1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Nevera

Posts by Nevera

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Nevera
    • June 15, 2021 at 10:25 PM

Uuu, pratim sjednice vlade, sjednice sabora, financijska izvješća, tko ulazi i izlazi u top10, pratim moguće kupce.

Prava sam pratitelj sa veliko P. ili sam puko.

• Nevera
    • June 14, 2021 at 9:09 PM
    Quote from zlocesti

Meni je to sve isto.

14.06., 17.06, vjerujte mi, nakon nekoliko godina ovdje , i Vama bi bilo :S

Ha izdrži još malo, čisto radi simboličnosti i ukupnog morala.

Previše znoja prelivena da bi kleknuli.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Nevera
    • June 14, 2021 at 4:57 PM
    Quote from zlocesti

Nije joj još vrijeme.

Još cca dva tjedna mora sjediti na ovim razinama, kaže zloćo nakon grafa i graha :S

Ova jajca treba dugo grijat i ležati da bi nešto ispalo. U svakom slučaju ima potencijala, otprilike kao ulaganje u neki mješoviti fond.

• Što smo danas tržili

• Nevera
    • June 9, 2021 at 8:06 PM

Možda sutra do kupim Opte

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Nevera
    • June 7, 2021 at 10:13 PM

Koliko gluposti ispisano i slobodnog vremena utrošeno. A i ja s vama sta čitam, čast izuzecima.

Mali ce se otrest , a veliki i znaju šta će.

• MDKA (Medika d.d.)

• Nevera
    • June 5, 2021 at 12:44 PM
    Quote from Paulie
    Quote from vodoinstalater

Pa prijavite HANFI možda dobijemo odgovor

Da, od toga će biti koristi kao i od hrvatskih sudova, "kadija te tuži, kadija ti sudi".

Izgleda da su mali dioničari ovce kad kupuju po 22.000, a uprava jednom i očito povlaštenom dioničaru prodaje po 15.900.

P/E => 6,25

P/B => 0,88

Doduše s obzirom na to kakvim se uprava pokazala, vjerojatno i ne vrijedi više, barem za manjinske. Inače nemam ovu dionicu, ali odvratan mi je način funkcioniranja hrvatske burze i hrvatskog crony kapitalizma. Praktički na skoro svakoj dionici dogodi se prevara ili pogodovanje neke vrste.

A, pa čemu burza, sve analize na kojima se temelji kupnja i cijena dionice ako neko donosi ovakve odluke. Uzalud nam trud.

Sve je suvišno komentirati.

• Razotkrivamo portfelje

• Nevera
    • May 26, 2021 at 3:09 PM

HPB

Opte

Tpng

Rivp

Cash cca 10 %

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Nevera
    • May 23, 2021 at 2:15 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from BudFox
    […]

- gospon BudFox, sada kada ste se bezobrazno obogatili na ZSE zaradili puste milijune kuna vi odlazite s ove ZSE.

- zar je razlog ovaj DLKV ???

- probajte se zapitati zašto ja nemam tih dionica DLKV.

- gospon Mitkko, zar i vi odlazite s ZSE sada kada ste na JDPL zaradili preko 100%.

- probajte se zapitati zašto ja ne bi ni štapom dodirnula taj JDPL.

- i na kraju jedna zanimljivost, ovaj tjedan kada su investitori gubili veliku lovu na DLKV meni su dva preduzeća donijeli žive love kroz tvz. dividendu koja je sigurno viša nego plaća Milanovića i Plenkovića zajedno, ne računam na ono ispod stola.

- na ovom padu DLKV investitori DiokiDina i onaj mali japanski avijatičar će zaraditi mnogo novaca, a nisu oni jedini biti će ih na stotine, i da vam nije dobar ovaj ZSE ???

- i na kraju da vam objasnim što je to "preduzeće" = osnovni privredni subjekt, koji se osniva radi sticanja dobiti.

- tako da i ja želim da vi u vašem preduzeću "Dalekovod" ostvarite što veće novčane dobitke bilo kroz tvz. dividendu ili kroz kapitalnu dobit.

- zahvaljujući pozitivnim HR zakonima vi i na velikom padu možete zaraditi jer tada nećete platiti porez na dobit.

- ja bih prije stavila ruku u vatru nego državi platila porez, eto vidite nije svako zlo za zlo.

- ali ne zaboravite dionicu prodati, nemojte da vam se dogodi kao u Agrokoru ostanite u dionici i ništa od neplaćanja poreza.

Display More

A daj Ivane baš kao uvijek se..., ti si vidovita Banga i baš ni jednom ne za jebeš. Šta ljudima dodaje sol na ranu.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Nevera
    • May 22, 2021 at 9:45 PM
    Quote from zlocesti

Ne žele vas.

Zakon jačeg.

A da je sramota, sramotno je. I posve legalno :/

Stvarno da se čovjek zabrine. Danas Dlkv, sutra netko drugi

Nadam se da ne mislimo na isto.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Nevera
    • May 22, 2021 at 6:45 PM

Ok, ako sam dobro shvatio.

- ishod je bio očekivan

- sve se znalo pred nekoliko mjeseci

- sve je po zakonu

Hm, zašto se čekalo i nije izlazio, ili nitko nije očekivalo ovakvo brutalno rješenje.

Ovo je po prilično velik gubitak za cjelz burzu.

Ako je sve regularnog a bar tako izgleda mali ce dugo listi rane, jbga to je rizik TK.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Nevera
    • May 22, 2021 at 5:55 PM

Pa šta nije zakon min dokap. 10 kn? Pa kako sada ovo, može li se zakonski donositi ovakvi prijedlozi koji mogu a i ne moraju biti prihvaćeni, da bi ošišali male dioničare. Nakon Borga sve je moguće.

Uh koliko materijala za špekulacije sretno svima u nadi da cete donijeti razumnu odluku.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Nevera
    • May 21, 2021 at 10:20 PM
    Quote from Paulie

Ne znam koja vam je financijska pozadina i koliko novca za kockanje imate, ali po meni to je čista ludost.

Ma piše gluposti, iole racionalan špelaciju treba pričekati, pogotovo di ce najvjerojatnije u ponedjeljak još pasti cijena.

• OPTE prodaja - kladionica

• Nevera
    • May 20, 2021 at 9:30 PM

Sto ljudi sto ćudi, sto žena dvijesto sisa, sve analizirana, detaljno objašnjeno a bez daljnjih vijesti sve je besmisleno komentirati.

• Nevera
    • May 17, 2021 at 5:29 PM
    Quote from Jubito
    Quote from MickeyM

Ima kome... HT hoce!

HT ne smije kupiti, to je jedino sigurno, osim ako se i tu nešto ne promijeni.

Znam da sam dosadan i da svima idem na živce, a idem na živce i samom sebi, ali situacija nije blistava i zato sam nervozan.

Optima je sve lošija, to polako liči na ruinu koja bi bez HT-a kihnula u roku odmah.

ZEM su najavili za dva-tri-četiri tjedna prije skoro 3 mjeseca, a nema ga na vidiku, Hanžekovićka je prodala za 6,70 pa sad čovjek ne zna da li je to najniža moguća cijena ili ju je ona dobila sa premijom.

Zajam HT-a 200.000.000,00kn + kamate stoji nad glavom, mora se vratiti do 30.06. i bog zna što se i iz toga može izroditi.

Vijesti o kupcima nikakvih na vidiku, a još je malo manje od dva mjeseca ostalo do prestanka upravljanja od strane HT-a.

HT nema obvezu prodati nego ima obvezu prestati upravljati od 10.07.2021..

A sad i dionica polako tone iz dana u dan, a logika bi bila da sada u stvari pomalo raste ako je netko želi kupiti.

Toliko od mene.

Display More

Jubito, a vidi, po tvojim objavama sa iz računima i očekivanjima su negativna,prilično se loše o sječaš u dionici, jako si izložen i loše spavaš. Sreži i bježi pa mir i dobro.

A možda, možda imaš i drugi cilj još kupiti niže. Tvoji izračuni i neka trezvena razmišljanja su hvale vrijedna ali svako ima svoju viziju raspleta situacije. Hrabre sreća prati.

Sretno svima

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Nevera
    • May 15, 2021 at 9:17 AM

E ovako. Za uspješno trejdanje prije svega morate imati likvidnost tržišta i a onda likvidnost i trend dionice, morate se posvetiti trejdu tj po prilično slobodnog vremena i imati podosta krunica na računu. Potrebno je poznavanje i TA barem osnove. U zadnje vrijeme uspješno se moglo trejdati sa OPTE, RIVP,VLEN, i najnovije Atpl.

Sa nekim i srednjim iznosom gotovo je nemoguće ući u poziciju bez značajnog dizanja ili spuštanja cijene. Trejd se ne radi po principu imao sam preko vikenda osjećaj ili sam sanjao, to je kockanje i od 10 pokušaja nešto se i pogodi.

Probajte trejdati HPB, Adpl, Mediku, pa ako baš oćete i TPNG.

Sretno svima

• Što smo danas tržili

• Nevera
    • May 12, 2021 at 7:38 PM

TPNG dokupio

Rivp kupoi u petak

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Nevera
    • May 12, 2021 at 7:28 PM
    Quote from Marin83

Zna netko tko j ovaj veliki koji izlazi iz HPB svki dan isti obrazac, prospe po BID-u po 200 dionica?!

Mislim da nije kako kažeš veliki, nekada bude 200 nekada ništa, čini mi se da prodaje a da ni sam ne zna po koliko bi. Ali svako ima svoje veselje. Jako podcijenjena ali i troma dionica . Samo neka nastave sa dobrim rezultatima i nema brige

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Nevera
    • May 12, 2021 at 7:16 PM

Sasvim normalna, rekao bi očekivana i zdrava korekcija obzirom na 10 dnevni rast sa 190 kn skoro 100 %. Kapitalizira se dobit, nema veze sa vozarinama.

Po onoj staroj, da bi netko zaradio netko mora izgubiti. Samo do koda će trajati i koliko će padati to možda zločka zna.

A i Nevera se sprema južina je ;)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Nevera
    • May 10, 2021 at 5:47 PM

Ok, čestitam. Posten rast u 15 dana, zadnji put vidio na Opte. Svima novim kupcima, ne raste vam trava do neba. A da je čežnja za propušteni rasto jbga ali sada je vruće. Lp

• OPTE prodaja - kladionica

• Nevera
    • May 10, 2021 at 5:31 PM
    Quote from lebowski
    Quote from slovojed12

Obzirom da je ova dionica manje-više odradila svoje, čini mi se da smo sad u mirnim vodama što se tiče cijene. Dok ne dođe signal oko prodaje kompanije ili izlaska HTa po sili odluke AZTNa, ne vidim sile koja će značajnije gurati cijenu u jednom ili drugom smjeru. Tim više što je taj datum relativno blizu.

Osim naravno, puno bolje prilike drugdje, kao što su trenutno brodari, ali i to je kratkog daha. Impact tog izlaska je bio 5% cijene, sigurno potpomognut lošijim izvješćem.

Osnove špekulacije - OPTE će početi rasti kod prve korekcije ATPL. Ako je netko uletio u ATPL iz OPTE, onda će se iz ATPL vratiti u OPTE.

Zanimljivo, misliš. Mozda ima logike ali kratko je vrijeme. Svaka cast koji mogu ovako trgovati, moja jaja do poda

1. Privacy Policy
  2. Kontakt