https://www.glasistre.hr/hrvatska/pulja…-praksom-707550 a1 i n1 prekidaju suradnju?
Dobro jutro margareta, o tome razglabamo već 2 dana.
https://www.glasistre.hr/hrvatska/pulja…-praksom-707550 a1 i n1 prekidaju suradnju?
Dobro jutro margareta, o tome razglabamo već 2 dana.
a ovaj Boban prodaje već duze vrijeme preko godine dana ima dosta dionice i mislim da zeli malo diverzificirati portfelj.
"Ovaj Boban" je bio dugogodišnji predsjednik uprave AD Plastik, a kad je otišao u mirovinu je bio Predsjednik NO.
Po mojem sudu njemu se više živo fućka za diverzificiranja ili bilo što drugo jer je čovjek u godinama.
Kad mu trebaju novci pomalo prodaje i to mu je pametno to malo života što mu je ostalo.
A dionice je kupovao i po 98,00kn/dionica.
Josip Boban prodao 20.000 dionica AD Plastika
Josip Boban kupio 7.500 dionica AD Plastika po prosječnoj cijeni od 98,00 kn
Ma pročitala sam ja to, al' ne razumijem.
Do sada su to kupovali od Uniteda.
Sada neće.
Od koga će ?
I zašto ?
Vrlo interesantan razvoj događaja, možda ipak bude nešto novo u tom zakonu do drugog čitanja.
Krešić ju je pitao hoće li se ići u omogućavanje vertikalne integracije, kada je riječ o grupacijama koje, poput United Grupe, u svom portfelju imaju i nakladne kuće, poput N1 televizije, Nove TV i Sport Kluba, i telekom.
“Sigurno da će biti dosta izmjena. Mi smo najavili već u prvom čitanju da zapravo taj dio ograničavanja vertikalne integracije će doživjeti određene izmjene. Ukoliko se bude išlo u tom smjeru, onda će se ići i u smjeru koji je poznat i u drugim državama, a načina kako će se definirati obveza prenošenja onih kanala koji imaju koncesiju, ovdje treba objasniti da nakladnici u svom portfelju imaju različite kanale, neki za koje imaju koncesiju, neke koji su pay tv, a neki koji, poput N1, čak nemaju ni poslovni nastan u RH. Ovim zakonom mi ćemo i takve kanale, koji se većinski obraćaju publici na određenom teritoriju, uključiti u jurisdikciju Vijeća za elektroničke medije, što predviđa i nova direktiva”, rekla je Obuljen Koržinek.
Bilo bi to pravo čudo, ali bumo vidjeli.
Da bi išlo do 10+ morala se rupa zatvoriti u chartu
Da se kojim slučajem nije zatvorila rupa u chartu ne bi išla do 10 ?
Znači chart diže i spušta cijenu? Nisam to znao.
Čovjek uči dok je živ!
Isprike adminu...ali moram...pozdrav majstoru koji je prodao po 5.98
Kao što postoji "pump&dump", tako postoji i "dump&pump"
Hanžekovićka došla kao naručena, pa tko se upeca - upeca.
Flight mozda je Ani receno, prodaj sada po 6.7 zaposljavamo te u UGu za NETO iznos X mjesecno.. mozda potpisala Ugovor o radu sa 1.8.2021 i garantirana isplata bonusa od UGa?
Dečko, jel' ti tata zna da se igraš sa njegovim accountom i dionicama?
Ispod 10 da ode, je mozes misliti 😂 zaba i HT sve jedva cekaju prodati ispod 10. Kako ce se neki iznenaditi 🤗
I ja sumnjam da će se prodati ispod 10 kn, ali u odnosu na sve manju EBITDA je moguće.
ZABA se toga želi riješiti što prije, a do sada su dobro izmuzli Optimu,
Ne zaboravite da sada vrijeme radi za kupca, srpanj je sve bliže, a ZABA ne želi dočekati da HT izgubi upravljanje nad Optimom.
Osim ako u stvari sve nije dogovoreno i čeka se srpanj za objavu transakcije, jer HT je u svojem godišnjem izvješću na neki način naveo da će konsolidirati rezultate Optime do kraja lipnja, dakle neće je prodati prije nego završe Q1 i Q2. Ovo mi je nekako najvjerojatnija solucija.
Uostalom, da se proda i po 9,20 kn, to je +45% na trenutnu cijenu, samo neka se konačno proda !
PS
Koliko vidim, tržište prodaju dionica od strane Hanžekovićke nije valoriziralo kao pozitivnu vijest.
Ne znam kako bih komentirao prodaju Hanžekovićke, to mi se istovremeno čini i dobra i loša stvar.
Dobra je jer je to kakva-takva potvrda da cijena može samo iznad 6,7 kn, a loša je jer čemu prodavati sada pred trenutak prodaje, osim ako prodaje neće biti tako brzo. Moguće je da je upravo u tome stvar, cijena će biti preko 6,7 kn, ali ne baš tako brzo.
A što se tiče same cijene u slučaju prodaje, zanimljivo mi je tu čitati kako se procjena kupoprodaje približava 20 kn/dionica kada cijena na burzi raste i kako se procjena približava 7 kn kad dionica stagnira ili pada.
5 x EBITDA za 2020. godinu - 9,20 kn/dionica
7 x EBITDA za 2020. godinu - 12,86 kn/dionici
To bi po meni bilo realno za očekivati. Sve iznad toga je super, sve ispod toga bi bilo neugodno iznenađenje.
Ovu vijest većina nas ovdje sanja i čeka taj trenutak, ali nikako dočekati:
United Grupa završava obaveznu ponudu dionica za grčki Forthnet
Obratite pozornost da je kupnja 36% tvrtke bila još u lipnju prošle godine, a preuzimanje je izvršeno tek nedavno.
Dakle nema ovdje brzog novca, još ćemo malo pričekati, ali neka bude 6xEBITDA i nećemo se ljutiti.
Malo štiva za informiranje i edukaciju ako nekog zanima:
TELECOMMUNICATIONS MERGER & ACQUISITION PERSPECTIVES
UK ICT SERVICES M&A ACTIVITY AND VALUATIONS FOR H2 2019
EV / EBITDA for Telecom Plus PLC
Valuation metrics that investors can use in the telecom industry
Kolege.. danaso frend veli da mu se na zaslonu mobitela pojavilo Telemach. Iako meni još stoji Tele2 a oboje smo iz ZG. .
Ma nemoj reć !
I šta sad da radimo nakon tog nevjerojatnog i nesumnjivo znakovitog događaja
Kolega sa koliko trejdate, vidim da se okrecete kao suncokret zavisno jel kupujete ili prodajete
Ne trgujem, kupio sam koliko sam mislio.
Što ne znači da sam glup ili ćorav na zdrave oči.
Pravo da vam kažem, nisam siguran da li se to zapravo netko iskrcava na 6,50.
Svaki dan je na 6,32kn potpora od 16000-20000 komada na kupnji.
Reklo bi se da netko stišće cijenu prema gore kako bi se bolje prodalo.
Kada daju konkretnu ponudu.
Problem je u tome što zainteresirani nije = kupci.
Barem za sada.
Ne vidim što je tu tako loše napisano?
Kriv je zaključak da ako nema službenih informacija da nema ni kupca, odnosno da nije na horizontu. Novinar zaključuje nešto iz nedostatka informacija.
Jednako kao što mi tu iz nedostataka informacija možda pogrešno zaključujemo da kupaca ima.
https://www.vecernji.hr/techsci/drazba…-srpnju-1472150
Ono kada novinar iznosi pretpostavke, a pojma nema:
"Što će se dogoditi s Optimom ako se ne pojavi kupac, a o kupcu trenutačno nema nikakvih informacija, pa vjerojatno nije ni na horizontu. A uz ulazak UG-a, pretpostavljam, manje su i šanse da uđe neki četvrti igrač."
Ne vidim što je tu tako loše napisano?
Zadnji puta sam se javio ovdje nakon objave FI za Q3 ako me sjećanje ne vara.
Koliko vidim, i dalje se čeka eksplozija vozarina, mašta se o pumpanju, prati se BDI, preko bare se zeleni (nikad se ne crveni), sad će samo što nije, itd.
I tako od 2009. godine
Idite na forum poslovnog i otvorite postove na temi ATPL prije npr. 2, 4 i 6 godina.
Samo ih C/P ovdje, nema razlike od ovih danas, samo se sastav tamburaša mijenja.