1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ledica
    • May 2, 2021 at 10:55 PM

Ovdje je bilo lakše zaraditi za burek nego na burzi. Pratite, možda bude još koji natječaj za sličice.

A jesu dangube kad su lijeni čak i čaplju dangubu uslikati. ^^

Sad kad su nabavili stalke za odmaranje nogu više ni ne idu u šume. Samo odmaraju. 8)

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ja/2272497.aspx

• AGROKOR

• Ledica
    • May 2, 2021 at 9:35 PM
    Quote from BabaLuji

Zasto su jos vidljive dionice nepostojece kompanije u gledalici... zar ne bi trebalo biti 0 kn saldo. Novinarstvo se svelo na neradnike i studente. IT objavi clanak na fejsu pa sam sebi lajka to mi je top. Umrit ce jadnicak ali makar na slobodi. Neki student mali od rodijakovog brata bi ce objavljuje a on mu diktira. :D :D pajdo privarilo me

Kompanije još postoje tako dugo dok se ne likvidiraju, a vrijednost dionica vodi se po zadnjoj cijeni po kojoj se trgovalo.

Tako da se ne mogu voditi po vrijednosti nula, a i ljepše izgleda saldo na stanju i prometima.

• Best buy

• Ledica
    • May 2, 2021 at 6:41 PM
    Quote from tollway

da, i prespavaš ponude za preuzimanje na ht i hpb, delisting kod zabe, prodaju adrisa i popušiš debele novce!!! :sleeping: :P 8o

Istina kolega, tko ima uloženo makar i mali dio imovine na burzama ne može nikad mirno spavati . Evo, meni se ponekad desi da potegnem do 10 pa kad se razbudim, skuham kavu i otvorim oči i gledalicu svakakva iznenađenja me dočekaju, češće neugodna nego ugodna. Treba stalno pratiti i biti na oprezu i ne samo na ZSE nego i vani.

A vrijedni Nijemci dižu se još ranije i već od 9 frka, zato mi je draža američka burza, tamo je laganini, nakon ručka možeš još malo i oko ubiti pa tek onda pogledati sto ima novog. :sleeping: :/ :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • April 30, 2021 at 6:55 PM
    Quote from zlocesti

Smak svijeta ide .

Flight crta, a dečki se bave fundamentalnom analizom :S

Još da zloćo i pročita izvješća i tko je zadnji, nek' ugasi svjetlo.

Tko je izbacio najbolje izviješće ?

Na Opte cijepaju mačju dlaku, na Igi zastava na pola koplja, na Atlantskoj je samo manje dobro od očekivanog, na Dlkv za gurnuti prste u utičnicu,pozitivno iznenađenje je Uljanik plovidba i .......?

:S

Display More

Čateks iz Čakovca. :D

Jel tko čuo za njih ?

Pogledajte malčice FI.

I današnje trgovanje.

I višegodišnji Graf kretanja cijene dionice.

Ne može loše kad se radi za vojsku.

Nadam se da se ne sprema koji rat.

Dosta nam je rata s koronom :)

• AGROKOR

• Ledica
    • April 30, 2021 at 9:00 AM
    Quote from Paulie
    Quote from goldfinger

https://www.vecernji.hr/biznis/ledo-sm…-ostaje-1488550

Evo što kaže Peruško.

Pitao sam se zašto Todorić nije prodao Ledo, sad mi je još jasnije.

Ima smisla ono što je Danijel Labaš nekidan govorio, Ledo osim što je bio s manje od 50% Agrokorova kapitala jedini nije strateški. Belje daje brojne hektare zemlje, Jamnica daje izvore vode, Rusi hoće geopolitičku i stratešku polugu ovdje.
    Zbog ovih razloga je Ledo prodan prvi. Međutim s obzirom kako loše posluju kad tad će početi prodavati i ostale tvrtke kćeri.

Nije strateški važan za RH pa su ga mogli i izostaviti od postupka izvanredne uprave, ali bio je biser i strateški važan za Borgovce, a novac je dobrodošao za refinanciranje dugova Mercatora

Zato se sada Peruško može hvalisati integracijom Mercatora. Protiv odluke skupštine Leda o zrcaljenju i prijenosu imovine na drugo novo plus društvo na Trgovačkom sudu u Zagrebu se vodi parnični postupak osporavanja te odluke , ali to se nigdje ne spominje i ne prijeći Peruska da proda Ledo. Trebalo bi zatražiti od suda mjeru privremene zabrane raspolaganja imovinom o kojoj se vodi sudski postupak.

• Birtija

• Ledica
    • April 29, 2021 at 11:54 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from mitkko

Kolega barbosa 2.0 , daj se molim te uključi u ovu raspravu gore o temi što se smatra financijski bogatim, odnosno koliko ti novaca treba za lagodan život. Vidim da si stavio onog "confused" lika pa me zanima šta misliš o tome - više, manje, promašena poanta, drugačija ideja ostvarivanja prihoda, drugačija alokacija imovine...?

ma znaš što, to ti je relativno, non-stop se mijenjaju standardi kako skupljaš kilometražu a mijenjaju ti se i prioriteti i ambicije...ono što ti mogu reći iz vl. iskustva je da me sa 24god. prvi puta posr.lo, i mercedes i zdijela maraka i vrhunski komad koju sam kasnije oženio i onda reset, pa do 2000. kiselkasto da bi onda ponovo krenulo i opet 2005. reset koji je kratko trajao i od 2008 do danas se nekako to ustabililo i uravnotežilo...iz svega toga ti mogu reći da nije dobro biti pre bogat, bolje neka sredina, da nazovem "dostojanstveno" bogat jer te ljudi a i sam sebe iskrivljeno percipiraju, imovina opterećuje xx problema i psihijatrija koje normalni ljudi niti ne znaju da postoje a i što si stariji to ti i ambicija slabi a imovina obvezuje...zato sam i stavio "confused", pazi što si želiš, hebene pare i usamljenost ili neke dostojanstvena imovina i normalno iskreno obiteljsko i prijateljsko okruženje...

stoga, moje je mišljenje da je imovina u okviru 400-500k eur jedno sasvim dobro bogatstvo, jedna dobra sredina kojom ne gubiš kvalitetu života a sve preko toga previše zaokuplja i opterečuje, naravno, pri tome ciljam na "osobnu" imovinu a ne na tvrtke, obiteljske biznise tj neko srednje+ poduzetništvo o kojemu sad ovise xx radnih mjesta a time i sudbina a to je pak priča za sebe...

Kolega Barbosa, upravo sam se htjela uključiti u ovu zanimljivu raspravu , ali ste me preduhitrili, sa svime se slazem, sve šte ste napisali apsolutno je istinito i točno, barem što se mene tiče. 👍

Još bih samo dodala da mi je od svega moga bogatstva najvece bogatstvo moja dva dobra, skromna, pametna i zgodna sina koji se po ničemu ne zele isticati i izdvajati od svojih prijatelja i vršnjaka. Hohštapleraj njima je strani pojam i moje najveće postignuće i bogatstvo kao majke :)

• AGROKOR

• Ledica
    • April 29, 2021 at 10:49 PM
    Quote from goldfinger
    Quote from st-brajo

btw., ima li itko informacije kako "novi" Agrokor tretira dobavljače?

neki od istih su i dalje izlistani na ZSE.

čisto da ne bi gledali i Agrokor 2.0.

Iz osobnog iskustva, zvijezda nikad urednija.

A prije je bila neuredna ? Ne provociram, pitam jer nisam pratila to društvo prije postupka izvanredne uprave iz jednostavnog razloga jer nikad nisam imala ni jednu dionicu Zvijezde.

• AGROKOR

• Ledica
    • April 28, 2021 at 9:09 PM
    Quote from tollway

nitko nigdje ništa o činjenicama kako je to riješio adris!!?? sve još uvijek obavijeno velom tajne?

Adris je jedan od 25 tj. sada 24 jer je Tehnika odustala od postupka, koji je podnio reviziju na rješenje VTS-a o potvrdi Nagodbe i čeka da se Vrhovni sud udostoji riješiti te predmete.

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Ledica
    • April 28, 2021 at 7:06 PM
    Quote from Mark85

Onaj tko zaračunava visoku vozarinu, može platiti i visoku servisninu :)

Dobra vam je logika, slazem se. Neka cijene popravka i servisa rastu .

A cijena Lplh nek pada jer još mislim dokupljivati :)

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Ledica
    • April 28, 2021 at 6:58 PM
    Quote from tollway

na krilima odličnih vozarina čak se i troma lošinjska pomalo pokreće!! :/ ?( :huh:

Kakvih vozarina kolega ? Pa lošinjska od 2015. g. kad je prodala zadnji brod vise ne plovi niti se bavi brodarstvom. Ima brodogradilište za popravak i servis plovila i turističku djelatnost koju čine uglavnom kampovi.

• PODR (Podravka d.d.)

• Ledica
    • April 28, 2021 at 1:27 PM

http://www.paraf.hr/martina-dalic-…rihodi-i-dobit/

Nisu li bila suprotna očekivanja ? :/

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • April 28, 2021 at 11:12 AM
    Quote from nemo
    Quote from Ledica

Ta sam.😂

Picu čeka. 🍕

Upravo tako. Cijela pica npr.60 kn i meni dovoljna četvrtina, 15 kuna, ali mogla bih pojesti i vise ako se nudi. ^^

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ledica
    • April 28, 2021 at 10:53 AM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…om/2272164.aspx

Premale im plaće da se aktivno bave sportom, kaže sindikat državnih i lokalnih službenika.

A ja negdje čula da je hodanje i trčanje besplatno.

Valjda je to dezinformacija. ;)

• Ledica
    • April 28, 2021 at 10:49 AM
    Quote from Moller
    Quote from Ledica

Halo ! Ima koga kod kuće, gdje ste svi nestali ? Čeka se šesticama na bidu ?

Ja sam spremna. Još koju tisućicu ću uzeti pa kud/ kad puklo da puklo. :D

izgleda netko sprema lovu tj. čara picu i čeka

Ta sam.😂

• Ledica
    • April 28, 2021 at 10:41 AM

Halo ! Ima koga kod kuće, gdje ste svi nestali ? Čeka se šesticama na bidu ?

Ja sam spremna. Još koju tisućicu ću uzeti pa kud/ kad puklo da puklo. :D

• AGROKOR

• Ledica
    • April 27, 2021 at 11:04 PM

https://hr.n1info.com/video/newsroom…a-lex-agrokora/

Tajnik Udruge manjinskih dioničara Agrokora Danijel Labaš pojasnio je zašto smatra da su manjinski dioničari tvrtki poput Leda među najvećim žrtvama Lex Agrokora. "Tu su bivši radnici, branitelji, mirovinski fondovi koji su ulagali novac svih nas. Ja sam osobno izgubio dvije trećine imovine, dok se malim dioničarima slovenskog Merkatora ili srpskog Feikoma nije dogodilo ništa."

• Ledica
    • April 27, 2021 at 8:20 PM

: "Teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti izazvala je operativna, društvena i ekološka zabrinutost, s obzirom na rizik od prekomjernog kapaciteta i disekonomija razmjera."

Nemam nikakvih formalnih znanja iz ekonomije pa se pokušavam malo educirati iz sadržaja doktorskog rada jednog ekonomskog stručnjaka.

Ništa ne kužim, može pomoć ?

Tekst nije prevodio Google, izvorni je. :)

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ta/2272012.aspx

• Ledica
    • April 26, 2021 at 6:45 PM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…se/2271775.aspx

Ovi zahtjevi sindikata graniče s tragikomedijom.

Ali najviše me nasmijao zahtjev za refundacijom troškova grijanja i to ne zato što je sezona grijanja pri kraju jer ipak je još malo prohladno, pogotovo ujutro već zato što se nemogućnošću odlaska raditi i grijati u školi na trošak države smatraju oštećenima.

Pitam se da li i ostalima koji rade od kuće poslodavci plaćaju troškove struje,grijanja, telefona. Da ne zaboravimo utrošak vode, nekoliko čaša koje se popiju, a i za wc se dosta vode potroši.

• AGROKOR

• Ledica
    • April 26, 2021 at 6:24 PM
    Quote from Manu

Kako to da nakon reotkupa dionica Agrolagune nije nastupila obveza ponude za preuzimanje? Ili možda u tom silnom neredu ovako nebitni zakoni ionako izgledaju kao suvišne formalnosti koje samo smetaju.

Članak 43.t.20.

(20) Stjecatelji dionica dužnika i/ili njegovih ovisnih i povezanih društava koje sukladno nagodbi stječu neposredno ili posredno nisu obvezni objaviti ponudu za preuzimanje sukladno odredbama zakona kojim se uređuje preuzimanje dioničkih društava.

Lex Agrokor je zakon iznad svih zakona.

• AGROKOR

• Ledica
    • April 26, 2021 at 4:28 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Manu

Znači da su hrvatski dioničari diskriminirani u odnosu na slovenske lex Agrokorom a i jedni i drugi su u EU. A hrvatski Ustavni sud je unatoč tome odlučio da je zakon u skladu s ustavom. A osim toga ni svi hrvatski dioničari nisu jednako prošli jer su s nekima imali posebne dogovore uz otkup njihovih udjela. Sve to je poznato još od ranije. Puno posla za više sudske instance EU koje ne bi bile pod kontrolom hrvatske politike,

Ustavni sud nije odlučio da je "zakon u skladu s ustavom", to je pogrešno, odlučio je da "I. Ne prihvaćaju se prijedlozi za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom"

a do kuda licemjerje može ići, vidi se iz predmetnog rješenja Ustavnog suda

Samim otvaranjem postupka izvanredne uprave nad povezanim i ovisnim društvima u imovini vanjskih dioničara i/ili članova tih društava ne događa se »apsolutno ništa« jer zadržavaju svoje dionice i/ili poslovne udjele, mogu s njima trgovati tijekom cijelog postupka (što dioničari u slučaju koncerna Agrokor, prema tvrdnjama Vlade, intenzivno i čine), te mogu»u cijelosti i nesmetano« ostvarivati svoja članska prava (glasati na skupštinama, sudjelovati u ostvarenoj dobiti i slično; v. točku 21. obrazloženja ovog rješenja).

Rješenje Ustavnog suda Republike Hrvatske broj: U-I-1694/2017 i dr. od 2. svibnja 2018. i dva izdvojena mišljenja

Display More

Kolega, pa lijepo su vam napisali “ vanjskih dioničara”..... to su valjda dioničari društava iz ovih susjednih država. 8)

Da, točno je da Ustavni sud nije našao dovoljno razloga i argumenata za provođenje postupka ocjene suglasnosti Lexa s Ustavom.

Oprao je ruke od Lexa, nije utvrdio da je taj zakon u skladu s Ustavom niti da nije u skladu s Ustavom. Zato jer i nije.

Odlučivao je po Prijedlogu za ocjenu ustavnosti, a da je bio podnijet Zahtjev za ocjenu ustavnosti onda bi morao odlučiti u meritumu.

Prijedlog može podnijeti svatko, a Zahtjev samo Predsjedsjednik RH, 1/5 saborskih zastupnika i u nekim slučajevima sudovi.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt