Dujmović o raznim temama
Posts by teski_amater
-
-
Okej, meni se, s obzirom na cijenu prerano izašlom iz Zabe, može reći da pogledam semafor
No, promatramo li i statički i dinamički, što to ne vidim. Ne pitam ironično, a ne bih htio ni da itko pomisli da nešto pametujem. Što to ne vidim?
ZABA PB 3,37 - NLB PB 0,84.
ZABA DY 4,9 % - NLB DY 7,9 %
ZABA PE 16,3 - NLB PE 4,7
Ponavljam, ne kažem ni da je Zaba jeftina, ni da je preskupa, stvarno me zanima što to ne vidim.
Disklejmer: bivši dioničar ZABA, u trenutku posta dioničar NLB
-
Temeljem statusne promjene pripajanja sukladno sklopljenom Ugovoru o pripajanju između društava KONČAR - Elektroindustrije d.d. za proizvodnju i usluge, kao društva preuzimatelja i Naprednih energetskih rješenja d.o.o. za ulaganje, kao pripojenog društva, dana 04.02.2025. provedena je namira vrijednosnih papira kojom je KONČAR d.d. stekao 31.000.000 dionica odnosno 75,16% dionica društva Dalekovod, dioničkog društva za inženjering, proizvodnju i izgradnju, oznake DLKV-R-A.
-
Dividenda legla nekom?
Meni 🙂 Idemo dalje
-
Eto, InterCapital: KOEI 1 Y target price - 570 eura.
Our latest analysis of Končar Group values the share at EUR 570.00, giving it a STRONG BUY recommendation with a potential upside of 22.8%. This translates into 2024 P/E of 10.4x and EV/EBITDA of 5.6x.
Disklejmer, imam dionicu i ništa mi ne vjerujte
-
EUR 505k of Čakovečki mlinovi traded as a block @ 10.10
-
I, što vi iščitavate iz dividende 0,49 eura i ovakve dokapitalizacije?
-
Nastavljaju u istom stilu...
Izdavatelj Čakovečki mlinovi, d.d., Čakovec, Mlinska ulica 1, OIB: 20262622069, sukladno odredbi članka 133. Pravila Zagrebačke burze, obavještava da je dana 28. studenog 2024. godine održana sjednica Nadzornog odbora na kojoj je Nadzorni odbor, između ostalih, razmotrio i usvojio prijedlog odluke Uprave o isplati dividende kao i prijedlog odluke o povećanju temeljnog kapitala Čakovečkih mlinova d.d. Poziv za Glavnu skupštinu s prijedlozima odluka koji se istoj predlažu radi usvajanja, objavit će se u roku i na način reguliran zakonskim propisima.
-
Za 0.33 bi bilo interesa
Tu negdje, od 0,33 do 0,5 bi bilo u redu
-
Kako priopćenjem iznervirati male dioničare...
Izdavatelj Čakovečki mlinovi, d.d., Čakovec, Mlinska ulica 1, OIB: 20262622069, sukladno odredbi članka 133. Pravila Zagrebačke burze, obavještava da je dana 26. studenog 2024. godine održana sjednica Uprave. Na predmetnoj sjednici Uprava je razmotrila i usvojila prijedlog odluke o isplati dividende i prijedlog odluke o povećanju temeljnog kapitala Čakovečkih mlinova d.d.
-
Izdavatelj Čakovečki mlinovi, d.d., Čakovec, Mlinska ulica 1, OIB: 20262622069, sukladno odredbi članka 133. Pravila Zagrebačke burze, obavještava da će se dana 19. studenog 2024. godine održati sjednica Uprave na kojoj će se razmatrati prijedlog odluke o isplati dividende i povećanju temeljnog kapitala Čakovečkih mlinova d.d.
-
-
Znači, nije im imao tko prodati, osim vas nekoliko s većim paketima?
Gledaj… Da su veliki sad počeli kupovati na tržištu po 100 000 eura na dan, cijena bi išla… Ja nisam znao tko je kupac, to saznam tek poslije, kad vidimo izvještaj. Ali nas to veseli, mi dugoročno želimo da nas firma profesionalno i biološki nadživi. Mi smo strateški na početku držali oko 50 posto firme, ali dugoročno želimo doslovno da se firma profesionalizira. Mi smo s 1200 narasli na više od 2000 dioničara i to nas veseli, među ostalim i zato što to povećava likvidnost. U tri godine valjda samo tri radna dana nije bilo trgovine našom dionicom. Za život dionice je potrebna diverzifikacija vlasništva i fer odnos prema investitorima.
Znači, nisi kupovao stan, nisi kupovao brod, nego je naprosto veliki igrač htio kupiti značajnu količinu?
Kao što znaš, kvalificirani investitori dugo odlučuju, a kad dobiju sve dozvole, nezgodno je ako na tržištu nema dovoljno dionica. A kupuješ li za 1 000 000 eura pomalo, to poremeti cijelu stvar. Nema tu posebne priče. Brod sam kupio. (smijeh) Imao sam mali Fisherman, s kojim nikad nisam razvio ljubav, jer sam ipak stari jedriličar. Mučili smo se. Brod smo nazvali Grampy, obiteljski izbor naziva, po mom nadimku. Nije bilo ljubavi, a kako sam jedriličar u godinama, rekoh da si kupim jedrilicu dok još mogu. Pa sam kupio. Ništa posebno veliko, ali za to mi je trebalo nešto love.
Nikola Dujmović, Span: Djelić svog paketa sam prodao jer investitori željenu količinu nisu uspjeli kupiti na tržištu - Rafinerija IdejaNikola Dujmović, predsjednik uprave Spana, intervju koji su mali i ne tako mali dioničari s nestrpljenjem čekalirafinerijaideja.com -
Disklejmer: imam KOEI, a i KODT
-
-
Evo jednog osvrta našeg Gojka Drljače. Vrijedi pročitati.
Dobra je oklada da rast cijena, više od vjere da će buduće dobiti opravdati valuacije, pokreće naivna pohlepa. No, pričekajmo izvješća 🙂
-
„Vrlo sam zadovoljan rezultatom za 2023. godinu. Rast prihoda od 30 posto omogućio nam je da uspješno završimo dvogodišnji investicijski ciklus u ljude, u kojem smo zaposlili 300 novih stručnjaka. U 2024. očekujemo rast potražnje za cyber security uslugama i AI rješenjima za koje su se već tijekom 2023. godine počela planirati veća sredstva kod naših ključnih korisnika“,naglasio je osnivač i predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović
poslovniFMZvuk dobrog posla! Prvi poslovni radio te prvi poslovni podcast internet radio (e-radio) u ovom dijelu Europe.www.poslovnifm.com -
-ADRS2 po 61,2
-
+CKML po 10,30
-
+KODT po 1260