Ovdje ide novi natječaj. Da li će banka postići cijenu od 6 kn, kako je jedan od vrlih eksperata prognozirao, ili 15 kn kako mi očekujemo to nitko ne zna, ali da će to potrajati bar još 6 mjeseci jedino je izvjesno.
Mislim da su svi ovdje koji ne čekaju burek spremni pričekati još tih 6 mjeseci (sa ili bez "novog" natječaja).
Premda mislim da su eventualni kupci domaću zadaću davno napravili. Stoga, neovisno o natječaju, ovo će biti gotovo puno prije lipnja 2021.
Investicijska banka nema obvezu raspisivati novi, niti postupati po starom natječaju, jer u rješenju AZTN nema nikakve obveze propisane za investicijsku banku, već za HT.
Credit Suisse će radit posao onako kako ga i inače radi, prema svojoj poslovnoj praksi.
Ja ne očekujem da će se prodaja dovršiti ove godine, niti investicijska banka po rješenju AZTN ima zadani rok do kojeg mora prodati Optimu, teoretski je može prodavati godinama!
Kada se prodaja objavi, nakon toga idu traženja suglasnosti od AZTN i HANFE, pa onda zaključenje kupoprodaje i na koncu objava za preuzimanje svih dionica dioničkog društva, a to je po meni još najmanje 6 - 9 mjeseci.