1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Jubito

Posts by Jubito

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Jubito
    • July 23, 2020 at 5:34 PM
    Quote from naim

Ne to uopće ne mora biti tako. Čim HT ima opciju da odustane znog bilo kojeg uvjeta ne znaci da nema kupca. Da si proučio materiju i recimo proučio neke akvizicije A1 u Bugarskoj ala Optima znao bi da se sve može dogovoriti u drugom poluvremenu. Ali bez suvišnih kandidata.

Iskreno, ne znam koju bih ja to materiju trebao proučavat osim ove koja se odnosi na prodaju Optime koja je određena u okviru rješenja AZTN-a.

Nakon 31.07.2020. HT može imati kojeg god željenog kupca želi, ako na to ciljaš, ali nakon toga proces vodi investicijska banka, pa se HT može sa tim željenim kupcem hebat.

Na koncu, ne mogu vjerovati da bi ZABA kao najveći pojedinačni dioničar samo tako propustila priliku i odobrila HT-u da odustane, a ima kupce i prihvatljivu ponudu. Mislim da su prihvatljive sve one ponude koje imaju cijenu po dionici istu ili veću od one koju je za potrebe pripreme postupka prodaje lani izradio nepoznati neovisni procjenitelj !

U svakom slučaju, kakva god je bila ta procjena, teško da je niža od 5 x EBITDA.

Quote from Sheriff

Ispravite me ako griješim, ali ako ima kupac i dogovore se, onda se to obznanjuje/ide AZTNu. Tada tek AZTN vijeća o regulatornosti i koncentraciji, pa se može dogoditi iako imamo kupca da nije prihvatljiv AZTNu.

Tako nekako i ja tumačim rješenje AZTN-a.

• Jubito
    • July 23, 2020 at 5:27 PM
    Quote from Jubito

Prekosutra je FI:

https://www.optima.hr/info/kalendar-korporativnih-dogadanja

Očekujem pad prihoda, pad broja korisnika i lagani gubitak, i tako sve dok se ne promjeni vlasnik.

Inače, izvješće je u skladu sa mojim očekivanjima, čak bih rekao da je nešto bolje od onog što sam očekivao.

• Jubito
    • July 23, 2020 at 5:23 PM
    Quote from naim
    Quote from Jubito

Ne daj Bože obavijesti, ta bi obavijest bila: nema kupca ili nema prihvatljive ponude.

A sto bi ti na osnovu toga znao?

Ne bi i dalje imao pojma o internoj procjeni i cijeni koja se traži odnsono nudi. Ovdje po mojoj procjeni nije cijena najveća prepreka nego regulatorne dozvole i vrijeme potrebno da se svi bitni detalji transkacije rasčiste i dogovore.

Znao bih da nema kupca i nema prihvatljive ponude, a ujedno bih pogledom na cijenu dionice nakon takve obavijesti isti trenutak znao da sam popušio dobre novce ulaganjem u Optimu.

Najveća prepreka u ovoj priči je nevoljkost HT-a da Optimu proda nekom drugom.

• Jubito
    • July 23, 2020 at 5:16 PM
    Quote from dionicar

Kolega ako niste unutra ja Vam nisam kriv 😁🙄 a ako jeste izadjite onda Van ako se toliko bojite I ako ste zadnju kunu stavili unutra Kao ekipa koja je uspjela zakucat ove godine na 3.8kn kada je na poslovnom izasao clanak da se prodaja nece reazlizirat ove godine. Idemo sada proucavao izvjestaj

Krhko je tvoje znanje, a vidim da još nisi naučio ni gdje pronaći korporativne obavijesti, niti gdje se objavljuju i traže financijska izvješća:

https://www.poslovni.hr/forum/tema/opt…om-dd/page/1261

Files

pasted-from-clipboard.png 17.98 kB – 0 Downloads

• Jubito
    • July 23, 2020 at 5:07 PM
    Quote from dionicar

Kljucan Dan 31.7. dakle Jos 9 Dana. Valjda stize neka obavijest

Ne daj Bože obavijesti, ta bi obavijest bila: nema kupca ili nema prihvatljive ponude.

• Jubito
    • July 21, 2020 at 6:41 PM
    Quote from prdekalo

Rezultati 2Q ne bi trebali utjecat na cijenu jer bitna je samo koja ce cijena prodajna bit dogovorena..sve ostalo sporedno

Istina, međutim, kratkoročno bi mogao imati utjecaj.

• Jubito
    • July 21, 2020 at 4:30 PM

Čini mi se da nitko nije, pa onda ja objavljujem:

https://zse.hr/userdocsimages…gXp1f4wTA==.pdf

https://zse.hr/userdocsimages…C5BX9Qn4g==.pdf

Prekosutra je FI:

Očekujem pad prihoda, pad broja korisnika i lagani gubitak, i tako sve dok se ne promjeni vlasnik.

Ovo je izgleda neki novi portal:

https://hr.investiramo.com/ZSE/OPTE/

• Birtija

• Jubito
    • July 17, 2020 at 1:54 PM
    Quote from diokidina

Ali bid se dize. Kako ce se slijedeci tjedan pobrstiti do 6kn. Samo je pitanje na kakvim razinama ce bit navala za izlazenje,to ce diktirat do koje ce cijene ici. Cujemo se slijedeci tjedan.

Ako su ti predviđanja u skladu sa nadimkom, onda nam se crno piše. :D

• Jubito
    • July 16, 2020 at 10:37 PM
    Quote from Ledica

Znaci da 31. 7 . moraju izvijestiti AZTN da imaju objektivno prihvatljivu ponudu / ponude te tada imaju pravo nastaviti postupak odabira najpovoljnije ponude.

Ako do 31.7. nemaju objektivno prihvatljivu ponudu / ponude opet o toj činjenici trebaju izvijestiti AZTN i angažirati banku .

Kako god okrenete , 31.7. netko će se oglasiti.

Neće !

• Jubito
    • July 16, 2020 at 10:23 PM
    Quote from Ledica

Zdravo seljački rečeno , HT je dobio rok od 6 mjeseci da se riješi Optime , u protivnom Optime se u slijedecih godinu dana mora umjesto HT-a riješiti odabrana banka , ako se ni to ne realizira HT gubi upravljačka prava nad Optimom .

Gubitak upravljačkih prava = gubitak imovinskih prava kao sto je pravo na dividendu , gubitak prava na sudjelovanje , glasanje i raspravljanje na skupštini društva , gubitak prava na informiranost .....

Ti si zbilja izgubljen slučaj!

Svako toliko se javiš i lupetaš non-stop jedno te isto, izmišljaš i izvrćeš činjenice i dovodiš u zabludu sve neupućene.

HT je dobio rok od 6 mjeseci od početka prodaje da angažira investicijsku banku u slučaju da nema kupca ili prihvatljive ponude.

Ako ima kupca i prihvatljive ponude, HT vodi postupak prodaje i nadalje, sve dok se prodaja ne realizira i ne smije ništa iscuriti što bi bila cijenovno osjetljiva informacija.

A ti sad nastavi luipetati o tom 31.07.2020. ...

• Jubito
    • July 16, 2020 at 5:08 PM

A što se tiče AZTN, oni su svoje rekli jasno i glasno:

http://www.aztn.hr/priopcenje-vez…od-strane-ht-a/

A jednako tako su jasno i glasno svoje stajalište iznijeli iz HT-a:

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…lekoma-20200319

Ističu da će se prilikom izvještavanja AZTN-a pridržavati odredbi EU uredbe o zlouporabi tržišta, europskih direktiva, Zakona o tržištu kapitala i ostalim primjenjivim propisima te će "u tom smislu, kada je to potrebno poduzeti mjere za odgodu objave povlaštene informacije".

Drugim riječima, neće se ništa saznati do samog kraja, pa kako kaže zloćka, tko ima strpljenja neka čeka, a tko nema neka proda.

A tko želi, neka piše kome hoće i koliko god hoće, neće saznati ništa! 8)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Jubito
    • July 16, 2020 at 4:32 PM
    Quote from laka_igra

Ma vrlo jednostavno se sve može riješiti. Dovoljno je da netko kontaktira AZTN i upita ih, što će se dogoditi, ako do 31.07.2020. HT ne objavi ime kupca OPTIME?

Pa da nam AZTN objasni svoje odluke...

Ajd ih ti pitaj, zašto čekati da pita taj Netko ?

• Jubito
    • July 15, 2020 at 10:41 PM
    Quote from Headhunter

Za domaće telekom tržište još je jedan značajan događaj u tijeku a to je prodaja Optima Telekoma. I dok je zbog korona krize cijela priča usporila, očekuje se da će do kraja godine biti proveden postupak prikupljanja obvezujućih ponuda i da bi taj proces također mogao biti završen do kraja sljedeće godine.

Iako ne postoje službene informacije, a svi se ograđuju zbog toga što su to burzovno osjetljive informacije, kako stvari sada stoje, a prema neslužbenim informacijama koje imamo iz telekom krugova zainteresirani da Optima Telekom od Zagrebačke banke kao najvećeg pojedinačnog dioničara i Hrvatskog Telekoma kao drugog po veličini kroz tvrtku HT Holding d.d. i ujedno njenog upravljača i to sve prema odluci Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) kao potencijalni kupci navode se A1 Hrvatska, Tele2 Hrvatska odnosno United Grupa te jedan fond koji se inače bavi ulaganjima u telekome. Međutim, korona je sve usporila pa tako i ovo, pa će biti zanimljivo kako će se i ova priča rasplesti.

https://www.ictbusiness.info/kolumne/koment…minga-i-uredaja

Gdje ima dima, ima i vatre.

Prema ovome ćemo morati čekati još skoro godinu i pol. Ja se ipak nadam da će to ići brže.

Obzirom da je za očekivati oko 100% prinosa na ovu cijenu, i dalje mislim da je OPTE dobra prilika i na taj rok.

Šta je tu je. Vjerojatno bude još ringišpila.

• OPTE prodaja - kladionica

• Jubito
    • July 11, 2020 at 6:11 PM
    Quote from Sheriff

Šalu na stranu, nije mi jasno zasto ht inzistira na tajnosti i netransparentnoati.

Zato jer je tako propisano našim, ali i EU zakonima.

Onemogićene su špekulacije i manipulacije.

PS

Ponavljam, tu nema puno filozofije, ako kupac postoji Opte ide po 9+, a ako ne postoji, odosmo na 2-3 kn.

• Jubito
    • July 11, 2020 at 11:13 AM
    Quote from dionicar

Jubito dobraaaaaa 😁😄😂 mislim da ste vi cak bili izvuklo Taj podatak I Dali link ili Sam u krivu? Kolege cvrst Sam oko 11kn! A sto jubito misli o onih 26 sto je netko spomenuo na drugom forum?

Nikakav link ja nisam objavio vezano za Delloittovu procjenu, taj podatak je nepoznat.

Ako kupac postoji u tom je slučaju 5xEBITDA minimum, a realno je očekivati između 5xEBITDA i 7xEBITDA.

Ja nisam našao da je bilo koji telekom prodan ispod 5xEBITDA.

A što se tiče tog stručnjaka koji očekuje 26 kn, evo ja mislim da ispod 33 kn ne ide ! :D

• Jubito
    • July 10, 2020 at 9:58 PM
    Quote from dionicar

.. k tome znamo koliko je Deloitte procjenio.

Hebate, ja to pratim već godinu i pol, a nemam pojma!

Po koliko je to taj Dolojt procijenio ???

• Jubito
    • July 9, 2020 at 6:29 PM

Interesantno, cijena klizi, a od nikog ni traga ni glasa!

Nije vrag da ste svi sve rasprodali ?! ;)

• Jubito
    • July 8, 2020 at 6:08 PM
    Quote from BSOD

Krasno ste to sročili kolega, no zašto se nadati baš nikakvim objavama? Koja je agenda?

Po rješenju je HT dužan obavijestiti AZTN samo u slučaju da nemaju zainteresiranih kupaca ili ako ponude nisu prihvatljive.

Niti HT niti AZTN zapravo nisu dužni obavijestiti javnost niti u jednom slučaju, ali bi vjerojatno AZTN dao neko pripćenje ukoliko bi ih iz HT-a obavijestili da nemaju ponuda ili da ponude nisu prihvatljive jer bi tada HT bio u obvezi angažirati investicijsku banku.

Uglavnom, ako ne bude nikakvih objava, ja ću to protumačiti da stvari idu svojim tokom.

• Jubito
    • July 8, 2020 at 5:48 PM
    Quote from todor

Danas, 8.7. jos nema nikakve obavijesti od strane HTa da postoji problem s pristiglim ponudama. Za mene dobra stvar, a ne bi me iznenadilo da 31.7. bude otimanje za svaku dionicu..

Zasad jedan manji nalog na 5.50.

Koliko vidim, cijena lagano klizi ususret FI za Q2 (predviđeno 23.07.2020.) od kojeg se očigledno očekuje da će biti još malo lošije od onog za Q1.

Ne bih se čudio da cijena nakon Q2 propadne kao što je propala nakon Q1.

A što se tiče velikih očekivanja vezanih za famozni datum 31.07.2020., ne očekujte ništa pa se nećete moći niti razočarati kada se ne dogodi ništa.

Ja se nadam da neće biti nikakvih objava tog datuma, a niti nakon tog datuma, jer bi to bila kakva-takva potvrda da su pregovori oko prodaje u tijeku i da ima ponuda.

HT nije obavezan obaviještavati javnost, niti smije objavljivati povlaštene informacije, pa čak niti AZTN-u !

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…lekoma-20200319

"HT će nastaviti obavještavati AZTN o svim relevantnim koracima u postupku međunarodnog javnog natječaja jer je to obvezan i prema uvjetima određenim rješenjem", objavio je HT putem Zagrebačke burze.

Ističu da će se prilikom izvještavanja AZTN-a pridržavati odredbi EU uredbe o zlouporabi tržišta, europskih direktiva, Zakona o tržištu kapitala i ostalim primjenjivim propisima te će "u tom smislu, kada je to potrebno poduzeti mjere za odgodu objave povlaštene informacije".

• Jubito
    • June 26, 2020 at 10:18 AM
    Quote from taxidriver

Uloga AZTN nije da osigura da se OPTE proda, već da postupak prodaje bude proveden prema pravilima, pošteno i transparentno.

Netočno, uloga AZTN je upravo da Optima pomijeni vlasnika i to po mogućnosti da dobije trećeg vlasnika kako bi se smanjila tržišna koncentracija tj. duopol na domaćem telekom tržištu.

http://www.aztn.hr/o-nama/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt