast dobiti od preko 100% u ovoj godini, tako da se sad zapravo treba dokazati da li će uopće biti tako.

Ako ne bi bilo, došlo bi odmah do jače korekcije, jer pokazatelji više nisu nimalo jeftini s PE preko 40 i bookom od 1,7 Eur

Zaboravio si u algoritam ubaciti likvidnost. S solidnim povecanjem dobiti sto je neminovno, (to čak i ja vidim) polako raste likvidnost, a time i sigurnost malih dioničara što rezultira automatskim rastom cijene. A necemo spominjati jos i fondove koji takoder mogu donijeti ili odnijeti .... Tako da mislim da svakim novim FI cijena ide gore osim u slučaju agresivnog izlaza što sam vec naveo ... Sjetimo se razgovora na 3.5-4.5 kada sam maltene obecavao rast. Govorili su da je vec 3.5 velika cijena .... Eto, vidimo da je bila akcijska kako sam govorio .... Da je burza veca i sada bih obecavao duplanje cijene do godisnjeg FI ....

Ma nisam zaboravio , ja idem onom da ne valja sve otkrivati , jer ako sve otkriješ onda bi mogla i ivana7 početi prodavati onu svoju poziciju na kodt kako bi mogla kupovati dlkv , a to bi si ona nebi mogla dopustiti zbog onih njenih kako se ono zovu BRANKEC i ........!?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 27, 2025 at 9:59 AM
    Quote from mesetar

U petak je bio slobodan pad na svim svjetskim burzama razlog je Trump , tako da nepredvidivost može nastupiti bilo kad izazvano bilo kojim geostrateški događajem vezano ili uz trumpa ili Putina , a nisu jedini nepredvidivi čimbenici ima ih u pozadini jako puno koji ćuće i gledaju hoće li dobiti svoju priliku da napravi kolateralni štetu burzovnim investicijama cijelog svijeta

Europa očito vapi za obnovom elektro sustava koju može obnoviti jednim djelom dlkv i bez razorene Ukrajine interes za obnovom je golem , vjerojatno zbog tog i reagira cjena dionice , u svakom slučaju interesantna situacija za ovu dionicu

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 26, 2025 at 4:53 PM
    Quote from vitoo

Danas

Tehnički gledano , rast je odradio

Slijedi , mala pauza

Pauza je uvijek dobro došla , ali da ostane prosjek po danu 0.5%

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 26, 2025 at 4:15 PM
    Quote from All

Danas cemo mozda i na 6 ....

......možda sutra , ako trumpinjo opet nešto ne zapoblesavi ..., a što se mene tiče nek do kraja 12mjeseca dnevno cjena poraste za neki malih 0.5%....ja bih bija prezadovoljan

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 26, 2025 at 2:56 PM

Jel se zna tko ovo ode već neko vrijeme brsti pomalo ,dali mali ili neko krupni !?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• umalo
    • May 24, 2025 at 1:11 PM
    Quote from All
    Quote from umalo

To ti je najpametnije pitati ekspertizu sitnu ribu ,nema falinke kod nje ili kod milijardera

A gdje je miljarder ?? :)

On vam se sad druži samo sa Buffettom

• umalo
    • May 24, 2025 at 10:31 AM
    Quote from KitoLovac

Kakva je situacija sa Dokom 11. Kako to napreduje?

Pitao sam i chatGPT. On kaže da je već gotov. Ali taj je samo izvor krivih informacija.

To ti je najpametnije pitati ekspertizu sitnu ribu ,nema falinke kod nje ili kod milijardera

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 23, 2025 at 11:04 PM
    Quote from misterno

joj da žuti opet potopi burze... nadokupovao bih se fino. al već je pokaza da nema m*a i da je ekonomija i njemu gospodar. makar mudro je provuko carine od 10 do 30 posfo kao dobru vijest. al to će plaćati oni koji su ga izabrali.....

jedino kako može utjecat na dlkv je ako stane rat u ukrajini jer dlkv čak i trenutno tamo radi, a koliko smo puta čuli da rusi napadaju energetsku infrasfrukturu

Ma ono što sam stavio trumpinja i dlkv u direktnu vezu , to je samo zezancija ali je činjenica da su burze pale nakon odluke trampa pa tako i dlkv , naravno da se slažem da dlkv ne ovisi o USA tržištu pa tako nebi trebao biti niti žrtva poreznih nameta od strane USA

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 23, 2025 at 3:42 PM
    Quote from umalo

Mora da je Trump namjerno zaprijetio EU sa 50% poreza kako bi spustio cjenu DLKV kako bi što jeftinije ušao u ovu dionicu:saint:

Izgleda da je počeo kupovati

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 23, 2025 at 3:07 PM

Mora da je Trump namjerno zaprijetio EU sa 50% poreza kako bi spustio cjenu DLKV kako bi što jeftinije ušao u ovu dionicu:saint:

• umalo
    • May 23, 2025 at 2:37 PM
    Quote from All
    Quote from umalo

Stvarno je isplativo kupovati što sitna riba kupuje

Mozes li objasniti ?

Sve što kupi ide u minus

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• umalo
    • May 23, 2025 at 2:35 PM

Sve je bilo lijepo dok trumpinjo nije ponovo zaprijetio sa 50% poreza Europi ako ne bude dobra , S&P 500VIX odmah skočio na nepoželjnih 21,25%u plus a EU burze iz zelene trave u crvenu uletila sa debelim 2i nešto posto u minus , big šit

• umalo
    • May 23, 2025 at 2:21 PM

Stvarno je isplativo kupovati što sitna riba kupuje

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• umalo
    • May 21, 2025 at 12:58 PM
    Quote from filca
    Quote from umalo

..............el ovo koei ide u stečaj ?????

Zašto ovo?

Ma ništa ozbiljno , bez brige , to je samo reakcija na pad cijene , nema govora o bilo kakvom razvoju situacije u tom smjeru , čekamo da se ovi iz PBZ istresu a onda idemo u realno podizanje cijene

• umalo
    • May 21, 2025 at 11:01 AM
    Quote from Meri

jel se ovo sad spušta cijena do dogovorene blok transakcije?

Nažalost ništa od tog !!

• umalo
    • May 21, 2025 at 9:57 AM

..............el ovo koei ide u stečaj ?????

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• umalo
    • May 7, 2025 at 10:25 AM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Luka Rijeka ima dionice grupe , i time dio profita kroz dividendu , isto ko i mali dioničari što ostvaruju prihode od dividende sve dok posjeduje dionice i dok ta dionica djeli ostvarenu dobit , ostvaruju prihode isto ko i mirovinski fondovi !!

To je jasno, ali me još uvijek brine da matična djelatnost radi gubitak, što nije zdravo. I ovo što ste rekli "sve dok posjeduje" je zabrinjavajuće. Negdje sam pročitao da ovi česi što su ušli s 35% i nisu neki specijalisti za ovaj posao. Znači nekakvih sinergija baš i nije za očekivati.

Gubitak??

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• umalo
    • May 6, 2025 at 5:50 PM
    Butković: Ubrzat ćemo gradnju nizinske pruge
    RIJEKA -
    seebiz.eu

Danas je baš prepuno informacija o razvoju luke

1. Privacy Policy
  2. Kontakt