1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Jubito

Posts by Jubito

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Jubito
    • May 15, 2020 at 10:23 AM
    Quote from Kajnak

Bit će to sve OK.

HT očito gušta u opimi i neće je dati prije zadnjeg dana roka iz odluke a to je 31.7.2020. Što je uskoro.

Na žalost, to je tumačenje pogrešno.

I ja sam bio u zabludi što se toga datuma tiče jer sam čitao ono što želim pročitati, a ne ono što zaista piše.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzben…07_75_1879.html

Dakle stvar je sljedeća:

Prema rješenju AZTN, HT je u obvezi angažirati investicijsku banku protekom roka od 6 mjeseci od dana početka prodaje, odnosno do 31.07./03.08.2020., samo u slučaju da nema interesa, tj. nema ponuda za kupnju Optime ili ponude ne budu prihvatljive,

To znači da HT nije u obvezi angažirati investicijsku banku protekom roka od 6 mjeseci ukoliko je postupak prodaje u tijeku i u rješenju stvarno nema roka do kojeg bi postupak prodaje trebalo okončati. Teoretski, postupak prodaje može trajati sve do 10. srpnja 2021. kada prestaje upravljanje HT-a nad Optimom.

HT teoretski može 31.07. ili 01.08.2020. god. (protekom roka od 6 mjeseci od početka prodaje) obavijestiti javnost da nije zaprimio niti jednu ponudu ili da ponude nisu bile prihvatljive, a to bi bilo veliko sranje.

Bilo bi najbolje da HT ne objavi ništa 31.07./03.08.2020. jer bi to onda nedvojbeno značilo da je postupak prodaje stvarno u tijeku.

PS

Imam dionice OPTE i ovo nije nagovor na ništa, već samo pogled na stanje stvari

• OPTE prodaja - kladionica

• Jubito
    • May 13, 2020 at 2:26 PM
    Quote from Optimistcro

Pa vi očito vidite jer ja ne mogu objektivno percipirati svoju pamet... Al hvala svejedno i dobar tek želim ako još niste burek dovršili.. Ne želim smetati.. Lp

Burek sam dovršio još jutros tako da mi ne smetaš. 8)

• Jubito
    • May 13, 2020 at 2:14 PM
    Quote from Optimistcro

Izašao iz dionice i otišle pare na topli burek?

Tako je, vidiš kako si pametan. ;)

• Jubito
    • May 13, 2020 at 1:44 PM
    Quote from airfire

Do kraja ovog mjeseca znat ce mo tko je kupio, kontam da cijenu necemo saznat dok agencija ne amenuje prodaju a to isto kontam da bi trebalo biti brzo jel su ukljuceni u sam proces prodaje od pocetka, poslje 15.7 pocinje isplata malih dionicara. Evo neka bude zapisano

Ovo je post za temu OPTE kladionica, a ne za temu OPTE.

Ovdje bi se trebale objavljivati činjenice, a ne nečije želje ili nagađanja.

• Jubito
    • May 13, 2020 at 1:17 PM
    Quote from airfire

Ja mislim da idemo gore, s obzirom da nema jos objave a znamo da smo koji dan od nje odnosno na kraju procesa prodaje pa je to neki logican smjer

Ne znam od kuda ti taj podatak, da smo na kraju procesa prodaje?!

Bojim se da smo tek na početku, a ne na kraju proseca prodaje !

Još ćemo se mjesecima načekati, ako uobće bude šta od toga ove godine. :sleeping:

• Jubito
    • May 12, 2020 at 1:36 PM

Lijep poguranac jučer i danas, solidna ponuda i solidna potražnja.

Nema nikakvih novosti o postupku prodaje, niti je prodaja blizu, šta bi reć? :/

• Jubito
    • May 12, 2020 at 7:49 AM
    Quote from Headhunter

Kolegice i tako čekate kraj i objavu prodaje, pa neznam zašto Vas more ti grafovi i otpori kada to uopće nema nikakve veze sa cijenom iza objave prodaje.

U svakom je slučaju ljepše čekati kraj prodaje ako dionica raste, a protfelj je u plusu nego obratno.

• CORONA virus

• Jubito
    • May 8, 2020 at 3:22 PM
    Quote from st-brajo

živila Republika Broč!

https://www.poslovni.hr/hrvatska/u-hrv…razenih-4231038

A državu nam vode ljudi porijeklom iz tih krajeva .... =O

• CORONA virus

• Jubito
    • May 6, 2020 at 10:31 AM
    Quote from maro77

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ti/2180720.aspx

Predizborni stab i dalje jase.

Kaze Markotic kako je lako moguce da je virus dosao ranije, a Capak kako sad nemaju kapaciteta za testirat stare uzorke. Halo??

Zasto smo uopce uveli karantenu i zasto sad maltertiramo ljude sa pleksiglasom i slicnim debilanama.

Ajmo svi na misu, tenis cemo dogodine.

Kakva skupina amatera.

Display More

Ne bih rekao da se radi o amaterima, nego o manipulatorima koji dobro znaju šta rade i šta njihova partija od njih traži!

U početku sam mislio da ti ljudi donose odluke samo na temelju profesije i struke, ali zadnjih 15-20 dana im je politika glavna zvijezda vodilja.

Na koncu, to su sve članovi HDZ-a! Ne možeš biti nikakav ravnatelj, voditelj ili stožernik ako nisi HDZ. <X

• Jubito
    • May 4, 2020 at 9:12 PM
    Quote from george

Imam ja, moze neki zalog tipa stan, kuca, auto?

Vezano uz TA. I dalje ne kuzite pa jasete ko kauboji. Ona je promjenjiva kao i svaka zena, a ako ju proucavate shvatit cete i ulovit trenutak.

Ajde nam molim te napiši kad bude taj velebni trenutak, pa da vidimo koliko si uspješan u hvatanju tih romantičnih trenutka.

Maloprije mi je moderator premjestio post, ali ja sam uporan pa pitam još jednom sve vas vrle tehničare:

Jeste li kupovali kad je prije tjedan-dva bio u igri cup&handle i predviđali ste raketu?

Jeste li prodali prije nego je zadnja dva dana počeo pad sa 6 kn prema gapu od 3,30 kn koji sad odjednom svi vidite?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Jubito
    • May 4, 2020 at 8:56 PM

Ma daj ne lapradjte svi vi vrli tehničari !

Do jučer ste kenjali kako je formiran cup& handle i kako ide raketa, a sad tehnička kaže da ide popunjavanje gapa na 3,30 i nema šanse da ne padne do 3,30!

Jeste li kupovali kad je u igri bio cup&handle?

Jeste li prodali prije nego je počelo prema 3,30?

Svinjarije pišete, ne znam kako vam nije neugodno toliko srat?!

Niti jednom niste ništa pogodili, ali baš niti jednom !

Crtajte vi te svoje crtkarije ovima što zovu iza ponoći.

• Jubito
    • May 4, 2020 at 4:03 PM

Igrice kažete?

Hebate, tonemo kao kamen po stopi većoj od 5% dnevno, a vi to zovete igricama!

Skupa neka igrica. X(

• Jubito
    • May 4, 2020 at 9:50 AM

Malo članaka iz ICT businessa:

https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…ri-mjeseca-2020

Doprinos Optima Telekoma HT Grupi iznosio je 109 milijuna kuna u prvom tromjesečju 2020. te je bio za 24 milijuna kuna manji u odnosu na prvo tromjesečje 2019. Sastojao se od 62 milijuna kuna doprinosa Optima Telekoma kao treće strane prvo tromjesečje 2019. odnosno 82 milijuna kuna, koji je u cijelom iznosu prikazan pod stavkom ostali prihodi od nepokretnih telekomunikacija, i od 47 milijuna kuna odnosa između društava, kojima su ponajprije smanjeni prihodi od nepokretnih telekomunikacija na veleprodajnoj razini kada je u prvom tromjesečju 2019. to bilo 52 milijuna kuna.

https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…a-i-rast-ebitda

• Jubito
    • May 3, 2020 at 5:58 PM

Koliko mi je poznato, taj novi zakon ne mijenja ništa bitno u dosadašnjim odredbama koje su prepreka za preuzimanje Optime od strane United grupe, tj. Slovenia Broadband srl ili mi je nešto promaklo?

• Jubito
    • May 2, 2020 at 3:03 PM
    Quote from Kvark

Za koji naziv ste se odlučili?:)

Meni je EON nekako najbolji, pa Vivacom, pa Telemach.

• Jubito
    • May 2, 2020 at 2:25 PM
    Quote from Headhunter

Svaki račun od tele2 ima ugrađen PDV 25% i ne vidim nikakav način da to može zaobići i ne platit PDV, a isto tako i na buduće investicije u infrastrukturu i razvoj firmi(tele2 i optima=Telemach Hrvatska )

Prije nekih mjesec dana sam ispunjavao anketu za Ipsos ili JaZnam, ne sjećam se više.

Uglavnom, pitanja su se odnosila na promjenu naziva tele2, a ponuđeni nazivi bili su EON, Vivacom i Telemach.

• Jubito
    • May 1, 2020 at 9:59 PM
    Quote from naim

Pa očito je bilo ponuda jer da ih nije bilo, onda bi to i objavili.

Gle, da nema ponuda i da nema interesa, već bi netko od zainteresiranih ponuditelja to pustio u javnost. Nije samo HT taj koji drži informacije, već postoje i kupci koji su uključeni u proces i koji štite svoje interese. Njihovi interesi nisu podudarni niti solidarni kako prema prodavatelju (iako tu vjerojatno postoji confidentiality agreement clause), tako ni prema konkurenciji.

Evo vam treći put danas pa tumačite kako želite:

http://www.aztn.hr/priopcenje-vez…od-strane-ht-a/

• Jubito
    • May 1, 2020 at 9:21 PM
    Quote from naim

Ja nisam napisao da se samo čeka potvrda regulatora. Možda se čekaju neke stvari ili događaji temeljem kojih će regulator odobriti transakciju. Dakle, regulator nije jedini u lancu prodaje o kojem ovisi brzina i ishod transakcije. Ne znam, samo nagađam.

Regulator, tj. AZTN je zadnja, ali najbitnija rupa na svirali, ali brzina prodaje nema ama baš nikakve veze s AZTN.

Ništa se tu još ne zna, osim da Optima mora biti prodana.

Drugi tjedan vjerojatno nastavak rasprodaje dionica od strane nevjernih i nestrpljivih. Cijena bi lako mogla ispod 5 kn.

A ako nastavi crvenilo u USA, moglo bi to zaista pokrenuti val rasprodaje i na EU i na ZSE tržištu, a time i na Optimi.

To mi nije drago, ali ako bude prilika, kupiti ću još.

Quote from zlocesti

Ma o čemu Vi... pa bila je izašla obavijest, da se proces nastavlja tijekom kako je predviđeno, i da nas u interesu uspješnog okončanja neće izvještavati o tijeku.

Ili sam ja to nešto " pobrkala lončiće "

Da li se itko sjeća potankosti ?

Sve im piše stranicu prije, ali ne čitaju sa razumijevanjem.

• Jubito
    • May 1, 2020 at 8:07 PM
    Quote from KultLicnosti

Čitam kilometre teksta koje ste natukli i nemam dobru sliku.

Optima je u osnovi jedna neuspješna poslovna priča bili su neki drugi brži, bolji i ljepši.

Da, za potrošače bi odlično bilo da uleti neko treći u RH i počne otkidat tržište od HT-a i A1.

Ali ko bi to bio i zašto. Perspektiva RH je antireformske snage jašu dalje i u najboljem samo opća stagnacija i daljnje zaduživanje...

A mjesecima gledamo neutemeljeno špekulativno histeriziranje na ZSE. Ne miriše dobro. Ko je jamio - jamio je.

Nemam dionica Optime. Dioničarima sve najbolje u raspletu ove sapunice, nek sam u krivu.

Display More

A i ti si ispao iz veš mašine.

Optima je priča koja traje godinama, a ne mjesecima.

Dobro jutro Margareta

• Jubito
    • May 1, 2020 at 4:58 PM
    Quote from Headhunter

Nešto se tu pita i kupca, pa se stavi u njegovu ulogu.

Ako si pristao platiti fer cijenu, želiš da i druga strana bude fer kako bi čim prije riješio transakciju, a ne da čekaš 31.07. Koji bi bio zadnji regularni dan.

Još jedna stvar koja je bitna je kako ponuda vrijedi 3 mjeseca od dana predaje, pa dođemo do datuma18.06.

Uza sve ovo kupac još mora riješiti dio sa aztn koji mora odobriti transakciju, a to može potrajati, tako da po svim parametrima interes kupca je čim prije završiti transakciju, a prodavatelja da proda po fer cijeni koja se kreirala na temelju prije Korona krize. Iz svega navedenog svima se žuri.

Slažem se da ima logike u tome da i prodavatelj i kupac žele ovo riješiti što prije, o tome i ja razmišljam, ali su to samo pretpostavke, a ne činjenice.

Mi ne znamo da li je kupac pristao platiti fer cijenu, niti znamo koja je bila početna cijena.

Ne znamo niti da li je podnijeta ponuda s rokom trajanja od 15, 30, 90 ili 150 dana.

U odnosu na trenutnu ekonomsku krizu koja se svakog dana produbljuje i rezultate poslovanja u Q1, kupac/ci se vrlo lako može/gu predomisliti i pričekati da prodaju vodi investicijska banka, vjerojatno bi prošli jeftinije.

Kao što je vidljivo iz objave AZTN, kupac ne mora rješavati AZTN nego je to obveza prodavatelja i povjerenika.

Puno je tu nepoznanica. Jedino što se iz te objave AZTN da zaključiti je da su neke ponude ipak stigle.

http://www.aztn.hr/priopcenje-vez…od-strane-ht-a/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt