Display MorePogotovo ako zelite da vam priznaju placen porez u inozemsktvu. tada morate to odradit preko ino-doh(do kraja sijecnja) a ne preko joppd obrazca(do kraja veljace). ako ste dobili dividendu iz amerike uzeli su vam 30%. ako prijavite na joppd obrazacu morate platit i nas porez u cijelosti. ako idete preko ino-doh obrasca kod nas ne morate platit porez.
Razlika je jos u tome sto sve obracunato na joppd obrascu morate odma i platiti a sve prijavljeno na ino-doh obrascu cekate da vam porezna posalje koliko morate platit
Sve gore navedeno kao i ino-izjava postoji na e-porezna i meni je trebalo oko 10-15 minuta da je popunim.
hm, ja mislim da sam negdje vidio primjere za dividende iz amerike di se podnosi joppd, a onda se tamo upise da je porez vec placen, tj oznaci se porez koji se mora platiti 0
a posto je sifra iz dolazne zemlje za ameriku, porezna zna da je porez automatski naplacen
nisam 100% siguran za to, al jedno 78% jesam
Teta u našoj ispostavi porezne uprave rekla je da ne treba ispunjavati JOPPD obrazac pa smo za iisplacene dividende u 2023.g. samo predali do 31.1. ove godine ino- doh obrazac za dividende iz USA i Njemačke te uplatili 10% poreza za jednu isplaćenu dividendu nizozemskog isplatitelja koja nije bila oporezovana u drzavi isplatitelja.