Znači prestigli cjelogodišnju neto dobit 2023. godine u prvoj polovici 2024.
INa polovici godine dostigli već 70% očekivane dobiti za cijelu godinu!
Udaljen sam 500tinjak metara zračne linije od pogona i najradije bih otišao počastiti ekipu sad
INa polovici godine dostigli već 70% očekivane dobiti za cijelu godinu!
Udaljen sam 500tinjak metara zračne linije od pogona i najradije bih otišao počastiti ekipu sad
I
Da ne bi danas otišlo ovih 1000 kom do 260😁
Riječi vam se pozlatile
poziv na GS. 29 kolovoza.
Točka 5 dnevnog reda nas najviše zanima:
"5. Odluka o upotrebi dobiti ostvarene u 2023. godini."
Kakva su razmišljanja oko stock splita? recimo 1:10?
Kada gledam malo Crobex, cijenovno po dionici bas odskacemo od ostatka.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Definitivno za split. Ulazimo u teritorij kada će cijena utjecati na likvidnost bez obzira što je fundamentalno korektna, nešto poput Medike.
Prema trgovanju zadnjih dana očekuju se više nego pozitivna kvartalna izvješća.
Let the games begin
Kolege forumaši, kakav vam je stav oko Nvidie i daljnjeg potencijala rasta dionice?
Je li i dalje na razinama za ulaz ili je plafon ipak dostignut?
Ne trgujem vani, a i svako fundamentalno analiziranje ove firme nije primjenjivo.
Konačno se i tih 1.600 načelo
Nisam pri laptopu, pa ne mogu proslijediti link
Obvezujuća ponuda za kupnju u Fortenovi ???
Gledam kako ZABA fino raste i onda vidim IKBA i HPB kako stagniraju i dođe mi zlo
Još jedan dokaz plitkog tržišta i slabog izbora dobrih dionica. Prema svim mjerilima za banku, Zaba je skupa ali politika isplate praktički cijele dividende je deal breaker.
HPB ima apsolutno bolje fundamente ali politika isplate dividende se mora utvrditi, ova iščekivanja hoće-neće Vlada donijeti uredbu je glavni kočničar rastu cijene.
A na Zabi po dobro starom običaju još nije
CEO Span Dujmovic na danasnjem conf callu za investitore
1. Strelovita rast prihoda iz Cybersecurity usluga u 2025
2. Prihodi iz prodaje licenca u Ukrajini vec u ovom kvartalu…25 mio EUR bilo pred ratom, sada jos dodatno veliki novi ugovori. Bit ce vidno vec u reportu 30.7. 24
3. Velika potražnja po AI uslugama
Jel spominjao dobit?
Kakva zarada, bitno da se lova vrti
Izašli rezultati, dobit 29,2 % veća.
Opet je vidljivo smanjenje depozita kod središnje banke što je čudno u situaciji kad su kamate na najvišim razinama i nema signala da će se uskoro smanjivati.
S druge strane vidi se povećanje kreditiranja pa je dio tih sredstava i plasiran u sustav no razlika je baš zamjetna.Depoziti kod središnjih banaka su kratkoročni, krediti imaju puno dulju ročnost. Ako vjeruju da će kamatne stope u budućnosti padati bolje prebaciti dio novaca u instrumente koji imaju dulju ročnost.
Dobro opažanje, zaboravio sam na vremensku komponentu.
Tu je još i efekt odljeva depozita zbog trezorskih zapisa.
Izašli rezultati, dobit 29,2 % veća.
Opet je vidljivo smanjenje depozita kod središnje banke što je čudno u situaciji kad su kamate na najvišim razinama i nema signala da će se uskoro smanjivati.
S druge strane vidi se povećanje kreditiranja pa je dio tih sredstava i plasiran u sustav no razlika je baš zamjetna.
Danas je prvi dan za dividendu slijedeće godine
Nadamo se u istom odnosno, višem iznosu nego ove godine...
Ovih dana pristižu rezultati američkih banaka i sve su do sada prikazale rezultate bolje od očekivanja. Ne znam koliko su europski i američki bankarski sustavi usporedivi ali ovo bi mogao biti dobar znak za Q1 rezultate naših perjanica.
Danas je zadnji dan za kupit zaba za dividendu?
Danas je prvi dan za dividendu slijedeće godine
Koliko sam cito o NIS 2 to nije toliko da bude godišnjeg posla. NIS2 je više kao ISO kada se jednom po složi rade se Audit svega godine, a mislim da Span nije cert za Audit opciju.
E moj Jozo, ovo ni glavu ni rep nema, bez ljutnje.
Možda bi stock split potaknuo ulaske dodatnih dioničara pogotovo onih koji nedovoljno razumiju ovo tržište. Kada pokušavam svoje prijatelje/obitelj aktivirati da ulože u dionice uvijek im je vodilja cijena dionice i radije bi uložili tamo gdje će dobiti više komada, nema tu razumijevanje za fundamentalne odnose.
Zna li itko koliko dioničara broji KODT?
700 na redovnoj i 800 na povlaštenoj
Hvala kolega. Bio sam dojma da je broj veći s obzirom na pojačanu likvidnost i povećanje market capa zadnjih godinu dana.
Zna li itko koliko dioničara broji KODT?