1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Ledica
    • May 14, 2020 at 9:58 PM
    Quote from harpun

i država izlazi

2. transp1px.gif CERP/REPUBLIKA HRVATSKA 1.362.374 13,42%
    2. down.gif CERP/REPUBLIKA HRVATSKA 1.357.233 13,37%

Rješavao se CERP i dionica Belja mjesecima nakon što je Ramljak rekao da dionica vrijedi , nažalost , samo nula kuna pa ih po hitnom postupku podijelio udovicama i djeci poginulih i nestalih branitelja kao i za obeštećenje za oduzetu imovinu nakon ll svj.rata.

Možda su i sad odlučili brže bolje podijeliti dionice dok još imaju kakvu takvu vrijednost, tko bi im zamjerio , ponašaju se racionalno i skrbno prema državnoj imovini.

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• Ledica
    • May 13, 2020 at 12:23 AM

https://express.24sata.hr/top-news/vrije…ije-dobra-24332

Pesimizam ili realnost?

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • May 12, 2020 at 6:27 PM
    Quote from gta1

Prognoze za sutra :

a) iznad 6

b) ispod 6

5,50 ja sam optimista , još bi malo dokupila, priznajem da nisam karakter😆

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• Ledica
    • May 9, 2020 at 12:20 PM
    Quote from dionicar

onda ne znam kolega Ledica

Čemu sarkazam kolega ,ja imam od prošle godine samo taj fond jer druge nije bilo moguće kupiti , treba nazvati ZABA brokere i oni će vam rado dati traženu info.

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• Ledica
    • May 9, 2020 at 11:54 AM
    Quote from deny_09

Da li je netko kupovao etf-ove preko Zaba global tradera, malo da podjeli iskustva?

Samo S&P 500 , taj fond je jedino bilo moguće kupiti , ali ne znam da li su to u zadnje vrijeme promijenili ,možda su proširili na još koji burzovni fond.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Ledica
    • May 8, 2020 at 8:58 PM
    Quote from buMBum

Obzirom da se i ovdje zaziva primjer koji je nedavno odradjen u PTKM (otimačina uz blagosov vlade!) molio bih zagovarače otimačine/prevare/kradje da se očituju na odredbe Ustava RH i to Članka 3, Članka 48 i posebno Članka 49 koji pored ostalog kaze;

„Prava stečena ulaganjem kapitala ne mogu se umanjiti zakonom niti drugim pravnim aktom.„

Mogu , i te kako mogu, na primjer radi zaštite održivosti poslovanja u društvu od sistemskog značaja za RH te zbog održanja likvidnosti , održivosti i stabilnosti poslovanja i sve to u općem , javnom interesu .

Tako nekako je glasilo opravdanje za donošenje Lex Agrokora , sve odgovara i za jedan Lex Đuro.

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • May 8, 2020 at 1:20 PM
    Quote from zlocesti

Dokupila Opte

Provalila u čarapicu

Sutra još posegnite u košaricu u kojoj zmija sjedi. 😆

Ja nisam tako hrabra , al' priznajem da teško gledam keš😆

Pokušavam ostati dosljedna i držati se limita koji sam si odredila.

• Birtija

• Ledica
    • May 7, 2020 at 8:40 PM

Izgleda da smo ostali bez ministra obrane , osim ako se predomisli pa povuče ostavku.

• CORONA virus

• Ledica
    • May 7, 2020 at 4:45 PM
    Quote from Moller

čekanje u redu za kafić, hvala lijepo stožeru

https://linker.hr/link.php?wid=267&r=518&l=1201852

Ma budite bez brige , nikakvog čekanja u redovima neće biti jer gostiju i posjetitelja tih javnih mjesta bit će upola manje nego prije pa će mjesta biti više nego dovoljno.

A i dosad ste vjerojatno koji put ušli u kafić ili restoran , prošetali prostorom i izašli jer nije bilo slobodnog stola.

Sad će vas poštediti traženja i već na ulazu obavijestiti da nema trenutno slobodnog mjesta pa ako želite možete malo pričekati ili produžiti dalje.

Sve će biti isto kao prije. Osim strožih higijenskih standarda što je i dobrodošla promjena.

• Birtija

• Ledica
    • May 7, 2020 at 3:28 PM
    Quote from trial
    Quote from istriano

Ledica, @ accountant

Kažete da je dobro štivo - hvala na preporukama. Ja sam pred nekih mjesec dana pročitao Povijest čovječanstva (Cyril Aydon), a jučer sam dovršio serijal o Džingis-kanu ( 5 knjiga) - Conn Iggulden (topla preporuka ljubiteljima žanra). U pripremi je Jan Guillou (trilogija o templaru Magnussonu).

To je sve ništa. Ja čitam Medicinsku enciklopediju. Od sedam, dosad sam pročitao jednu i pol. Volja sam. A onda ću čitat Veliku islustriranu povijest svijeta od 12 tomova.

Studirate medicinu ili ste se zarazili koronom ?😆

• Birtija

• Ledica
    • May 7, 2020 at 2:21 PM
    Quote from accountant
    Quote from Ledica

U prenesenom značenju ,imamo vrlo nisku stopu zaraženih i korona nas nije poharala kao neke zapadno europske države ,točnije rečeno samo nas je okrznula.

Meni je 2150 zaraženih na 4 milijuna stanovnika beznačajna brojka pa sam si dozvolila malo pjesničke slobode u izražavanju.

stvarno Ledice?

a čemu se onda Capak svako malo javlja, ono hakl, tenis, drugi val... koja mala stopa zaraženih (ili umrlih, svejedno) kad NE ZNAMO input?

Capak je rekao da se otprilike nema vremena ni resursa baviti proučavanjem briseva ljudi koji su bili još zimus 2019. pod sumnjom gripe primani u domove zdravlja i bolnice

dakle on prvi iz nekog njemu znanog razloga ne želi znati (dati) pravo stanje?! kad bi imali širi uzorak ispitanih na Sars-CoV-2 onda bi imali uvid u 'prokuženost' nacije koja je sigurno veća (ozdravljeni, preboljeli ili nezaražljivi...) a ne samo brojali mrtve svaki dan što ionako nema više smisla jer ih je malo

meni stvarno nije jasno kakvo smo mi to društvo?

nikako da se dogovorimo, jel jesmo kako kažu 'corona-free' ili nismo, kaj onda taj Capak hoće? znam ja - izbori na ljeto!

ako smo 'corona-free' otvorite sve granice i butige, nek ljudi rade i putuju, privređuju i troše, pa nije li to smisao i ekonomije i društva? čovjek je prije svega društveno biće i njegov napredak, još od doba sapiensa, je krenuo jer se znao dobro sporazumijevati, udruživati i djelovati s drugima iz plemena

to što nemamo toliko slučajeva bih prije pripisao pukoj sreći (zatvoreno smo društvo, smanjenih putovanja radi poslovnih aktivnosti) a ne nekom znanju

ne čudi onda ona objava na FB od g. Lauc i ona slikica s putokazom 'vamo-tamo'

Display More

Ma slažem se ja u potpunosti sa svime što ste napisali jedino pitanja koja postavljate morate uputiti Capaku i Božinoviću jer ja vam ne znam odgovore.

Kad ste već spomenuli sapiensa ,moja topla preporuka , upravo čitam Sapiens Kratka povijest čovječanstva od Yuval Noah Harari.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • May 7, 2020 at 2:05 PM
    Quote from zlocesti

Ajde biti ozbiljni.

Kupili smo mačka u vreći... i to jako puno mačaka.

Ako padne odgoda, ponavljamo priču. Nice :)

Ako bude prodaje, besprizorna je pomisao da će biti po 5 kn

U posljednje smo vrijeme imali Liburnija poučak, Kraš poučak.... ovdje očekujem fer preuzimanje, veliki su to sustavi. Natječaj je međunarodan, postoji i neka Europska komisija.

Al' ovdje ćemo svi postati religiozni............. Bože od Burze, tebi se molim.......:S

Karte su još na stolu, novac se ne broji, dok čekamo možemo se jedino žafrkavati

Display More

Forumom zavladala kolektivna pošast zvana nestrpljenje.

Očit je nedostatak insajderskih info pa je nastalo plodno tlo za kojekakve teorije , konstrukcije , sumnje, rasprodaje .....

Za pravne savjetnike nisam sigurna jer o njima malo znam , ali financijski savjetnik Andrej Grubišić čini mi se sasvim OK i sigurna sam da će povjereni mu posao odraditi korektno , pošteno i u krajnjoj diskreciji.

Prošlo je tek mjesec i pol od završetka natječaja , korona i potres su možda malo utjecali na dinamiku odvijanja svih faza procesa prodaje , možda je kupac/ kupci želio napraviti dubinsko snimanje , pa dok Agencija dade odobrenje itd.....

Sve je još unutar prihvatljivog vremenskog okvira jer realno gledajući postupak ide normalnom tijekom i niti ne može brže.

Pretpostavljam da nakon dubinskog kreću ponovno razgovori , dogovori , licitiranje , inače bez mogućnosti korekcije cijene u neobavezujućoj ponudi na više , ali i na niže , dubinsko snimanje nema smisla, a za sve to u ovim otežanim korona uvjetima treba vremena. Da će prodaja do sredine ljeta biti realizirana ja uopće ne dvojim jer i HT- u i Zabi dodatni keš je svakako dobrodošao.

Još malo strpljenja ,ne vjerujem u pokojnika pa ni u pukovnika već generala .😆

• Turističke dionice i perspektive

• Ledica
    • May 7, 2020 at 12:15 PM
    Quote from Barikb

Što znači corona free u turizmu ?

Ne razumijem taj pojam odnosno bolje rečemo nije mi jasno što želite reći time, pa ako znate pojasniti. Hvala.

U prenesenom značenju ,imamo vrlo nisku stopu zaraženih i korona nas nije poharala kao neke zapadno europske države ,točnije rečeno samo nas je okrznula.

Meni je 2150 zaraženih na 4 milijuna stanovnika beznačajna brojka pa sam si dozvolila malo pjesničke slobode u izražavanju.

• Ledica
    • May 7, 2020 at 11:01 AM

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…ljeta/10277068/

Možda će i nas u " perspektivi " uključiti , ali za sada ništa , nismo susjedna država do koje se putuje automobilom , samo se nadam da će Nijemci ipak radije u corona free Hrvatsku nego u koronom opustošenu Francusku , Nizozemsku , Španjolsku i Belgiju.

• Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID - 19)

• Ledica
    • May 7, 2020 at 10:49 AM

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…graju/10279996/

Nisu ni Nijemci cijepljeni od lova u mutnom u koronskim vremenima.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ledica
    • May 6, 2020 at 11:54 AM

http://www.index.hr/vijesti/clanak…ak/2180593.aspx

Demokracija , sloboda ,ljudska prava......u RH

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • May 5, 2020 at 1:23 PM
    Quote from BSOD

Ček ček, ako sve svaki dan malo kupimo OPTE, pa, tko da onda prodaje?

Sve je to unutar obitelji , prodaju oni koji kupuju pa opet prodaju onima od kojih su kupili i tako u krug 😄

Tako će se ringišpil vrtiti još jedno vrijeme , a zaustavit će ga objava HT- a na ZSE da je zaključen ugovor o prodaji opte sa xy kupcem.

A tada tko pukovnik , tko pokojnik , kako je rekao jedan kolega. 😆

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Ledica
    • May 5, 2020 at 11:42 AM
    Quote from accountant

Ledice, check ovo: Maistra, early booking popusti

jel si uvjerena da i drugi neće slijediti isti primjer?

ok nije 50% popust ali ipak, mjesta za sniženje očito ima

Napisala sam u prethodnom postu " barem " dvadeset posto , pa može i 25 % , može i 30 % , ali to je vjerujem limit , granica izdržljivosti , sve preko toga nema nikakvog rezona, bolje ključ u bravu i vidimo se nagodinu.

• Ledica
    • May 5, 2020 at 10:48 AM
    Quote from Mrcash

Meni bi bila uvreda zdravoj pameti da ovo ljeto plaćam isto kao i prošle. Imam osjećaj da bi mi se recepcioneri smijali koji sam levat. Daklem, bukiram u last minutu,garantiram vam bar 50 % popusta na prošlogodišnju cijenu.

Uz povećane troškove radi pridržavanja svih propisanih mjera zaštite i smanjenog broja gostiju popusti od pedeset posto nose čisti gubitak po svakom gostu , što više gostiju više minusa pa takav turizam u objektima visoke kategorije gubi svaki smisao i isplatljivije je ne otvarati ih uopće i preskočiti sezonu.

Velike popuste mogu ponuditi privatni iznajmljivači soba i apartmana koji plaćaju paušal po krevetu što predstavlja zanemariv trošak , a i taj trošak će im biti vjerojatno umanjen ili ukinut.

Ali tko zna na što će se odlučiti hotelijeri pa ako budu tako drastični popusti kako vi predviđate preselit ću se iz svog apartmana u Malom Lošinju na nekoliko dana uživancije u butik hotel Alhambra 5 * plus na Čikatu . Toplo vam ga preporučam , nije u Istri , ali vrhunski je.

.

• Ledica
    • May 4, 2020 at 8:52 PM

Sniziti cijene barem dvadesetak posto i u hotelima visoke kategorije u ova korona vremenima stvar je poštovanja gosta , kulture i etike jer gost to očekuje i zaslužuje , a da li će cijeniti takav odnos vidjet ćemo slijedeće godine jer borba za goste trajati će nešto duže od jedne sezone.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt