1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. crveni

Posts by crveni

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• crveni
    • October 14, 2021 at 9:20 AM
    Quote from Roki
    Quote from LuisAlberto10

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    ....friške info o Revozu

Sr@nje samo takvo. Meni je iz članka najzanimljivije sljedeće:

Prelaskom na proizvodnju u jednoj i pol smjeni i otpuštanjem 350 radnika Revoz će dnevnu
    proizvodnju Renaultovih modela smanjiti sa sadašnjih 650 na 480 vozila dnevno.

To je pad na nekih 74%.

26%.

Nije zanemarivo, ali ipak nije 74%.

Edit: Isprika. Dobro ste napisali. Previdio sam "na",

• CORONA virus

• crveni
    • October 7, 2021 at 1:13 PM
    Quote from ZoD
    Quote from Moller

neprovjerena informacija iz Njemačke, cjepivo će do određenog xy datuma biti besplatno, nakon toga morati će se plaćati neka luda cijena ?

čini mi se da se traži model kako što više ljudi primorati da se cijepe,

roba stoji, trgovci su nervozni

Ili će cjepivo iz nekog, nama trenutno nepoznatog, razloga za već cijepljenu populaciju postati nužno

I tako pomalo to ulazi u društv0 i kroz neko vrijeme više nitko neće pitati zašto se uopće cijepi.

That's just a way it is

• CORONA virus

• crveni
    • September 20, 2021 at 2:45 PM
    Quote from Moller

gotovo, kupuj dionice

https://linker.hr/link.php?wid=2…50df54a2badf7db

Pa to je jasno i logično - cijepljeni su ionak već zaraženi.

• CORONA virus

• crveni
    • September 8, 2021 at 11:59 AM

Mensečini da je medijska agresija politike u tome samo zbog izdašne dividende koja će stizati sa svakom novom isporukom cjepiva, na bazi 6 ili 8 mjeseci.

Mi, cijepljeni i necijepljeni, i dalje ćemo se po forumima "klati" oko toga jel se treba cijepiti ili ne.

Rekao bih da je, zapravo, procjena rizika na svakom ponaosob, jer činjenica je da su stariji, boležljivi i s prekomjernom težinom više ugroženi, nego djeca i potpuno zdravi ljudi. Mislim da ove potonje ne treba pod svaku cijenu cijepiti, a pogotovo ne diskriminirati.

• CORONA virus

• crveni
    • September 8, 2021 at 11:32 AM

Trebaju li onda i cijepljeni u karantenu? Prema ovoj studiji bi trebali, jer su infektivni kao i necijepljeni.

• CORONA virus

• crveni
    • September 8, 2021 at 8:45 AM

A Šveđani banirali Izraelce

Portugal, Sweden slap COVID entry ban on Israelis, including those vaccinated
    New bans take effect, ironically, as Israel eases quarantine rules for returning travelers; Italy, Netherlands, Romania, Spain, Czech Republic bar unvaccinated…
    www.timesofisrael.com
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

• crveni
    • July 30, 2021 at 11:57 AM

Q2 najbolji u zadnje 4 godine, prihodi cvjetaju, EBITDA odlična...

Ccc... al nas opljačkaše...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• crveni
    • July 24, 2021 at 7:05 AM

Zanimljivo kak odjednom postoji ludi interes za DLKV, a kad su oni, kao, obilazili banke i objavili javni poziv za financiranjem, nigdje nikog zainteresiranog.

• CORONA virus

• crveni
    • July 16, 2021 at 12:35 PM

Severe COVID-19 is NOT a viral pneumonia, but a post-viral autoimmune attack on the lung ...

• CORONA virus

• crveni
    • July 16, 2021 at 11:32 AM

Serija Black Mirror, ima zanimljivih ideja za budućnost

Npr. scoring

• CORONA virus

• crveni
    • July 15, 2021 at 9:45 PM
    Quote from etoimene

Evo malo "edukacije".

"Samoizolacija ponovno traje 14 dana"

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…ntakte-20210715

To su neke nove znanstvene spoznaje sad opet podigle na 14 ili je samo kampanja?

Zato da se onda može reći kako cjepivo djeluje, jer neće biti testiranja u duljem periodu.

Ak se ne bute sami čuvali, ne bu vam niti cjepivo pomoglo, čak niti n-doza:

https://www.cnbc.com/2021/03/08/cov…t-or-obese.html

A evo što kažu Izraelci:

https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/309762

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• crveni
    • June 9, 2021 at 11:51 AM

Jel netko već slao dopise u vezi dokapa na Uskok, DORH, medije i sl.?

Možete mi se javiti u inbox, pa da probamo malo gurnuti. Ako nas bude više, možda (?) nešto uspijemo pokrenuti.

Sad je krenulo sa sucima i EU, pa možda se netko i zainteresira za priču.

Ili potpisujemo kapitulaciju?

• Birtija

• crveni
    • April 21, 2021 at 11:40 AM

Najglasniji su bili Bayern, Dortmund i PSG, pa onda bivši engleski igrači (Neville, Carra), pa engleski navijači (Chelsea).

Daleko od toga da je FIFA/UEFA poštena, al ovo je bio glas naroda...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• crveni
    • December 22, 2020 at 9:37 AM
    Quote from Noiz

Flight jel možeš gatat i ljudima ili samo firmama?

Zanima me dal mi je sadašnja cura buduća žena jer smo tek 3 mjeseca zajedno?

Kako god ustvari!

Daj si pogle film Tenet, moguće je uvaženi kolega Flight bio suradnik u pisanju scenarija.

• CORONA virus

• crveni
    • December 13, 2020 at 8:20 PM
    Quote from st-brajo

neka sad redikuli glume pokusne kuniće, a ja nastavljam sa nošenjem maske i osobnom higijenom.

Što se maski tiče, postoje studije koje pokazuju da maske imaju, ili jako malo učinkovitosti u sprečavanju širenja viroze, ili nisu učinkovite uopće. To je svojevremeno i Capak izjavio.

https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/5/19-0994_article

https://www.cebm.net/covid-19/maski…-with-politics/

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp2006372

Ne znam za ostale, ali mislim da osobnu higijenu uopće ne treba niti spominjati kao jednu od mjera - to se samo po sebi podrazumijeva, odnosno to je dio našeg civilizacijskog dosega. Čini se da ipak veći dio populacije to ne podrazumijeva.

• CORONA virus

• crveni
    • December 9, 2020 at 6:45 PM

To je točno - tamo ćete dobiti apsolutne brojke i moguće je da su te brojke nešto veće, s obzirom na situaciju i sezonalnost (za listopad je povećanje oko 5%, prema DZS).

Na povećanje smrtnosti također mogu utjecati i sljedeći faktori - panika, strah, posljedice djelomičnog lockdowna, nemogućnost dobivanja medicinske pomoći, ljudi koji boluju od karcinoma pa ne mogu dobiti adekvatan pregled i sl.

Ono što hoću reći jest, da je sve ovo ipak malo pretjerano, te da se to moglo riješiti i drugim načinima - prvenstveno, brigom i zaštitom najrizičnijih skupina. Rubnih slučajeva će uvijek biti i to jednostavno je teško izbjeći.

Naši političari - tzv. EU prepisivači, jer ne znaju ništa sami pametno smisliti - su mogli analizirati i iskoristiti sve podatke o covidu, te anticipirati izloženost rizičnih skupina i konstantnom edukacijom nastaviti ih štititi. Također, imali su dovoljno vremena od svibnja do rujna da se pripreme, a nisu napravili ništa.

Svakodnevnim bombardiranjem brojkama nisu napravili ništa, osim uvođenja velikog straha i reklame za big pharma, kako bi se cjepivo na kraju dobro prodalo. Interesantno je također, da nitko od vladajućih ne spominje rusko cjepivo, nego je a priori odbačeno kao nedovoljno testirano. Spominje se samo kako smo kupili EU i US cjepivo, koje nužno ne mora biti bolje niti učinkovitije.

Inače, prebolio sam covid, nisam u rizičnoj skupini i mogu iz 1. lica reći da je to nešto malo jače od prehlade (kratkotrajnije, intenzivnije), ali ipak značajno slabije od gripe. Mogu vam i detaljno opisati simptome, ako vas zanima.

• CORONA virus

• crveni
    • December 9, 2020 at 5:40 PM

Čini se kao da su big-pharma kreirale virus, da bi mogle prodavati antivirus, ali naravno da će se svaki put trebati kupiti update.

Ovo je tek beta verzija.

Kaže ovaj Perronne da je smrtnost svega 0,05% - na način kako se svaki dan plasiraju brojke, izgleda kao da je smrtnost barem 20x veća.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• crveni
    • December 9, 2020 at 10:48 AM
    Quote from hugh

mittko i/ ili netko drugi tko može

imate li kakav graf od adpl?

Hvala

Nisam stručnjak, ali mogu pogledat 😁

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kako se čini, mogao bi uskoro golden-cross (krizanje MA50 i MA200), a to je krasan bullish signal.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• crveni
    • December 9, 2020 at 10:30 AM

A, evo, piše i na stranici, ovo što kolega alias piše:

"Your firm must be a registered broker-dealer, registered with a Self-Regulatory Organization (SRO) and connected with a clearing firm."

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• crveni
    • December 9, 2020 at 10:02 AM
    Quote from emil
    Quote from crveni

Registracija:

https://www.cboe.com/us/equities/membership/#become-a-member

kolega da li ste se registrirali? ako jeste dal se dobije uvid u veci Book?

A, ne, nisam se registrirao, pa vam onda niti ne mogu odgovoriti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt