Ne to uopće ne mora biti tako. Čim HT ima opciju da odustane znog bilo kojeg uvjeta ne znaci da nema kupca. Da si proučio materiju i recimo proučio neke akvizicije A1 u Bugarskoj ala Optima znao bi da se sve može dogovoriti u drugom poluvremenu. Ali bez suvišnih kandidata.
Iskreno, ne znam koju bih ja to materiju trebao proučavat osim ove koja se odnosi na prodaju Optime koja je određena u okviru rješenja AZTN-a.
Nakon 31.07.2020. HT može imati kojeg god željenog kupca želi, ako na to ciljaš, ali nakon toga proces vodi investicijska banka, pa se HT može sa tim željenim kupcem hebat.
Na koncu, ne mogu vjerovati da bi ZABA kao najveći pojedinačni dioničar samo tako propustila priliku i odobrila HT-u da odustane, a ima kupce i prihvatljivu ponudu. Mislim da su prihvatljive sve one ponude koje imaju cijenu po dionici istu ili veću od one koju je za potrebe pripreme postupka prodaje lani izradio nepoznati neovisni procjenitelj !
U svakom slučaju, kakva god je bila ta procjena, teško da je niža od 5 x EBITDA.
Ispravite me ako griješim, ali ako ima kupac i dogovore se, onda se to obznanjuje/ide AZTNu. Tada tek AZTN vijeća o regulatornosti i koncentraciji, pa se može dogoditi iako imamo kupca da nije prihvatljiv AZTNu.
Tako nekako i ja tumačim rješenje AZTN-a.