Bit će opet plača ovdje kakvog je bilo i prije par godina.
Posts by mesetar
-
-
Ovdje neki ne znaju da je ex-divid. dan prošao ili što?
Cijena sada nakon isplate dividende od 1,50 EUR viša nego prije nje kad je bila oko 30?
-
Aska na ovim razinama gotovo ni nema, tako da tko sad želi kupovati teško će doći do dionica ovako nisko. Nešto se može jedino još skupiti od ovog MM-a jer on mora ponuditi.
Tek tamo oko 60 EUR bi se trenutno moglo možda nešto kupovati i to samo dok ne dođe prvo izvješće s iskazanim ponovnim rastom profitabilnosti. Nakon njega ide se odmah na 70 EUR.
Sad ovo prodaje samo onaj kome trebaju sredstva za nešto hitno, ostalima mislim nikome ne pada na pamet prodavati ispod 70 kad se zna što slijedi vrlo skoro.
-
Bilo bi baš zgodno da sad napucaju cijenu gore pa da pomrse račune onima koji su prastarim člankom pokušali dokupiti jeftinije.
Pa da ulaze po 10% skuplje, ionako je neopravdano s 250 palo na 220, a izvješća i dobit sve bolja i bolja.
-
stalno se ponavljaju isti članci ali možda u malo modificiranom obliku svaki naredni put. nerazumljivo sa točkom tog i tog zakona .etc.
Lik ima "desetak" tužbi protiv države i pravnih osoba u vlasništvu države...a sve je sporove pogubio...
Izgubio spor s RH vrijedan 100 milijuna eura: ‘To ne znači ama baš ništa, kupuju vrijeme
Tu leži odgovor oko svega, tako da nema smisla uopće trošiti i vrijeme na to.
-
Pročitao sam cijelu presudu na objavljenu na scribdu koliko sam ja shvatio glavni je problem što drugostupanjski sud nije obrazložio neke navode iz žalbe, jer se vodio po starom zakonu di ih nije trebao obrazlagat ako se slaže sa objašnjenjima koje je donio prvostupanjski sud. U reviziji se tvrdi da je tada važio zakon da ih svejedno trebalo obrazložiti. Po meni čista proceduralna glupost ispravite me ako griješim nisam pravnik
Da, upravo to, samo su se neki htjeli uhvatiti za zadnju slamčicu dok im cijena ne odleti preko 300 nakon ovakvog izvješća.
Samo ne znam tko bi još htio ovo prodavati po ovim cijenama, i obraćati pažnju na članke od prije nekoliko mjeseci koje su neki sad opet nekim čudom odjednom kao izvukli.
Dakle, sve je po starom tu, potvrdit će se opet odluka u korist HPB-a kao što su bile i ove do sada, samo se još mora ispoštovati ta formalna procedura.
Uskoro vjerujem da se napokon ide barem na book, nekih 50-ak Eur prema gore.
-
Koja smijurija, da netko prodaje zbog tog člankla??
I što sad, kupovati natrag to ali po 230 dok ima i po toliko na asku ?
-
Ne postoji razlika za dividendu
-
5 eur po dionici je samo EBITDA. Multipli na to su normalno puta 10-12, pa do 15 kod nekih Spanovih direktnih konkurenata. Primjer : SoftwareOne AG, koji je jedan izmed najvecih resellera Microsoftovih licenca u Europi.
Da ne pricamo o 14 mio EUR neto para na racunu kraj q1 24. Samo to je 7 eur po dionici.
Znači 5 x 12 = 60 EUR ili 5x15 = 75 EUR
Za godinu dana vjerojatno će cijena biti tu , što je oko +50-60 % od sada.
Mislim da na ZSE nema puno sličnih koji imaju toliki potencijal više.
Jer sve ostalo je skočilo +50-100%, dok je Span pao -40% s 70 na 4x.
Realno, nije trebalo biti nekog pada, možda korekcija s 70 na 60, ali ovo je uistinu bilo prekomjerno kad se znalo o čemu je riječ i da je pad profita bio samo privremen zbog ulaganja u ljude, što će se sad početi brzo vraćati.
-
Zasada sve niti miriši niti smr..
Dakle status quo do daljnjega.
-
Preokret je tu, to svatko zna.
-
Ako ponude tromjesečni prosjek ili tek malo više, bit će to jako niska cijena, tako da oprezno s njima.
-
Ovo izvješće je bilo potvrda da je naglasak sada na turizmu, dakle sad za 2.kvartal možemo očekivati znatno veći skok zarade u odnosu na prošlu godinu.
Ovo izvješće je dakle trebala biti dobra vijest što možemo očekivati tu u budućnosti.
A o podcijenjenosti dionice više uopće ne treba ni govoriti, minimalno 50% gore za početak.
-
S obzirom na svd veći rast udjela turističkog dijela poslovanja, očekivani rezultati jer sve turističke kompanije imaju minus u prvom kvartalu (ali zato eksplodiraju u drugom, a o trećem ne treba ni govoriti).
Veliki rast prihoda od čak 15%, a od turizma čak 20% što je sjajno (uz čak 10% količinski porast kapaciteta) i već puno veći booking.
Ne znam tko je išao rušiti cijenu nakon ovakvih rezultata, jer uskoro već stiže čak 2,57 Eur već izglasane dividende, što znači da je cijena bez nje zapravo na 58 Eur, što je stvarno vrlo podcijenjeno za ovakvu kompaniju s tako stabilnim i profitabilnim poslovanje te sad s vrlo snažnim širenjem u turizam.
-
Opet pumpanje pred izvješće, a onda otriježnjenje i upitnici gdje je dobit kad izađe kao zadnji put.
Neki opet misle da će biti bolje nego prošli put..
-
A kad izvještaj pokaže da su svi ovi novi zaposlenici krenuli stvarati zaradu, biti će veselo ...
„Vrlo sam zadovoljan rezultatom za 2023. godinu. Rast prihoda od 30 posto omogućio nam je da uspješno završimo dvogodišnji investicijski ciklus u ljude, u kojem smo zaposlili 300 novih stručnjaka. U 2024. očekujemo rast potražnje za cyber security uslugama i AI rješenjima za koje su se već tijekom 2023. godine počela planirati veća sredstva kod naših ključnih korisnika“,naglasio je osnivač i predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović
Dakle, dvogodišnji ciklus je gotov i sad slijedi rast rezultata.
Tako je bilo navedeno i u analizama dionice, od 2024. kreće opet značajni rast prihoda i dobiti u svim narednim godinama, te prestizanje rekordnih rezultata iz 2021.
-
Tu nije pitanje hoće li pokazati, već samo kada.
A vrlo je riskantno čekati povoljniji ulazak, jer onda prodaje neće više biti ni na 60 EUR.
-
A kad izvještaj pokaže da su svi ovi novi zaposlenici krenuli stvarati zaradu, biti će veselo ...
-
Nije baš jasno još.
-
Znači i ove godine, a i sljedeće velika dobit od kamata.