1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• CORONA virus

• Ledica
    • December 14, 2020 at 7:45 PM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…sa/2238790.aspx

Dobra vijest , ali zasad na dugom štapu .

• CORONA virus

• Ledica
    • December 13, 2020 at 1:27 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from emil

To ne ubija vise ljudi samo zato sto su mjere tu. Da ih nema pitanje je kolko bi mrtvih bilo, sto od korone sto od upale slijepog crijeva jer bi bolnice bile prepune ili ste mozda misljenja da sve koji maju koronu ne treba primit u bolnicu? ili mozda sve koji su stariji od 60 ne treba primit u bolnicu? ili mozda sve koji su debeli ne treba primit u bolnicu? al eto svi nabrojani ak ne mogu disat trebaju u bolnicu, a u bolnici nema mjesta. i sta sad? pa eto. sad su mjere tu i zato jos uvjek ima mjesta u bolnici i mjere ce se jos zaostrit kako ce popunjenost sve vise rast jer trenutno nema drugog rijesenja...

i da od viroze ljudi prestaju disat i da nema lijeka a zarazna je bolest rijesenje je samo jedno- lock i sprijecis ljude da se druze i prestanu se drogirat kavicama ko da je kavica i teretana jedino bitno u zivotu.

Kratko i jasno: mjere su neuspjesne. Kao sto vidite, siri se kao da ih nema. Dapace, otkad su zatvorili kafice jos i brze.

Jedino sto sigurno funkcionira je policijski sat 24/7. Ali to je neprihvatljivo. Jednostavno je preskupa cijena koju moramo platiti svi da bi se smanjio rizik za samo neke. Ja sam ostro protiv takvog poimanja solidarnosti, jer tko je tu solidaran samnom? Tko placa da bi meni bilo bolje? Gdje je tu ravnoteza? Nema je.

Prema tome molim vas nemojte se vise baviti argumentacijom. Ovdje se radi o vrijednosnom stavu. Moj je kakav jest, vas je drukciji i sve 5. Necemo jedan drugoga prekrstiti.

Kolega , vi nemate “ vrijednosni stav “ , vi imate samo “ stav “ , a taj ide otprilike ovako : ja , ja , ja pa opet ja , moje slobode , moje slobode , moja prava , moja prava ...... Ali to je lice , a naličje je : moje obveze , moje obveze , moja dužnost , moja odgovornost ..... ne živite na pustom otoku već u društvenoj zajednici pa se u skladu s time morate i ponašati.

A da se i odselite na pusti otok trebali bi ishoditi i platiti dozvolu za ribolov , dozvolu da podignete šator , dozvolu da berete divlje plodove u šumi ili gljive Itd .

• CORONA virus

• Ledica
    • December 13, 2020 at 12:33 PM
    Quote from 5. Element

Tako je, kad bi nasu situaciju preslikali tamo bilo bi u JK preko 50 tisuca dnevno. I sto sad? Jel se zivi normalno? Usprkos velikom trudu mnogih da ne bude tako, zapravo da.

I sto vam to govori? Meni da se radi o potpuno iracionalnom bubnjanju paranoje tamo, ali i ovdje. Ovo ne ubija 15% svih zarazenih. Ljudi ne umiru na cesti. Realno, da nema svakodnevnog maltretiranja, ali doslovce zlostavljanja stanovnistva s televizije i portala nitko ne bi niti primjetio da je sad tu neka strasna viroza. Doista ne bi.

Anketirajte ljude. Barem polovica smatra da je vrijeme da se s tim prestane.

Meni to govori da im bolnice nisu pretrpane , da zdravstveno osoblje radi u normalnim , uobičajenim uvjetima , da za razliku od nas osobe sa svim drugim bolestima se normalno zbrinjavaju i liječe u zdravstvenim ustanovama , da ekonomija nije stradala , normalno se radi jer nije 10 posto zaposlenika na bolovanju ili u izolaciji Itd .

Ako se ne desi nekakvo čudo u koje mi vjerujemo , a čudesa se rijetko događaju , poslije božićnih i novogodišnjih praznika tamo negdje oko 15.1. možda ćemo morati zatvoriti sve uključujući i vrata bolnica .

Kod nas na sjeveru već smo blizu toga .

• CORONA virus

• Ledica
    • December 13, 2020 at 12:24 PM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ju/2238414.aspx

Evo i link

• CORONA virus

• Ledica
    • December 13, 2020 at 12:18 PM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ju/2238414.aspx

Koolega 5. Element ili možda Kupoprodajnik , pogledajte kako je tek teška situacija u Južnoj Koreji , potrebno je angažirati uz liječnike i vojsku i policiju jer se virus počeo nekontrolirano širiti

Država sa 52 milijuna stanovnika ima najveći dnevni broj zaraženih , čak 1030 pa kad se usporedimo s njima mi koji smo vjerojatno ispod 4 milijuna stanovnika imali bi 69 novozarazenih dnevno , a nas Stožer svečano bi proglasio pobjedu i kraj borbe s koronom i dozvolio masovne proslave Nove godine i svadbe do 500 uzvanika .

Pitam se kud plovi ovaj brod i sto nas čeka 😥

• CORONA virus

• Ledica
    • December 11, 2020 at 11:24 PM

Bavarska je najpogođenija pokrajina koronom u Njemačkoj , žive pod strogim mjerama , sve zatvaraju , policijski sat je na snazi , najavljuju još strože mjere , uglavnom velika frka pa sam pokušala njihove brojke preslikati na naše prilike i otprilike je ispalo da bi mi da smo u “ bavarskim čizmama “ imali dnevno strašan broj novozaraženih . Čak oko 1000.

Što reči osim “ selo gori , baba se češlja”.

A stožer premjerava trgovačke centre i broji kvadrate .😱

• CORONA virus

• Ledica
    • December 11, 2020 at 11:38 AM
    Quote from Moller
    Quote from emil

Hmmm.

Bas cudno. Kao ljudi nemaju za kruh a isti ti ljudi kukaju sto ne rade birtije restorani teretane itd...

svi su u depresiji i jedini lijek im je popit kavu u kaficu...

ko tu koga?

treba Vlada ponuditi nagradu za cijepljenje, tko je cijepljen može u kafić i biti ćemo sigurno na preko 90% procijepljenosti

Je , ali ima kvaka 22 , prvo se cijepe doktori koji nemaju vremena za kafiće , onda stara populacija u domovima koja ne može doći do kafića tako da bi za bolji promet trebala konobarica na ulazu raditi brze antigenske testove za mlađe od 18 za koje nije predviđeno cijepljenje.😀

• Faze trgovanja na burzi

• Ledica
    • December 10, 2020 at 11:21 AM
    Quote from Moller
    Quote from Ledica

Sve sto ste napisali poznato mi je , ali bilo je točno ovako:

Zadnjih pet minuta stoji ovako : ja kupujem 100 kom po 10 kuna , a na prodaji je također 100 kom po 10 kuna, u zadnji tren preskoči me kupac koji kupuje 100 komada po 10, 10 kuna

Protrgovalo se njegovih 100 komada po 10 kuna.

Broj dionica i cijena uzeti su samo za primjer.

ako je ovo 10,10kn onda je u redu, onako kako sam i napisao, njegova cijena je morala biti viša, a ako je 10 onda se morate žaliti i to hitno :)

Pa kako je to tebi u redu , kupac je stavio cijenu u zadnjoj sekundi 10,10 iz samo jednog razloga , da dobije prvenstvo i da me preskoči , a jasno je da je i on u stvari nudio samo 10 kuna , a tako je i kupio jer ni prodavatelj nije stigao vise dignuti prodaju .

Oteo mi je dionice u zadnjoj sekundi , ali stara židovska kaže “ oteto , prokleto “ , i stvarno sam slijedeci dan kupila jeftinije.

