1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• PODR (Podravka d.d.)

• Ledica
    • February 4, 2021 at 8:26 AM
    Quote from Toni

Možda Martina na kraju ne bude loš izbor ukoliko se Podravka Grupa transformira poput TDR u Adris i krene u ulaganja u druge industrije. Gaming, telekom, energetika,...

Možda Podravka na kraju kupi udio u INA zajedno sa mirovincima. Zajedno imaju dosta mišića za to.

Kaj i Podravka je u igri za Opte ? Već zamišljam urnebesnu reklamu da uz novi tip ajfona na poklon dobiješ vrećicu vegete ili limenku goveđeg gulaša , a uz puni tank na INI čokolino. 😂

• INGR (INGRA d.d.)

• Ledica
    • February 4, 2021 at 12:17 AM

Ne pratim Ingru pa mi je malo neubicno čemu takva euforija za poslić dobiven od slovenske firme za radove na Hvaru vrijedne samo 33 milijuna kuna koji će se razvuci na vise od dvije godine. Možda je fora u tom prvom , dječjem koraku i nadi da je to početak otvaranja vise i većih poslova pa čestitke ako je tako, inače sam ovaj ugovor ima minorni utjecaj na financijsku situaciju firme kalibra Ingre.

• ZSE bets

• Ledica
    • February 3, 2021 at 11:34 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Ledica

C može i u investicijske fondove, možda u 7CRO , a on ima sigurno i Podravku 😂

samo obveznice.

"Mirovinski fondovi kategorije C najmanje su rizični i namijenjeni su osiguranicima kojima je ostalo manje od pet godina do mirovine. Fond kategorije C najmanje 70% neto imovine fonda ulaže isključivo u obveznice izdavatelja iz Republike Hrvatske, drugih država članica EU-a ili država članica OECD-a. Ulaganje u dionice nije dozvoljeno, a najviše 10% neto imovine fonda mogu uložiti u korporativne obveznice i komercijalne zapise izdavatelja iz Republike Hrvatske, drugih država članica EU-a ili država članica OECD-a. Najmanje 90% neto imovine fonda mora biti uloženo u imovinu kojom se trguje ili koja se namiruje u kunama."

https://www.azfond.hr/obvezni-mirovi…macije-o-fondu/

Možda sam krivo protumačila članak 7. ?

• ZSE bets

• Ledica
    • February 3, 2021 at 11:13 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Ledica

Nema se kamo uteći , sva četiri su unutra , možeš samo mijenjati kategoriju. Npr. iz B zbrišeš u C , a onda se oni m alo preslože pa OMF kat. B prebaci malo dionica u npr. kategoriju C . A kud onda bežanija ? Probati u A ?

Zarobljeni smo definitivno i trajno.😀

pa baš to.

mijenjajte onda kategoriju.

to se može jednom godišnje u mjesecu rođenja.

sve se može provjeriti na internetu.

stariji mogu ići u C koja može ulagati isključivo u obveznice, a mlađi u A.

ljudi nisu svjesni kolika je naša snaga micanja tržišta samo seljenjem svojih novaca u drugi mirovinski fond.

Display More

C može i u investicijske fondove, možda u 7CRO , a on ima sigurno i Podravku 😂

• ZSE bets

• Ledica
    • February 3, 2021 at 11:03 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from tollway

zakaj to misliš? zbog dalićke? poznavajući naše vrle fond.meneždere koji su ju i izglasali, uopče se ne bih začudio da se desi upravo suprotno! čak sam i uvjeren da slijedi daljnji rast uoči objave q4 i godišnjeg jer se očekuju rekordni rezultati.

pa napisao sam u Komentarima trgovanja.

da svi promijenimo svoje mirovinske fondove u one koji ne drže PODR, to bi bio najbolji mogući short koji možemo zamisliti.

i odlična poruka i vlasti i mirovnicima što mislimo o političkom kadroviranju.

Nema se kamo uteći , sva četiri su unutra , možeš samo mijenjati kategoriju. Npr. iz B zbrišeš u C , a onda se oni m alo preslože pa OMF kat. B prebaci malo dionica u npr. kategoriju C . A kud onda bežanija ? Probati u A ?

Zarobljeni smo definitivno i trajno.😀

• PODR (Podravka d.d.)

• Ledica
    • February 3, 2021 at 4:45 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…d57bb107c47.pdf

Evo i službenog priopćenja o imenovanju.

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • February 3, 2021 at 4:22 PM

+ opte

i sutra ću

• AGROKOR

• Ledica
    • February 3, 2021 at 4:18 PM
    Quote from bbkk0000

Kolike su šanse da se isti scenarij odigra na Podravci kao na Agrokoru?

Dobre, dobre, veliko iskustvo i reference kaže, stekla je na Agrokoru .😀

• Best buy

• Ledica
    • February 2, 2021 at 9:58 PM
    Quote from BudFox

PODR definitivno best buy

Prodat lino ladu i kupit jamnicu i ledo sladoled

Sutra već stiže nova gazdarica, sad će ona to srediti na brzaka, navodno nutella zainteresirana za lino ladu. 😉

• PODR (Podravka d.d.)

• Ledica
    • February 2, 2021 at 9:39 PM
    Quote from st-brajo

meni je još veće zadovoljstvo čitati ovakve članke

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…a-afera-1075074

nadam se da je Gojko ušao s konopom da ga se, kad se sve stiša, netko sjeti izvući

Nije li Gojko u sukobu interesa ?

Jel’ se može biti istovremeno neovisni novinar i vlasnik PR agencije koju je angažirala država da radi za nju i “njenu” Podravku?🤔

• PODR (Podravka d.d.)

• Ledica
    • February 2, 2021 at 4:16 PM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…rg/2251413.aspx

Plenković ne posustaje pred “ percepcijom”.

Fondovi će je dočekati s veseljem i raširenih ruku, ipak im je izbila zbog Lexa kojeg je kako tvrdi ona sama napisala samo 800 milijuna kuna, naravno ne iz njihovih vlastitih džepova.

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • February 1, 2021 at 4:18 PM
    Quote from LeoNT

sa 6 na 6,14 danas. Dotako čak 6,28.

Odlično. Jasan trend rasta od proslog tjedna se nastavlja. Nema prosipanja po bidu. Dobro izgleda. :thumbup:

Dok čekamo pravu i dobru cijenu iz prodaje/ ponude još se može malo i trejdat, ma jel može više i bolje ? Definitivno najinteresantnija dionica.

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • February 1, 2021 at 12:22 PM

Još ništa.

Što bih kupila ko da je od suhog zlata.

Što bih prodala ko da je od blata.

🤣

• Ledica
    • February 1, 2021 at 10:35 AM
    Quote from josip100

Odakle ova glasina da je prodajna cijena 6 Kn???

Iz taloga prve jutarnje kave, usput je i junački bacio grah da ima jači argument za svoju tvrdnju 🤪

• Ledica
    • January 31, 2021 at 10:10 PM

Kolega Junak , saberite se i dogovorite sami sa sobom što u stvari želite i tražite od ulagača u Opte.

Kolegi dionicar odgovarate:

Pa sam imam malo manji iznos u dionicama a za sebe mislim da sam neuk i isto se vodim osjecajem ''ovo bi moglo biti dobro'' vise nego nekakvom tehnickom analitikom i dubinskim snimanjem stanja trzista i firmi

Kolegi@ lebowski odgovarate:

Meni ne trebaju pozitivni pamfleti, nadanja u pozitivan razvoj situacije kao ni dobre i najbolje zelje. Trebaju mi cinjenice, argumenti i razlozi.

jer s ovakvim kontradiktornim izjavama ispadate neozbiljni kameleon ili još gore, provokator

• Ulaganje u zlato

• Ledica
    • January 31, 2021 at 5:37 PM
    Quote from Ivana

Ok to može objasniti razliku u cijeni po gramu između zlatnika i poluge, ali mi ne objašnjava razliku između zašto je razlika između kupovne i prodaje cijene za zlatnike cca 2% veća nego između poluga. Radije bi kupila zlatnike, ali mi je glupo odmah u startu baciti tih 2%.

Marketinško matematička navlakuša, oni od kojih kupuješ zlato radije će ti uvaliti polugu nego zlatnik, oni kojima prodaješ više vole kupiti od tebe polugu nego zlatnik. Jednostavno, veći komadi su im profatibilniji, a tebi povoljniji zbog boljeg spreada. Za sve najbolja je čim veća ili teža poluga.😂

• Nekretnine opcenito u HR

• Ledica
    • January 31, 2021 at 11:56 AM
    Quote from Flight
    Quote from Ledica

Nema kod nas pravih kriterija po kojima bi se moglo utvrditi tko je bogat, a tko siromašan.

Imovina se prebacuje na djecu, roditelje, skriva na skrbničkim računima , u inozemnim bankama Itd.

Samo je sigurno da je najsiromašniji dužnosnik nas guverner HNB jer njegova imovinska kartica je potpuno prazna, čovjek nema ama baš ništa. Nula. Zero.

A upravlja rezervama i tečajem kune i regulira banke i bankovni sektor?

Zar to nije zapravo potpuno nelogično i fantasticno?

Pa izgleda da on to dobro hendla, da barem svi postanemo takvi “ siromasi” kao on. 😉

• Nekretnine opcenito u HR

• Ledica
    • January 31, 2021 at 11:21 AM

Nema kod nas pravih kriterija po kojima bi se moglo utvrditi tko je bogat, a tko siromašan.

Imovina se prebacuje na djecu, roditelje, skriva na skrbničkim računima , u inozemnim bankama Itd.

Samo je sigurno da je najsiromašniji dužnosnik nas guverner HNB jer njegova imovinska kartica je potpuno prazna, čovjek nema ama baš ništa. Nula. Zero.

• Ledica
    • January 29, 2021 at 7:01 PM
    Quote from nemo
    Quote from Jubito

Osjećaj za feeling?! U prijevodu: feeling za osjećaj.

Ili osjećaj za osjećaj, feeling za feeling. :/

Možeš li nam molim te objasniti što bi to značilo ?

osjećaj za osjećaj

Kolega je očito “ egzemplarni primjer” zajebanta, barem sam ja tako shvatila njegov “ feeling za osjećaj “ 😂

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • January 29, 2021 at 12:47 PM

Sve se to dešava zbog lockdowna, klinci sjede doma za kompjuterima, nema putovanja , nema izlazaka, nema šopinga, nema sporta, nemaju gdje potrošiti novac pa su odlučili dok je život na čekanju malo se zaigrati i zaraditi na dionicama na besplatnim platformama tipa Robinhood i Reddit.

Kad se objavi pobjeda nad virusom vraćamo se opet na staro normalno, ali da su iznenadili lopovsku fondovsku kliku to svakako.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt