mCAP 313 mio HRK na 160
EV/EBITDA cca 11
mCAP 313 mio HRK na 160
EV/EBITDA cca 11
I da i ne...
Malo me muci ta teza, jer ako se ocekuje jaci prinos po kamatonosnoj imovini onda bumo vidili (kaze FeD ide tapering ali ne i kta), kako je objasnjavo kolega StBratko. Drugi bitan faktor RH pristupa eurozoni, nista od rasta spreada u odnosu na bund, odnosno prije je za ocekivat smanjenje, odnosno dodatni pad prinosa na kta imovinu.
Gdje naci dodatni prihod? Naknade...
A tu konkurencije fintecha nije bilo kad se ta teza pisala i svih slicnih koji nagrizaju marze.
Hm?
Nije bas to tako jednostavno bilo naime dobar dio njih je bookirao apartmane ranije po znatno nizim cijenama jer nisu ocekivali boom i onda kad su svi skuzili da je navala poceli su dizat cijene tako da pitanje je kakav je prosjek zapravo bio kad se sve uzme u obzir puno je smjestaja da se bez prave statistike lako zak
Većina takvih jeftinih rezervacija kroz srpanj, a pogotovo kolovoz je potiho otkazana, barem u privatnom smještate
uf to je bilo reputacijski vrhunsko, naročito za kolege (prema pisanju kolega BudFox) koji su izgleda zapeli u nekom hoteljeru...
novi budući vlasnik u RH može sve, sa posebnim ovlastima još dok nije vlasnik ...
puno lipih stvari i Interkapital za sve koji nisu Interkapital ili slično nejde u istu rečenicu...
Ostalo odlično. Bilo bi ljepo da i Medika krene ovim putem (stock split) sigurno bi postala atraktivnija....
odbijanac je bio 10.8. i pomak je skoro identičan cca 20%
niže post od 12.8. ali nitko od "tehničara" nije komentirao...
ovaj zadnji rast gore sa moje dionice jasno vidljivo da je skoro isti rast na 29 thrk prometa i 271 thrk prometa.
ovaj movement sa 35 na 48 je odrađen u 12 trg dana i pr prometom od 15 thrk.
price action je bio značajniji u periodu lipnja i početkom srpnja.
Ti jedan dan unutra, drugi van, skoro po istoj cijeni ... ajde trebaju i brokeri zaradit za burek 🤗😅
nekada se iz dosade hranilo tamagotchija, sada je vrijeme za brokera
kolega ova ide uz bok onim citatim Warenna
Da li ste vi na kraju zakljucili da: bubble everything to be continued...
Evo sam zbrojio broj zaraženih zadnjih 14 dana u Jadranskoj Hrvatskoj, imamo dnevni broj zaraženih od 168 ljudi na dan. Treba biti 190 zaraženih na dan da uđemo u crvenu zonu. Dobro je, izbjegli smo i ovaj tjedan crvenu zonu!
sasvim slučajno
ne bi baš rekao... jedna lasta ne čini proljeće
pa koliko vidim očekivanje na forumu je otključavanje cijene kroz skoru privatizaciju, kako su to morali napraviti SLO...
druge logike da se makne sa postojeće P/B cijene nisam vidio?
iako tu treba uzeti u obzir kolika je bila premija na prodaju cijele regije? to je teško znati pa možda gledano globalno nije baš usporedivo....
i da je prodavo Societe General koji je osnovan tamo nekad kad je Napoleon stolovao u odnosu na prodaju od strane RH
probao sam naći ove transkacije državnih u SLO i SRB ali nigdje nikakvih informacija...
znači P/B cca 1 ako je išlo po 500 mio EUR
...a cijena plina na 40ak €/MWh....
umijeće je da su u pozitivi, možda i to smanjenje proizvodnje ima utjecaj?
vidim da većina piše o podcjenjenosti HPB, molim Vas da li upućeniji imaju podatke transakcija u regijij po kojoj su P/B vrijednosti išle?
Molim Vas mozete li objasniti detajnije od kuda potencijal dolazi, koja su Vam ocekivanja?
Kako kaze kupuju stranci, pitanje da li je to za osobnu potrebu ili najam?
Ako pogledas alternativa za njih je Portugal, Spanjolska, Italija... Grcka i Turska mislim da nisu.
Realno nema bas previse izbora, od navedenih nasa obala je neusporedivo ljepsa.
Uskoro uvodimo EUR, stvari se za njih dodatno pojednostavljuju...
Mitko ma slazem se to se detalji. Takoder slazem se da je tu moguci upside potencijal, ali upucujem na rizike. Takoder ako bi se neko rukovodio drugom metodologijom procjene osim NaV-om da bi dobio manju cjenu.
Jasno mi je da ti pises u pozitivi (jer si unutra) i tako pises odkad si uso (sto se moze svatko uvjeriti ako procita od cca 10-15 strane), ja samo tebi i zainteresiranim ostalim clanovima foruma za ovu temu, ukazujem na rizike koje vidim (takoder mozes procitati unatrag par stranica). Opet velim no hard fillings, nista osobno.
Naravno da se nesvidja ekipi koja je unutra, jer takav je nekom mindset.
Povuko bi paralelu sa Optimom, tamo sam im isto piso prije cca godinu dana da se razmotri smanjenje potencijalne kupoprodajne cijene sa ocekivanih 10+ na cca 7,5 pa se nađu uvrijeđeni likovi bez ijednog arhumenta.
Jesam izvrti par strana nazad.
Nego jel onda 365 ok? Ja bi reko da bi bilo dobro skinut 10-15%.
Jel na cjenu broda utjece CF od broda ili ti je li brod CGU?