Bit će to sve OK.
HT očito gušta u opimi i neće je dati prije zadnjeg dana roka iz odluke a to je 31.7.2020. Što je uskoro.
Na žalost, to je tumačenje pogrešno.
I ja sam bio u zabludi što se toga datuma tiče jer sam čitao ono što želim pročitati, a ne ono što zaista piše.
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzben…07_75_1879.html
Dakle stvar je sljedeća:
Prema rješenju AZTN, HT je u obvezi angažirati investicijsku banku protekom roka od 6 mjeseci od dana početka prodaje, odnosno do 31.07./03.08.2020., samo u slučaju da nema interesa, tj. nema ponuda za kupnju Optime ili ponude ne budu prihvatljive,
To znači da HT nije u obvezi angažirati investicijsku banku protekom roka od 6 mjeseci ukoliko je postupak prodaje u tijeku i u rješenju stvarno nema roka do kojeg bi postupak prodaje trebalo okončati. Teoretski, postupak prodaje može trajati sve do 10. srpnja 2021. kada prestaje upravljanje HT-a nad Optimom.
HT teoretski može 31.07. ili 01.08.2020. god. (protekom roka od 6 mjeseci od početka prodaje) obavijestiti javnost da nije zaprimio niti jednu ponudu ili da ponude nisu bile prihvatljive, a to bi bilo veliko sranje.
Bilo bi najbolje da HT ne objavi ništa 31.07./03.08.2020. jer bi to onda nedvojbeno značilo da je postupak prodaje stvarno u tijeku.
PS
Imam dionice OPTE i ovo nije nagovor na ništa, već samo pogled na stanje stvari