Gledala sam u monitor i bila uvjerena da sam kupila dok nisam pogledala stanje i promete 😀

• Ledica
    • December 10, 2020 at 10:40 AM
    Quote from Moller
    Quote from Ledica

Jedna ko nijedna , ali čak ni to nisam dobila , sve su mi oteli , ali neka im , kupila sam drugi dan . Jeftinije 😂

ako je pokupio sve onda je cijena morala biti nešto viša od vaše, pa barem 0,01 kn, ovisno o kojoj dionici se radi i koraku dizanja cijene, ako je stavio istu cijenu kao i vi, onda se realizira vaš nalog, jer je prije zadan, a ukoliko je prodajna količina veća onda u toj količini i njegov ili ostalih kupaca ako ih ima više

Sve sto ste napisali poznato mi je , ali bilo je točno ovako:

Zadnjih pet minuta stoji ovako : ja kupujem 100 kom po 10 kuna , a na prodaji je također 100 kom po 10 kuna, u zadnji tren preskoči me kupac koji kupuje 100 komada po 10, 10 kuna

Protrgovalo se njegovih 100 komada po 10 kuna.

Broj dionica i cijena uzeti su samo za primjer.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • December 10, 2020 at 10:14 AM
    Quote from abc1

Moram ponoviti, nije mi jasno, zašto investicijska banka?

To su volonteri, ili će ponešto koštati?

Nekome je to u interesu.

Inače, ponešto sam malo imao poslovnih odnosa sa njima, uvjek sve u savršenom redu.

To su egzekutori , kazna za neposluh.

• Ledica
    • December 10, 2020 at 10:11 AM
    Quote from Moller
    Quote from Ledica

To je teška legalna muljaža i nije mi jasno tko je i zašto izmislio takvo trgovanje u posljednjih 5 minuta i kome se pogoduje .

Nas investitore koji sami stavljamo naloge dovodi u neravnopravan položaj u odnosu na brokeraje.

Neki dan sam imala veći nalog na kupnji i stajao je poravnat s istom količinom i cijenom na prodaji do posljednje sekunde međutim preskocena sam u zadnji tren s većom ponudom , a na kraju je protrgovano po cijeni i količini kako je i bilo izloženo samo nisam ja kupila nego netko drugi .

Nice.

ako je prošlo po cijeni kolika je bila izložena, onda ste i vi morali kupiti barem jednu :)

Jedna ko nijedna , ali čak ni to nisam dobila , sve su mi oteli , ali neka im , kupila sam drugi dan . Jeftinije 😂

• Ledica
    • December 10, 2020 at 9:19 AM

Molim nekog stručnog za knjigovodstvo banke da objasni kako je to Zaba otpisala svoje potraživanje prema Optimi odnosno kako ne računa u svojoj bilanci na prihod od prodaje svoje imovine cca 38% dionica Optime jer se ta teza spominje ovdje već u nekoliko postova .

Nenaplativa potraživanja navodno otpisu , ali i dalje poduzimaju sve moguće radnje da se naplate , od pokušaja ovrhe pa do prodaje potraživanja uz diskont .

• Ledica
    • December 10, 2020 at 8:43 AM

To je teška legalna muljaža i nije mi jasno tko je i zašto izmislio takvo trgovanje u posljednjih 5 minuta i kome se pogoduje .

Nas investitore koji sami stavljamo naloge dovodi u neravnopravan položaj u odnosu na brokeraje.

Neki dan sam imala veći nalog na kupnji i stajao je poravnat s istom količinom i cijenom na prodaji do posljednje sekunde međutim preskocena sam u zadnji tren s većom ponudom , a na kraju je protrgovano po cijeni i količini kako je i bilo izloženo samo nisam ja kupila nego netko drugi .

Nice.

• Ledica
    • December 9, 2020 at 11:04 PM
    Quote from Jubito
    Quote from Ledica

Suglasni smo da je ponuda bilo inače bi došla obavijest da je natječaj završen jer nije pristigla ni jedna ponuda .

