1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• Turističke dionice i perspektive

• Ledica
    • July 4, 2021 at 8:07 PM

Hvala kolegice Kvark , statistika nam je sklona i zasad nas mazi .

Pitanje za milijun dolara je: dokle ?

Prošle godine je 15.8. bio fajrunt.

Evo , čitam na temi corona da neki tjeraju inat i žele baš živcirati druge odbijanjem cijepljenja.

I dati svoj skromni doprinos čim bržem završetku turističke sezone.

Čak 80% “ glupih” Engleza primilo je jednu dozu cijepiva.

Samo 40% “ opreznih i pametnih” Hrvata odvažilo se primiti prvu dozu cijepiva.

Što reči za građane države koja se velikim dijelom oslanja na prihode od turizma, a koji pametuju, kalkuliraju i boje se obične igle.

Cijepila sam se dvaput, nus pojave nula, nit sam ljepša, niti ružnija, niti bolesnija ni zdravija, nije mi ni rep izrastao. Samo imam blagi osjećaj zadovoljstva jer sam nešto pozitivno napravila za sebe, zajednicu, kolektiv, državu, mada ova posljednja i nije to zaslužila.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Ledica
    • July 4, 2021 at 6:50 PM
    Quote from zlocesti

----------

Ad.9. Odluka o podjeli dionica Društva;
    Glavna skupština društva Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec, Mlinska 1 (u daljnjem tekstu: Društvo) donijela je dana
    30. kolovoza 2021. godine sljedeću
    ODLUKU O PODJELI DIONICA DRUŠTVA
    Dijele se redovne dionice Društva koje glase na ime, pojedinačnog nominalnog iznosa od 980,00 kn, oznake CKMLR-A, ISIN: HRCKMLRA0008. Jedna redovna dionica Društva koja glasi na, pojedinačnog nominalnog iznosa od 980,00 kn, dijeli se na 98 (devedesetosam) novih redovnih dionica Društva koje glase na ime, itd

Al' kako su mogli jučer donijeti odluku sa nadnevkom 30. kolovoza ??????????????

Sve je OK, prijedlog točke 9. dnevnog reda GS je da se donese Odluka točno takvog sadržaja 30.8. 2021.

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • July 4, 2021 at 11:07 AM
    Quote from tollway
    Quote from Ledica

Najmanje sto očekujem 11.7. je ono sto već znamo , ali da ipak izađe obavijest AZTN-a da se Ugovor o upravljanju između HT-a i Zabe raskida, da upravljanje paketima dionica Optime u rukama HT-a i Zabe prelazi na Zabu i koja banka će prodati sve dionice Optime u vlasništvu HT-a. Da li će HT za prodaju ovlastiti Zabu ili neku drugu banku i koju.

Također očekujem obavijest na mrežnim stranicama HT- da je izgubio upravljanje većinskim udjelom u Optimi.

kolegice

poučeni ažurnošču prijašnjih objava AZTN-a, HT-a i zabe, misimim da puno previše OPTEmistično očekujete!

Da, istina, tromi su, nemarni i ponašaju se konspirativno, tako je bilo i prošlog ljeta 31.7. po isteku roka HT-u za prodaju dionica Opte.

Pa onda popi.diš, napišeš oštar i prijeteći mail i osvane dopuna obavijesti AZTN-a.

Ništa nema bez poguranca.😂

• AGROKOR

• Ledica
    • July 2, 2021 at 6:50 PM

Pozvali se i proveli proceduru po ovom članku ZTD-a. 8)

Priprema i provođenje glavne skupštine

Članak 517.

(1) Ugovor o pripajanju treba dostaviti registarskom sudu prije nego što se sazove glavna skupština koja treba odlučiti o odobrenju ugovora. Društvo mora objaviti da je ugovor o pripajanju predan u sudski registar, osim ako je od saziva glavne skupštine pa do njezina zaključenja ugovor o pripajanju cijelo vrijeme dostupan na internetskoj stranici društva s koje ga je moguće preuzeti bez naknade. U pozivu na glavnu skupštinu dioničare se mora upozoriti na njihovo pravo iz stavka 2. ovoga članka, a ako je ugovor o pripajanju objavljen na internetskoj stranici društva, dioničare se mora u pozivu upozoriti da je taj ugovor dostupan na internetskoj stranici društva s koje ga mogu preuzeti bez naknade.

(2) Od sazivanja glavne skupštine iz stavka 1. ovoga članka moraju se u poslovnim prostorijama društva staviti na uvid dioničarima:

1. ugovor o pripajanju,

2. godišnja financijska izvješća, a ako ih je društvo dužno izraditi i izvješća o stanju društava koja sudjeluju u pripajanju za posljednje tri poslovne godine,

3. ako se zadnja godišnja financijska izvješća odnose na poslovnu godinu koja je istekla više od šest mjeseci prije sklapanja ugovora o pripajanju, i nova takva izvješća na određeni dan od kojega nije proteklo više od tri mjeseca od dana sklapanja ugovora o pripajanju, ili, polugodišnji izvještaj sastavljen sukladno odredbi članka 407. Zakona o tržištu kapitala, osim ako svi imatelji dionica svih društava koja sudjeluju u pripajanju dadu izričitu izjavu u obliku javnobilježničke isprave da se odriču prava na uvid u ta izvješća,

4. izvješća uprava, odnosno izvršnih direktora društava koja sudjeluju u pripajanju iz članka 514. ovoga Zakona i izvješća nadzornih, odnosno upravnih odbora iz članka 515.a ovoga Zakona, osim ako su se dioničari odrekli tih izvješća,

5. izvješće o reviziji iz članka 515. ovoga Zakona, ako se revizija morala provoditi.«.

(3) Nova financijska izvješća iz stavka 2. točke 3. ovoga članka moraju se sastaviti po propisima koji su se primjenjivali pri izradi posljednjih godišnjih financijskih izvješća društva. Ta nova financijska izvješća moraju se sastaviti primjenom istih metoda i u istom obliku kao i posljednja godišnja financijska izvješća. Mogu se preuzeti stavke iz posljednjih godišnjih financijskih izvješća. Pri tome se moraju uzeti u obzir otpisi i ispravke vrijednosti te sve bitne promjene u vrijednosti imovine, koje nisu vidljive iz poslovnih knjiga do dana s kojim su izrađena ta izvješća.

(4) Na zahtjev svakoga dioničara mora mu se bez odgađanja besplatno dati prijepis ili presliku isprava navedenih u stavku 2. ovoga članka. Ako je dioničar pristao da mu društvo dostavlja informacije elektroničkim putem, isprave iz stavka 2. ovog članka društvo može dostaviti dioničaru i elektroničkom poštom.

(5) Za vrijeme održavanja glavne skupštine svakoga društva treba omogućiti uvid u isprave iz stavka 2. ovoga članka. Uprava, odnosno izvršni direktori moraju na početku rasprave usmeno obrazložiti ugovor o pripajanju, koji se prilaže kao prilog zapisniku.

(6) Društvo nema obvezu iz stavka 2., 4. i 5. ovoga članka ako su isprave iz stavka 2. ovoga članka za isto to vrijeme dostupne na internetskoj stranici društva s koje ih dioničari mogu preuzeti bez naknade.

(7) Svakome dioničaru treba na njegov zahtjev na glavnoj skupštini koja odlučuje o pripajanju dati obavijest o svim činjenicama vezanim za druga društva koja sudjeluju u pripajanju, a koje su bitne za to pripajanje

• CORONA virus

• Ledica
    • July 2, 2021 at 12:46 PM
    Quote from Moller

koja su ovo po redu 2 ključna tjedna, stožer je ozbiljan jer "kupci cjepiva" ne reagiraju ni na delta soj, ide eta, pa teta, e kada dođu do pi,

odosmo mi svi zajedno i cijepljeni i oni ostali u 3,14čku materinu, jer nitko ne radi na tome da se stiče bolji imunitet populacije, jer od toga nema love, samo bolest i to ne samo ova donosi lovu, eto za početak izbacimo npr.sve otrove iz prerađivačke industrije, a onda sve otrovne proizvode iz trgovačkih centara, e malo k

https://www.vecernji.hr/vijesti/uskoro…avirusu-1504953

Prva rečenica iz članka......

“U Hrvatskoj broj novozaraženih i dalje je zadovoljavajući.”

Mene bas i ne zadovoljava porast novozarazenih od 19% u odnosu na prethodni tjedan.

Ništa nije krivo napisano, samo malo nespretno i smiješno.

U Hrvatskoj broj novozarazenih i dalje nije zabrinjavajući.... čini mi se boljom formulacijom. ;)

• Ledica
    • July 2, 2021 at 9:47 AM

Najmanje sto očekujem 11.7. je ono sto već znamo , ali da ipak izađe obavijest AZTN-a da se Ugovor o upravljanju između HT-a i Zabe raskida, da upravljanje paketima dionica Optime u rukama HT-a i Zabe prelazi na Zabu i koja banka će prodati sve dionice Optime u vlasništvu HT-a. Da li će HT za prodaju ovlastiti Zabu ili neku drugu banku i koju.

Također očekujem obavijest na mrežnim stranicama HT- da je izgubio upravljanje većinskim udjelom u Optimi.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • July 1, 2021 at 3:21 PM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from BudFox

Nema sreće na HR berzanu.. Jel išta ove godine poraslo osim bulkera?

budimo realni nije tako loša godina... bilo je dobrih i biti će još boljih prilika. Nisam swe iopće nadao iole dobroj godini a sasvim je dobra u mom slučaju.

Realna sam, i meni ispala odlična godina, pala žlica u med..... ili točnije lopata, samo ako mi Opte ne zagadi taj med.😂

• CORONA virus

• Ledica
    • July 1, 2021 at 3:09 PM
    Quote from Moller
    Quote from NaBiduAsku

nije loša ideja, možda bi burza živnula :thumbup: ^^

ma bi vraga, kada imaš dionice imaš više nuspojava od bilo kakvog cjepiva, evo danas dok završi "cijepljenje" na Dlkv biti će težih posljedica i od covida i cjepiva zajedno, a koliko smo do sada takvih izdanja ispratili, Marić koliko sam zapamtio ima samo Adris, ako nije prodao, nešto $ , a ostali političari gotovo ništa na TK, zato ih i boli kuki što se ovdje sve događa

Pa baš zato što pojma nemaju o TK mogli bi malo podijeliti te nekakve papiriće........da uštede novac.

Za početak ja bih turističke.... imaju Iliriju, Lošinjsku, HIMR..... al’ hebi ga... već sam se dvaput vakcinisala. Treba pitat struku dal je štetno cijepiti se kontinuirano, svakih mjesec dana jedan Pfizer. Jedino bi se tako obogatili na ovom berzanu, naravno svi osim antivaksera. :P

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Ledica
    • July 1, 2021 at 11:58 AM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…f4718b68a85.pdf

Samo dobre vijesti iz Ckml.

Čestitke svima koji imaju ovu zanemarenu dionicu.👍

• Ledica
    • June 30, 2021 at 11:36 AM
    Quote from Nemanpojma
    Quote from dionicar

Imam osjećaj da će sutra biti vijest...

Optima telekom prodana je za 16.34 kn / dionici.

Kolega osjecaj vas vara... nema tu kruva... pisi propalo.. stecaj kuc kuc....

Nemampojma, kad spominjete stečaj, imate pojma ili Nematepojma? Možete malo objasniti svoju konstataciju. Jer ja nemapojma da je nekakav stečaj na vratima.

• Best buy

• Ledica
    • June 29, 2021 at 11:49 PM
    Quote from Flight

A otkad mi to imamo ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa SAD?

Dok god nema tog ugovora na snazi porez se plaća i amo i tamo.

Ne plaća se.

• Best buy

• Ledica
    • June 29, 2021 at 11:27 PM
    Quote from Marin83

Ovo ću napisati za ostale da shvate kako to ide:

1. u roku 8 dana od primitka dividende iz SAD-a podnosi se INO izjava (IZJAVA O ODGODI PLAĆANJA POREZA)

2. do 31.1 sljedeće godine podnosi se INO-DOH izjava(na ovom formularu se može prijaviti do 8 različitih prihoda)

3. uz INO-DOH izjavu se priloži potvrda o plaćenom porezu(kod većine brokerskih aplikacija se to može skinuti)

4. ne plaćate ništa sami,već porezna donosi porezno rješenje do sredine sljedeće godine u kojem stoji jel postoji ili ne postoji porezna obveza. Tj. ne postoji, jer je porez u SAD-u veći , nego u RH.

5. sve ovo možete obaviti preko e-porezne (3 razina), dakle bez papriologije, bez troška iz fotelje ujutro dok pijete kavu.

6.najgore što vam se može dogodit(a ne bi trebalo,ako ste sve točno napravili), da porezna odbije vaš zahtjev i da morate platiti 10%poreza +prirez(ako ga ima).

Ovo gore je naputak brokera InterCapitala

Ustalom i porezna isto govori:https://www.porezna-uprava.hr/HR_obrasci/Str…jeriINODOH.aspx

Display More

A nema nikakvih sankcija ako preskočiš svu papirologiju navedenu u točci 1 do 5 jer nemas obvezu platiti porez.

Nema prekršaja za nepodnošenje obrazaca , nema kazne.

• Best buy

• Ledica
    • June 28, 2021 at 4:23 PM
    Quote from Goran

- Kako moze biti dvostruko oporezivanje u EU ?

Quote from plavi05

Pitao sam interkapital prije 3 godine, koštanje skrbničkog računa je takvo da ulaganja ispod 300 tis kuna su neisplativa da li se što promijenilo na bolje čisto sumnjam.

- U Erste banci je samo vodjenje skrbnickog rn. 82 kn sa pdv- om.

Plus minimalna provizija , plus dvostruko oporezivanje sa SAD, plus porez na kapitalnu dobit i divku......

Kakvo dvostruko oporezivanje ?

Iako nemamo s USA potpisane ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja ipak se ne oporezuje duplo.

Porez na dividende platiš u USA 30% i isplate ti neto iznos, porez na kapitalne dobitke plaćaš u RH po istoj stopi kao i na kapitalnu dobit ostvarenu u tuzemstvu.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Ledica
    • June 26, 2021 at 2:13 PM
    Quote from Laudator
    Quote from Barikb

Quote from Ledica

Trebamo!

Trebamo napuniti Dalmaciju i Dubrovnik tj. dubrovačko primorje i otoke koji su još prazni.

Trebamo se posebno čuvati i moliti se Velikoj Gospi da sezona ne završi 15.8. kao prošle godine.

Za Istru i Rabac se očito jos sada ne trebamo brinuti, ugodan odmor vam želim 😃

Nije nikakav problem. Šaljem broj tekućeg, uplatite par 10taka k vjeverica i ja vam pišem recenzije sa lokacija po želji.🥰

Hvala vam, ali nisu mi potrebne vaše recenzije ni informacije jer ja sam na kvarnerskom otoku već tri tjedna, sinovi su bili u Zadru, a sad su u Dubrovniku. Sve info imam s terena i do prije nekoliko dana situacija je bila “zelo smrkovita “, popravlja se polako, ali treba biti oprezan jer može i naprasno sve završiti prije nego li se pošteno zahuktalo.

Istra je posebna priča, tamo je sve krenulo ranije, barem sam takav dojam stekla u Rovinju početkom lipnja.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Ledica
    • June 26, 2021 at 12:53 PM
    Quote from Laudator

Brza informativka prije bacanja u more. Upravo stigao u Rabac i ŠOK!!! Unatoč i uprkos našem valuacijskom zastrašitelju i covid histeričaru zatekao otvorene hotele koji su lani bili zatvoreni, parkinzi hotela krcati, bazeni puni radosne dječice, sve ležaljke hotela na plaži uredno zauzete..... Trebate li više od ovog?

Trebamo!

Trebamo napuniti Dalmaciju i Dubrovnik tj. dubrovačko primorje i otoke koji su još prazni.

Trebamo se posebno čuvati i moliti se Velikoj Gospi da sezona ne završi 15.8. kao prošle godine.

Za Istru i Rabac se očito jos sada ne trebamo brinuti, ugodan odmor vam želim 😃

• CORONA virus

• Ledica
    • June 26, 2021 at 12:52 AM
    Quote from buMBum

Dragi prijetelji

Pokrenuo sam ovu temu 2. Veljače prošle godine na PD pa produžio ovdje. Poslije svega što sam čitao, čuo i sam doživio, prebolio prvi put u 2. mjesecu pa opet u 4. mjesecu ove godine, mogu vam svima reći da je ovo što nas pogodi do prošle godine nevidjeno i da će samo zdrav razum preživjeti!

Ovo nije borba protiv virusa nego borba za slobodu ljudskog razuma!

Velike promjene se dogadjaju u cijelom svijetu i nema više povratka na staro, kao što sam već još prošle godine pisao!

Borite se!

Ima inhalacija: Morska sol i vrijesak ili eterična ulja koja vam odgovaraju!

Ima domaćeg češnjaka.

Ima soka iz eko uzgoja od aronije.

I ništa drugo vam ne treba!

... good luck!

.

Display More

Da,da, i malo travarice uz češnjak je dobro popiti.

I meditacija i autosugestija pomažu.

Prvo pola sata mumljanje......mmmmmmmmmmmm.... onda sto puta ponovite..... nemam virus, zdrav sam, nikad ga neću ni dobiti ..... i to je to.

Al’ za svaki slučaj ja sam ipak pristala na Pfizer, i to dva puta... da nebi bilo....

....good luck i vama želim!

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • June 26, 2021 at 12:30 AM
    Quote from autor
    Quote from Paulie

....Nije vrag da imaju neki dogovor s HT-om za koji mi ne znamo.....

naravno da imaju, ipak oni poslovno suradjuju i nije da se ne dogovaraju

ko zna sta se sve tu krije, ne prepustaju ni jedna ni druga strana sve slucaju pa kako bude

Osim dogovora imaju i dugogodišnji Ugovor kojim je Zaba povjerila svoj udio u Optimi HT-u na upravljanje. Dokle god je taj Ugovor na snazi Zaba očito ima minoran utjecaj na postupak prodaje Optime koji od 1.8. 2020. vodi švicarska investicijska banka. Zato je bitan datum 10.7. 2021. jer ako se prodaja do tog dana ne realizira taj se Ugovor automatski raskida, a HT gubi pravo upravljanja i svojim i Zabinim dionicama te mu je AZTN Rješenjem naložio da pravo upravljanja svojim udjelom prenese na Zabu ili neku drugu banku koja će prodati sve dionice Optime u vlasništvu HT-a.

Što će Zaba učiniti nakon toga dana sa svojim udjelom u Optimi nije poznato niti se time AZTN u svojim rješenjima bavio.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • June 25, 2021 at 11:51 PM
    Quote from trial

HPB je debelo podcijenjena. To je valjda netko napokon vidio. Moguće i neku dividendu napokon istresu.

Istina, debelo je potcijenjena, vjerojatno zato što je to dionica s felerom. Svi znamo u čemu je kvaka. Napokon se pojavio netko kome se čini da taj feler i nije tako bitan.

Nekad su se takve cure teško udavale, ali ipak ih je na kraju netko uzeo ili su mu podvalili. ;)

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ledica
    • June 25, 2021 at 7:11 AM

Jako dobar govor. Ima li nade za hrvatsko pravosuđe???

https://www.facebook.com/mozemo.hr/videos/491513045405595

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Ledica
    • June 19, 2021 at 5:41 PM
    Quote from zlocesti

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…9c1bcbfd111.pdf

Program otkupa vlastitih dionica

Odlično, nadam se da će cijena dionica rasti ili najmanje što se može očekivati je stabilna cijena.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt