Ajmo ispocetka, opet bez odg...
Da li 1Y najam uklj dane na suhom.
Ajmo ispocetka, opet bez odg...
Da li 1Y najam uklj dane na suhom.
Ček jel ti Parica drugi account
Eto ne slažem se ni hipotetski jer i da imaju 1 godišnji ugovor, dali se plaća dok je brod na suhom?
Ostalo još manje, i dalje tvrdim NAV je blic stanje (kako si i sam citirao TPNG neki dan), pročitaj detaljnije što kažu?
I dalje mi nisi odg ni na jedno pitanje, na ovoj temi, dragi moj mitko
Display MoreGledam tablicu vrijednosti TC ugovora pa si idem izracunati koliko bi JDPL hipotetski zaradio kada bi sada sve brodove fiksirao na jednogodisnje ugovore. 1y TC je trenutno oko 20% nizi od spota, ali je risk-free.
Ako uzmemo da je 1y TC trenutno oko 26.000 USD, ako je break-even ugrubo 14.000, 5 brodova bi u jednoj godini moglo zaraditi (26-14)*5*365 = 21.900.000 USD = 140.000.000 kn.
I to je sigurnih 140M kn, ne zanima te vise kakav je spot. To je dobit 85 kn po dionici. Pa neka mi sada netko kaze da ova dionica nije podcijenjena.
Nakon toga imas novaca da otplatis skoro 40% duga, stabiliziras poslovanje i dalje mirno plovis. Stvarno nevjerojatno. Rijesis si sve probleme u godinu dana.
NAV od 96 kn necu sada ni spominjati.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Mitko prijatelju , 365 dana godišnje nisu vozili nikada, radije to haircataj za cca 10-20%...
jel to bullish dvrg? neko od tehničara?
Optimu....
a da čovjek ne ode u prošlost do PLIVAe i sl
Ako je pitanje pretpostavka DCF u natrag nekoliko postova sam okacio sve, mitko je to temeljito obradio. valjda je jucer bio malo previse znesen ljepotom svoga uratka, opijen buducnosti ovog drzavnog pačeta, da je zaboravio... ne vidim drugog pitanja.
Mozda da se pitate zasto se chalange-iranje ovog NaV toliko ostro napada...
Kolega tu vidi diskont, ja tu vidim veliki rizik:
- drzava vlasnik, pred ipo
- ipo koji je u najmanju ruku netrasparentan:
* razloge sam nabrojao vec u nekoliko navrata
- poslovanje koje je ebitda break even na 13-14 t usd vozarinama, sto je X2 u odnosu na npr ATPL
- fin izvjestaji koji su takoder netransparentni
Opet ne vidim u cemu je problem da se pise o negativnim stranam i rizicima? Koliko vidim najvise pece mitka koji je i sam objasnio zasto...
Vise nisam i ocekivao.
Stvarno sam cjenio vase postove do ovog JdPL.
Mozda nisam trebao
Zasto je cijena brodova narasla na svjetskim trzistima? Kojom metodom je neki brodar rekao to je ta cijena koju placam? Dajte mi to molim Vas odg? Ta cijena koja je osnova za NaV metodologiju?
Molim Vas kratko i jasno, Vase misljenje bez ovih citiranja...
Molim te pojasni onda.
Onaj jedan clanak nije standard nego likvidacija, standard je pracenje FCF sto ti ovdje ne radis..
cjena brodova zapravo raste na temeljima DcF, i vozarina je ukljucena u NaV ali ne i Opex pojedinog brodara, tu dolazimo do FCF.
Long stori short jedino tocno je navijanje, spekuliranje nije ulaganje
Vidim.. Raspon od 55-95?
Slab suport za jaci izlaz pa malo podsjetiti forumase da postoji dionica?
Nego ako je NaV konzervativnija metoda, kako u ovom slucaju daje 2-3X vecu procjenu od DcF? Kako to kako to?
Nova tvrtka za pojedinu zgradu je zahtjev banaka, s obzirom da je financiranje novogradnje skoro ko projektno financiranje, te time smanjuju rizik ostalih projekata investitora...
Ima nekih građ tvrtki koje mogu manje projekte pokriti vecim dijelom vlatitim kapitalom, pa to onda ide pod nazivom te "renomirane" tvrtke.
Zgodno je za pogledati kako bilance tih velikih tvrtki nemaju rezervacije za reklamacije u garantnom roku, to me oduvijek intrigiralo kako to?
Dont worri, ja ga imam i previse...
Slobodno pitajte ako negdje zapne
Marin to sto vi pisete je stavka potrazivanja za placeni predujam poreza. To je bilancna stavka.
Ovo je RDG stavka tekuceg ili odgodenog poreznog prihoda.
Pretpostavljam proizasla iz privremene razlike porezno nepriznatog troska vrijednosnog umanjenja obveznice Lanista doo...
na cca 10.000 EUR cash kredita, da li se isplati riskirati sa cca 300 EUR većom kta.
ako imate mogućnost prijevremenog zatvaranja možda da, ako ne onda radije fix kta pa je sve unaprijed poznato...
također možda ići na HRK bez valutne klauzule, uvijek topla preporuka, onda su rizici svedeni na 0.
Slazem se ako gledamo fundamentalno, kada ova racunovodstvena gimnastika zavrsi, treba im cca 15 mio HRK prihoda da opravdaju ove cijene, na ovoj razini rashoda, odnosno EBITDA-e
Slažem se u potpunosti, kažem meni je samo pitanje da li to i kako utječe na YE 2021 profit, da li se može uzeti *2 ili ne.
A s obzirom na izdašnu dividendu koji ERNT daje
slažem se načelno ali u slučaju ERNT, naročito za dividendu, postoji velika razlika kolika je računovodstvena dobit...
Parica / Kvark da li ste možda vidjeli prethodni post/sliku? s obzirom na to da ste ušli u analizu zaliha da li Vam je za očekivati nastavak trenda kretanja te stavke ili ne? da li se to uopće može nekako projicirati do kraja godine, napraviti neki estimate utjecaja na RDG?
evo slikovito što htjedoše reći..
... malo sam se još konzultirao okolo, pa kaže mi jedan kolega sa cca 15 godina big4 iskustva, da se vjerojatno radi o privremenoj razlici koja im je u prethodnim razdobljima povećala poreznu obavezu (razlika u vrednovanju nije bila porezno priznati rashod).
Onda pretpostavlja da su kroz H1_2021 imali nekog movementa po toj obveznici, te su pristupili kao pripremi polugodišnjeg PD obrasca (jer očito da je značajna stavka) i smanjili obvezu poreza na dobit, kaže to se najčešće radi kalkulativno ako je značajno, te se na kraju godine radi pravi obračun.
Po svemu sudeći na kraju godine bi trebali imati poveći iznos potraživanja prema Poreznoj Upravi (državi)....