Danas odluka, točka 10.:
Posts by Dado
-
-
Zadnjih par tjedana je ludnica po dvorištu pored mjernih....hrpe transformatora po krugu spremne za otpremu..nemaju ih više kuda stavljati pa su posvuda po krugu tvornice...

Eh, kad bi barem još imali nekoga iz Zaprešića da nam da info da li su počeli radovi na izgradnji novog pogona na kupljenom zemlištu u poslovnoj zoni Falečnjak ...

-
Ima netko cijeli tekst ?

Dionica Končar MJT-a skočila za 20 posto u mjesec danaKonkretno, cijena dionice Končar MJT-a u godinu dana je ojačala s 350 na 1110 eura, s tim da se prije par dana trgovala i po cijeni od 1150 eura.hr.bloombergadria.com -
Evo još malo lakog štiva:
Grlić Radman putuje u Irak s predstavnicima Končara, HS Produkta i DOK-ING-aKončar je već prisutan na iračkom tržištu i prije tri godine mu je povjeren projekt revitalizacije hidroelektrane Hadithe na rijeci Eufratwww.jutarnji.hrNije da je Grlić-Radman neka sreća, ali ...

-
BREAKING NEWS:
... gledam katastar/gruntovnicu i vidim da je po česticama koje su bile u vlasništvu KMT:
:
:
Kapa do poda!👏👏👏👏👏👏👏 stvarno imate volje kada pratite takve detalje.
Kad sam do grla unutra

-
BREAKING NEWS:
... gledam katastar/gruntovnicu i vidim da je po česticama koje su bile u vlasništvu KMT:
- k.č.br. 2493/1, MB 340065 k.o. STENJEVEC SJEVER - ZK uložak br. 247, k.o. STENJEVEC SJEVER – 11.478 m2
- k.č.br. 2680/10, MB 340065 k.o. STENJEVEC SJEVER - ZK uložak br. 120, k.o. STENJEVEC SJEVER – 13.447 m2
- a mislim da su bili suvlasnik i u čestici: k.č.br. 2680/34, MB 340065 k.o. STENJEVEC SJEVER
(a u naravi predstavljaju nekretnine na adresi Ulica Josipa Mokrovića 10, 10000, Zagreb koje su sjedište (uprave), proizvodni pogoni te skladišta KMT-a) prebačeno vlasništvo na KET.
Gornje nekretnine imaju ukupno cca. 15.000 m2 zemljišta.
Inače, poznato je da je KMT sa KODT-om kupio zemljište u Zaprešiću (k.č.br. 6061. k.o. ZAPREŠIĆ, 335762 - ZK uložak br. 11837, MB 335762 k.o. ZAPREŠIĆ – 175.381 m2) - Suvlasnički dio KMT-a: iznosi 65.000 m2 – znači preko 3 puta više nego što su imali do sad.
Znači, logično je zaključiti da kompletno poslovanje sele u Zaprešić (Poslovna zona Falečnjak) … da će koristiti prodane nekretnine/pogone do kada ne izgrade nove i ne presele se na novu lokaciju – vjerojatno je tako definirano ugovorom o kupoprodaji.
E sad je pitanje, po kojoj cijeni su prodali pogone u Stenjevcu povezanoj pravnoj osobi KET … ali pretpostavljam (nadam se) znatno skuplje od knjižne vrijednosti … pa će u RDiG-u biti prikazana dobit za (pozitivnu) razliku. Prednost je da će to biti izvor za financiranje investicije u Zaprešiću (pa neće trebati kredit, a neće morati biti ni škrti kod izglasavanja dividende … kao do sada 😊), a negativna da će na tu razliku trebat platiti 18% poreza na dobit.
Uglavnom … ogromne promjene i novosti … i pitam se onako salonski: „Nije li o tome trebalo informirati investicijsku javnost?“ … bez obzira na to što su „samo“ na Progress-u.
Uglavnom, meni se sve to u cjelini (osim ono o prethodnoj rečenici i plaćanju poreza u onoj ispred) čini jako pozitivno …. za realizaciju velikih planova treba velikog prostora ... novi pogon će u cijelosti prilagoditi potrebama i dodatno dići efikasnost 😊 ….
Pozdrav !!
-
Bio sam prilično optimističan, ali ovo je nadmašilo sva moja očekivanja .... totalna euforija ... ogroman rast prihoda., a još više veseli da (neto) marža raste prema razini onoj kod KODT.

-
Što znači zadnja rečenica .... dokapitalizacija ... ili otkup dionica od manjiskih dioničara u KODT, KOTR, DLKV ... ?
-
https://www.poslovni.hr/domace/koncar-…glavlja-4503585
Evo jedan mali osvrt
Ma sve super ... i vjerujem da je velika većina toga istina ... jedina zamjerka kaj je autor članka: Promo ... vjerojatno platiš i napišeš članak sam o sebi ... naravno, Končar ima materijala sam o sebi lijepo pisati

-
bolje u trezorce po 2,6% nego na avista računu kod banke po 0,1%...
zaradit će u qvartalu na tome 267.000 EUR

Ima smisla ... u trezorce je privremeno parkirana lova prije nego završi u proširenju kapaciteta u Zaprešiću ... a onda će na nju biti prinos po 30%
.... jest da bi se to moglo financirati i kreditom ... ali nije niti ova kombinacija tako loša. Ovoj upravi se malo toga može prigovoriti. -
https://www.facebook.com/kvidovickristo.oip/videos/428055443665707
O čemu priča Vidović Krišto... da su neke zgrade prodate i hpb oštećene za 16 miliona EUR...🤔
HP d.d., a ne HPB d.d. !!!
-
Končar, komentar Uprave "U ostvarenim rezultatima i dalje prednjači područje prijenosa i distribucije električne energije, u kojem Končar – Distributivni i specijalni transformatori,i Končar – Mjerni transformatori te društva Dalekovod grupe nastavljaju ostvarivati iznimne rezultate."
Rado bi vidio te „iznimne rezultate“ u 1H izvještaju … znam, već sam dosadan i sam sebi, ali nije mi jasno zašto ne objave izvještaj odmah nakon što ga izrade (jer moraju ga predati mami KOEI za konsolidaciju do 31.07.) … nego čekaju pred kraj roka (koji je za progress 30.10.). Prošle godine su ga objavili 7.10. … rekao bi VOJKO V: „kao to, kako to, nije mi jasno? “
… ima netko ideju? … vjerojatno su jednostavno sadisti koji nas vole mučiti 
-
Bilo bi najbolje da te "viškove" u OMF-ima kupi KONČAR d.d. u trezor ... i poništi ...

-
... a zna se da ima posla i u vlastitom dvorištu:
HOPS želi do 2034. u mrežu uložiti 2,7 milijardi euraHOPS - Ulaganje U Infrastrukturulidermedia.hr... a tu će onda omastiti brk i KOEI kćerkice DLKV i KOTR ... samo bi bilo dobro da realizcija kasni (što je kod nas vrlo vjerojatno) dok ne dignu kapacitete ... jer u ovom trenutku su prenapregnuti, a hiper potražnje ima i vani.
-
Ma i to je bahato 😜 .... neka raste po 10% i puna šaka brade 🤣
-
Vjerovali ili ne – Dionica Končar D&ST-a u pet godina donijela 110 posto veći povrat od bitcoinaDionica Končar – Distributivnih i specijalnih transformatora je od kolovoza 2020. do danas porasla za nevjerojatnih 1853 posto.hr.bloombergadria.comČestitam !!

-
Tocka 5. .... 44.197.563,75 : 2.024.625
-
21,83 EUR ... krajem godine !
-
Eto posla i na domaćem tržištu:
HEP ulaže 1,5 milijardi eura, domaće elektrane rade punom parom, ali stiže zaplet koji nitko nije očekivaoDistribucija električne energije suočava se s financijskim rupama zbog rasta potrošnje i električnih vozilanovac.jutarnji.hr
-
Mislim da kotr nema obavezu objevljivat Q1 i Q3. Isto tako, jer je u progress marketu drugačiji su rokovi za objavu H1 i H2
Ma znam, sve si u pravu, ali od firme ovog formata za očekivati je vise od minimuma zadovoljavanja formalnih zahtjeva progress tržišta ... pa što ih košta da objave polugodišnji FI sad odmah (a ne do 30.10) kad ga sigurno vec imaju jer ga moraju dati u konsolidaciju KOEI ... isto je i za kvartalna koja ne moraju izrađivati i objavljivati, ali ih također izrađuju iz istog razloga. Hm !?