1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Jubito

Posts by Jubito

• OPTE prodaja - kladionica

• Jubito
    • June 13, 2021 at 9:59 AM
    Quote from dionicar

Kolege. Jeste primjetili po ZG ili općenito po HR.. vozim se sad bikeom uz slavonski u ZG.. i prije savske primjetin plakat.. HT 1GBits/s. Do sada su nudili 500 Max. Ne znam je li ovo otimanje za korisnike pred finale ili što.. ili se baš sad poklopilo..

Tebi stvarno nisu sve koze na broju.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Jubito
    • June 11, 2021 at 6:35 PM

Ne znam Meri, ali u rješenju je navedeno malo drukčije, HT mora ovlastiti druge da mu prodaju dionice htio-ne htio :

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Pravnici pomozite !!!

• Jubito
    • June 11, 2021 at 6:25 PM
    Quote from Ledica

HT mora ovlastiti ZABU ILI DRUGU. BANKU da proda sve dionice Optime u vlasništvu HT-a.

AZTN u svome Rješenju ne navodi da i Zaba mora prodati svoj udio u Optimi, jasno , Zaba nema problem sa nedopuštenom koncentracijom.

Zaba ili druga banka za prodaju HT- ovih dionica Optime vise ne treba dopuštenje, suglasnost ili privolu HT-a jer nastupa trenutak prisilne prodaje.

Bravo Ledice, taj datalj da Zagrebačka banka temeljem rješenja AZTN nije dužna prodati svoje dionice sam smetnuo sa uma i baš mi se ne sviđa.

U svakom slučaju, nije baš da smo sve napisali netočno, jer iako ugovor između HT-a i ZABA-e automatski prestaje, dalje se to sve mora pravno regulirati, a što i kako, to je ipak pitanje za nekog sa većim pravnim znanjem od mojeg.

Logika stvari je da ako je HT zaključio kakav ugovor o prodaji sa Credit Suisse taj ugovor prestaje, osim ako su u ugovor ugradili nekakvu odredbu o postupku prodaje nakon 10.07.2021. u što čisto sumnjam.

Credit Suisse su angažirali HT i ZABA, a nakon 10.07.2021. više nema HT-a u igri.

Ne znam, možda lupam gluposti, ali mi se čini kao pravna zavrzlama.

Kako god okrenuli, opet nam slijedi zanimljivo razdoblje, ali sam nekako uvjerenja da će Optimom bolje upravljati ZABA nego HT.

Biti će zanimljivo vidjeti da li će zamjeniti ili će ostaviti HT-ovog Batelića.

Informacije vezane za postupak prodaje dionica društva OT - OPTIMA TELEKOM d.d.

• Jubito
    • June 11, 2021 at 4:08 PM
    Quote from Meri
    Quote from Jubito

...

Temeljem ono malo znanja o trgovačkom pravu, HT i ZABA prvo trebaju regulirati nove međusobne odnose (vezane za upravljačka prava i ovlast ZABA-e da proda sve HT-ove dionice) u skladu sa Rješenjem AZTN, a obzirom na otezanje HT-a ne sumnjam da će i to potrajati neko vrijeme, pogotovo što se bliži sezona godišnjih odmora. Tek nakon toga ZABA može nastaviti proces prodaje i bilo što ugovoriti sa eventualnim kupcem. Ispravite me ako griješim.

Po meni, to će se otegnuti najranije do jeseni.

Glavna skupština

Rješenje AZTN

Ne nastavlja Zaba postupak prodaje nego odabrana investicijska banka.

Display More

A ugovor ili bilo koji drugi dokument o prodaji dionica HT-a i ZABA-e će potpisati ili dogovore s investicijskom bankom voditi Meri i Jubito na osnovu usmenog dogovora sa većinskim vlasnicima. ;)

• Jubito
    • June 11, 2021 at 1:07 PM

Pa kad već spominjete škampiće, nije da se hvalim, ali to mi je bio rođendanski ručak. :P

Maznuo sam više od pola padele, znači oko 60-70 dag, vidi se trag do kuda ih je bilo, i maznuo pola litre neke domaće Malvazije. 8)

Sad idem malo u horizontalu (ode hodajući puna želuca). :sleeping:

Files

Škampi na buzaru.jpg 316.86 kB – 0 Downloads

• Jubito
    • June 11, 2021 at 11:30 AM

Puno hvala svima, cmok, pus, cmok! <3

• Jubito
    • June 11, 2021 at 11:07 AM

Je, danas mi je rođendan, a koji nije važno da si ne kvarim raspoloženje. :saint:

• Jubito
    • June 10, 2021 at 7:32 PM
    Quote from zlocesti

Može biti ovako, i onako...

Ne može biti ovako i onako, to su pravne formalnosti koje moraju biti ispunjene i pravno regulirane.

Ne mogu ja prodavati i zaključiti ugovor sa kupcem za tvoj dio zajedničke nekretnine, niti ti za moj dio, osim ako me ti ne opunomoćiš da u tvoje ime prodam i tvoj dio i zaključim ugovor sa tabularnom izjavom ili obratno.

Pa ne prodaje se luftmadrac preko Njuškala.

• Jubito
    • June 10, 2021 at 7:02 PM

Mislim da je predstojeća GS izuzetno važan događaj za daljnji proces prodaje, a možda bi se nešto neformalno moglo čuti i o prodaji.

Mijenjaju se odredbe Statuta društva vezane za Upravu i imenuju se novi članovi NO.

Lako moguće da će Optima dobiti novu Upravu.

Malo sam si dao truda pa evo sastava predloženog NO:

Igor Tepšić - direktor direkcije pravnih poslova Zagrebačke banke

Ante Križan – direktor računovodstva i regulatornog izvještavanja Zagrebačke banke

Luka Tomašković - direktor Prodajne mreže Zagrebačke banke

Zlatko Hrbud - direktor Informatike Zagrebačke banke

Igor Lukša - direktor centra za poduzetničko bankarstvo Zagrebačke banke

Tatjana Sučić – direktorica interne revizije Zagrebačke banke

Temeljem ono malo znanja o trgovačkom pravu, HT i ZABA prvo trebaju regulirati nove međusobne odnose (vezane za upravljačka prava i ovlast ZABA-e da proda sve HT-ove dionice) u skladu sa Rješenjem AZTN, a obzirom na otezanje HT-a ne sumnjam da će i to potrajati neko vrijeme, pogotovo što se bliži sezona godišnjih odmora. Tek nakon toga ZABA može nastaviti proces prodaje i bilo što ugovoriti sa eventualnim kupcem. Ispravite me ako griješim.

Po meni, to će se otegnuti najranije do jeseni.

Glavna skupština

Rješenje AZTN

• Jubito
    • June 10, 2021 at 6:27 PM

Hoće li netko od vas koji ste u Zagrebu ići na Glavnu skupštinu 09.07.2021. ?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Jubito
    • June 10, 2021 at 3:44 PM
    Quote from loki07

Teško je to točno znati. Ali većina magistrala po ZG (tipa duž Vukovarske, Savske, Ilice, avenije dubrovnik itd...) - vjerojatno i dosta privoda prema poslovnim zgradama.

Ono kaj stvarno vjerujete da telekom (Tele2) koji posluje u HR 15 godina ima 0 km optičke mreže ?

A jedan Terrakom ima 500, magić telekom 300 itd...

I opet - razlikujte optičku mrežu i FTTH pristupnu mrežu. FTTH je samo dio ukupne optičke mreže.

Ono što se objavljuje na:

https://www.hakom.hr/hr/objava-namjere-gradnje/136

su samo FTTH pristupne mreže.

Kad netko npr. radi privod u neku poslovnu zgradu ili potegne magistralu duž Vukovarske - to se nigdje ne objavljuje. Mislim, za to se moraju dobit dozvole i sl, ali popis takvih radova nema na Internetu (bar koliko ja znam)

Ono što je Telemach najavio:

https://www.poslovni.hr/sci-tech/prist…anstava-4286350

Je gradnja svoje FTTH mreže koje uredno objavljuje:

https://telemach.hr/podrska/opci-d…namjere-gradnje

Da bi nudio svoje usluge:

https://telemach.hr/opticki-internet

E i da sad ne velite da samo pljujem po OPTE - uzeti OPTE korisnike koji su sad na LLU i Bitstream-u preko HT infrastrukture i prebaciti ih na svoju vlastitu FTTH optičku mrežu je vrlo unosan posao. Marža po korisniku za takav telekom bi bila i dvostruko veća od one koju trenutno ima OPTE (a ni OPTE marža nije mala)

Pitanje je samo gdje OPTE ima svoje korisnike.

I naravno pitanje cijene - tj. tereta koju ti korisnici donose sa sobom u obliku OPTE dugova.

___

Display More

I šta ti kažeš, kad se sve što si do sada naveo uzme u obzir, a naveo si poprilično parametara, koliko bi prema tvojem mišljenju vrijedila OPTE za novog vlasnika?

• Jubito
    • June 10, 2021 at 3:38 PM
    Quote from dionicar
    Quote from dionicar

malo o optici nije nije direkr vezano z optimu

https://www.zgradonacelnik.hr/savjeti/optika…c42vzFlGn-oQoKE

a zato sam dobio negativan like ?

Jer nas filaš sa piz...jama. <3

• Jubito
    • June 10, 2021 at 10:45 AM
    Quote from dionicar

Kolege nitko nije prijavio da je HPB dokupio

Priviđaju ti se stvari, misliš da si vidio nešto čega nema, imaš seksualnih problema? :S

• Jubito
    • June 9, 2021 at 10:19 PM
    Quote from Mrcash

više vrijedi ovih par postova Lokija007 nego zadnjih 100 stranica naših palamudjenja ovdje ....

Slažem se s tobom 100%.

loki07 ima najbolji post 2021. godine što se mene tiče.

• Jubito
    • June 9, 2021 at 9:49 PM
    Quote from keciga
    Quote from Jubito

Ne znači ništa, pune vama početnicima glavu glupostima bez veze.

Ne zamaraj se obveznicama.

Znači da kupac vjeruje da će Optima tj budući vlasnik isplatiti obveznice zar ne? A to se kosi sa strahom od dospijeća duga 30.06 i svakako je dobar znak

chomli pita kakve to veze ima sa preuzimanjem, a ne što će biti sa zajmom HT-a koji dospijeva 30.06.2021. godine.

Taj nalog stoji već dugo na 99,90.

A kad smo već kod toga, danas joj je cijena pala:

I šta sada da mislimo?

Ne treba zvati vraga, on sam dođe. :cursing:

• Jubito
    • June 9, 2021 at 9:06 PM

Evo jedna molba / prijedlog / mala anketa da vidimo kakvo raspoloženje vlada među nama dioničarima.

Tko od vas misli da će se Opte prodati do 10.07.2021. godine?

Ja mislim da nema šanse da se proda do 10.07.2021.

• Jubito
    • June 9, 2021 at 4:36 PM
    Quote from chomli

mislio sam u kontekstu preuzimanja.

Ne znači ništa, pune vama početnicima glavu glupostima bez veze.

Ne zamaraj se obveznicama.

• Jubito
    • June 9, 2021 at 10:20 AM
    Quote from deny_09

Još kad nam se vrati kk idemo vrlo brzo na stare staze... ;)

Ajme ne zovi vraga, to je papak kakvog nema. Najbolje za sve nas bi bilo da je dioničar negdje drugdje.

Vi koji ste skloni idolatriji ste opasnost za sve druge dioničare u nekoj dionicu, jer mislite tuđom, a ne svojom glavom.

• Jubito
    • June 9, 2021 at 10:17 AM
    Quote from loki07

Evo da se i ja ponovno malo uključim.

Ja nemam dionice OPTE niti ih namjeravam imati. Ja sam radio dugo u telekom sektoru i usput dosta pratio poslovanje OPTE (kao i svih ostalih operatora dok su postojali). Na drugom forumu možete naći moje komentare o OPTE još od IPO-a pa do danas.

Bravo kolega, svaka čast, dali ste si truda, jasno objasnili i vidi se da nekog boga znate o onom o čemu pišete.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Jubito
    • June 8, 2021 at 9:30 PM
    Quote from Milo

Imam kolega, svaki dan radim 15sati.Evo sad sam iz polja.I šta zaradim, pokušavam na tome ponovo zaraditi samo na lakši način...Imam ciljeve, koje želim ostavariti, da bi možda jednog dana radio samo 8 sati..Inače radim dva posla, i dva hektara zemlje...eto ukratko...

Znači da si još uvijek mlad, zdrav i jak. ;)

Ali pametno zboriš, Milo moje, jer starost, bolest i nemoć brzo pokucaju na vrata i pojave se kad im se najmanje nadaš.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt