Koja je bila motivacija za osnivanjem udruge?
Postoji li neka bojazan u skoroj/daljoj budućnosti?
Koja je bila motivacija za osnivanjem udruge?
Postoji li neka bojazan u skoroj/daljoj budućnosti?
HPB krenuo u žestoki napad.
Ponudili su kamatnu stopu 2.89% na stambene kredite i pokrivaju trošak solemnizacije kao i procjenu nekretninebuz uvjet da se prebace redovna primanja kod njih.
HPB - HPB u posebnu ponudu uvodi najpovoljniji SUPER STAMBENI KREDIT uz kamatnu stopu od 2,89 %
Low risk, secure income.
Sve što navodiš vezano za (investicijske) fondove je dio razloga zašto mi se sviđaju ovi ETF-ovi od Intercapitala.
Oni repliciraju indexe. U mjesečnom izvještaju točno vidiš koliki je udio koje pozicije i u sumi je zbroj tih pozicija >95% za SLO i HR Za ETF koji prati Rumunjsko tržište (7BET) U izvještaju je suma pozicija preko 85%.
Općenito je to razlog zašto mi se ETF kao proizvod puno više sviđaju nego investicijski fondovi + imaju jeftinije naknade.
Istina, naknade ovih Intercapitalovih ETF su i dalje skuplje nego naknade od svjetskih ETF.
U konačnici se svodi na to da lajkam rad Interkapitala i to da se u njihove ETF može ulagati putem Genius aplikcije bez brokerskih troškova na (skroz jednostavan) način kao i kupnja klasičnih investicijskih fondova.
Tek sam krenuo u rujnu.
Ulažem preko Geniusa u njihove ETF da izbjegnem troškove brokera.
U 4 mjeseca je CRO preko 15%, a SLO oko 7%.
Ali nisma detaljno računao.
Piše za 7SLO 33% + dividende pa kao 40%. Ne pratim baš ove naše ETF. Ako kupim 7SLO da li dobijem i dividendu?
Ovi ETF-ovi od InterCapitala su akumulirajući. Dividenda se uplaćuje u imovinu fonda i na taj način raste cijena udjela.
I dalje držim SUPV...
Imam dionice SUPV (Banka iz Argentine). Kupio sam na 3$ 20 komada prije 4 godine. Sad je na 14.50$.
Kako da odredim je li vrijeme za prodaju?
Obavijest o otpuštanjalu vlastitih dionica...
Baš djeluje kao da je netko dobio priliku jeftino prikupiti.
Slučajno je trezor prodavao bas kad je bila niska cijena.
Ja sam razmišljao o ulasku u ovu dionicu i proučavao objave, izvješća, cijenu i forum. I dalje sam u nedoumici. Koliko je zapravo rizična ova dionica obzirom na te "igre"?
Možda je to dio predizborne kampanje za predsjedničke izbore.
U novom statutu je unesen članak o obaveznoj isplati dobiti...
Članak 50.
50.1 Dioničari imaju pravo, za slučaj da budu ispunjeni zakonski uvjeti za isplatu dobiti, da im se podijeli dobit u najmanjem iznosu od 50% (slovima: pedeset posto) raspoložive neto konsolidirane dobiti odnosne poslovne godine.
50.2 U razdoblju za poslovne godine 2023. – 2030. godine (uključujući 2030.), dioničari imaju pravo na isplatu dobiti koja predstavlja iznos od najmanje 50% neto konsolidirane dobiti, a minimalno 0,5 EUR (pedeset euro centi) po dionici. Za slučaj da u nekoj od poslovnih godina u navedenom razdoblju ne bude ostvareno dovoljno neto konsolidirane dobiti za navedenu isplatu, iznos potreban da dividenda od 0,5 EUR (pedeset euro centi) bude isplaćena bit će dopunjen potrebnim iznosom iz zadržane dobiti Društva ostvarene u prethodnim razdobljima.
Ima li netko znanja i volje da napiše par rečenica o ovoj dionici?
U više navrata sam ju proučavao i vidio sam nesrazmjer u vrijednosti imovine po dionici i tržišne cijene dionice.
Gledajući vlasničku strukturu, tu su skoro sve velike banke, Intercaoital I fond za NEK. Koje su tu moguće zamke koje oni s više iskustva prepoznaju?
Čitajući na forumu vidio sam da postoji dosta skepse oko ove dionice. Je li problem sama imovina ili upravljanje tj. oni koji uoravljaju?
Hvala unaprijed za svaki komentar.
Od 2.12. kreće Super Štednja 4.
Kamate su dosta niže.
ROK/VALUTA EUR
3 mj. 2,70%*/2,50%
6 mj. 2,20%*/2,00%
12 mj. 2,00%*/1,80%
7BET već neko vrijeme ima negativan prinos.
Gdje pratite događanja i kretanja vezana za rumunjske dionice?
Pokušao sam pronaći po ovoj temi i po internetu ali baš nisam razumio.
Koja je razlika između KODT i KODT2?
Je li svejedno koja se dionica kupuje?
Nisam uspio pronaći ima li razlike u isplatama dividendi?
U teoriji bi neka razlika bila jer je jedna povlaštena a druga redovita, no ne mogu pronaći kako se to na ovoj dionici manifestira.
Hoće li probiti 400?
Visina dividende najviše ovisi o potrebi središnje države za lovom, ako sam dobro shvatio?
U smislu, ispunjeni su svi kapitalni zahtjevi od HNB-ECB?
Postoji li scenarij u kojem bi vlada odlučila da se sa dijelom ostvarene dobiti ide u nekom drugom scenariju osim isplate dividende?
Na temelju kojeg zakona HEP ima pravo državi dati na uvid potrošnju za svaki stan?
Zar nije to nekakvo kršenje GDPR ili tako nešto?
To i dalje Erste OMF kat. B prodaje?
Cijena je sada već otišla do 392 eur.