Danas (do ovog trenutka) promijenilo vlasništvo 0,62% firme ... je li to Sunčana izašla u dogovorenoj transakciji ?
Posts by Dado
-
-
Info: do 05.11.2024. ŠTIMAC IVAN (96251496371) bio je broj 2. sa 4.238 dionica, a od 06.11. ga više nema između top 10. Logično je zaključiti da su dionice 06.11.2024. prenesene na dioničare ŠTIMAC TOMISLAV (93660697586) i ABRAMOVIĆ SUNČANA (17145567759) koji postaju „novi“ broj 5. i 6. među prvih 10 …. sa svaki po 2.119 komada. Isto nije nelogično pretpostaviti da su darovane ili naslijeđene od djece (sina sa istim prezimenom ŠTIMAC i udane kćeri sa drugim prezimenom). E sad, ABRAMOVIĆ SUNČANI očito treba lova i prodaje dar/nasljedstvo … počela prodavati 10.01. i do 22.01. prodala 403 komada (stanje 1.716 kom - uz T+2) od 562 dionice koje su protrgovane u tom razdoblju. Prodaja gđe. Sunčane A. čini 72% ukupnog prometa u komadima … u početku kampanje prodaje dionica je rasla (sa min. 390 pa do max. 418), ali nakon toga je očito snaga kupnje popustila (pred „agresivnom“ prodajom) i cijena se stropoštala.
Evo, ja dajem info, a svako neka iz toga izvuče zaključak ... uostalom vrijeme će pokazati da li će Sunčana ispasti mudra ili će se držati za glavu 😊
Lp
Izgleda da je Sunčana ipak ispala mudra
... barem kratkoročno i za sad ... znala je ona da će Donald napraviti dar mar ... javila joj Melania
-
Eto (nadamo se) novog posla za KONČAR (električna vozila) ... natječaj kao da je pisan za njih
Uz prihod po projektu jako bitna stvar su i reference za dalje/izvoz !
-
Mislim da ima smisla:
Vanja Burul iz Končar D&ST-a menadžer godine u kategoriji velikih poduzećaZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM) CROMA dodijelilo je nagradu Menadžer godine za 2024., a u kategoriji velikih poduzeća pripala je…www.seebiz.eu -
Slažem se, intervju pršti od optimizma pa se nadam (a čak i vjerujem) da idemo u dobrom smjeru. Što se tiče bliskosti sa Vladom, to je dvosjekli mač. Koliko u poslovanju HPB-a ima politike i koliko je to dobro za HPB, a koliko loše to samo „oni“ znaju. HPB sigurno ne bi preuzeo Sberbank da nije državna banka – dobro. HPB ne bi istrčao sa dizanjem kamatnih stopa na depozite da ih Vlada nije pritisnula – loše. Također, siguran sam da tu još uvijek ima neefikasnosti, uhljebljivanja kadrova, političkih plasmana … itd. … ali sigurno ima tu još nekih prednosti biti državna banka …. i samo je pitanje cost-benefit omjera.
-
Sa prvom recenicom se slazem.
Sto se tice brige o rezultatu, moj je dojam da se brinu ... i to puno više nego prethodne uprave HPBa (pogotovo one prije Vuica), ali prioritet stavljaju na "osluskivanje želja, preporuka i naputaka" Vlade RH i g. AP. 😉
-
.....
Ispravak,mislim da je ovo dolje trenutno stanje dobiti;
dobit
neto dobit pripisana imateljima kapitala matice
76,26M
1-9 /24
83,09M-- 1-12.23
8 M, ili cca 84 M potrebno je da imamo rekordnu dobit u odnosu na 2023 i sve što ide više od toga je
"odlican rezultat"
Krivi ispravak ... jer: Q1 - Q3/2024 = 61,32 M ...
Q4/2023 - Q3/2024 = 76,26M
.... tako da cemo (zbog pada kamatnih stopa) tesko dostici 2023. godinu ... mozda iz drugih povecanja prihoda (npr. zbog replasiranja kapitala iz dospjelih dugorocnih obveznica koje su kupljene po malim kamatnim stopama, povecani plasman građanima, poduzećima .... ili zbog manjih troskova ... brine me utjecaj visokih kamata koje su dane na depozite po "Super štednjama" ...
kroz 4 tjedna cemo biti pametniji ...
-
P.S. Mislim da ICF D.D. (81191879568) nije baš sretan što je 2023. godine izašao sa svojih 5.000 komada po tadašnjoj/toj cijeni.
-
Info: do 05.11.2024. ŠTIMAC IVAN (96251496371) bio je broj 2. sa 4.238 dionica, a od 06.11. ga više nema između top 10. Logično je zaključiti da su dionice 06.11.2024. prenesene na dioničare ŠTIMAC TOMISLAV (93660697586) i ABRAMOVIĆ SUNČANA (17145567759) koji postaju „novi“ broj 5. i 6. među prvih 10 …. sa svaki po 2.119 komada. Isto nije nelogično pretpostaviti da su darovane ili naslijeđene od djece (sina sa istim prezimenom ŠTIMAC i udane kćeri sa drugim prezimenom). E sad, ABRAMOVIĆ SUNČANI očito treba lova i prodaje dar/nasljedstvo … počela prodavati 10.01. i do 22.01. prodala 403 komada (stanje 1.716 kom - uz T+2) od 562 dionice koje su protrgovane u tom razdoblju. Prodaja gđe. Sunčane A. čini 72% ukupnog prometa u komadima … u početku kampanje prodaje dionica je rasla (sa min. 390 pa do max. 418), ali nakon toga je očito snaga kupnje popustila (pred „agresivnom“ prodajom) i cijena se stropoštala.
