1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• Ledica
    • February 9, 2024 at 12:13 AM
    Quote from emil
    Quote from Blabla

Koja je šifra za strane dionice?

mislim da je sifra ista i za strane i za domace 1006.

ako prijavljujete stranu dividendu onda je oznaka 1001

nisam siguran dal zaradu-gubitak na dionicama smijem prebijat ino i HR.

npr kod nas sam u plusu 1000 vani sam u minusu 1100 - kao onda ne bi trebao nista prijaviti. E to nisam siguran dal je tako al mislim da je.

Display More

Zbrajaju se i oduzimaju inozemni i domaći kapitalni dobitci i gubitci na jednom te istom JOPPD obrascu, sve u đuture ide.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Ledica
    • January 25, 2024 at 12:35 PM
    Quote from kristofer
    Quote from KikiRiki

..bid je nešto tanašan :/ ..a na asku robe koliko ti <3 želi

Ovaj nalog od 240 komada na povlaštenoj je klasična plašilica za neiskusne ulagače. Pokušava se još nešto ulovit u mrežu prije 22.2. jer će nakon toga prodaja na ovim razinama nestati ili će u kratkom roku biti pometena.

Nadam se da ste u pravu jer nalog od 200 kom na ask može staviti samo pravi amater ili vrhunski profesionalac, nema između.
    Ako želiš prodavati stavljaš naloge po 10 ili 15 na ask, ako želiš jeftinije kupovati staviš veliki nalog na prodaju i kupci se razbježe, cijena tone, a plahi dioničari se guraju na asku.

Mislim da se to upravo sada događa na Kodt- ovima nakon što su se bidovci i askovci par dana gledali preko nišana.

Bilo je već takvih valova na Podr, Span, Rivp…..

• Nekretnine opcenito u HR

• Ledica
    • January 11, 2024 at 2:41 PM
    Quote from D_artagnan

Je sad se svi mladi trebaju odselit u Međimurje 🥴

Ne trebaju, nisu uopće ni pozvani, u Međimurju nema kuća za 1 kunu pa im preostaje samo Legrad ( Koprivničko-križevačka županija) 😁

• Ledica
    • January 9, 2024 at 4:13 PM
    Quote from Sokolic

Tko je preživio 2008 i još pokoji nered ne pada mu na pamet da daje savjete

Slazem se kolega, ja sam preživjela ta teška vremena i stekla iskustva na teži način, na vlastitim pogreškama.
    Nikad nisam htjela dijeliti savjete o investiranju osim, eto prošlog ljeta zaluđena kodtovima navukla sam mladu nećakinju u investitorske vode i sad svako malo stiže mi porukica sa ❤️ i veliko Hvala.😁

• Ledica
    • January 4, 2024 at 7:18 PM

Pa tko je imao financijskih mogućnosti i hrabrosti mogao je iskoristiti povoljnu situaciju te kupiti / nadokupiti željenu količinu Kodt po 850 na ovoj rijetko viđenoj rasprodaji, ja sam sudjelovala svojevremeno i na akcijskoj prodaji Kodt 2 i danas mi pogled na portfelj kodtova izmami osmijeh na licu.😁

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • December 28, 2023 at 1:03 PM
    Quote from accountant

DonDada

pusti... jako je puno ovdje ekonomskih/poreznih nealfabeta koji ne razumiju ni osnove ponude i potražnje, kamoli makroekonomije

znači... ako stanovi stoje prazni niti je tim vlasnicima u interesu da ih iznajme niti im taj prihod nužno treba već su jednostavno radi nepostojanja poreza na nekretnine novac doslovce parkirali 'u ciglu i mort'... i to nisu nužno mafijaši, iako ima i toga

po zakonu ponude i potražnje da tih 50-ak tisuća stanova odjednom dođe na tržište, neminovno dolazi do šoka i pada cijene nekretnina, kratkoročno

na dulji rok smo ionako svi mrtvi :)

Malo pratim sto se piše na ovoj temi i da, problem s nekretninama je vrlo kompleksan i teško rijesiv. Velik dio tih praznih stanova u Zagrebu koje spominjete vjerojatno su stanovi za trejd, vlasnici su ih kupili kao investiciju i čeka se porast cijene kvadrata i istek vremena od 2 odnosno 5 godina da se kod prodaje/ preprodaje izbjegne porez na kapitalnu dobit i usput dobro zaradi.
    Ajmo malo okrenuti pilu naopako i uzburkati duhove 😁😁😁, pa razmisliti da li bi lakše bilo riješiti problem uvođenjem viših stopa poreza na najam kako kratkoročni u turističke svrhe, tako i dugoročni., dakle porez na prihod ili zaradu od nekretnine , a ne porez na samu činjenicu postojanja i posjedovanja određene imovine.

Meni osobno nije jasan ni simpatičan ni porez na cestovna motorna vozila i plovila. Automobil je odavno nasušna potreba, a ne luksuz, platiš godišnju cestarinu, plaćaš autoputarinu, tehnički pregled zbog vlastite i tuđe sigurnosti, porez kod kupnje vozila i još godišnji porez na vozilo kojim ništa ne uprihodiš već imaš samo trošak i svake godine ti manje vrijedi. A neophodan ti je za odlazak na posao, djecu voziš u vrtić ili školu, supruga mora na frizuru ili nokte Itd.

Jer ako želiš destimulirati rentijerstvo onda ga treba oporezovati daleko višim stopama od sadašnjih 10 odnosno 12 %

Ako želiš stimulirati ulaganje u dionice onda treba ukinuti porez na kapitalnu dobit slijedecih desetak godina da trejderi malo ožive ovo anestezirano tržište.

Naravno, najmodavci će pokušati prevaliti povećani porezni teret na najam na najmoprimce i tu bi onda moglo doći do prirodne selekcije prvenstveno kod turističkog kratkoročnog najma jer smještajne jedinice lošije kvalitete, a visoke cijene neće biti konkurentne,za kvalitetne skuplje smještajne jedinice interes neće nestati, a usput turisticka djelatnost ce se podignuti za jednu dodatnu stepenicu na višu razinu.

S padom isplativosti rentanja nekretnina pao bi i interes za kupnju i gomilanje nekretnina sto bi rezultiralo smanjenom potražnjom i većom ponudom te paralelno s time i zaustavljanjem rasta cijena ili čak smanjenjem cijena kvadrata nekretnina . Valjda . Možda . 😁

Idem sad malo ulagati na zse, a vi možete početi s raketiranjem 😂

• Sretan Božić i Novu godinu žele vam Dionice.NET

• Ledica
    • December 25, 2023 at 4:55 PM

Sretan i blagoslovljen Božić svima koliko vas ima 🎄🥂

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • December 14, 2023 at 10:35 PM
    Quote from noviulagac
    Quote from Ledica

Kupuje trezor i diže cijenu što je za svaku pohvalu, mogao bi biti za primjer Adrisu koji nije već godinu dana kupio ni jednu dionicu Adrs2 za trezor pa je cijena dionice nažalost tu gdje je sada.

Zašto nažalost kolegice? Pa kupujemo jeftino!

A istina, ali ne možemo mi toliko kupiti koliko prodavači mogu prodati, u tome je kvaka.

Ja sam se već prenakupovala. 😂

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • December 14, 2023 at 6:39 PM
    Quote from Damir1952

+RIVP iako se pomalo cijena diže. Valjda postoji i razlog.

Kupuje trezor i diže cijenu što je za svaku pohvalu, mogao bi biti za primjer Adrisu koji nije već godinu dana kupio ni jednu dionicu Adrs2 za trezor pa je cijena dionice nažalost tu gdje je sada.

• Darovni ugovor za prijenos vrijednosnih papira

• Ledica
    • December 14, 2023 at 3:36 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Ledica

Svejedno se plaća, ranije je bilo besplatno, ali sjetili su se i tu uvesti proviziju, ne znam od kada , ali prije nekoliko godina bilo je bez provizije.

i prije se plačala ta naknada za preknjižbu, bila je 200kn a sad je 26,54eur

Okej, nije prije nekoliko godina već točno 2015.g.vrijednost darovanih dionica od nekoliko milijuna kn …provizija 0 kn, to sigurno znam, zato sam napisala prije nekoliko godina, ali vrijeme brzo leti 😁

• Ledica
    • December 14, 2023 at 11:43 AM
    Quote from Damir1952

To na stranici SKDD gdje je kalkulator za iznos provizije nisam pronašao.

Najljepše bi vas molio link. A nadalje, jer se svejedno provizija plaća iako se daruju vrijednosni papiri u 1. koljeno konkretno je sin u mojem slučaju.

Nisam do sada tako nešto radio, a nisam baš ni u mogućnosti "trčkarati" od vrata do vrata.

Unaprijed hvala!

Svejedno se plaća, ranije je bilo besplatno, ali sjetili su se i tu uvesti proviziju, ne znam od kada , ali prije nekoliko godina bilo je bez provizije.

• Ledica
    • December 13, 2023 at 9:38 PM

Postupak je vrlo jednostavan i savjetujem izbjegavanje odvjetnika i javnih bilježnika za savjetovanje i izradu ugovora jer to mogu masno naplatiti.

Ugovor si sastavite sami po špranci predloženoj na stranici SKDD ili po vlastitoj želji samo uključite sve obvezne sastojke.

Daroprimatelj neka potpise ugovor, a darodavatelj skokne do javnog bilježnika na ovjeru svog potpisa na ugovoru.

Onda svratite na stranicu SKDD i u kalkulator unesite vrstu i količinu dionica i izbacit će vam iznos provizije.

No prije toga ih uvjerite da niste robot i poklikajte sve one semafore, mostove, zebre….
    Onda uplatite proviziju ( podaci za uplati su na dnu stranice kalkulatora )i dokaz o uplati zajedno s ugovorom pošaljite postom na adresu SKDD

Riješeno

P.S. zbog uštede na proviziji idealno je darovati vrijednost dionica iznad 26000€ pa budite galantni 😁

• Ledica
    • December 13, 2023 at 6:12 PM
    Quote from Damir1952

Dragi forumaši, ima li netko šprancu darovnog ugovora za prijenos vrijednosnih papira na drugu osobu.

Konkretno želio bih 3 pozicije prenijeti na svojeg sina!

Unaprijed hvala ako mi tko to pošalje!<3

Kolega Damir, imate privatnu poruku

LP

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • December 7, 2023 at 4:50 PM
    Quote from Moller
    Quote from Ledica

Ma ne brinite kolega, držite dionice i dalje, evo vam rok promjene regulative ….😁

Na pitanje kada bismo mogli očekivati novu regulativu je odgovorio da je dokument u izradi, a nada se će uskoro biti gotov, u roku od tri godine ili kraće.

zvali su ga brzi uhljeb,

što duže oteže s dokumentom, više u njihovu kasicu, a najavio je promejnu i to je dovoljno da dobiju glas na izborima

I ne samo glasove dioničara već i glasove sadašnjih i budućih narodnih obvezničara i trezoričara, a usput još zbog sitnog odricanja profitiraju od jeftinijeg zaduživanja RH. Respekt…Jednim jalovim zamahom širok obuhvat.:)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • December 7, 2023 at 3:08 PM
    Quote from Sheki

E ja sad nedam ukidanje poreza na dobit, šta sam se ja mučio i držao dionice dvije godine :).

Ma ne brinite kolega, držite dionice i dalje, evo vam rok promjene regulative ….😁

Na pitanje kada bismo mogli očekivati novu regulativu je odgovorio da je dokument u izradi, a nada se će uskoro biti gotov, u roku od tri godine ili kraće.

• AGROKOR

• Ledica
    • December 7, 2023 at 1:23 PM
    Quote from havi
    Quote from Ledica

Najpoštenije, da ima pravde bilo bi da Fortenova pripadne nulovanim malim dioničarima jer oni su jedini izvorni i istinski gubitnici u ovom borgovom postupku, IT- u su imovinu uzeli njegovi vjerovnici i to je okej, ali za razliku od njegovog Agrokora mi ostali nismo nikom ništa dugovali i kompanije u kojima smo imali dionice odlično su poslovale. Jamstva ? Pa već i vrapci na grani znaju da jamstva za obveze jednog dioničara društva ne mogu uništiti društvo ni temeljem domaćeg ni europskog ni anglosaksonskog prava, ali mogu jedino ako to Borg tako odluci jer Borg je Bog, do daljnjega…

Ak cemo o postenju, onda bi najpostenije bilo da pripadne svim drzavljanima RH , ipak je gazda na neki nacin preko nasih ledja mukotrpno stekao sve to .

Pa pošteno, apsolutno se slazem s vama kolega havi , gazdino neka pripadne svima , ostalo onima kojima je nepravedno oduzeto

• AGROKOR

• Ledica
    • December 7, 2023 at 12:46 PM
    Quote from Moller
    Quote from havi

https://lidermedia.hr/komentari/miod…ucite-se-154512

I t r.

najpoštenije da Kata preuzme, vrati ime Unikonzum, pa ponovno, tko pošteno plati, njegovo, bojim se da bi tada ostao Unikonzum trajno

Najpoštenije, da ima pravde bilo bi da Fortenova pripadne nulovanim malim dioničarima jer oni su jedini izvorni i istinski gubitnici u ovom borgovom postupku, IT- u su imovinu uzeli njegovi vjerovnici i to je okej, ali za razliku od njegovog Agrokora mi ostali nismo nikom ništa dugovali i kompanije u kojima smo imali dionice odlično su poslovale. Jamstva ? Pa već i vrapci na grani znaju da jamstva za obveze jednog dioničara društva ne mogu uništiti društvo ni temeljem domaćeg ni europskog ni anglosaksonskog prava, ali mogu jedino ako to Borg tako odluci jer Borg je Bog, do daljnjega…

• Ledica
    • December 5, 2023 at 2:48 PM

Pozitivno za Kodt

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Quote from Ledica

Pozitivno za Kodt

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Molim admina da pobriše pogrešku.

• Aktualno (vijesti)

• Ledica
    • November 30, 2023 at 10:12 PM

https://www.index.hr/clanak.aspx?id=2516987
    Evo i detalja transakcije

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Ledica
    • November 28, 2023 at 10:12 PM

MF ENNA ispala iz top 10, fondovi podebljali svoje pozicije, sve po 2,11 €

jedino ja kupujem po 2,60 do 2,70 😁

1. Privacy Policy