1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • May 28, 2021 at 12:47 PM
    Quote from tento

Gdje nam je zločka.

Zločka bocka 😂

• KOKA (Koka d.d.)

• Ledica
    • May 27, 2021 at 6:51 PM
    Quote from juraj
    Quote from ZoD

Kako stoje Klara i Koka?

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…2c35049793e.pdf

S prvim kvartalom 2021 zadržana dobit 347. 519.769 kn što je 384 kn po dionici, cijena na burzi oko 400 kn.

A mali dioničari skrušeno traže 10 kn dividende. Da li će im većinska Vindija udovoljiti tom skromnom zahtjevu tek ćemo vidjeti. Žalosno.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • May 27, 2021 at 6:34 PM
    Quote from Sheriff

e da mu se bid kolektivno izmako :D

Pa ne znam baš, to je tih zadnjih 5 minuta dražba uravnoteženja pa možda ako se bid izmakne jako nisko možda se ne protrguje, valjda ima nekakav osigurač. Te finte brokeri znaju, ja trgujem po starinski, cijena i količina u uredovno vrijeme ^^

One zadnje minute samo gledam, ponekad sve Bljeska pred očima kao danas na Adrisu. Ipak mi je 100 kom palo u košaricu , nalog stavljen u pristojno vrijeme .

• Ledica
    • May 27, 2021 at 4:15 PM
    Quote from hugh
    Quote from LodeRunner

Da, prodaje svu kolicinu po kupovnim nalozima da sve proda. Cijena s njegove prodajne strane je nebitna jerbo poklapa sve naloge na kupovnoj strani do te kolicine.

hvala......kad več nezna koliko bi tražio mogao je mene pitat i dao bi mu bez razmišljanja 100 kn po komadu.......još bi mu i klopu platio.... ^^

PS

tko može i gdje postoji mogučnost takvih naloga?.....mogu li svi zadati nalog bez cijene samo sa količinom?

Takav nalog ti je visoko rizičan, osim ako sa svog drugog računa ne staviš istovremeno i nešto na kupnju po dobroj cijeni pa da se kupci utrkuju tko da vise i da te preskaču.

• Ledica
    • May 27, 2021 at 3:33 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Ledica

Ok, ako se svake godine dodaje po 100 tisuća i ako je nakon 5 godina portfelj od 500 tisuća, onda ipak šestu godinu po metodi fifo možeš izaći bez poreza samo sa zaradom od onih prvih 100 tisuća iz prve godine ulaganja i tako redom. Ili sam nešto krivo shvatila.?

ja sam shvatio da svake godine možeš uplatiti 100 k kuna i s tim se igrati.

to bi značilo da bi sva zarada te godine od tog iznosa trebala biti neoporeziva.

znači, ako prve godine uplatiš 100 k, a zaradiš 200 k, onda bi nakon 5 godina tih 200 k mogao izvući neoporezivo, pod uvjetom da imaš cash-a na računu :S

Ako se neoprezno igraš pa odeš u minus, jel se zna što, to ti nadoknade ? 😂

Najjednostavnije bi bilo ukinuti potez na kapitalnu dobit. Jer , kažu kad gubimo na burzi da je to rizično ulaganje i sami snosimo rizik za svoje odluke. Kad zaradimo, eto nam države da s nama podijeli uspjeh u rizično ulaganje.😀

• Ledica
    • May 27, 2021 at 3:20 PM
    Quote from st-brajo

godišnji dopušteni polog je 100.000 kn.

da mi je upoznat studenta koji toliko zaradi godišnje :S

Ok, ako se svake godine dodaje po 100 tisuća i ako je nakon 5 godina portfelj od 500 tisuća, onda ipak šestu godinu po metodi fifo možeš izaći bez poreza samo sa zaradom od onih prvih 100 tisuća iz prve godine ulaganja i tako redom. Ili sam nešto krivo shvatila.?

• Ledica
    • May 27, 2021 at 3:10 PM
    Quote from st-brajo

da ne mislite da sam samo dežurni kritičar, evo napokon nešto pametno i od naše burze (iako je kratica OUR) :S

https://www.poslovni.hr/burze/jos-nist…iva-zse-4289428

Bog im dao pameti da napokon i nešto korisno naprave <3

Hvalevrijedan prijedlog samo mi se dvije stvari ne dopadaju: maksimalni iznos od 100 tisuća kuna je preniski, jest da se radi o malim ulagačima, ali taj iznos je za studentske zarade preko student servisa, a ne za ozbiljnije ulaganje, rok od najmanje pet godina za povlačenje kapitalne dobiti bez poreza je predugi jer kakvim sastavnicama se trguje na ZSE u tom periodu lako odeš u bunar sa svih uloženih 100 tisuća kn dok čekaš da izađeš bez poreza.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Ledica
    • May 26, 2021 at 10:14 PM

https://oi.vobco.hr/hr/oi/suncani-hvar/izvjestaj/309.html

Evo sličan slučaj od prije desetak godina... vodila se žestoka pomorska bitka kod Sunčanog Hvara.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Ledica
    • May 26, 2021 at 6:21 PM
    Quote from Toni
    Quote from barbosa 2.0

jedna jako bitna činjenica je pogrešna"Vlasnici Konsolidatora su fond gospodarske suradnje Inspirio (bivši Nexus) sa 66,66 posto vlasništva i Fortenova s 33,33 posto.", naime zamenom udjela sa agrokorom, vlasnik konsolidatora, tj imovine je 1/1 fond gospodarske suradnje Inspirio

...inaće je članak jako dobar

Tko je vlasnik Inspirio?

HBOR 50%

Fortenova 26%

Mirovinski fondovi 24%

• Razotkrivamo portfelje

• Ledica
    • May 26, 2021 at 5:16 PM
    Quote from Moller

moj opet najveći

SUKC

PTKM

ADRS2

ATPL

JNAF

KABA ?

ZB

HT

VIRO

TPNG

OPTE

DLKV

OSTALE

KEŠ 41%

Display More

Stvarno ti je velik. Ali i malo kvrgav ;)

DLK ? VIRO ?..... ima još tih kvržica.

Ja sam zbrojila i svoje kvrge agrokorke i opet me šišaš.

Jel se broje i stranci ? Ako da......tu te čekam . ^^

Za postotke bi morala angažirat Bakića, al čini mi se da je još zauzet coronom. Ili se prebacio na druge teme.... nisam pratila u zadnje vrijeme.

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • May 26, 2021 at 2:14 PM

Također povlašteni Adris 😀

Dobar promet smo danas ostvarili.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Ledica
    • May 25, 2021 at 9:44 PM
    Quote from barbosa 2.0

kol. Ledica, osobno sam više puta svjedočio pa i saam jednom predložio što je bilo i prihvaćeno na gs iako je moj udio bio banalan, stvar je dobre volje i ništa više, na nekim skupštinama je bilo milina npr openhaim i ingra dok su pr skupštine agrokorovih tvrtki vodili arogantni i autistični $&#!!

@toluen, ajmo mi otvoriti prvi SPAC u hr :)

Ne podsjećaj me na skupštine agrokorki ^^

Bila sam na dvije, protuprijedlog su mi glatko i onako s visine, oholo odbili. O aroganciji i neviđenom bezobrazluku mogao bi se snimiti dobar dokumentarac , tema tragična. Ali nisu ni mali dioničari bili pasivni, napadali su oštro svim oružjem, ali kad nisu imali odgovore na naša pitanja mogli su jedino bahatošću, omalovažavanjem i arogancijom braniti svoje( tuđe) stavove. Nije ni njima bilo ugodno i lako to istrpiti.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Ledica
    • May 25, 2021 at 9:28 PM
    Quote from Flight
    Quote from Ledica

@Barbossa protuprijedlog može podnijeti jedan ili vise dioničara zajedno uz uvjet da ima/ imaju 5% udjela u društvu.

Tako da zatraži li to nekakav mali dioničar s nekoliko tisuća dionica nema nikakvog smisla, njegov dopis završio bi u košu za smeće tajnice direktora.

mitkko, smatram da je 10 milijuna u svakom slučaju nedostižno , jednostavno tehnički prekomplicirano čak i za običan ortački ugovor jer ako bi ulozi bili po 100 tisuća kuna koliko bi se ulagača trebalo udružiti .... 100 ? Neizvedivo.

Pa isto je i s protuprijedlogom sa 5% ako ne postoji kvalificirana većina da ga usvoji.

Protuprijedlog se može podnositi od strane svakog dionicara na samoj GS. S time da predsjedavajući skupštine može zatražiti da se prije protuprijedloga odlučuje o originalnom prijedlogu.

Postoji razlika, prva solucija je službeni protuprijedlog koji se objavljuje na zse i uvrsti u dnevni red skupštine, njega , jel , kao dioničari mogu razmotriti prije glasanja na skupštini, a protuprijedlog iznesen na glavnoj skupštini viße ovisi o dobroj volji predsjednika skupštine.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Ledica
    • May 25, 2021 at 9:15 PM

@Barbossa protuprijedlog može podnijeti jedan ili vise dioničara zajedno uz uvjet da ima/ imaju 5% udjela u društvu.

Tako da zatraži li to nekakav mali dioničar s nekoliko tisuća dionica nema nikakvog smisla, njegov dopis završio bi u košu za smeće tajnice direktora.

mitkko, smatram da je 10 milijuna u svakom slučaju nedostižno , jednostavno tehnički prekomplicirano čak i za običan ortački ugovor jer ako bi ulozi bili po 100 tisuća kuna koliko bi se ulagača trebalo udružiti .... 100 ? Neizvedivo.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Ledica
    • May 25, 2021 at 8:27 PM

Teško bi se moglo okupiti dovoljan broj ulagača da se dođe do iznosa od 10 milijuna kuna. Zato bi možda trebala ova tri fonda ( mislim da treba imati 5% vlasništva za protuprijedlog) AZ, PBZ i OTP zajednički podnijeti dobro obrazloženi protuprijedlog na tu predloženu odluku za skupštinu pa da ulaznica pojeftini deset puta. Jedan milijun pojedinačno za ulaz bio bi sasvim pristojan i prihvatljiv iznos.

Ima li tko kakva saznanja kako fondovi gledaju na ovu situaciju ?

Ja bih sudjelovala. A dionice na burzi ću svakako kupovati ako cijena padne barem malo ispod 0,10 kn. ^^

• Ulaganje u zlato

• Ledica
    • May 23, 2021 at 4:02 PM
    Quote from nemo

Kilo...svaka cast i slava🤣🤣🤣🤣

Pa naravno da treba uzeti odmah kilogram, veći pakung je jeftiniji pa tako u stvari štediš.😂😂😂

I omekšivač za veš je jeftiniji od tri litre nego onaj mali od litre.😂😂😂

• Lokalni izbori 2021

• Ledica
    • May 23, 2021 at 1:40 PM

Meni se posebno dopala jedna izjava Winstona Churchila ( nije legenda , istinita je ) izrečena davnih dana koja se definitivno može preslikati i na naše današnje prilike i vrijeme , a glasi otprilike ovako: “ Dovoljno mi je deset minuta razgovora s običnim građaninom, prosječnim glasačem i odmah sam protiv demokracije “

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • May 21, 2021 at 1:03 PM
    Quote from Moller

+atpl prvi udar i ako se po jutru dan poznaje cijeli dan ću kupovati, malo me petak sputava, ali nadam se da nije baš danas jedan od onih crnih

Ne mogu odoliti , postajem bezobrazno znatiželjna koliko čarapica , čarapa ili čarapetina ti imaš? Ili možda umjesto čarapa hodaš u onim ribičkim čizmama? :D

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Ledica
    • May 20, 2021 at 8:23 PM
    Quote from Marin83
    Quote from forumas

Ništa značajno, ni 3%

ne mora značiti da će biti 12,50 kn

Planirate podnijeti protuprijedlog i predložiti veći iznos dividende ? Podržavam . :thumbup:

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • May 20, 2021 at 1:58 PM
    Quote from Flight
    Quote from Laudator

Znači ako se prodalo po 9 malima ide po prosjeku?🤔

Ne ide po cijeni po kojoj su Zaba (i HT) sklopili ugovor o prodaji svojeg/ih udjela.

Fali zarez iza “ Ne”, inače bi netko mogao ovu konstataciju i drugacije protumačiti. ^^

1. Privacy Policy
  2. Kontakt