1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Ledica
    • September 29, 2020 at 10:24 AM
    Quote from bbkk0000
    Quote from Moller

dobra ideja, ali kako do realizacije, sve manje proizvođača želi proizvoditi i običnu repu, nema to više tko obrađivati, stoga se ide na one kulture gdje je potrebno što manje ljudskog rada, a da poticaji budu što viši i naravno da ne moraš imati podatke o prinosu ili ne daj bože izdavati nekakve račune, a to kod repe nije i neće biti slučaj, sve ide na papir, nemreš repu prodati na kućnom pragu nakupcu i to ti je cijela priča o našem sustavu poticane poljoprivrede

Kontrolom OPG. Ako imaš posađeno 10 hektara repe, ako se vodi briga i to uspije imaš čistih 100 000-tinjak tisuća kuna. ili obrađuješ neku zemlju, daj ulaz i izlaz... svi gospodarski subjekti predaju izvješataje koji se kontroliraju a njih nitko nište ne pita... ipak treba malo reda... šteta što i ja nisam poljoprivrednik ;)

Tvoja sreća sto nisi poljoprivrednik kao ni ja , ali ipak nešto o poljoprivrednoj proizvodnji i svim problemima koji ju prate znam iz iskustva bliskih mi osoba .

Da si ti poljoprivrednik onda nebi pisao po forumu već bi gledao u nebo i molio krunicu jer bi ti zbog previše kiše 7 hektara kupusa uništila bakterijska bolest za koju ne postoje zaštitna sredstva ili bi ti propalo 5 hektara paprike zbog Jesenje kiše i hladnog proljeća .

To ti je taj ulaz - izlaz koji je potrebno kontrolirati jer kako to da je prinos trebao biti npr. 100 tona , a eto ga samo 20.

Ali zato će kukuruz obilno roditi ove godine , kojeg li veselja , jedino mali je problem sto će cijena zbog dobrog uroda biti mizerija .

Ako se sve okolnosti poklope pa imaš bogat urod i kvalitetan proizvod onda slijedi teška borba da nađeš kupca.

Najteži posao je posao poljoprivrednika u ovim uvjetima u RH i zato budi sretan i zadovoljan sto se poljoprivredom možeš baviti samo pisanjem na ovom forumu , bez zamjere molim .

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Ledica
    • September 28, 2020 at 1:45 PM
    Quote from Invest

Za prolivenim mlijekom se ne plače.

AV je kAtastrofalno upravljao situacijom kod propasti Agrokora i neposredno prije toga, ali sad je to završena priča.

Sada se treba okrenuti novim stvarima, CO, Cromaris, Maistra..

Samo da im Marjan ne bude novi kiks.

Kako to mislite katastrofalno je upravljao situacijom kod propasti Agrokora ?

Pa Adris je imao najsigurnije i najbolje osiguranje svojih potraživanja .... u zalogu vrijedne dionice Jamnice .

Prema Stečajnom zakonu oni su bili razlučni vjerovnik koji se namiruje posebno , a ne iz stečajne mase.

I tako je i trebalo biti , ali Ramljak je nekoliko dana prije Božića svečano objavio da sve dionice društava pod izvanrednom upravom vrijede nula kuna . I tako zapečatio sudbinu Adrisa i svih ostalih dioničara .

Nulovanje dionica dioničara svih društava dobrim dijelom dogodilo se upravo zbog Adrisa koji bi im odnio 75% Jamnice , mali dioničari ostalih 25% Jamnice i 52% Leda i ništa vrijednog nebi ostalo za lešinare i borgovce .

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • September 27, 2020 at 12:12 PM
    Quote from dionicar

Ledica ; a što ako FI za Q3 bude dobro ? Dugovi se vraćaju Optima je sve manje i manje dužna..

Još bolja situacija , vrijednost Optime će porasti pa tako i cijena dionice u ponudi 😀

• Ledica
    • September 27, 2020 at 11:58 AM

Natječaj je završio 18.3. Drugi natječaj investicijska banka dosad nije raspisala pa je pretpostavka da se pregovara sa potencijalnim kupcima koji su poslali ponude na natječaj koji je još valjani .

Logika mi govori , ako se očekuje loše FI za Q3 da će svaki normalan prodavač požuriti s prodajom odnosno odabirom kupca prije objave izvještaja ako bi isti mogao loše utjecati na cijenu .

• Ledica
    • September 26, 2020 at 10:20 PM

1. manji dug društva , udjeli su vrijedniji svima koji ih imaju

2. možda je “ malo složenije “ , ali u biti je jednostavno

3. nije ustrajao na tužbi jer je procijenio da ima veću financijsku korist ako se nagodi

4. Adris ima pravo ne objaviti tu informaciju do slijedećeg FI

P.S. Da je Ramljak osporio potraživanja BNY Mellon , Nagodba nebi bila izglasana

• Ledica
    • September 26, 2020 at 9:41 PM

Ne znam detalje i nemam nikakvih drugih informacija osim onoga sto je objavio Adris .

Dakle , Adris osporava BNY Mellonu potraživanje od 7 milijardi kuna iz razloga sto je potraživanje prijavio Mellon koji je skrbnik , a ne izvorni vjerovnici .

Adris očito ima dovoljno čvrste argumente da u toj parnici koju vodi protiv Mellona uspije .

U tom slučaju Mellon gubi prijavljenih 7 milijardi potraživanja i ukupni dug Fortenove se umanjuje za taj iznos , a shodno tom umanjenju obveza vrijednost udjela vjerovnika u Fortenovi se povećava . Adris nema direktne koristi od tog osporavanja već razmjerno svom udjelu koji je čini mi se 1,4 % .

Interesantnije je koliko bi štete imao Mellon da je Adris ustrajao na osporavanju potraživanja .

Smatram da bi pretrpio štetu u iznosu od 7 milijardi kuna plus troškovi sudskog postupka .

Pa kad je u opasnosti da ostane bez svojih 7 milijardi ili bez 7 milijardi novaca svojih klijenata sto mu je drugo preostalo nego da Adrisu predloži nagodbu i odustajanje od daljnjeg postupka .

Da sam ja pravni zastupnik Adrisa zatražila bih 50% iznosa , a možda bih na kraju pristala i na nešto manjie jer Adris je bio u poziciji da kolo vodi u ovoj igri .

Rok za prijavu potraživanja izvornih vjerovnika prošao je prije tri godine , nagodba je pravomoćna , a Mellon kao skrbnik nema legitimaciju za prijavu potraživanja i u velikoj je opasnosti da izgubi parnicu .

Treba još napomenuti i to da je osporavanje prijavljenog potraživanja lMellonu bio posao izvanrednog povjerenika , ali poznato je kako je odnosno kako nije Ramljak osporavao prijavljena potraživanja , ali to je već posebna tema .

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Ledica
    • September 26, 2020 at 8:14 PM
    Quote from vladimir

Ledo je vrhunski zalogaj .

Samo oprezno , da ne zapne u grlu , može doći do gušenja .

• Ledica
    • September 26, 2020 at 8:05 PM
    Quote from plavi01

pa za što je onda postignuta neka nagodba o kojoj svi šute upravo vjerojatno zato da bi se mogao prodati Ledo (zalog) a i dalje mislim da je nešto adris imao i sa Ledom a neda mi se tražit.Uglavnom bilo kako nek se raspetlja agrokor jer od tada je i burza u komi nek se pokrene prodaja a sudovi nek se raspetljavaju

jer tako nitko za ništa neće odgovarati jer će sve završiti u nekim zastarama/nagodbama

http://hr.n1info.com/Biznis/a536034…rk-Melloon.html

Da li vi kolega mislite na ovu nagodbu ?

To je Adrisu Mellon platio za svoju grešku , a koliko je bila teška očekujem da ćemo vidjeti u FI za treći kvartal kao izvanredni prihod .

• Ledica
    • September 26, 2020 at 4:55 PM
    Quote from plavi01

dečki prodavaju Ledo a kaj adris ima neki postotak u Ledu?

Možda griješim ali koliko se sjećam Ledo i jamnica su bili neki zalog za kredit Adrisa Agrokoru pa je to bilo pretvoreno u neki postotak za Adris pa je bila žalba pa je bila neka nagodba pa se sada prodaje Ledo a postotak od Adrisa pa mi se sve čini pojeo vuk magare

Adris je imao (još ih vjerojatno ima kao i mali dioničari ) u zalogu za kredit sve dionice Jamnice d.d. koje su bile u vlasništvu Agrokora d. d. , a to je oko 75% Jamnice d. d.

A kako je vrijednost svih dionica proglašena nula za dioničare svih društava tako i Adris ima u zalogu dionice koje vrijede nula kuna .

Adris nije imao dionice Leda d.d.

Nagodbom je predviđeno pripajanje svih društava pod izvanrednom upravom Agrokoru d.d. te likvidacija istog .

Nijedno društvo još nije pripojeno Agrokoru d.d. koji ni ne može ići u likvidaciju dok ili ako ne riješi pitanje pripajanja Mercatora koje rjesenje je još daleko ili nikad ni neće biti realizirano .

Nedavno odobrenje koncentracije od strane EU nema nikakve veze s pripajanjem Mercatora jer o tome odlučuju banke kreditori koje se za sada istom protive i onemogućavaju završetak procesa implementacije Nagodbe .

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • September 24, 2020 at 10:53 PM
    Quote from kvart99

Izgleda da je KOKA lagano pala u drugi plan......ili ipak nije ?

Sve u svemu, ja sam se postepeno vratio unutra, a da li je to bilo mudro, uskoro će se pokazati.....

Mislim da nije bilo mudro da opet danas ulazite u kokošinjac i lovite te kokenekom ispred nosa , naljutili ste lovca i taj se sad prebacio na pijetlove .

Sretno s prodajom koka 😂

+ Podravka

+ Adris2

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • September 23, 2020 at 1:19 PM
    Quote from tin

Nestadoše svi negativci i crnjaci s foruma a CROBEX opasno ubrzao.

Nemojte ga previše hvaliti , crobi je jako skroman i sramežljiv , zacrvenit će se.😀

• Rasprodaja kompanija Fortenova grupe (Agrokor)

• Ledica
    • September 23, 2020 at 10:40 AM
    Quote from Paulie
    Quote from bjane

Kupnja Leda od strane Podravke bio bi veliki zalogaj za Podravku, možda sa Mirovinskim fondovima ima izgleda.

Što će se odigrati možemo samo nagađati.

Znači Podravka bi sada u kratkom roku od mjesec dva trebala iskeširati 2-3 milijarde kuna za Ledo. Koliko će tu biti vremena za dubinsko snimanje Ledo-a, da li itko zna što je Fortenova radila u zadnje 2-3 godine i u kakvom se stanju Ledo zapravo nalazi ?

Biti će onako kako država odluči, vjerojatno navrat na nos da se ispune neki interesi, a da li će to biti dobro za Podravku procijenite sami. Ja sam osobno uvjeren da nijedna privatna firma ne bi uletjela u tako kratkom roku u tu akviziciju bez da temeljito istraži trenutno stanje Leda.

Podravka bi se nesumnjivo trebala jako zadužiti za ovakvu akviziciju.

Nakon tri godine vladavine Izvanredne uprave Ledo sve vise liči na mačka u vreći ili zlatnu koku kojoj su podrezali krila .

U ovaj PR iz Fortenove da ima zainteresiranih kupaca koji bi dali za Ledo preko 600 milijuna eura ni najveći naivci ne vjeruju .

Tri godine stagnacije u ovom biznisu je katastrofa , konkurencija velikim koracima grabi naprijed .

Konzumu koji je najvažniji kanal za plasman ledovih proizvoda kontinuirano padaju prihodi , kupce preuzima Lidl koji ima kvalitetne sladolede i program smrznute hrane .

Ledo nije vise sto je nekad bio .

• Ledica
    • September 23, 2020 at 10:00 AM
    Quote from tin

Da nije možda PODR u igri za LEDO....ask se gadno čisti ...a i dosta je šupalj.

Navodno je pa će sad napucat cijenu gore , a onda rasprodat malima naivcima i dobru zaradu strpat u džep . Kupujem Podravku nakon sto prođe ova hura i cijena se vrati u realne okvire , nek se nalozi na nižim razinama malo kvase.

• Rasprodaja kompanija Fortenova grupe (Agrokor)

• Ledica
    • September 22, 2020 at 8:40 PM
    Quote from ZSEZSE

Izvršni direktori i Upravni odbor pregledat će primljene ponude i brzo donijeti odluku o tome što ćemo dalje“, rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe.

Nešto mu se žuri :D:D:D:D

Prije FI za treći kvartal koji će biti katastrofalan i utjecati na visinu očekivanih ponuda za kupnju .

Zato treba požuriti .

• Best buy

• Ledica
    • September 20, 2020 at 3:12 PM
    Quote from nemo

Best buy: vart, ddjh, vindija?😮

Vindija nije na burzi , Koka u kojoj Vindija ima 95,24 % vlasništva je na burzi .

• MDKA (Medika d.d.)

• Ledica
    • September 19, 2020 at 1:02 PM
    Quote from bjane

U jeku AGROKOR afere koliko znam dvojac iz uprave je izašao iz prvih 10.

Evo ih ponovo u prvih 10. Tu su i novi ..

Neobično , da su tim novcem kupovali jeftine dionice Leda ili Jamnice koje su sada još jeftinije tj. vrijednost im je nula nebi se sad mogli ponovno vratiti u top 10.

Ili su možda kupovali obveznice kad su pale na 20% vrijednosti pa ih poslije uvalili po 100% .

Tko bi to znao....

• Ledica
    • September 15, 2020 at 2:04 PM
    Quote from sasab

Ma cudo je da nista nije procurilo, ipak se sve odvija u Hrvatskoj gdje je poznato da se laje na mjesec kad se nema sta raditi.

U Optimi je bilo dubinsko snimanje a nitko ni rijeci tko, kada, koliko... gori su od CIA-e

Ja mislim da mi kao manji dionicari bi trebali imati koliko toliko minimalnu informaciju sta se desava sa nasim udjelom, buducnosti, investiciom itd..

AZTN po meni vrsi diskriminaciju suvlasnika a to smo mi manji, jednostavno nas drze u neznanju a to je najgore.

HT kao i uvijek igra monopoli. Ocito im je

Poslovna tajna

Članak 53. (NN 80/13)

(1) Članovi Vijeća i radnici Agencije dužni su čuvati poslovnu tajnu, bez obzira na način na koji su je doznali, a obveza čuvanja poslovne tajne traje 5 godina nakon prestanka rada u Agenciji.

(2) Pod poslovnom tajnom iz stavka 1. ovoga članka, smatra se osobito:

1. sve ono što je kao poslovna tajna određeno zakonom ili drugim propisom,

2. sve ono što je poslovnom tajnom naznačio poduzetnik, pod uvjetom da Agencija to prihvati,

AZTN prema Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja može temeljem stavka 2. točka 2. proglasiti poslovnom tajnom sve informacije koje od nje zatraži stranka ( poduzetnik ).

Dok je takva mogućnost predviđena zakonom ne treba se čuditi da unatoč proklamiranoj transparentnosti rada Agencije nama ista nije dužna otkriti nikakve informacije o postupku koji je u toku pa ni slijedecih 5 godina .

Da su nam zakoni katastrofalni nije fraza nego otužna realnost .

• Ledica
    • September 14, 2020 at 7:50 PM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from Marielena

Može li mi netko objasniti u čemu je fora sa Varteksom?

Pa šta bi kupovao Podravku kad za nju možeš dobiti 40 Varteksa?:?:

Top obleku rade!8)

Zna se da je obleka biznis budućnosti!

Ako je NB unutra tu je lova, pogledaj BLJE VUPIK ...

Bakić se predstavio kao optimist pa je tako u jednom trenutku rekao da "ljudi umiru zdraviji nego prije". Izrazio je i nezadovoljstvo jer nije dovoljno govorio o "divnom tržištu dionica" u Hrvatskoj gdje je lako ulagati prateći poslovne akcije Ivice Todorića.

Samo napomena da je čovjek bio savjetnik predsjednice.

Svako ulaže svoje novce u burzu i sam je za to odgovoran!

Mislim da je u RH najmanji problem burza kao burza, problem je država koja regulira zakone i uzima kadrove kako joj to u trenutku politički paše.

Da se razumijemo nije ovo ništa protiv NB nego kako prosječni građanin koji jako malo zna da ulaže u dionice kad jedan NB koji ipak zna dosta zaglavi.

Nema pravne sigurnosti i to je prva osnova zbog koje će ZSE i dalje tapkati i svoditi se na to da doleti kriza i ja uletim pri dnu uzmem 10% i zbrišem ne osvrćući se jer sam shvatio kako stvari funkcioniraju.

Kakva je to burza u kojoj je bolje biti vani nego unutra?

Display More

Slažem se kolega s vašim razmišljanjima o burzi ,za početak promijenite nick , nije zaslužila da nosite njeno ime , i to dvostruko .

• Birtija

• Ledica
    • September 14, 2020 at 12:49 PM
    Quote from nemo
    Quote from toluen

Umjesto cjepiva - mačka

Mene

Quote from nemo

Mene

Mene Fleky čuva 😻

Oglas

Mijenjam tri godine staru shiba Inu s rodovnicom za mačku , bez nadoplate 😀

• Ledica
    • September 14, 2020 at 12:34 PM
    Quote from Meri
    Quote from autor

A mozda si je HT "izracunao" da mu je bolje cekati do 2021, bez obzira na cijenu, jer znamo da ulazak UG mrsi planove i HTu i A1 puno prjie nego bi to oni htjeli?

Imho ovdje je rijec o ulasku novog igraca, a to je dugorocno neprocjenivo, za nas potrosace (i male/manje dionicare) u pozitivnom, ali za ovo dvoje spomenutih u negativnom kontekstu

Slažem se. Proces prodaje još traje pa ako je UG i dao ponudu, sada ne smije u javnost. Preuzima inv banka prodaju, ali HT i dalje odlučuje da li mu je ponuda prihvatljiva, jel tako? Teleoperateri su naučili poslovati na rubu zakona, kako prema potrošačima, osjetila sam na svojoj koži i od HT i od Optime) takva poslovna politika je sigurno i s konkurencijom.

Preromantična predviđanja su do sada rezultirala panikom kod razočaranja. Miševima odgovara što brža prodaja, puno je love blokirano u ovoj dionici, ali oni ne žive od trenutne vrijednosti dionice na burzi.

HT vise ništa ne odlučuje .

Zaba ima cca 38% pa ako ona odluci prodati može i bez HT-a , neka si oni ostave dionice za uspomenu i lijepo i dugo sjećanje .

Ako kupac kupi udio od Zabe u obvezi je dati javnu ponudu ostalim dioničarima jer je stekao vise od 25% i ako cijena bude fer uopće ne sumnjam da će doći do respektabilne visine udjela , svi ćemo mu drage volje ustupiti svoje papiriće.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt