Mozda zato sto je gostiju manje a to nece rec na tv-u.
Porast broja noćenja u komercijalnim objektima u prvih 5 mjeseci je 12,07% kaže statistika na stranici HTZ-a.
E sada pitanje je kako će proći lipanj jer u tom mjesecu imamo Euro 24 u Njemačkoj.
Mozda zato sto je gostiju manje a to nece rec na tv-u.
Porast broja noćenja u komercijalnim objektima u prvih 5 mjeseci je 12,07% kaže statistika na stranici HTZ-a.
E sada pitanje je kako će proći lipanj jer u tom mjesecu imamo Euro 24 u Njemačkoj.
ECB snizio kamatne stope a bankarske dionice skočile ili je očekivano vece smanjenje ili tržište to nije briga
Mislim da su skočile zbog očekivanja da jedno vrijeme neće biti novog smanjenja.
Dobre su najave za ovu turističku godinu
Za sada izgleda dobro. Porast broja noćenja u komercijalnim objektima u prvih 5 mjeseci je 12,07%.
Vidjet ćemo ovaj mjesec i da li će EURO24 imati utjecaj na dolaske.
Ma da, ali poštom nisam dobio rješenje pa vidim samo to na e-poreznoj.
Inače, uplatio sam porez na kapitalnu dobit.
koji vam je datum na tome? ako je oko 3 mj to je onda u biti to sto ste platitli. i meni se to pojavilo na e poreznoj nakon sto sam platio u 2 mj. dobro obratite paznju tamo kolko je zaduzenje a kolko ste platili. trebalo bi bit na 0 kad odizmete jedno od drugog. svakako cete dobiti na kucnu adresu ako nesto treba platit
Ja sam isto dobio prije dva mjeseca na e-poreznu obavijest da nemam duga.
Poštovani
Trenutno trgujem sa dionicama na raznim platformama ali su to većinom dionice američkog i kinesko tržišta. Za praćenje koristim app poput Webull , TragingView i sl. Volim pratiti dionice u after i premarket trgovanju posebno kada kompanije objavljuju rezultate poslovanja. Zapostavljam trgovanje europskim dionicama koje su izlistane isključivo na europskim tržištima.
Moje pitanje je gdje mogu kvalitetno i u live vremenu pratiti premarket trgovanje za europske dionice?. Kada se otvori market nemam problema.. slao sam upite na LSE i razne ostale burze ali nikada nisam dobio konkretan odgovor za premarket. Velike isprike ako je pitanje neprofesionalno ili je promašena tema. Hvala na svakoj mogućoj pomoći. Lijep pozdrav
Ako postoji trejdanje u pre-marketu i after marketu na tim burzama.
Prilično sam siguran da recimo u Zurichu ne postoji.
Nažalost ja ne mogu odrediti kada će doći do korekcije na burzi pa uvijek držim 15% u obveznicama i cashu kako bi imao s čime kupovati dionice kad se to desi.
Imate Revoltut gdje na štednom a vista računu možete dobiti do 3-4%
Nisam znao budem proučio.
Imam nešto sitno na Revolutu, nisam primjetio da im isplaćuju ikakvu kamatu.
Ja sam vodio mamu da uplati obveznice u jednu Hrvatsku banku. Nudili su joj 3,2% na godinu dana da ne uplati. Ipak je uplatila.
Stigla uplata za tromjesečne zapise. Odmah uplatio nove.
Lako vama, tolika zarada, baš vam zavidim.
Nažalost ja ne mogu odrediti kada će doći do korekcije na burzi pa uvijek držim 15% u obveznicama i cashu kako bi imao s čime kupovati dionice kad se to desi.
Stigla uplata za tromjesečne zapise. Odmah uplatio nove.
Imam prijedlog
Buduci da vidim da dosta ljudi ovdje ima svoje excelice sa forecastima, sto mislite da podijelimo svoje top i bottom line projekcije tako da dobijemo "consesus" foruma?Predlozio bi da tko zeli sudjelovat ubacij svoje projekcije u donju tablicu pa da mozemo izracunati prosjek. Ja sam vec unio svoj base case
LP
Kodt Andeo Gervonta P3 P4 P5 Consensun Prihodi Q2 112.2 m 112M Dobit Q2 21.3 m 23M
Ovo je onako od oka nisam radio nikakvu analizu.
Neobično. Austrijanci su tu kod nas dolazili kao laka konjica ispred Njemaca, šta bi sad ovo trebalo biti?
Austrijske financijske institucije imaju relativno veliku izloženost Rusiji tako da vjerojatno moraju prodavati da bi došli do novca.
Navodno je uprava imala interno obračanje prema svim Span zaposelnicima gdje su odgovarali na pitanja i govorili gdje su u 2024 i što je plan za 2025.
Je li to bilo redovno ili izvanredno obraćanje?
Molim za savjet. Ne što sam tražio nego što trzit.
Obzirom na nedostatak novca, Riješit dio HPBa ili INGRAe. ?
Ovi koji misle jeftino dokupit je mislim prodavat ispod tržišne jedino skuplje tako da... Samo ozbiljni molim
Ingru pojma nemam.
Na kretanje cijene dionice HPB-a će vjerojatno najviše utjecati inflacija i kamatne stope. S obzirom da je izborna godina u US, razumno je pretpostaviti da će oni i dalje imati visok deficit proračuna što podupire inflaciju i više kamatne stope. ECB mislim da neće divergirati značajno od FED-a.
Neku veliku šansu za recesiju u narednih 6 mjeseci ne vidim.
Kakva su općenito očekivanja za ovu turističku sezonu?
Ove godine je EURO 2024, da li će to odvući dio gostiju?
Također imamo i Olimpijadu u Parizu
Hoće li uskoro biti nova ponuda obveznica?
Govorili su da planiraju čim formiraju vladu
A zašto bi bilo? Ne pričajte nebuloze k tome još i bez ikakvog objašnjenja i doprinosa temi, šta pravila foruma nalažu.
Sad kad je Končar preuzeo kormilo ovdje se je desio preokret situacije i firma sad ima zdravu osnovu za razvoj svojih potencijala.
Pročitajte malo izvještaj uprave u financijskom izvješću pa ćete vidjeti snažan rast ugovorenih poslova i dobre najave rasta poslovanja.
Tek trebamo vidjeti rast profitabilnosti. Prošle godine su troškovi rasli brže od prihoda.
Rast prodaje je vrlo izvjestan.
Pod kojom stavkom RDG-a se knjiže prihodi i rashodi zajedničkih pothvata koji se obračunavaju metodom udjela?
Gledam cijenu dionice ZABE i HPB ništa mi nije jasno?
Osnovna razlika je u vlasničkoj strukturi.
Država kao vlasnik financijskih institucija ima tendenciju da potiče dislokaciju kapitala.
A kad pogledaš gdje su bili HT i Ernt prije 15 godina a gdje su sada. Onda pogledaš Us tech kompanije gdje su bile tada a gdje sada. Ovdje imaš dividendu koja je odlična i to je jedini plus.
Imaš US tech kompanija koje nisu napravile ništa u 15 godina: Intel i IBM recimo. MSFT od 2000-e do 2014-e nije imamo nikakav porast cijene dionice.
Nema garancije da ce NVDA, AMD, TSLA ili NFLX u narednih 10 godina imati bolji povrat od ERNT. Ali je rizik gubitka puno veći nego kod ERNT. Netko izađe za konkurentnim AI procesorom i NVDA i AMD su -50% u tjedan dana. Vjerojatnost da netko uzme značajan dio tržišta ERNT-u je puno manja.
ERNT nije dionica za ljude koji očekuju aprecijaciju cijene dionice od 100% u naredne 2 godine. To je dionica za ljude koji očekuju 10% godišnje sa dividendom uz relativno mali rizik.
A šta se sprema? Nikad od njih ništa posebno. Jedino dobro je solidna dividenda svake godine. A za HR kompanije je i to ok.
Očekivanje investitora je da će se potražnja za mrežnom opremom normalizirati. Evo HT planira ove godine povećati capex za oko 5%, dok je prošle godine smanjio capex za 5%. U međuvremenu dok čekaju oporavak tržišta dioničari primaju više nego dobru dividendu.
U svakom slučaju dividenda je puno veća nego prinos na obveznice, a postoji i šansa da se dobit poveća.
Od rizika je vjerojatno najveći geopolitički.
Uglavnom, što se država više bavi demografijom nas je sve manje.
Točno tako.
Ovo će biti korisnije nama koji smo već tu.
Mislim da će jedini koji će imati korist od ovoga biti članovi DP-a koji će se uhljebiti u ministarstvu demografije.