Uuu, pratim sjednice vlade, sjednice sabora, financijska izvješća, tko ulazi i izlazi u top10, pratim moguće kupce.
Prava sam pratitelj sa veliko P. ili sam puko.
Uuu, pratim sjednice vlade, sjednice sabora, financijska izvješća, tko ulazi i izlazi u top10, pratim moguće kupce.
Prava sam pratitelj sa veliko P. ili sam puko.
Meni je to sve isto.
14.06., 17.06, vjerujte mi, nakon nekoliko godina ovdje , i Vama bi bilo
Ha izdrži još malo, čisto radi simboličnosti i ukupnog morala.
Previše znoja prelivena da bi kleknuli.
Nije joj još vrijeme.
Još cca dva tjedna mora sjediti na ovim razinama, kaže zloćo nakon grafa i graha
Ova jajca treba dugo grijat i ležati da bi nešto ispalo. U svakom slučaju ima potencijala, otprilike kao ulaganje u neki mješoviti fond.
Možda sutra do kupim Opte
Koliko gluposti ispisano i slobodnog vremena utrošeno. A i ja s vama sta čitam, čast izuzecima.
Mali ce se otrest , a veliki i znaju šta će.
Pa prijavite HANFI možda dobijemo odgovor
Da, od toga će biti koristi kao i od hrvatskih sudova, "kadija te tuži, kadija ti sudi".
Izgleda da su mali dioničari ovce kad kupuju po 22.000, a uprava jednom i očito povlaštenom dioničaru prodaje po 15.900.
P/E => 6,25
P/B => 0,88
Doduše s obzirom na to kakvim se uprava pokazala, vjerojatno i ne vrijedi više, barem za manjinske. Inače nemam ovu dionicu, ali odvratan mi je način funkcioniranja hrvatske burze i hrvatskog crony kapitalizma. Praktički na skoro svakoj dionici dogodi se prevara ili pogodovanje neke vrste.
A, pa čemu burza, sve analize na kojima se temelji kupnja i cijena dionice ako neko donosi ovakve odluke. Uzalud nam trud.
Sve je suvišno komentirati.
HPB
Opte
Tpng
Rivp
Cash cca 10 %
Display More[…]- gospon BudFox, sada kada ste se bezobrazno obogatili na ZSE zaradili puste milijune kuna vi odlazite s ove ZSE.
- zar je razlog ovaj DLKV ???
- probajte se zapitati zašto ja nemam tih dionica DLKV.
- gospon Mitkko, zar i vi odlazite s ZSE sada kada ste na JDPL zaradili preko 100%.
- probajte se zapitati zašto ja ne bi ni štapom dodirnula taj JDPL.
- i na kraju jedna zanimljivost, ovaj tjedan kada su investitori gubili veliku lovu na DLKV meni su dva preduzeća donijeli žive love kroz tvz. dividendu koja je sigurno viša nego plaća Milanovića i Plenkovića zajedno, ne računam na ono ispod stola.
- na ovom padu DLKV investitori DiokiDina i onaj mali japanski avijatičar će zaraditi mnogo novaca, a nisu oni jedini biti će ih na stotine, i da vam nije dobar ovaj ZSE ???
- i na kraju da vam objasnim što je to "preduzeće" = osnovni privredni subjekt, koji se osniva radi sticanja dobiti.
- tako da i ja želim da vi u vašem preduzeću "Dalekovod" ostvarite što veće novčane dobitke bilo kroz tvz. dividendu ili kroz kapitalnu dobit.
- zahvaljujući pozitivnim HR zakonima vi i na velikom padu možete zaraditi jer tada nećete platiti porez na dobit.
- ja bih prije stavila ruku u vatru nego državi platila porez, eto vidite nije svako zlo za zlo.
- ali ne zaboravite dionicu prodati, nemojte da vam se dogodi kao u Agrokoru ostanite u dionici i ništa od neplaćanja poreza.
A daj Ivane baš kao uvijek se..., ti si vidovita Banga i baš ni jednom ne za jebeš. Šta ljudima dodaje sol na ranu.
Ne žele vas.
Zakon jačeg.
A da je sramota, sramotno je. I posve legalno
Stvarno da se čovjek zabrine. Danas Dlkv, sutra netko drugi
Nadam se da ne mislimo na isto.
Ok, ako sam dobro shvatio.
- ishod je bio očekivan
- sve se znalo pred nekoliko mjeseci
- sve je po zakonu
Hm, zašto se čekalo i nije izlazio, ili nitko nije očekivalo ovakvo brutalno rješenje.
Ovo je po prilično velik gubitak za cjelz burzu.
Ako je sve regularnog a bar tako izgleda mali ce dugo listi rane, jbga to je rizik TK.
Pa šta nije zakon min dokap. 10 kn? Pa kako sada ovo, može li se zakonski donositi ovakvi prijedlozi koji mogu a i ne moraju biti prihvaćeni, da bi ošišali male dioničare. Nakon Borga sve je moguće.
Uh koliko materijala za špekulacije sretno svima u nadi da cete donijeti razumnu odluku.
Ne znam koja vam je financijska pozadina i koliko novca za kockanje imate, ali po meni to je čista ludost.
Ma piše gluposti, iole racionalan špelaciju treba pričekati, pogotovo di ce najvjerojatnije u ponedjeljak još pasti cijena.
Sto ljudi sto ćudi, sto žena dvijesto sisa, sve analizirana, detaljno objašnjeno a bez daljnjih vijesti sve je besmisleno komentirati.
Display MoreIma kome... HT hoce!
HT ne smije kupiti, to je jedino sigurno, osim ako se i tu nešto ne promijeni.
Znam da sam dosadan i da svima idem na živce, a idem na živce i samom sebi, ali situacija nije blistava i zato sam nervozan.
Optima je sve lošija, to polako liči na ruinu koja bi bez HT-a kihnula u roku odmah.
ZEM su najavili za dva-tri-četiri tjedna prije skoro 3 mjeseca, a nema ga na vidiku, Hanžekovićka je prodala za 6,70 pa sad čovjek ne zna da li je to najniža moguća cijena ili ju je ona dobila sa premijom.
Zajam HT-a 200.000.000,00kn + kamate stoji nad glavom, mora se vratiti do 30.06. i bog zna što se i iz toga može izroditi.
Vijesti o kupcima nikakvih na vidiku, a još je malo manje od dva mjeseca ostalo do prestanka upravljanja od strane HT-a.
HT nema obvezu prodati nego ima obvezu prestati upravljati od 10.07.2021..
A sad i dionica polako tone iz dana u dan, a logika bi bila da sada u stvari pomalo raste ako je netko želi kupiti.
Toliko od mene.
Jubito, a vidi, po tvojim objavama sa iz računima i očekivanjima su negativna,prilično se loše o sječaš u dionici, jako si izložen i loše spavaš. Sreži i bježi pa mir i dobro.
A možda, možda imaš i drugi cilj još kupiti niže. Tvoji izračuni i neka trezvena razmišljanja su hvale vrijedna ali svako ima svoju viziju raspleta situacije. Hrabre sreća prati.
Sretno svima
E ovako. Za uspješno trejdanje prije svega morate imati likvidnost tržišta i a onda likvidnost i trend dionice, morate se posvetiti trejdu tj po prilično slobodnog vremena i imati podosta krunica na računu. Potrebno je poznavanje i TA barem osnove. U zadnje vrijeme uspješno se moglo trejdati sa OPTE, RIVP,VLEN, i najnovije Atpl.
Sa nekim i srednjim iznosom gotovo je nemoguće ući u poziciju bez značajnog dizanja ili spuštanja cijene. Trejd se ne radi po principu imao sam preko vikenda osjećaj ili sam sanjao, to je kockanje i od 10 pokušaja nešto se i pogodi.
Probajte trejdati HPB, Adpl, Mediku, pa ako baš oćete i TPNG.
Sretno svima
TPNG dokupio
Rivp kupoi u petak
Zna netko tko j ovaj veliki koji izlazi iz HPB svki dan isti obrazac, prospe po BID-u po 200 dionica?!
Mislim da nije kako kažeš veliki, nekada bude 200 nekada ništa, čini mi se da prodaje a da ni sam ne zna po koliko bi. Ali svako ima svoje veselje. Jako podcijenjena ali i troma dionica . Samo neka nastave sa dobrim rezultatima i nema brige
Sasvim normalna, rekao bi očekivana i zdrava korekcija obzirom na 10 dnevni rast sa 190 kn skoro 100 %. Kapitalizira se dobit, nema veze sa vozarinama.
Po onoj staroj, da bi netko zaradio netko mora izgubiti. Samo do koda će trajati i koliko će padati to možda zločka zna.
A i Nevera se sprema južina je
Ok, čestitam. Posten rast u 15 dana, zadnji put vidio na Opte. Svima novim kupcima, ne raste vam trava do neba. A da je čežnja za propušteni rasto jbga ali sada je vruće. Lp
Obzirom da je ova dionica manje-više odradila svoje, čini mi se da smo sad u mirnim vodama što se tiče cijene. Dok ne dođe signal oko prodaje kompanije ili izlaska HTa po sili odluke AZTNa, ne vidim sile koja će značajnije gurati cijenu u jednom ili drugom smjeru. Tim više što je taj datum relativno blizu.
Osim naravno, puno bolje prilike drugdje, kao što su trenutno brodari, ali i to je kratkog daha. Impact tog izlaska je bio 5% cijene, sigurno potpomognut lošijim izvješćem.
Osnove špekulacije - OPTE će početi rasti kod prve korekcije ATPL. Ako je netko uletio u ATPL iz OPTE, onda će se iz ATPL vratiti u OPTE.
Zanimljivo, misliš. Mozda ima logike ali kratko je vrijeme. Svaka cast koji mogu ovako trgovati, moja jaja do poda