Nismo suglasni jer nije bilo ponuda.

Ne bi došla nikakva obavijest da je natječaj završen, jer to što nije bilo ponuda nije bio nikakav uvjet za završetak natječaja, već je uvjet bio da HT, u slučaju da nema kupca ili kupac nije prihvatljiv, za daljnji postupak prodaje angažira investicijsku banku.

Nemamo baš svi kratku pamet. A i ti to dobro znaš pa mi nije jasno od kuda te maštovite interpretacije?!

Prema mojim informacijama od prije mjesec dana, zainteresiranih ima čak i više od tri, ali nitko još nije pokazao lovu i dao konkretnu ponudu, samo gledaju izlog.

Možda se nešto u tom smislu promijenilo zadnjih dana, to ne mogu znati, vidjeti će se u idućim danima-tjednima-mjesecima.

Display More

Kolega Jubito , moguć je samo ovaj drugi scenarij , da kupac nije bio prihvatljiv.

Ovo prvo , ako nema kupca tj. nitko se na natječaj nije javio , a postupak ide dalje s investicijskom bankom je jedna velika glupost koju može u Rješenju napisati samo državni uhljeb čiji kvocijent inteligencije nije veći od njegovih godina .Kad se nitko u određenom roku ne javi na raspisani natječaj , natječaj je neuspjeo i raspisuje se novi , naravno ako i dalje postoji želja za prodaju .

Moja interpretacija nema veze s maštovitošću nego s logikom.

Cit . “ Nismo suglasni jer nije bilo ponuda “

Baš razmišljam da ja pošaljem sutra svoju ponudu , nema veze što je natječaj završio 18.3. 2020. g.

• Ledica
    • December 9, 2020 at 10:32 PM
    Quote from jack_zg

Hajmo drugačije...

Zašto HT nije do sada prodao? Kažete da odugovlači. A što ako nije bilo konkretnih ponuda? Zašto bi te nekonkretne ponude trebale postati konkretne sada kada banka vodi igru?

Nekako si mislim da sada ulaskom banke u igru cijena za kupca raste jer će netko morati platiti usluge te iste banke.

U suštini nitko (osim par privilegiranih) ništa ne zna. Nadamo se da će cijena na kraju biti viša od sadašnjih 5.xx a do tada se zabavljamo teorijama.

Suglasni smo da je ponuda bilo inače bi došla obavijest da je natječaj završen jer nije pristigla ni jedna ponuda .

Što se tiče konkretne ili korektne ponude , meni se čini da je u prosincu prošle godine dakle prije objave natječaja rađena procjena od ovlaštenog procijenitelja ili revizora koja nikad nije došla u javnost i da je svaka ponuda jednaka ili veća od te procjene prihvatljiva , možda ne za prodavatelje , ali sigurno za AZTN . Kad nebi bilo tako onda bi prodavatelj mogao tvrditi da do prodaje nije došlo jer mu cijena nije odgovarajuća .

• Ledica
    • December 9, 2020 at 10:10 PM
    Quote from Flight

Ne postoji upravljanje udjelom nego firmom. HT gubitkom upravljačkih prava gubi i vlasničku kontrolu i defacto predaje sve poluge nad Optimom nekom trećemu. Pretpostavljam Zabi. Angažiranje investicijske banke ne oduzima još nikakva prava HT-u.

A Zaba je ionako nezadovoljna cini se HT-ovim odugovlačenjem u procesu, kad im je pred koji tjedan povukla svoje članova iz NO, a da nije imenovala nove.

Hvala kolega na ispravku , ali jasno je na sto sam ja mislila , HT tek sa zabinim dionicama ima preko 50% pa upravlja firmom jer koliko je poznato sa 17% vlasništva nitko ne može upravljati firmom .

I da , znam razliku između dionica i udjela u društvu.

• Ledica
    • December 9, 2020 at 9:50 PM

Kratki i krajnje pojednostavljeni rezime:

1. HT zbog nedozvoljene koncentracije mora započeti prodaju Optime.

2. Tako je naredila AZTN .

3. Prvo im je produžila vrijeme nedozvoljene koncentracije.

4. Onda im je odredila krajnji rok za početak postupka prodaje.

5. Istim rješenjem odredila je i rok do kojeg bi trebali realizirati prodaju.

6. Slijedi dodjela žutog kartona tj. gubitak prava da i nakon 31.7. vode postupak prodaje

7. Sada postupak prodaje vodi investicijska banka , saznali smo i koja .

8. dana 10. 7. 2021. HT dobiva crveni karton tj gubi prava upravljanja , pretpostavljam svojim i udjelom Zabe prema njihovom međusobnom Ugovoru .

9. S obzirom da AZTN ne može oduzeti HT-u vlasnistvo nad dionicama ukoliko do prodaje nije još uvijek došlo , AZTN ima na raspolaganju mjeru izricanja novčane kazne, neda mi se sada viriti u zakon , ali koliko se sjećam kazna može ići do 10% godišnjeg prihoda. .Čijeg prihoda ? Pretpostavljam da se radi o prihodu subjekta kkojeg se kažnjava , a to je HT .

E sad , da li HT mora ili ne mora prodati Opte zaključite sami.

• CORONA virus

• Ledica
    • December 9, 2020 at 5:53 PM
    Quote from crveni

Čini se kao da su big-pharma kreirale virus, da bi mogle prodavati antivirus, ali naravno da će se svaki put trebati kupiti update.

Ovo je tek beta verzija.

Kaže ovaj Perronne da je smrtnost svega 0,05% - na način kako se svaki dan plasiraju brojke, izgleda kao da je smrtnost barem 20x veća.

Kolega crveni , mislim da najrelevantniji podatak o ukupnoj smrtnosti od koje je sigurno dobar dio sa ili od korone bi mogli dobiti od pogrebnika jer tamo nema skrivanja , muljanja , krivog brojenja Itd .

Čitam nedavno da se na Mirogoju pogrebnici žale na veliki porast broja sahrana , toliko da se posljednji ispraćaju sad održavaju i subotama jer su radnim danima svi termini ful popunjeni , spominjali su nešto oko 40 % vise posla.

• Ledica
    • December 9, 2020 at 4:15 PM

Meni je ova današnja obavijest neutralna ili čak i loša jer 5 mjeseci nakon sto je HT izgubio pravo vođenja procesa prodaje i nastupila je obveza angažiranja investicijske banke za vođenje postupka prodaje Opte , izađe vijest da je angažirana banka i to bez datuma kada se to desilo .

Još jedan bezobrazluk u cijelom nizu istih .

I dalje ne znamo kada je angažirana ta banka , da li ona nastavlja započetu prodaju po natječaju iz veljače , da li će se raspisati novi natječaj , a sve to u vrijeme dok čekamo objavu odabira kupca i završetka postupka prodaje .

Za rast cijene u ovom trenutku ne vidim ni jedan poseban razlog .

Imam Opte ,mrvu do 6 znamenki.

• CORONA virus

• Ledica
    • December 8, 2020 at 8:07 PM
    Quote from 5. Element

Prosjek godina umrlih od ili sa koronom je dosta visok. Iskreno, ja bih volio dozivjeti te godine. I umrijeti od korone tada, a ne od raka s 50. Tako da bi ipak mozda trebalo stvari staviti u neku perspektivu.

Da, jest, grdo je, ali sto cemo sad? Svi skupa se zakljucati na 6 mjeseci i bacitii kljuc? Zivjeti, prezivjeti, ili ne, s posljedicama takvog poteza? Pomalo, sve je relativno.

Mutti Angela radi izbjegavanja katastrofe uslijed teške situacije zbog epidemije korone najavljuje produženje i postroženje epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi u državi u kojoj je broj zaraženih i umrlih prema broju stanovnika DVADESET puta manji nego u RH .

Jel’ potreban dodatni komentar ?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt