Btw, da netko ne pomisli da drukam za povlačenje, jok, protiv sam. Samo mi se čini da je van naših ruku - tj. da je nas malih jednostavno premali postotak da ikako utječemo na odluku prva 3 i AZ-a.
I ako mi je izračun točan, bojim se da su opcije ili uzeti ono što nude ili ostati unutra i nadati se dividendi, a s vremenom i istiskivanju po realnoj vrijednosti ili prodaji društva po boljoj cijeni (pretpostavljam da ponuda za preuzimanje vrijedi po istom sistemu i sa d.d.-om koje ne kotira na burzi).
Ja zasad naginjem ostanku, ali nisam siguran jesam li spreman držati X "mrtvih" dionica u neodređenom trajanju vremena i čekat eventualno istiskivanje ili prodaju. Dividenda vjerujem da će biti i da će biti u zadovoljavajućem iznosu, ali tko zna šta nas čeka iduće godine.
Pričekat ću razvoj situacije, gledat eventualne promjene u top 10 i onda odlučit hoću li izać, ostat ili eventualno prodat dio prije, a dio zadržat.
Zakonom o preuzimanju dionickih drustava ureduje se postupak preuzimanja uz uvjet da su dionice ciljnog društva uvrštene na uređeno tržište u RH, EU ili izvan EU tako da VIRO nakon delistiranja vise taj uvjet neće ispunjavati i nema obveze javne ponude u slučaju kasnijeg eventualnog preuzimanja društva.
Nemam dionice Vira, ali pomalo pratim što se dešava , da sam dioničarka ja bih svakako otišla na skupštinu i glasala protiv delistiranja i time dobila dva mjeseca vremena za odluku da li podnijeti zahtjev za isplatu ili odustati i zadržati dionice.
Ukoliko se odluka o delistiranju izglasa sa glasovima koji predstavljaju manje od 9/10 temeljnog kapitala društva zastupljenog na skupštini, a što je izgledno, dionicom će se moći još 6 mjeseci od upisa odluke o delistiranju u sudski registar trgovati na burzi, ali kakva će biti ponuda i potražnja, time i cijena dionice ostaje nepoznanica.
Ovo o punomoći o ćemo priča kolega tollway vjerujem da je bila istina, ali definitivno je nedopustivo i protuzakonito jer ako možeš dati prijatelju punomoć u slučaju osobne spriječenosti da za tebe sklopi brak gdje onda nebi bilo moguce oponimociti nekog za glasanje na skupštini društva, a i u pozivu na skupštinu naveli su zakonsku mogućnost da dioničari mogu sudjelovati i glasati preko zastupnika ili opunomoćenika.