Posts by Dado
-
-
Ma naravno ... napisao sam "kao" reklama ... u pitanju je fantastična tržišna prilika u godinama koje slijede. Baš im se poklopilo .... ali ne može se poklopiti i posrećiti se nekomo tko ne izazove sreću ... u ovom slučaju godinama ulaže u razvoj proizvoda, znanje, ljude, tržište, reference .... uostalom nije ovu situaciju bilo nemoguće predvidjeti👍
-
Ovaj članak izgleda kao savršena reklama za KOEI, KODT(2), KOTR2 i DLKV 🤔😁😁😁
EU elektroenergetska mreža puca pod pritiskom zelene tranzicijeZastarjela elektroenergetska mreža Europe i manjak kapaciteta za pohranu energije predstavljaju ozbiljan rizik za kontinuiranu opskrbu električnom energijom,…lidermedia.hr -
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/KOTR/FI-KOTR-2190f9d4d0359e2654d4aa0106e18ca6.pdf
Suma sumarum:
- izvještaj odličan: financijski pokazatelji (prihod, dobit, profitabilnost, zaduženost ...) odlični, ugovorenost odlična, potencijal odličan, razvoj/trend odličan
- dividenda je mogla biti znatno bolja … pa barem 30% dobiti … malo sam razočaran … ali vjerojatno „štede“ za investicije i još veći zamah koji je pred njima … nadam se !
-
Ok ... mogao sam matica staviti pod navodnike ... ali KOEI je matica KMT-u, a KMT je "matica" TBEA Koncar Instrument trasformers-u (a zapravo je zajednički pothvat u kojem KMT ima 27%)
-
Odlično ... čini mi se da dobit od 8,3 mln.€ ukljucuje i pripadajuću dobiti od TBEA Koncar ... znači, matica cca. 7 mln.€
-
Dividenda smo 3,00 EUR ... škrtice !!!!
-
Od odlične dividende (79,54 EUR) još više veseli ugovorenost poslova (+30%)....
-
Danas (do ovog trenutka) promijenilo vlasništvo 0,62% firme ... je li to Sunčana izašla u dogovorenoj transakciji ?
-
Info: do 05.11.2024. ŠTIMAC IVAN (96251496371) bio je broj 2. sa 4.238 dionica, a od 06.11. ga više nema između top 10. Logično je zaključiti da su dionice 06.11.2024. prenesene na dioničare ŠTIMAC TOMISLAV (93660697586) i ABRAMOVIĆ SUNČANA (17145567759) koji postaju „novi“ broj 5. i 6. među prvih 10 …. sa svaki po 2.119 komada. Isto nije nelogično pretpostaviti da su darovane ili naslijeđene od djece (sina sa istim prezimenom ŠTIMAC i udane kćeri sa drugim prezimenom). E sad, ABRAMOVIĆ SUNČANI očito treba lova i prodaje dar/nasljedstvo … počela prodavati 10.01. i do 22.01. prodala 403 komada (stanje 1.716 kom - uz T+2) od 562 dionice koje su protrgovane u tom razdoblju. Prodaja gđe. Sunčane A. čini 72% ukupnog prometa u komadima … u početku kampanje prodaje dionica je rasla (sa min. 390 pa do max. 418), ali nakon toga je očito snaga kupnje popustila (pred „agresivnom“ prodajom) i cijena se stropoštala.
Evo, ja dajem info, a svako neka iz toga izvuče zaključak ... uostalom vrijeme će pokazati da li će Sunčana ispasti mudra ili će se držati za glavu 😊
Lp
Izgleda da je Sunčana ipak ispala mudra
... barem kratkoročno i za sad ... znala je ona da će Donald napraviti dar mar ... javila joj Melania
-
Eto (nadamo se) novog posla za KONČAR (električna vozila) ... natječaj kao da je pisan za njih
Uz prihod po projektu jako bitna stvar su i reference za dalje/izvoz !
-
Mislim da ima smisla:
Vanja Burul iz Končar D&ST-a menadžer godine u kategoriji velikih poduzećaZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM) CROMA dodijelilo je nagradu Menadžer godine za 2024., a u kategoriji velikih poduzeća pripala je…www.seebiz.eu -
Slažem se, intervju pršti od optimizma pa se nadam (a čak i vjerujem) da idemo u dobrom smjeru. Što se tiče bliskosti sa Vladom, to je dvosjekli mač. Koliko u poslovanju HPB-a ima politike i koliko je to dobro za HPB, a koliko loše to samo „oni“ znaju. HPB sigurno ne bi preuzeo Sberbank da nije državna banka – dobro. HPB ne bi istrčao sa dizanjem kamatnih stopa na depozite da ih Vlada nije pritisnula – loše. Također, siguran sam da tu još uvijek ima neefikasnosti, uhljebljivanja kadrova, političkih plasmana … itd. … ali sigurno ima tu još nekih prednosti biti državna banka …. i samo je pitanje cost-benefit omjera.
-
Sa prvom recenicom se slazem.
Sto se tice brige o rezultatu, moj je dojam da se brinu ... i to puno više nego prethodne uprave HPBa (pogotovo one prije Vuica), ali prioritet stavljaju na "osluskivanje želja, preporuka i naputaka" Vlade RH i g. AP. 😉
-
.....
Ispravak,mislim da je ovo dolje trenutno stanje dobiti;
dobit
neto dobit pripisana imateljima kapitala matice
76,26M
1-9 /24
83,09M-- 1-12.23
8 M, ili cca 84 M potrebno je da imamo rekordnu dobit u odnosu na 2023 i sve što ide više od toga je
"odlican rezultat"
Krivi ispravak ... jer: Q1 - Q3/2024 = 61,32 M ...
Q4/2023 - Q3/2024 = 76,26M
.... tako da cemo (zbog pada kamatnih stopa) tesko dostici 2023. godinu ... mozda iz drugih povecanja prihoda (npr. zbog replasiranja kapitala iz dospjelih dugorocnih obveznica koje su kupljene po malim kamatnim stopama, povecani plasman građanima, poduzećima .... ili zbog manjih troskova ... brine me utjecaj visokih kamata koje su dane na depozite po "Super štednjama" ...
kroz 4 tjedna cemo biti pametniji ...
-
P.S. Mislim da ICF D.D. (81191879568) nije baš sretan što je 2023. godine izašao sa svojih 5.000 komada po tadašnjoj/toj cijeni.
-
Info: do 05.11.2024. ŠTIMAC IVAN (96251496371) bio je broj 2. sa 4.238 dionica, a od 06.11. ga više nema između top 10. Logično je zaključiti da su dionice 06.11.2024. prenesene na dioničare ŠTIMAC TOMISLAV (93660697586) i ABRAMOVIĆ SUNČANA (17145567759) koji postaju „novi“ broj 5. i 6. među prvih 10 …. sa svaki po 2.119 komada. Isto nije nelogično pretpostaviti da su darovane ili naslijeđene od djece (sina sa istim prezimenom ŠTIMAC i udane kćeri sa drugim prezimenom). E sad, ABRAMOVIĆ SUNČANI očito treba lova i prodaje dar/nasljedstvo … počela prodavati 10.01. i do 22.01. prodala 403 komada (stanje 1.716 kom - uz T+2) od 562 dionice koje su protrgovane u tom razdoblju. Prodaja gđe. Sunčane A. čini 72% ukupnog prometa u komadima … u početku kampanje prodaje dionica je rasla (sa min. 390 pa do max. 418), ali nakon toga je očito snaga kupnje popustila (pred „agresivnom“ prodajom) i cijena se stropoštala.
Evo, ja dajem info, a svako neka iz toga izvuče zaključak ... uostalom vrijeme će pokazati da li će Sunčana ispasti mudra ili će se držati za glavu 😊
Lp
-
Naslov KOTR2 - Ubrzani prelazak u modalitet kontinuirane trgovine Na jeziku Hrvatski Kratki sadržaj Sukladno članku 210. Pravila Burze u svezi s člankom 34. Pravila Progress tržišta i točke 3.3 Trgovinskog priručnika, dionica KOTR2, (ISIN: HRKOTRPA0003) ispunjava kriterije za ubrzani prelazak u modalitet kontinuirane trgovine. Trgovina dionicama KOTR2 u modalitetu kontinuirane trgovine započet će u ponedjeljak, 20. siječnja 2025. godine. Vrijeme objave 17.01.2025. 16:15 .... uz to (ili zbog toga) današnji rast od 3,48 %
-
KMT više nema svoju web stranicu na http://www.koncar-mjt.hr, već sada automatski prebacuje na onu od Končar grupe: https://www.koncar.hr/hr/koncar-mjerni-transformatori. Istina da je bila totalno zastarjela i da je dugo nisu unaprjeđivali i ažurirali … da li to znači da rade na novoj ili su odlučili izbjeći taj trošak?? Nije baš da je situacije identična, ali je ipak donekle usporediva … KODT recimo ima svoju oko koje su se baš potrudili (https://koncar-dst.hr/) ….. Hm …. !!???
Mislim da se od firme ovog formata, sa ovakvim planovima razvoja i potencijalom očekuje i u tom pogledu više … što je zapravo manji problem u odnosu na šturo izvještavanje (samo godišnje i polugodišnje).