Evo, ja dajem info, a svako neka iz toga izvuče zaključak ... uostalom vrijeme će pokazati da li će Sunčana ispasti mudra ili će se držati za glavu 😊
Lp
-
Naslov KOTR2 - Ubrzani prelazak u modalitet kontinuirane trgovine Na jeziku Hrvatski Kratki sadržaj Sukladno članku 210. Pravila Burze u svezi s člankom 34. Pravila Progress tržišta i točke 3.3 Trgovinskog priručnika, dionica KOTR2, (ISIN: HRKOTRPA0003) ispunjava kriterije za ubrzani prelazak u modalitet kontinuirane trgovine. Trgovina dionicama KOTR2 u modalitetu kontinuirane trgovine započet će u ponedjeljak, 20. siječnja 2025. godine. Vrijeme objave 17.01.2025. 16:15 .... uz to (ili zbog toga) današnji rast od 3,48 %
-
KMT više nema svoju web stranicu na http://www.koncar-mjt.hr, već sada automatski prebacuje na onu od Končar grupe: https://www.koncar.hr/hr/koncar-mjerni-transformatori. Istina da je bila totalno zastarjela i da je dugo nisu unaprjeđivali i ažurirali … da li to znači da rade na novoj ili su odlučili izbjeći taj trošak?? Nije baš da je situacije identična, ali je ipak donekle usporediva … KODT recimo ima svoju oko koje su se baš potrudili (https://koncar-dst.hr/) ….. Hm …. !!???
Mislim da se od firme ovog formata, sa ovakvim planovima razvoja i potencijalom očekuje i u tom pogledu više … što je zapravo manji problem u odnosu na šturo izvještavanje (samo godišnje i polugodišnje).
-
Končar d.d. - iz konsolidiranog FI Q3 - str 6.:
"Račun dobiti/gubitka - U prva tri kvartala 2024. godine, konsolidirani rezultati poslovanja Grupe KONČAR ostvareni su u iznosima većim od ostvarenih u istom razdoblju prošle godine. Odlične rezultate ostvarila je Grupa KONČAR – Distributivni i specijalni transformatori čiji je neto rezultat 2,8 puta veći od ostvarenog u istom razdoblju prošle godine. Uz KONČAR – D&ST, značajnije bolje rezultate ostvarila su društva KONČAR – Mjerni transformatori i Dalekovod Grupa."
-
Nestale sve prodaje do 490,00 EUR
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Bravoooooo za KMT !
-
A tko ne zna? Znamo kakav je trend, kakva ugovorenost, povećanje proizvodnih kapaciteta itd.
Tko ne zna da rezultati ove godine (pa tako i polugodišta) ne mogu biti ništa osim sjajnih i da ima dobre šanse i za naredne godine za ostvariti daljnji rast poslovanja po svim osnovama, taj ništa ne zna, ne čita objavljena izvješća.
… slažem se, ali dok nije „crno na bijelo“, teško je odrediti gdje je ta granica između racionalnih očekivanja (na temelju prethodnih FI) i ružičastih naočala …
-
Prvi kupovni nalog 12 EUR iznad zadnje cijene … nestali svi prodajni nalozi do 390 EUR … hm … izgleda na netko već zna rezultate prvog polugodišta
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
... i kad misle isplatiti dividendu iz dobiti 2023.-e godine? .... nadam se da ne namjeravaju ponovno prebaciti na lipanj slijedeće (2025.) godine (kao što su isplatili za 2022. godinu tek u 06/2024.)
Malo sam proučio materiju vezano za isplatu dividende za 2022. godinu. Naime, isplata je išla tek u lipnju 2024. jer su morali čekati 6 mjeseci od objave da smanjuju redovni kapital zbog isplate dividende (sukladno čl. 312.a ZoKI-a točka 3.1.).
Obzirom da odlukom Skupštine ove godine cca. 30% dobiti (24.194.268,75 EUR) neće biti uključeno u izračun redovnog kapitala, nema nikakvog razloga da isplata ne bude vrlo brzo nakon izvanredne skupštine (koja će vjv. biti nakon što Vlada RH donese odluku sukladno članku 60. stavak 4. Zakona o izvršavanju Državnog RH za 2024.). Dapače, u stavku 1. piše da se dobit treba uplatiti u proračun za 2024-u godinu … znači do 31.12.2024. god.
Znači, izvjesna je ove godine solidna božićnica od HPB-a.
-
... i kad misle isplatiti dividendu iz dobiti 2023.-e godine? .... nadam se da ne namjeravaju ponovno prebaciti na lipanj slijedeće (2025.) godine (kao što su isplatili za 2022. godinu tek u 06/2024.)
-
Izgleda da opet čekaju 10. mjesec za objavu polugodišnjeg izvještaja. Stvarno mi to nije jasno …. zbog čega … ?
-
Hm ... KMT gigant !? ... opskrbljuje kondenzatorima !?
Slovenske i hrvatske tvrtke danas se spajanjima štite od – trećihGiganti bivše države, Končar – Mjerni transformatori i slovenska Iskra nadaju se i proširenju suradnje; Končar MT Slovence opskrbljuje energetskim…www.vecernji.hr