Može malo objašnjenje, šta je taj Nek-TOk d.o.o.? ne spominje se u članku
Posts by bluelionZG
-
-
Ja mislim da je ovdje davno prošla baba s kolačima
-
da nije zanimljiva tvrtka ne bi ovi organizirali ponudu za preuzimanje...tako brzo, čak bi mogli reći (dok je još ispod radara većini)
-
de ste mešetari

ova burza talasa u prazno...bit će da se čekaju FI pa da sve skoči gore, jel se slažete?

-
bit će šta bude s tim Lencem, posla će imati...a da li će i koliko biti profitabilno za male dioničare ovisiti će o ponašanju velikog, a to nitko ne može predvidjeti...tako da nema smisla više piskarati u prazno
-
Viktor Lenac je dio veće grupacije i mislimd a se ne bi trebalo sekirati oko posla...za sada je posla bilo dovoljno a što je još važnije bilo je kvalitetnog posla (znači dobri klijenti i dobre marže)...
Ovo vezano uz hr Jadroliniju i ratne brodove, to je priča u kojoj ako NE sudjeluje možda je pozitivnija činjenica nego šteta..
Dali Viktor Lenac uživa u raspodjeli kapitala iz cjelokupne grupacije ili samo na raspodjeli osobnog profita ????
Naši susjedi imaju jedan dobar glagol - "smarati", toga u hrvatskom baš i nema...tako da, da li ti imas pametnijeg posla nego nas smarati s tvojim komentarima više oko tog Lenca..
ajde molim te ako nemaš činjenica nemoj nas više opterećivati tvojim insinuacijama
-
eto, vidis kako smo pametni...odmah smo sve otkrili g. Ebenezeru

-
Viktor Lenac je dio veće grupacije i mislimd a se ne bi trebalo sekirati oko posla...za sada je posla bilo dovoljno a što je još važnije bilo je kvalitetnog posla (znači dobri klijenti i dobre marže)...
Ovo vezano uz hr Jadroliniju i ratne brodove, to je priča u kojoj ako NE sudjeluje možda je pozitivnija činjenica nego šteta..
-
da ima kupaca otislo bi na 3...
-
hvala ti, lijepi prikaz..
ma za ERNT nemam riječi, nisam je nikad previše imao i moj sadašnji nekakav zaključak bi bio da mi nije baš privlačna..
BCIN su druge strani izgleda super po fundamentima ali....nećemo o mogućim negativnostima jer na ovom forumu se inače većinom pišu samo hvalospjevi i pozitive

-
Jučer na konferenciji izjava da su zaključili novi ugovor i da je budućnost jaaaako blistava...tako kaže Uprava...
ako je stvarno tako onda se može shvtiti rast dionice zadnjih mjesec dana...znači najprije rast, a tek onda vijest..šta ne ide to obrnuto inače?

-
Nego, vezano za tu Zabu...očito ta cijena fluktuira oko ove vrijednosti već neko vrijeme...fond (2. po veličini dioničar) tu i tamo nešto rasprodaje, jedan drugi fond iz top10 dokupljuje...
ima netko neku ideju kakva je ovdje priča ili igra posrijedi i do kada?
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/nova-…-okolis-4502964
Što se čekalo od 2000g , što su radili u upravi grada Rijeke sve ove godine
dobro pitanje šta su radili, tko zna tko može dati suvisao odgovor na to...
no ipak, pitanje ove pruge sigurno nije samo u okvirima gradske uprave tako da samo njih staviti u taj kontekst nema smisla,jel?
-
kakve u šanse da se neka divka predloži?

-
-
Display More
Evo da ne govorimo u prazno.
Dolje mini analiza da se vidi "efikasnost" tržišta i što nelikvidnost napravi dionici. Usporedba 2025. i 2016. (dakle ne ludila 2005/2006) sa 2023. (zadnjim izvještajem), po poslovnim prihodima, stanju zadržane dobiti, dobiti godine i prosječnom cijenom na tržištu:
Dakle pokazatelji su daaleko bolji i vs. 2015. i vs. 2016., osim naravno cijene dionice.
Kada bi sadašnju cijenu dionice pretvorili na index parametara u odnosu na 2016. dobili bi u prosjeku 83€, premija od 84% na sadašnju cijenu...
Što se u medjuvremenu promijenilo...
Fokus?
Strateška industrija?
Veće vlastite površine?
Državne subvencije za certificirano sjeme?
kolega, htio bih vas samo pohvaliti na dobrom postu!
nažalost, jedan od rijeđih ovdje...post konkretan, potkrijepljen brojkama i činjenica, sažeto i jasno....usporedbe radi većina ih je na principu "pričam ti priču" i "rekla kazala", pogotovo kada se pita za objašnjenje zašo je nešto dobro ili raste, ili obrnuto..ili za analizu stanja i predviđanja moguće situacije
uglavnom, malo ste me zaintrigirali s tom dionicom, gdje se mogu vidjeti ti financijski izvještaji? na portalu mojedionice a i njihovim službenim stranicama zadnji podaci od prije 10 g.

-
Display More
Sve zavisi od prijema Hrvatske u OECD (ili kako se to zove), jer ukoliko budemo primljeni - država svoj većinski paket mora smanjiti na 25%. Po meni država HPB neće prodati ispod cijene. Sadašnji P/E na ovu cijenu je 9,21 , BVPS =284,10 pa sada usporedite to sa ZABA. Iskreno ne bih volio da uđemo u OECD jer poslije toga sotonski fondovi Black RFock i slični ) će kupiti pola Hrvatske.
Prodajna cijena će varirati oko 480 -500 eura/dionici
Samo strpljivo...

Prodajna cijena će varirati oko 480 -500 eura/dionici
Samo strpljivo...

Ući ćemo u OECD sigurno.

ZABA (trenutno prema podacima portala "Moje dionice"):
P/E 14,52
BVPS 7,86
šta nije i pred godinu dana bilo priče da će ići na 400-500 eur ?
-
e dobro kažeš kolega....po 550 mogao bi ti se i ja priključiti

Pistoji mogučnost pada ... Ja bih tada jos dokupio svakako ...
slažem se, ja također....ne vjerujem da je to vjerojatno ali barem možemo uživati u maštanju za sada

-
Na ovoj dionici nisu nikada pretjerano bili vazni silni ugovori ili uspjesnost, isla je gore samo kada je veliki kupovao (razni fondovi, drustva ili sl.)a dolje svako malo.
A takva situacija je pocela od kada je muz bivse predsjednice Kolinde izasao iz uprave. A naravno da se pogodile i dr slucajnosti kao rat itd..
to je u početku bila i osnova moga pitanja....da li promjena u cijeni je praćena nekim fundamentima ili činjnicama u poslovanju ili je to jednostvano "g. tržište"
...znači bit će da je ipak ovo drugo...
-
evo kolega, sad imaš na još boljoj akciji...640

Cekam na 550, a dotle cu jos malo Span-a ...
e dobro kažeš kolega....po 550 mogao bi ti se i ja priključiti