Država i cilja da klijenti pobjegnu u druge banke. U ovom slučaju HPB.
Ali upitno je koliko će ljudi prijeći. Ipak smo mi kao narod dosta lijeni 😅
Država i cilja da klijenti pobjegnu u druge banke. U ovom slučaju HPB.
Ali upitno je koliko će ljudi prijeći. Ipak smo mi kao narod dosta lijeni 😅
Neka pljačkaju dokle mogu. Ali čuđenje zašto Revolut i sl. imaju svake godine sve veći i veći broj korisnika, prihoda i dobiti ne bi trebale čuditi.
Ove klasične banke su prošlost zato mi trebamo iskoristiti rast dobiti koji slijedi što je bolje moguće.
Cestovni promet će se brzo uspostaviti ali željeznički bi mogao potrajati nekoliko tjedana. Mislim da u najgorem slučaju će se osjetiti jedan kvartal ali BiH ionako već godinama opada kao Tržište luke Ploče. Mislim da su sada na 5-6% ukupnih prihoda.
S obzirom da su ECB kamate krenule padati, pad izdanih kredita zbog usporavanja u građevibkom sektoru, te da se uskoro neće voditi naknade pri uplati/isplati plaća...vjerujem kako će doći do zahlađenja u svim bankarskim dionicama.
Ali od postojećih da moram birati koja je najpodcjenjenija, dakako da bih izabrao IKBA.
I imam je 😊
Nadzire li se napokon kraj ovom prodavaču koji nas je posljednih 6 mjeseci zatukao 11% dok je Crobex narastao 9%. Ovaj vani rast neću niti spominjati.
Čini mi se još koji dan i onda polagano na razine iznad 200...
S obzirom da izuzev Arene nema nekih prihoda a glavnica ubrzo dolazi na naplatu, mnogi žele pobjeći. Kako se kod Agrokora znalo tako i ovdje. A Trezor će izvući samo podobne. Barem su tako do sada. Što je i bio glavni razlog mog izlaska iz dionice.
Dajte budite realni.
Firma je mrtva. Nema nekih prihoda izuzev Arene.
I tamo koncesija se bliži kraju kao i naplata glavnice.
Ovi gospodin šta podebljaje svoju poziciju zna da će izaći preko Trezora.
Nekoć sam i sam mislio da će nas Trezor povući na neke fair vrijednosti. Kupovinom preko burze.
Ali to ovdje nije slučaj. Ovdje će Trezor kupiti samo od par pojedinaca. Izvlačenje novca. Jbg. Ostali će popušiti. Tkogod misli da će se situacija drukčije rasplesti, ostat će u dionici i popušiti.
Jeli itko prihvatio ovu ponižavajuću ponudu?
Moje sigurno neće dobiti u ovom krugu pri ovoj cijeni.
Ova cijena je samo zbog babe koja godinama izlazi i koči rast. Možda u dogovoru s njima. Tako neka baba da svoje za ovaj sitniš.
Hotel Marjan je išao jako dobro. Mislio sam čak da će i prije vremena. Ali nešto su mnogo usporili zadnjih par tjedana. Moguće da ljeti moraju usporiti zbog sezone. Ali vjerujem kako su to uključili u planove.
Ja sam kupio dvogodišnje i par trezoraca. Ali to je to. Nema šanse da više dam centa ovim likovima za obveznice.
Pa ima koji tjedan da su završili Trezorski zapisi a ovi traže. Opet. Još. I nikad niža kamata. Što više traže, manje daju.
Francuske obveznice 6%, hrvatske 3%.
Mislim kako je i građanima više pun ku***.
Nije ovo dionica za špekulante i kratki vremenski period.
Kupi i zaboravi. KTJV i BCIN. Ista stvar.
Rasplest će se naposljetku kao ZVCV.
A sad da li će to biti za 5 ili 10 god. To je nepoznanica.
Nevezano za ex-dividend day koji će urušiti vrijednost dionice 12-20 EUR. To je već uobičajena priča.
Ali ono što me trenutno najviše nervira ovdje je ovaj nesposobni sindikat zapeo u prošlom stoljeću smanjenih kognitivnih sposobnosti.
Dakle žele ići u štrajk ako se ne povećaju kolektivno plaće. U Erikssona uvijek ima fond za povećanje plaća. Ali ovi idi*ti žele to kolektivno povećanje, ekipa bi dobila možda 20 EUR, firma popušila 600k EUR godišnje i ispraznili bi fond koji je bio namjenjen za najbolje radnike koje se želi zadržati. Ovako će smanjiti dobit firme i izgubiti najbolje zaposlenike. Opet. Ovo je nešto što je zabrinjavajuće. Sindikat je previše nesposoban da bi bio svjestan glupih odluka. A većina zaposlenika je protiv ovog ali eto, ne može glup*n shvatiti da je glup*n.
Što mislite o testnet?
O testiranju tokena na novim mrežama koji trebaju uskoro izaći, besplatno je a navodno se mogu dobiti poprilične nagrade kroz airdrop.
Ja kroz celestiu dobio uistinu lijep iznos, sada vidim 10 novih se pojavilo.