+ 2000 Opte na akciji 😀
meni ovo više liči na rasprodaju radi zatvaranja al' dobro... nek vam bude
Tko zna, možda je akcija, možda rasprodaja.
Mene nisu ubile u pojam Kresine muljaže pa ovo smatram promotivnom prodajom.😂
+ 2000 Opte na akciji 😀
meni ovo više liči na rasprodaju radi zatvaranja al' dobro... nek vam bude
Tko zna, možda je akcija, možda rasprodaja.
Mene nisu ubile u pojam Kresine muljaže pa ovo smatram promotivnom prodajom.😂
+ 2000 Opte na akciji 😀
mpže podsjetnik što se dešava ako nema interesenata? jel Zaba onda prodaje, traži kupca... štoli? Riješio se OPTE još tamo 2019... od tad in and out po potrebi pa više ne pratim toliko... ali mi zanimljiva ova razina opet? Dakle 10.07. nema kupca i onda?
Odgovor ti je na temi Opte
Nakon 10.7. kada HT gubi pravo upravljanja Optimom ugovor između Zabe i HT-a automatski prestaje važiti i HT je dužan ovlastiti Zabu ili drugu banku da proda sve njegove dionice Optime.
Ako se HT i Zaba ne mogu dogovoriti, HT može ovlastiti kao sto i piše u rješenju AZTN - a drugu banku za prodaju svojeg udjela u Opte, a Zaba može svojih cca 38% prodati sama kome hoće i po cijeni koju dogovori.
Budući kupac zabinih dionica dolazi u obvezu javne ponude ostalim malim dioničarima, ali da bude siguran da će skupiti preko 50% može kontaktirati nekoliko većih malih dioničara i bezecirati te udjele. Jer nikad nisi 100 posto siguran koliko ćeš skupiti u javnoj ponudi i da li ces prijeći prag od 50%.
A smatram da se budući kupac nikako neće zadovoljiti samo s 50%, cilj je vjerojatno čim više, možda do razine potrebne za istiskivanje.
Mi s foruma sigurno ćemo prodati, naravno ako cijena bude zadovoljavajuća.
Odbio ponudu.
I onda nakon što je odbio ponudu, čim se burza otvorila krenuo je u sumanutu rasprodaju svojih dionica?
Ne, bila je malo drugačija situacija nego na Opte, nismo ni u prvoj javnoj ponudi prodali dionice, tek u drugoj, boljoj, zarada cca130%.
Poanta mog posta bila je u tome da zainteresirani kupac ne preza od toga da kontaktira dioničare iz top10 ako mu je to u interesu.
Imate dobar smisao za humor mora se priznati, ali ja ovo brbljam iz iskustva. Nekad ( davno) i moj suprug je, na veliko iznenađenje bio kontaktiran prije svih formalnih procedura od jedne strane firme koja je bila izgledni kupac jednog našeg turista, doduše imali smo gotovo 5 posto dionica i visoko mjesto u top 10. Tako da.....
Dobro i što je onda bilo, mislim, što je vaš suprug napravio nakon što su ga nazvali?
Odbio ponudu.
Ja mislim da ne prodaje, prije bih rekla da igra nekakvu igru sličnu kao i Ane. Ipak je u top 10 sa povećom količinom papira, možda ga je netko od budućih i kontaktirao da ga priupita kako vidi budućnost svojih papirića.
Da, ja sam čuo da ga je zvao Warren Buffett, ali nije mu se javio na telefon. I eto vidi starog jarca kako sad paničari!
Imate dobar smisao za humor mora se priznati, ali ja ovo brbljam iz iskustva. Nekad ( davno) i moj suprug je, na veliko iznenađenje bio kontaktiran prije svih formalnih procedura od jedne strane firme koja je bila izgledni kupac jednog našeg turista, doduše imali smo gotovo 5 posto dionica i visoko mjesto u top 10. Tako da.....
A odakle znate da on uopće prodaje?
Ja mislim da ne prodaje, prije bih rekla da igra nekakvu igru sličnu kao i Ane. Ipak je u top 10 sa povećom količinom papira, možda ga je netko od budućih i kontaktirao da ga priupita kako vidi budućnost svojih papirića.
Tko su igrači u ovim igrama?
Prosjek........ zbog čega prosjek ili čiji prosjek?
Ja mislim da je taj lukavi Krešo dio prodao da izazove paniku, dio sakrio pod skrbnički račun, a sad pokušava jeftino kupovati od paničara .Naravno, opet na drugi skrbnički jer on u stvari samo, kao, prodaje.
Mene u stvari uopće ne zanima što radi taj gospon Krešo jer sam uvjerena da on kao ni ostali nema nikakve druge informacije osim javno objavljenih, tako da ću ja danas još malo dokupiti. Na akcijskim cijenama.
Ne znam da li on prodaje sam sebi na skrbnički. Jedino u što sam siguran je da on ništa ne zna.
Pa možeš imati istu vrstu dionice na vise skrbničkih računa kod različitih banaka pa čak i kod iste banke. Da li je legalno s jednog skrbničkog prodavati , a na drugi skrbnički kupovati to ne znam. Možda je moguće. Osim Hanfe to bankari sigurno znaju.😀
To su sad igre i igrice. Tko će koga... formiranje prosjeka na djelu. Začinjeno s bespotrebnom panikom.
Tko su igrači u ovim igrama?
Prosjek........ zbog čega prosjek ili čiji prosjek?
Ja mislim da je taj lukavi Krešo dio prodao da izazove paniku, dio sakrio pod skrbnički račun, a sad pokušava jeftino kupovati od paničara .Naravno, opet na drugi skrbnički jer on u stvari samo, kao, prodaje.
Mene u stvari uopće ne zanima što radi taj gospon Krešo jer sam uvjerena da on kao ni ostali nema nikakve druge informacije osim javno objavljenih, tako da ću ja danas još malo dokupiti. Na akcijskim cijenama.
cca 155.000 nesretnica
Pušem vam za vrat
Mislim da ta opcija uopće ne dolazi u obzir jer Talijani žele ostati većinski gazde.
Možda razmisliti o prodaji svog udjela, naravno po dobroj cijeni i novac uložiti u proširenje i uređenje kampova Lopari i Rapoća.
Možda i krenuti s izgradnjom onog hotela u marini kod Bruschette.
na 3,0 kupujem. puno...🤑🤑🤑
A, samo ti čekaj.... ima ih koji su spremni puno skuplje od tebe plaćati....
Stvarno ga meljete bezveze. Firma je prodana, samo će se još malo trebati pričekati i ispuniti neki uvjeti.
U pravu ste kolega, koji crni Krešo je ovdje bitan, ja mislim da su mu puknuli margini pa mora prodat malo Opte i malo Saponije, sigurno ga srce boli, al’ štoš, takav je investitorski život.
Koja ekipa...... svi rastavljeni.... ahhh, što ta burza uradi od vas 😂
Repka ce boraviti u hotelu u Rovinju umjesto Škotske...
👏👏😆
Kada su tamo? Ja idem sutra.
Jel se još dijele autogrami ili je to otišlo u ropotarnicu povijesti ?😂
Display MoreNema tu hvalisanja, već izgleda da ti nisi shvatio smisao ovog topica.
I gledaš vrlo usko.Ovdje je tema: portfelj.
A u portfelju možeš imati širu imovinu od dionica.
Mislim da bi to za mnoge "investitore" ovdje moglo biti vrlo poučno.
Naravno, za one koji to vide i razumiju.
Diverzifikacija portfelja na različite klase imovine može biti ključno u stvaranju osobnog blagostanja koje neće ovisiti o državnim mirovinama ili volatilnosti financijskih instrumenata.A kako da i mi ostali dođemo do dobivenog sudskog spora u Americi? Ili nasljedstva od praujaka iz Australije. Nema smisla takve stvari navoditi u temi razotkrivamo portfelje.
Kako nema smisla ?
Ja ću isto prijaviti na ovom topicu svu odštetu koju dobijem od Borga za agrokorke jednog dana kad dobijem sudski spor kao jedan vid specifične financijske imovine koju nitko nema u svom portfelju.😂😂😂
Evo, da te ispravim, osim gubitka upravljačkih prava nakon 10.7. raskida se Ugovor HT-a i Zabe o zajedničkom upravljanju HT-a Optimom i HT mora ovlastiti Zabu da ona proda dionice Optime koje su u vlasništvu HT-a. Valjda će u paketu prodati i svoje.
Tako barem piše u rješenju AZTN-a.
Oš, neš.... Optima se prodati mora.
Jel može link na tu odluku?
https://www.aztn.hr/ea/wp-content/…32013-02007.pdf
“Ako se u opisanom postupku prodaje dionice ne uspiju prodati do isteka najdulje određenog sedmogodišnjeg trajanja koncentracije, tada istekom sedmogodišnjeg trajanja koncentracije Ugovor između HT-a i Zagrebačke banke automatski prestaje, a time i bilo kakva mogućnost kontrole HT-a nad Optimom. HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime. HT će osigurati obvezu Zagrebačke banke odnosno treće nepovezane osobe na koju budu prenesena upravljačka prava iz HT-ovih dionica, da tijekom držanja upravljačkih prava nad HT-ovim dionicama Optime ne koristi glasačka prava iz tih dionica.”
Evo, da te ispravim, osim gubitka upravljačkih prava nakon 10.7. raskida se Ugovor HT-a i Zabe o zajedničkom upravljanju HT-a Optimom i HT mora ovlastiti Zabu da ona proda dionice Optime koje su u vlasništvu HT-a. Valjda će u paketu prodati i svoje.
Tako barem piše u rješenju AZTN-a.
Oš, neš.... Optima se prodati mora.
Nakon 10.07. HT gubi pravo upravljanja
A ako se objavi prodaja, novi će vlasnik imenovati svoju upravu
Tako da iz ostavke članova NO ne mogu iščitati ništa pametnoga
Ja zaključujem samo jedno: Optima je prodana.👍
+ Opte
+ Adris2
+ XYZQ R-A ( tu sam sama)