Iznenađujuće puno transakcija danas..
Čak 317.. inače se vrtimo oko 200..
Da li su se strani fondovi ukljucili?
Ja mislim da domaći, vjerojatno i cerp ima siječanjsku rasprodaju svoje robe.
Iznenađujuće puno transakcija danas..
Čak 317.. inače se vrtimo oko 200..
Da li su se strani fondovi ukljucili?
Ja mislim da domaći, vjerojatno i cerp ima siječanjsku rasprodaju svoje robe.
Btw, da netko ne pomisli da drukam za povlačenje, jok, protiv sam. Samo mi se čini da je van naših ruku - tj. da je nas malih jednostavno premali postotak da ikako utječemo na odluku prva 3 i AZ-a.
I ako mi je izračun točan, bojim se da su opcije ili uzeti ono što nude ili ostati unutra i nadati se dividendi, a s vremenom i istiskivanju po realnoj vrijednosti ili prodaji društva po boljoj cijeni (pretpostavljam da ponuda za preuzimanje vrijedi po istom sistemu i sa d.d.-om koje ne kotira na burzi).
Ja zasad naginjem ostanku, ali nisam siguran jesam li spreman držati X "mrtvih" dionica u neodređenom trajanju vremena i čekat eventualno istiskivanje ili prodaju. Dividenda vjerujem da će biti i da će biti u zadovoljavajućem iznosu, ali tko zna šta nas čeka iduće godine.
Pričekat ću razvoj situacije, gledat eventualne promjene u top 10 i onda odlučit hoću li izać, ostat ili eventualno prodat dio prije, a dio zadržat.
Zakonom o preuzimanju dionickih drustava ureduje se postupak preuzimanja uz uvjet da su dionice ciljnog društva uvrštene na uređeno tržište u RH, EU ili izvan EU tako da VIRO nakon delistiranja vise taj uvjet neće ispunjavati i nema obveze javne ponude u slučaju kasnijeg eventualnog preuzimanja društva.
Nemam dionice Vira, ali pomalo pratim što se dešava , da sam dioničarka ja bih svakako otišla na skupštinu i glasala protiv delistiranja i time dobila dva mjeseca vremena za odluku da li podnijeti zahtjev za isplatu ili odustati i zadržati dionice.
Ukoliko se odluka o delistiranju izglasa sa glasovima koji predstavljaju manje od 9/10 temeljnog kapitala društva zastupljenog na skupštini, a što je izgledno, dionicom će se moći još 6 mjeseci od upisa odluke o delistiranju u sudski registar trgovati na burzi, ali kakva će biti ponuda i potražnja, time i cijena dionice ostaje nepoznanica.
Ovo o punomoći o ćemo priča kolega tollway vjerujem da je bila istina, ali definitivno je nedopustivo i protuzakonito jer ako možeš dati prijatelju punomoć u slučaju osobne spriječenosti da za tebe sklopi brak gdje onda nebi bilo moguce oponimociti nekog za glasanje na skupštini društva, a i u pozivu na skupštinu naveli su zakonsku mogućnost da dioničari mogu sudjelovati i glasati preko zastupnika ili opunomoćenika.
Ohrabruje pojačanje stručnim kadrovima, Borg i prijatelji i dalje kumuju.
pretvoriti će Podravku u OPG
Bolje i to samo da ne postane FORTEdravka 😁
Na primjer. imaš u portfelju vise dionica, prodajom dionica tokom 2022. kupljenih unutar dvije godine ostvario si 100 000 kn dobitka te si obveznik PKD-a 10% tj. 10 000 kn.
Izabereš dionicu na kojoj imaš najveći ( nerealizirani )gubitak jer joj je nabavna cijena ( unutar 2 g.) recimo bila 300 kn, a trenutna tržišna je sada 200 kn. Prodaš 1 000 kom • 200kn i imaš gubitak od 100 000 kn te si eliminirao u potpunosti dobitak. Brokerska naknada, barem kod mene je 0,30 % što iznosi za 200 000kn prometa 600 kn.
Sada možeš ponovno kupiti istu dionicu po 200 kn, ako imaš sreće i niže, ako si nesretnik onda po 201, 203 ..kn Ponovno moraš platiti i brokersku naknadu cca 600 kn.
I na kraju izbjegneš 10 000 kn PKD , platiš 1200 kn brokeru i imaš ponovno istu dionicu, a ako si izgubio vjeru u tu dionicu možeš uzeti i neku drugu koja ti se čini perspektivnijom.
Ušteda je 10000- 1200= 8800
Ameri navodno ne smiju 2 mjeseca kupiti istu dionicu čijom prodajom su ostvarili gubitak za izbjegavanje PKD, ali kod nas još nema tog pravila.
+ Adris2
+ Adris2
Na ZSE abecednim redom:
Adrs2
Arnt
Atpl
Ckml
Ikba
Ilra
Kodt
Kodt2
Lplh
Monp
Plag
Rivp
Span
Vlen
Cash:
Na zadnjoj isplacenoj dividendi sjedi zmija.😁
Do kada će biti cijene vidljive i u kunama
Još samo danas.
Sretan Božić dragi kolege, želim vam ugodne blagdane provedene u miru i zadovoljstvu u krugu obitelji i prijatelja, dobrog zdravlja i mira u novoj 2023. godini od ❤️ !
Meni je ispalio 30.300,ooEura po dionici. Ćist ok. 😁
Kolega darac11 moje iskrene čestitke ako imate dionice Pevexa , zaslužili ste nakon svih onih gubitaka i promašaja .👍
https://www.poslovni.hr/hrvatska/na-hr…slenika-4368535
Evo sigurnih 5%
Autor članka mora hitno krenuti ponovno u osnovnu školu, čini mi se peti razred da ispravno izračuna postotak.
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…cijenu-15288499
Ima netko pretplatu?
Imam. Što vas zanima ? Cijena ?
O potencijalnoj vrijednosti Pevexa se, naravno, kalkulira uz neslužbene procjene da je realna tržišna cijena oko 400 milijuna eura. Jedan od dioničara taj iznos postavlja i na pola milijarde eura.
Laž je da bi banke mogle platiti 10 mlrd nakon ove odluke
Koliko po tebi?
Podatak se očito krije ,možda Ilko sazna koliko su banke izložene , ali nekako kvrgavo mu ide, nakon 3 upita HNB- u još uvijek nema informacije.
Pogledati video.
A ocito rade po necijem nalogu iz vana, pa zele ubiti i unistiti svoje gospodarstvo. Pa umjesto da imamo jake firme idemo ih jos ubiti da ih ekipa iz vana lakse preuzme 😏.
Bravo genijalci, ostati cete zapamceni kao unikat u EU koji rade protiv svojih firmi, kao grobari HR gospodarstva 👏👏
Ma ne radi se tu o nikakvom utjecaju izvana, za porez na ekstraprofit glasa se iskljucivo zbog vlastitih interesa saborskih zastupnika i njihovih stranaka, pamtit će to narod čak do idućih izbora, a ako tko zaboravi uoči izbora podsjetit će ih političari na svoja humanitarna djelovanja, treba se dopasti i ulagivati građanima RH većina kojih podržava ovaj robinhudovski harač usmjeren prema bogatima i dijeljenju siromasima.
haviDecember 15, 2022 at 5:10 PM
Riješio se prije par dana RIVP, kupio ADRS2 po 365kn...ovo mi djeluje kao dobar trejd, jerbo je spread između ADRS i ADRS2 skoro 60kn, a normalan spread bi bio nekih 10% iliti 35-37kn pri ovim razinama. Očekuje da se ova anomalija kroz koji tjedan ispegla, ako ne bože moj( idemo dalje).
A što se tiče ARNT, planiram ovaj mjesec kupiti postepeno dodatnih 500 dionica za što niže, te prodat do kraja mjeseca za što više 500 dionica ARNT(sve ono kupljeno ove ljeto iznad 250kn), te tako pokušat što više smanjit prosječnu cijenu ove dionice, uz to ću si smanjiti ovogodišnju poreznu osnovicu. I sa time završavam ovu godinu.
EDIT:Svako daljnje povećanje broj dionica ARNT staje do objave FI za 4Q. 2023 mijenjam strategiju i igram na ARNT do 2/3 portfelja max. Ostala trećina će biti za trejd.
Ajoj, vidim da imam opasnog konkurenta za realizaciju plana identičnog vašem iz srednjeg pasusa posta.Prodati sto skuplje, kupiti ponovno sto jeftinije, popraviti slikicu za PKD dionicom kojoj je cijena neopravdano pala u bunar pa je idealna za izbjegavanje poreza.
I onda se čudimo sto cijena samo tone.😁
Display MoreZa prvo mjesto nema dileme, to je sigurno Argentina.
Za njih će se kod Boga, a i šire zauzeti i moliti Papa Franjo čije molitve imaju najviše izgleda da ih Bog usliše.
Za viceprvaka nemam prognozu i ne marim jer nismo u igri.
Drvenu medalju već držimo u rukama što je veliki uspjeh, a možda je, ako nam božica Fortuna bude još malo naklonjena i zamijenimo za bronzu.
Vidite, ja nekako mislim da ćemo mi pobijediti Maroko, a Francuska Argentinu i tako obraniti naslov. Naravno, to je sve uz pretpostavku da suci neće nešto skuhati jer Messi mora osvojiti naslov.
Imam pitanje za vas, jeste to vi na avatar slici?
Baka, iz razdoblja 2. svj. rata, al kažu da malo “ bacam” na nju.😉
ZSE općenito ne vrednuje kvalitetnije dividendene dionice, tako da jednokratni porez zbilja nije od utjecaja, čak ni razlog za druk na dolje. Bolje poslovanje stabilizacija nakon korone i rata u bliskoj budućnosti i imperativ ulaganja mirovinaca, možda i euro, možda i Šengen i (opet) rekordni priljev turizma preteže na rast, kao i galopirajuća inflacija. Sirovine, radna snaga, su drugi problemi. Presudit će ponuda i potražnja kao i uvijek.
naši odlikaši, možda je u tome problem
Uf, ti bokca, sad su me bacili u bed,ni jedne oskarovke iz ovog prvog ešalona nemam, moj skoro kompletni portfelj zasluzio bi Zlatnu malinu.
Za prvo mjesto nema dileme, to je sigurno Argentina.
Za njih će se kod Boga, a i šire zauzeti i moliti Papa Franjo čije molitve imaju najviše izgleda da ih Bog usliše.
Za viceprvaka nemam prognozu i ne marim jer nismo u igri.
Drvenu medalju već držimo u rukama što je veliki uspjeh, a možda je, ako nam božica Fortuna bude još malo naklonjena i zamijenimo za bronzu.
Display MoreDal je ove godine prvi april malo zakasnio ili je uranio od sljedece ?
Meni je kod njih svaki dan prvi april. Ima li tu jos tko zeli osnovati grupu podrske klijenata Zabe?
Neki dan su mi zablokirali sve racune jerbo je njihov "AI" zakljucio da sam terorist. Valjda mi je Muhammad Ali drugo ime. Zatim, pazi sad, pobrisao sve osobne podatke iz baze. Onda, naravno, drugi jos pametniji "AI" vidjevsi da osobnih podataka nema, blokirao sve kartice i racune. Nije to neki problem, jerbo imam kartice kod druge banke i puni frizider pa bi prezivio.
Samo su mi zabranili i postavljanje naloga na ZB Trader kao i na ZB Global. Nema izmjena naloga, nema nicega. J..i se ti ako popusis lovu. Cijeli radni dan proveo u Ilici da bi to rjesio. Tri puta se vracao u banku, jer iako su odmah otvorili racune cim sam se pojavio sa osobnom, pristup trzistima sam dobio tek kod zatvaranja istih.
Nije to sve. Koji dan kasnije, i sto nekima ovdje jos dugujem odgovore, su mi zabranili trgovanje UVIX, UVXY, SVIX, BDRY i slicnim ETFovima. Tu nije samo njihova greska ali je cisto programski problem. Njihov!
Kad uracunam svoje vrijeme i zivce koliko me kostaju, gotovo sam siguran da bi anulirao sve prinose na trzistima preko njih. Njima se valjda zivo fucka za klijente osim ako nisi Ledica. A jos imam puno zganaca za pojesti dok ne postanem.
Ej, kolega, jel sam to ja prozvana ?
Ja koja sam 2008. g. zaradila PTSP i gotovo doživjela bankrot zbog nemara i neznanja zabinih djelatnika ? Ali još sam njihov klijent i to samo zato sto sam dobrica i nisam zlopamtilo, ali naravno, opreza radi već godinama poslujem i s drugom bankom i nemam baš rijeci pohvale za Zabu.
Kakav vražji povlašteni klijent, prije teško oštećeni klijent. 😁
Koliko vidim vlada je napravila tocan popis drustava na koje idu sa porezom na uspjesnost. No nigdje ga ne nalazim. Primjecujem ipak smanjenje ukupne presije za pola milijarde u odnosu na prve procjene.
Neke sugestije Vlada je ipak prihvatila. Tako u četverogodišnji prosjek neće ulaziti godine u kojima su tvrtke ostvarivale gubitke, a brodarski prijevoznici će plaćati poseban paušal. Iako je smisao Uredbe Europske komisije bio dodatno oporezovati ekstra zaradu na cijenama energenata, hrvatska Vlada reže dobit svim sektorima.
Pola milijarde je isparilo zbog ove promjene u izračunu osnovice za porez na ekstraprofit, a to ide najviše u prilog turistima jer su 2020. uglavnom završili s gubitkom.Bilo je nekakvo objašnjenje od strane porezne, ali zbog nogometne euforije prošlo ispod radara.
Navodno će se u izračun godine ili čak dvije koje su završile gubitkom uzimati prosjek ostale tri ili dvije sto će znatno umanjiti osnovicu za porez.
Ovako se pokazuju zubi porezu na ekstaprofit.