dobra ideja, ali kako do realizacije, sve manje proizvođača želi proizvoditi i običnu repu, nema to više tko obrađivati, stoga se ide na one kulture gdje je potrebno što manje ljudskog rada, a da poticaji budu što viši i naravno da ne moraš imati podatke o prinosu ili ne daj bože izdavati nekakve račune, a to kod repe nije i neće biti slučaj, sve ide na papir, nemreš repu prodati na kućnom pragu nakupcu i to ti je cijela priča o našem sustavu poticane poljoprivrede
Kontrolom OPG. Ako imaš posađeno 10 hektara repe, ako se vodi briga i to uspije imaš čistih 100 000-tinjak tisuća kuna. ili obrađuješ neku zemlju, daj ulaz i izlaz... svi gospodarski subjekti predaju izvješataje koji se kontroliraju a njih nitko nište ne pita... ipak treba malo reda... šteta što i ja nisam poljoprivrednik
Tvoja sreća sto nisi poljoprivrednik kao ni ja , ali ipak nešto o poljoprivrednoj proizvodnji i svim problemima koji ju prate znam iz iskustva bliskih mi osoba .
Da si ti poljoprivrednik onda nebi pisao po forumu već bi gledao u nebo i molio krunicu jer bi ti zbog previše kiše 7 hektara kupusa uništila bakterijska bolest za koju ne postoje zaštitna sredstva ili bi ti propalo 5 hektara paprike zbog Jesenje kiše i hladnog proljeća .
To ti je taj ulaz - izlaz koji je potrebno kontrolirati jer kako to da je prinos trebao biti npr. 100 tona , a eto ga samo 20.
Ali zato će kukuruz obilno roditi ove godine , kojeg li veselja , jedino mali je problem sto će cijena zbog dobrog uroda biti mizerija .
Ako se sve okolnosti poklope pa imaš bogat urod i kvalitetan proizvod onda slijedi teška borba da nađeš kupca.
Najteži posao je posao poljoprivrednika u ovim uvjetima u RH i zato budi sretan i zadovoljan sto se poljoprivredom možeš baviti samo pisanjem na ovom forumu , bez zamjere molim .