Gdje nam je zločka.
Zločka bocka 😂
Gdje nam je zločka.
Zločka bocka 😂
Kako stoje Klara i Koka?
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…2c35049793e.pdf
S prvim kvartalom 2021 zadržana dobit 347. 519.769 kn što je 384 kn po dionici, cijena na burzi oko 400 kn.
A mali dioničari skrušeno traže 10 kn dividende. Da li će im većinska Vindija udovoljiti tom skromnom zahtjevu tek ćemo vidjeti. Žalosno.
e da mu se bid kolektivno izmako
Pa ne znam baš, to je tih zadnjih 5 minuta dražba uravnoteženja pa možda ako se bid izmakne jako nisko možda se ne protrguje, valjda ima nekakav osigurač. Te finte brokeri znaju, ja trgujem po starinski, cijena i količina u uredovno vrijeme
One zadnje minute samo gledam, ponekad sve Bljeska pred očima kao danas na Adrisu. Ipak mi je 100 kom palo u košaricu , nalog stavljen u pristojno vrijeme .
Da, prodaje svu kolicinu po kupovnim nalozima da sve proda. Cijena s njegove prodajne strane je nebitna jerbo poklapa sve naloge na kupovnoj strani do te kolicine.
hvala......kad več nezna koliko bi tražio mogao je mene pitat i dao bi mu bez razmišljanja 100 kn po komadu.......još bi mu i klopu platio....
PS
tko može i gdje postoji mogučnost takvih naloga?.....mogu li svi zadati nalog bez cijene samo sa količinom?
Takav nalog ti je visoko rizičan, osim ako sa svog drugog računa ne staviš istovremeno i nešto na kupnju po dobroj cijeni pa da se kupci utrkuju tko da vise i da te preskaču.
Ok, ako se svake godine dodaje po 100 tisuća i ako je nakon 5 godina portfelj od 500 tisuća, onda ipak šestu godinu po metodi fifo možeš izaći bez poreza samo sa zaradom od onih prvih 100 tisuća iz prve godine ulaganja i tako redom. Ili sam nešto krivo shvatila.?
ja sam shvatio da svake godine možeš uplatiti 100 k kuna i s tim se igrati.
to bi značilo da bi sva zarada te godine od tog iznosa trebala biti neoporeziva.
znači, ako prve godine uplatiš 100 k, a zaradiš 200 k, onda bi nakon 5 godina tih 200 k mogao izvući neoporezivo, pod uvjetom da imaš cash-a na računu
Ako se neoprezno igraš pa odeš u minus, jel se zna što, to ti nadoknade ? 😂
Najjednostavnije bi bilo ukinuti potez na kapitalnu dobit. Jer , kažu kad gubimo na burzi da je to rizično ulaganje i sami snosimo rizik za svoje odluke. Kad zaradimo, eto nam države da s nama podijeli uspjeh u rizično ulaganje.😀
godišnji dopušteni polog je 100.000 kn.
da mi je upoznat studenta koji toliko zaradi godišnje
Ok, ako se svake godine dodaje po 100 tisuća i ako je nakon 5 godina portfelj od 500 tisuća, onda ipak šestu godinu po metodi fifo možeš izaći bez poreza samo sa zaradom od onih prvih 100 tisuća iz prve godine ulaganja i tako redom. Ili sam nešto krivo shvatila.?
da ne mislite da sam samo dežurni kritičar, evo napokon nešto pametno i od naše burze (iako je kratica OUR)
https://www.poslovni.hr/burze/jos-nist…iva-zse-4289428
Bog im dao pameti da napokon i nešto korisno naprave
Hvalevrijedan prijedlog samo mi se dvije stvari ne dopadaju: maksimalni iznos od 100 tisuća kuna je preniski, jest da se radi o malim ulagačima, ali taj iznos je za studentske zarade preko student servisa, a ne za ozbiljnije ulaganje, rok od najmanje pet godina za povlačenje kapitalne dobiti bez poreza je predugi jer kakvim sastavnicama se trguje na ZSE u tom periodu lako odeš u bunar sa svih uloženih 100 tisuća kn dok čekaš da izađeš bez poreza.
https://oi.vobco.hr/hr/oi/suncani-hvar/izvjestaj/309.html
Evo sličan slučaj od prije desetak godina... vodila se žestoka pomorska bitka kod Sunčanog Hvara.
jedna jako bitna činjenica je pogrešna"Vlasnici Konsolidatora su fond gospodarske suradnje Inspirio (bivši Nexus) sa 66,66 posto vlasništva i Fortenova s 33,33 posto.", naime zamenom udjela sa agrokorom, vlasnik konsolidatora, tj imovine je 1/1 fond gospodarske suradnje Inspirio
...inaće je članak jako dobar
Tko je vlasnik Inspirio?
HBOR 50%
Fortenova 26%
Mirovinski fondovi 24%
Display Moremoj opet najveći
SUKC
PTKM
ADRS2
ATPL
JNAF
KABA ?
ZB
HT
VIRO
TPNG
OPTE
DLKV
OSTALE
KEŠ 41%
Stvarno ti je velik. Ali i malo kvrgav
DLK ? VIRO ?..... ima još tih kvržica.
Ja sam zbrojila i svoje kvrge agrokorke i opet me šišaš.
Jel se broje i stranci ? Ako da......tu te čekam .
Za postotke bi morala angažirat Bakića, al čini mi se da je još zauzet coronom. Ili se prebacio na druge teme.... nisam pratila u zadnje vrijeme.
Također povlašteni Adris 😀
Dobar promet smo danas ostvarili.
kol. Ledica, osobno sam više puta svjedočio pa i saam jednom predložio što je bilo i prihvaćeno na gs iako je moj udio bio banalan, stvar je dobre volje i ništa više, na nekim skupštinama je bilo milina npr openhaim i ingra dok su pr skupštine agrokorovih tvrtki vodili arogantni i autistični $&#!!
@toluen, ajmo mi otvoriti prvi SPAC u hr
Ne podsjećaj me na skupštine agrokorki
Bila sam na dvije, protuprijedlog su mi glatko i onako s visine, oholo odbili. O aroganciji i neviđenom bezobrazluku mogao bi se snimiti dobar dokumentarac , tema tragična. Ali nisu ni mali dioničari bili pasivni, napadali su oštro svim oružjem, ali kad nisu imali odgovore na naša pitanja mogli su jedino bahatošću, omalovažavanjem i arogancijom braniti svoje( tuđe) stavove. Nije ni njima bilo ugodno i lako to istrpiti.
@Barbossa protuprijedlog može podnijeti jedan ili vise dioničara zajedno uz uvjet da ima/ imaju 5% udjela u društvu.
Tako da zatraži li to nekakav mali dioničar s nekoliko tisuća dionica nema nikakvog smisla, njegov dopis završio bi u košu za smeće tajnice direktora.
mitkko, smatram da je 10 milijuna u svakom slučaju nedostižno , jednostavno tehnički prekomplicirano čak i za običan ortački ugovor jer ako bi ulozi bili po 100 tisuća kuna koliko bi se ulagača trebalo udružiti .... 100 ? Neizvedivo.
Pa isto je i s protuprijedlogom sa 5% ako ne postoji kvalificirana većina da ga usvoji.
Protuprijedlog se može podnositi od strane svakog dionicara na samoj GS. S time da predsjedavajući skupštine može zatražiti da se prije protuprijedloga odlučuje o originalnom prijedlogu.
Postoji razlika, prva solucija je službeni protuprijedlog koji se objavljuje na zse i uvrsti u dnevni red skupštine, njega , jel , kao dioničari mogu razmotriti prije glasanja na skupštini, a protuprijedlog iznesen na glavnoj skupštini viße ovisi o dobroj volji predsjednika skupštine.
@Barbossa protuprijedlog može podnijeti jedan ili vise dioničara zajedno uz uvjet da ima/ imaju 5% udjela u društvu.
Tako da zatraži li to nekakav mali dioničar s nekoliko tisuća dionica nema nikakvog smisla, njegov dopis završio bi u košu za smeće tajnice direktora.
mitkko, smatram da je 10 milijuna u svakom slučaju nedostižno , jednostavno tehnički prekomplicirano čak i za običan ortački ugovor jer ako bi ulozi bili po 100 tisuća kuna koliko bi se ulagača trebalo udružiti .... 100 ? Neizvedivo.
Teško bi se moglo okupiti dovoljan broj ulagača da se dođe do iznosa od 10 milijuna kuna. Zato bi možda trebala ova tri fonda ( mislim da treba imati 5% vlasništva za protuprijedlog) AZ, PBZ i OTP zajednički podnijeti dobro obrazloženi protuprijedlog na tu predloženu odluku za skupštinu pa da ulaznica pojeftini deset puta. Jedan milijun pojedinačno za ulaz bio bi sasvim pristojan i prihvatljiv iznos.
Ima li tko kakva saznanja kako fondovi gledaju na ovu situaciju ?
Ja bih sudjelovala. A dionice na burzi ću svakako kupovati ako cijena padne barem malo ispod 0,10 kn.
Kilo...svaka cast i slava🤣🤣🤣🤣
Pa naravno da treba uzeti odmah kilogram, veći pakung je jeftiniji pa tako u stvari štediš.😂😂😂
I omekšivač za veš je jeftiniji od tri litre nego onaj mali od litre.😂😂😂
Meni se posebno dopala jedna izjava Winstona Churchila ( nije legenda , istinita je ) izrečena davnih dana koja se definitivno može preslikati i na naše današnje prilike i vrijeme , a glasi otprilike ovako: “ Dovoljno mi je deset minuta razgovora s običnim građaninom, prosječnim glasačem i odmah sam protiv demokracije “
+atpl prvi udar i ako se po jutru dan poznaje cijeli dan ću kupovati, malo me petak sputava, ali nadam se da nije baš danas jedan od onih crnih
Ne mogu odoliti , postajem bezobrazno znatiželjna koliko čarapica , čarapa ili čarapetina ti imaš? Ili možda umjesto čarapa hodaš u onim ribičkim čizmama?
Ništa značajno, ni 3%
ne mora značiti da će biti 12,50 kn
Planirate podnijeti protuprijedlog i predložiti veći iznos dividende ? Podržavam .
Znači ako se prodalo po 9 malima ide po prosjeku?🤔
Ne ide po cijeni po kojoj su Zaba (i HT) sklopili ugovor o prodaji svojeg/ih udjela.
Fali zarez iza “ Ne”, inače bi netko mogao ovu konstataciju i drugacije protumačiti.