Koliki udio u troškovima čine čelik i aluminij?
Ne mogu to pronaći u Izvješću. Vidim Materijalni troškovi i usluge 99 mil EUR. S obzirom na Trumpove tarife i rast cijene čelika 27%, koliko bi to moglo opteretiti dobit i povećati troškove.
Koliki udio u troškovima čine čelik i aluminij?
Ne mogu to pronaći u Izvješću. Vidim Materijalni troškovi i usluge 99 mil EUR. S obzirom na Trumpove tarife i rast cijene čelika 27%, koliko bi to moglo opteretiti dobit i povećati troškove.
upravo dobih poziv na glavnu skupstinu.
dakel tada cemo znati i dividendu 05.05.2025.
ocekujem 200 eur min
U onoj obavijesti na ZSE 31.03.2025 se navodi kako cjelokupna dobit ide u zadržanu dobit. Nisam vidio nikakav info uz dividendu.
Kako formiraju cijenu usluge koju naplačuju? Na temelju vrijednosti distribuiranih lijekova - pa ako poraste njihova cijena da li će i cijena usluge distribucije. Povećanje MDKA prihoda 🤔
Kroz 1-2 mjeseca se očekuju tarife na farmaciju i poluvodiče. Ovo drugo sada ovdje možemo zanemariti, ali me zanima kako bi tarife na farmaceutske proizvode moglo utjecati na poslovanje Medike 🤔
Vlen će biti najveći pušioničar Trumpovog mandata. Cijena čelika narasla 30%. Što ujedno čini i najveći dio materijalnih troškova.
Dolar pao 10%. Prihodi godinama padaju pa će sad još i više zbog tečajnih fluktuacija.
Smanjenje američke prisutnosti u Europi, naročito mornarice će smanjiti i broj ratnih brodova u Lencu.
Ne vidim ništa pozitivno za Lenca dokle god ovaj Narančasti manijak vlada.
Gledajući cijene od jučer, europski Indexi se nisu ništa oporavili. Na razinama gdje su zatvorili i dalje se tu mrcvare. Nemaju snage.
Danas će biti najkrvaviji dan na burzi u zadnjih 15 godina.
Ozbiljno me zanima ko je kupac...
Vjerojatno Trezor.
Dolazi period gdje se treba nagraditi Uprava i NO. Općenito Top 3 dioničara.
I onda otkupiti od njih po višoj cijeni. Izvlačenje dobiti.
Prošli put im je trebalo par dana da se oglase na ZSE.
Nema žurbe. Laganini.
PREDMET: Obavijest o sklopljenom Ugovoru o javnoj nabavi
ING-GRAD dioničko društvo za specijalne radove u graditeljstvu, sa sjedištem u Zagrebu, Kalinovica
3/IV, 10000 Zagreb, OIB: 93245284305 obavještava da je nakon provedenog otvorenog postupka
javne nabave velike vrijednosti sklopilo Ugovor o javnoj nabavi “Izvedba radova cjelovite obnove i
energetske obnove palače Vojković-Oršić-Kulmer-Rauch, Matoševa 9, 10000 Zagreb” s Javnim
naručiteljem Hrvatski povijesni muzej, Matoševa 9, HR-10000 Zagreb, OIB: 10624495854, vrijednosti
izvođenja radova u iznosu od 12.893.305,80 EUR bez PDV-a, odnosno ukupnoj vrijednosti radova s
PDV-om u iznosu od 16.116.632,25 EUR.
Dobar posao
Tko bi rekao da će se proizvođač vagona tržiti na P/E 200.
Sa ovakvim P/E i market cap ubrzo ulazak u S&P 500. Izgurati Nvidiu sa AI glupostima.
Neki misle da su Mirovinci ulazili da bi izašli sa 2 EUR dobiti po dionici. Hahahaha
Nema hleba od Obrane. Mogu samo Bradley popraviti.
Ali vagoni 👌
jako je to lose. odbijes porez i inflaciju i ostane za kikiriki.
Dodaš godišnji rast dionice 20-25% i odjednom izgleda mnogo bolje.
Ali kao što sam i napisao par postova iznad. Oni davaju oko 3.5% godišnje dividende. Tako da nije isto da li je cijena dionice 560, 1000 ili 2000 EUR.
Mene više zanima koliko je zapravo dobit napumpana prije IPO. Jer se udvostručila. To se i inače radi pred IPO. Sređuje mlada pred udaju.
I koliko će Trumpove tarife na čelik utjecati na poslovanje.
Dividenda 18 EUR. Prinos iznad 3%. Bolje od Trezoraca, štednji i Narodnih obveznica.
Mozda da se jave na natjecaj ako ne spavaju zimski san...
INGR ima samo par zaposlenika. Domar, tajnica i sl. Prošlo je doba kad su gradili. I radili.
Izvješće bolje od očekivanog.
Nešto se ipak događa i ostaje nada u dobru 2025 ✌️
Jeli došlo vrijeme da se odustane od Trezoraca.
Dosta velik pad kamata. Padaju brže nego kod FED-a i ECB-a.
Dok inflacija raste brže i više nego li u drugim zemljama EU, kamate na Trezorce nam padaju.
Zar je moguće da Francuzi uz 40% manju inflaciju imaju gotovo duplo veću kamatu.
Do sad sam uzeo sve Trezorce i Narodne ali mislim kako treba sada udariti lagani bojkot. Teško da ću im posuditi novac za 2.xx kamatu.
Nisam pratio detaljno ali znam da je Armanda uzimao među zadnjima ako ne i zadnji. Na visokim razinama. Ali upitno da li su njegove pare i da li možda ima potencijalni izlaz na Trezor.
Europa im neće nikada maknuti sankcije.
Možda do nekakvog primirja i dođe. Stanu ljudi umirati. Ali nikad se neće smiriti i sankcije maknuti. Ostavit će ih kao i Siriji.
A u međuvremenu Donald izmišlja tarife. Čeka se odgovor Europe.