1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. umalo

Posts by umalo

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• umalo
    • September 4, 2025 at 6:04 PM
    Quote from Laudator
    Quote from umalo

Gdje raste!?

Ako je dionica prije godinu dana vrijedila 4,8 oera,a danas vrijedi 4 kakav je to rast, rast je kad dionica naraste 100%iznad ath u zadnjih 10g najmanje i ostane na toj razini nakon rasta bar 1 mjesec , npr LKRI Ni tada joj nitko nije čestitao niti je to itko tražio , bitno je da se lova gomila a ne da mi netko plješće

Šta me briga za ath ako sam ušao pred 2 dana. Meni je ovo :love::love::love:

Svaka čast , ali kontekst je bio vezan oko vrijednosti dionice dali vrijednost raste preko ath ili se dionica oporavlja od pada cijene i do kojeg nivoa oporavka je vrijednost trenutno prije nego što je uslijedio pad cijene ,

• umalo
    • September 4, 2025 at 2:58 PM
    Quote from bluelionZG

sada kad se raste...nitko ništa:)

pa kad se kudi...treba se i hvalit...šta ne?:)

Gdje raste!?

Ako je dionica prije godinu dana vrijedila 4,8 oera,a danas vrijedi 4 kakav je to rast, rast je kad dionica naraste 100%iznad ath u zadnjih 10g najmanje i ostane na toj razini nakon rasta bar 1 mjesec , npr LKRI Ni tada joj nitko nije čestitao niti je to itko tražio , bitno je da se lova gomila a ne da mi netko plješće

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• umalo
    • September 3, 2025 at 4:03 PM
    Quote from bluelionZG

onaj ko prima divku HT-a od 24 000 znači da ima vrijednost dionica HT-a od cca 550.000 eur...kad je tako, skidam mu kapu :)

I ja velim , svaka mu čast !!

• umalo
    • September 3, 2025 at 1:24 PM
    Quote from bluelionZG

ja mislio na HPB, iako HT mi je također dobar pick...

a ovo što ste rekli za dividendu, da dobro je to...jedino to je 1x godišnje..a plaća ipak je svaki mjesec:)

Ako je plaća 1000 e znači godišnja je 12 000 a dividenda npr 24000 , i veliš svakomjesečni dohodak je ipak svaki mjesec

• umalo
    • September 3, 2025 at 12:47 PM
    Quote from bluelionZG

i tu vas ima ... :)

nego koja je ta dionica HP?

HT moja greška a ne HP

• umalo
    • September 3, 2025 at 12:20 PM
    Quote from sitnariba

Neš u Viktor Lenac 😂😂

Izgleda si ste vi trava ne raste , ali eto drago mi je zbog vas što ste bar donekle smanjili gubitak ddjh ,a prije je bila vaš fijasko

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• umalo
    • September 3, 2025 at 12:05 PM
    Quote from Sheki
    Quote from umalo

Zašto bi bija zlonamjeran i ne znam zbog čega je kod vas toliko prisutna nervoza i ovolike prepiske , a ako već hoćete eto nek bude po vašem kad pada onda je ok a kad raste onda ne valja

Sad ste sigurni i u nervozu :)?
    A kod vas nema drukčije, samo ili je ok kad raste ili je suprotno. Nigdje nisam napisao da je suprotno ok, nego da postoje i drugi parametri. A ubili ste nas s tom binarnom logikom, a sad je i split009 siguran.

Radi nešto a ne da pišeš gluposti

• umalo
    • September 3, 2025 at 11:33 AM
    Quote from Sheki
    Quote from umalo

Ne moraš biti genijalac samo pogledaš vrijednost cjene dionice ako raste sve ok ako pada nešto nije u redu

A što se tiče komunističke partije kamo sreće da se nikad nije pojavila jer je najveće zlo koje je čovjek izmislio

Eto ga opet "ako raste sve ok, ako pada nešto nije u redu". Jel samo tako i nikako drukčije? Nema druge opcije, jel? Koji su to kriteriji i znanje, pogotovo na našoj burzi. Znači super je LKRI kad raste preko 6 posto sa 300 eura prometa ;(? Daj uvaži malo i druga razmišljanja i drugačija viđenja stvari, jer nakon ovog što pišeš stvarno ne mislim da si zlonamjeran.

Zašto bi bija zlonamjeran i ne znam zbog čega je kod vas toliko prisutna nervoza i ovolike prepiske , a ako već hoćete eto nek bude po vašem kad pada onda je ok a kad raste onda ne valja

• umalo
    • September 3, 2025 at 10:44 AM
    Quote from umalo
    Quote from Sheki

Tako rade svi genijalci; znaju da ništa ne valja i da je drek i stalno kopaju po njemu jer imaju altruizam koji ih tjera da nama objasne da se ne približavamo dreku da se i mi ne usmrdimo.

Svi mi kupujemo dionice kako bi rastom cijene i dividendi nešto zaradili i svi mislimo da smo genijalci dok cijena raste i dok dividenda pomalo kapa ali kad krene cijena dolje a dividende nema onda više nema genijalaca , ja vam želim iz sveg srca da vam cjena raste i da primate dividendu najiskrenije !!!!!!

Eto moje želje su vam za sad polovično uslišana bar skromni rast a dividenda još će neispavanog godina proći

• umalo
    • September 3, 2025 at 10:25 AM
    Quote from Sheki
    Quote from umalo

Svi mi kupujemo dionice kako bi rastom cijene i dividendi nešto zaradili i svi mislimo da smo genijalci dok cijena raste i dok dividenda pomalo kapa ali kad krene cijena dolje a dividende nema onda više nema genijalaca , ja vam želim iz sveg srca da vam cjena raste i da primate dividendu najiskrenije !!!!!!

Vidim da je pos'o dobar i para laka kad se ima vremena pisat, a govor je u kolektivističkom tonu u stilu komunističke partije "Svi mi...". Takvi su vam i postovi, sve znate i sve može ići u samo jednom smjeru, onako kako ste vi zamislili, jer drugačijeg i pametnijeg nema. Evo vam ispravak, nemate vi pojma zašto ja kupujem dionice, ne znate ni zašto ovo pišem... tako da oladite malo s tim svojim nametanjem.

Možete recimo ubacit, meni se čini da je VLEN netransparentan, a ne da je to tako, jer meni to tako ne izgleda iz onog što se objavljuje....

Ne moraš biti genijalac samo pogledaš vrijednost cjene dionice ako raste sve ok ako pada nešto nije u redu

A što se tiče komunističke partije kamo sreće da se nikad nije pojavila jer je najveće zlo koje je čovjek izmislio

• umalo
    • September 3, 2025 at 10:08 AM
    Quote from Sheki
    Quote from sitnariba

bluelionZG đabe trošiti energiju ☺️ lik je genijalac 😂😂

Tako rade svi genijalci; znaju da ništa ne valja i da je drek i stalno kopaju po njemu jer imaju altruizam koji ih tjera da nama objasne da se ne približavamo dreku da se i mi ne usmrdimo.

• umalo
    • September 3, 2025 at 9:29 AM
    Quote from sitnariba

bluelionZG đabe trošiti energiju ☺️ lik je genijalac 😂😂

Slažem se , dovoljno je pogledati cjenu dionice prije godinu i par mjeseci , i vaša očekivanja da će proraditi neka raketa preko 5 oera , predviđanja su van se ostvarila samo u suprotnom smjeru prema tri oera, genijalci moji dragi

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• umalo
    • September 3, 2025 at 9:04 AM
    Quote from Sheki
    Quote from umalo

Ispravak

Od dividende HP dobivam više nego što su moja godišnja primanja u firmi u kojoj sam zaposlenik

Nije sramota volontirat

Onda volontiraju na dok 11 i njihovoj transparentnosti , dapače nije u pitanju sramota , nego ukazivanje na manipulacije u Viktor Lenac

• umalo
    • September 3, 2025 at 8:32 AM
    Quote from bluelionZG

u biti sve lijepo piše u članku, odgovor na vaše pitanje bio bi samo pročitajte članak.

Ako je sve točno onda je situacija sasvim jasna.

Kako je jasno kad su iz uprave objavili još 2024 g u 9 mjesecu da je dok 11 obnovljen , koje su to sada manipulacije jel to znači da su prije godinu dana lagali a očito jesu , pa se postavlja pitanje transparentnosti koja očito nije vjerodostojna i time svjesno obmanjuju male dioničare

• umalo
    • September 3, 2025 at 6:31 AM

Ispravak

Od dividende HP dobivam više nego što su moja godišnja primanja u firmi u kojoj sam zaposlenik

• umalo
    • September 3, 2025 at 5:44 AM
    Quote from sitnariba

Idemo sada pomalo 🚢🛥🛳💸💰💰💰🫡

https://www.novilist.hr/novosti/gospod…ovo-u-funkciji/

Narednih tjedan dana odrađivat će se radovi na integraciji novog pontona u postojeći sustav doka, a odmah potom kreće se s dokovanjem prvog broda. Kako doznajemo, bit će to 183-metarski tanker “Red Garnet” koji je upravo na putu za Martinšćicu na redovni remont.

Ma što je sad ovo ,.........koliko to VL ima tih dokova 11 , koji je to po redu koji je obnovljen ili nije nikako niti bio obnovljen , ,..........stvarno ko tu koga Je .......😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

• umalo
    • September 2, 2025 at 9:03 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Malo prenaivan post i ništa više!!

P.S.

Novac je novac ili hoćeš reći da ima glavni novac i sporedni novac , do sad kad bi god plaćao račune nitko ama baš nitko tko mi naplaćuje moje račune , nikad ne nije upozorio da sam platio sporednim novcem !!

Nisam želio tu vrstu diskusije. Ako ti glavna djelatnost nosi 90 ili više % prihoda i na njoj imaš minus to za mene nije zdravo. Ostalih 10% gdje imaš plus u ozbiljnoj krizi ne mogu izvući glavnu djelatnost. To za mene nije zdrava kompanija. Sporedne djelatnosti bi trebale biti financirane iz dobiti glavne, a ne da su one nužne da kompanija konsolidirano ostvari plus

Zar minus nije ostvaren zbog zastoja željezničkog prometa što je rezultiralo smanjenjem transporta robe u otpremi ,a ne zbog pada prometa kroz luku ,a prihodi od dividende kroz dionice je isto tako plus za kompaniju jer dolazi od iste djelatnosti , i zbog čega bi to bilo nezdravo

Primjer ja radim kao djelatnik u jednoj firmi i od viška novaca sam kupio dionice HP i dobivam godišnje više nego što mi je moj mjesečni dohodak , a uz to iman u svom portfelju još dionica drugih firmi , po tom tvom tumačenju ti bi to nazvao nezdravo poslovanje

Jel griješim !?

• umalo
    • September 2, 2025 at 7:09 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Što to znači sporedna djelatnost?????????

Ona koja nije glavna. Ako na glavnoj imaš minus i trebaju ti druge onda to za mene nije zdravo. Inače ovaj rast cijene LKRI nema podlogu u fundamentalnim podacima nego u očekivanju nečega što bi trebalo biti. Za mene to nije dovoljan razlog za ulazak. Možda ću zažaliti zbog toga....

Dali mi možete pojasniti ovu vašu dubokoumnu rečenicu : " Ako na glavnoj imaš minus i trebaju ti druge onda to za mene nije zdravo "

Što ti znači ovo glavno i ono drugo !? Jel to ono ko imaš veliki mozak i mali mozak ,pa sad ovaj mali mozak nije glavni mozak pa je on........". What the fuck"

• umalo
    • September 2, 2025 at 7:03 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Ona koja nije glavna. Ako na glavnoj imaš minus i trebaju ti druge onda to za mene nije zdravo. Inače ovaj rast cijene LKRI nema podlogu u fundamentalnim podacima nego u očekivanju nečega što bi trebalo biti. Za mene to nije dovoljan razlog za ulazak. Možda ću zažaliti zbog toga....

Malo prenaivan post i ništa više!!

P.S.

Novac je novac ili hoćeš reći da ima glavni novac i sporedni novac , do sad kad bi god plaćao račune nitko ama baš nitko tko mi naplaćuje moje račune , nikad ne nije upozorio da sam platio sporednim novcem !!

• umalo
    • September 2, 2025 at 4:44 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Da i ja se pitam koji minus ima lkri

O tome sam jednom davno pisao. Dole se vidi. Matična djelatnost je za 1.kv u gubitku: Vidi se da ih vade sporedne djelatnosti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt