Mozda da se jave na natjecaj ako ne spavaju zimski san...
INGR ima samo par zaposlenika. Domar, tajnica i sl. Prošlo je doba kad su gradili. I radili.
Mozda da se jave na natjecaj ako ne spavaju zimski san...
INGR ima samo par zaposlenika. Domar, tajnica i sl. Prošlo je doba kad su gradili. I radili.
Izvješće bolje od očekivanog.
Nešto se ipak događa i ostaje nada u dobru 2025 ✌️
Jeli došlo vrijeme da se odustane od Trezoraca.
Dosta velik pad kamata. Padaju brže nego kod FED-a i ECB-a.
Dok inflacija raste brže i više nego li u drugim zemljama EU, kamate na Trezorce nam padaju.
Zar je moguće da Francuzi uz 40% manju inflaciju imaju gotovo duplo veću kamatu.
Do sad sam uzeo sve Trezorce i Narodne ali mislim kako treba sada udariti lagani bojkot. Teško da ću im posuditi novac za 2.xx kamatu.
Nisam pratio detaljno ali znam da je Armanda uzimao među zadnjima ako ne i zadnji. Na visokim razinama. Ali upitno da li su njegove pare i da li možda ima potencijalni izlaz na Trezor.
Europa im neće nikada maknuti sankcije.
Možda do nekakvog primirja i dođe. Stanu ljudi umirati. Ali nikad se neće smiriti i sankcije maknuti. Ostavit će ih kao i Siriji.
A u međuvremenu Donald izmišlja tarife. Čeka se odgovor Europe.
Ne možete ništa napraviti. Zato su i izmislili onu stavku da je moguća dokapitalizaciju, samo od strane Uprave i odbora bez postojećih manjinskih dioničara.
Tako da lako listaju nove dionice i spuste sve manjinske ispod 50%.
Ovdje sam bio jako dugo. Imao samo možda u jednom trenutku oko 10-12k dionica. Izašao malo iznad 3 EUR na mali gubitak.
3 EUR za gubitak. A i tada je narasla samo zbog kupovine JS.
A to je išlo samo na ruku podobnima kojima je onda Trezor otkupio dionice na tim razinama.
Poslova novih nema. Ne znam čemu nagrade za dobar posao. Putni troškovi se pumpaju. Samo rashodi i Arena.
Arene neće biti zauvijek a bliži se i naplata glavnice.
Ne znam kako im se da tako igrati a malima. Netko možda ima sve novce uložene u INGR a kad popuši lovu tko zna na što je čovjek spreman.
U međuvremenu, osobno bih izbjegavao sve vezano uz INGR.
Skratio ADPL na 11.35 EUR.
Prije nego li gosp. Make America Great Again odluči opaliti još neke tarife iz objesti.
Vjerujem da će zaposliti. Njima se više isplate novi djelatnici nego li neki stariji stručni kadar. Matica daje ETK novac po pojedincu. Po satu. Više zaposlenika - više novca od Matice. Novi zaposlenici - manje plaće i veća dobit ETK.
Ali volio bih kad bi se našla barem neka pamatna glava pa da se krenu baviti sa AI. Kaskamo nemoguće.
Ne znam šta vi očekujete ovdje, kakvom čudu se nadate. Meni se čini kako se bliži naplata glavnice da se sa novcima samo vade podobni preko Trezorske kupnje. Ovi ostali koji zapnu unutra su gotovi. End game. Dok je JS kupovao tako je i rasla dionica. Samo zbog njega. Kad je prestao, samo pada bez prestanka.
Kažu budućnost 😅
Idući put kad nam nešto legne može biti samo istiskivanje 🤣
Legla. Donirao već na ZSE.
FITCH: HONDA, GM, NISSAN AND STELLANTIS HAVE HIGHEST EXPOSURE TO US TARIFFS IN OUR RATED PORTFOLIO OF ORIGINAL EQUIPMENT MANUFACTURERS
Dakle ona prodaja od petka ispada najbesmislenija prodaja ikad. Izvješće dobro. Dobit se povećava iz kvartala u kvartal.
Stižu tarife na čelik i aluminij. Na već postojeće od Bidena gospodin Trump uvodi dodatne 25%.
Dakle, nakon luđaka u Rusiji, diktatora u Kini stiže još jedan sličnog kova i kod nas na Zapadu. Ali taj je iz nekog razloga odlučio razvaliti Zapad.
Europski autosektor je u padu.
Pišeš gluposti.
Ajde bavi se HPB. Ostavi se autosektora. Očito ga ne razumiješ. Uštedi sebi i dečku vrijeme i novac.
Ne znam kakve veze imaju potencijalni pregovori Ukrajine i Rusije kad će sankcije i dalje ostati na snazi. A Rusija je zlatna koka ovdje.
Pitanje je da li će SAD opaliti tarife na europska vozila 10% ili 15%. Te koliko će komponente za el. vozila i čelik i aluminij.
Europski autosektor je u padu. Zasad se ne nazire svijetlo na kraju tunela.
A najgore od svega. Ovaj novi desetogodišnji posao. Marže nisu kao prije. Sumnjam da će iz njega izvlačiti više od 800-900k dobiti godišnje. A ako se ispostavi da je stvarno riječ o Kinezima. Onda postoji mogućnost da se Zapad opet umiješa i napravi probleme. Sjetite se kad su prije koju godinu Kinezi htjeli preuzeti Luku Rijeka. Kako je SAD lagano umjesto nas odbio.
A ne samo da Kina želi Tajvan. Ima deklaraciju kojom ga želi vratiti. Dronovi se prave 24/7. I ako ga stvarno napadne pa Zapad i njima opali sankcije kao i Rusiji pa propadne i taj posao. Onda ADPL postaje najveći pehist u povijesti.
Meni osobno tu ima puno nepoznanica na koje nemamo utjecaj a ovisi o velikim svjetskim igračima. A ništa dobro. Samo sranj*. Previše za držati dugoročno veću lovu.
Dead car bounce.
Ove tarife će najviše i opaliti električne automobile. Aluminij i popratne dijelove.
Ne znam zašto je lik odlučio zaratiti sa cijelim svijetom. Ali sumnjam da će biti dobro za bilo koga. Osim za Indijce, Ruse i Kineze.
Trumpove tarife Europi će najviše osjetiti autosektor. Dovoljno je samo pogledati pad europskih auto dionica jutros.