1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Damir1952

Posts by Damir1952

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Damir1952
    • August 24, 2023 at 12:59 PM
    Quote from Hrx84

Kukurin ne shvaća da moderni turisti pomalo shvaćaju da novac ne raste na grani te traže noćenje za 50 eura i pizza hut. Takvih će u budućnosti biti preko 95%.

Ono malo bogataša bude krstarilo kuda hoće. Ne moraju doći na Jadran, imaju izbora i sadržaja drugdje.

Pa super, nek oni traze, ali ne u valamarovim hotelima.

• Damir1952
    • August 23, 2023 at 6:40 PM
    Quote from havi

https://www.poslovni.hr/vijesti/ostar-…u-istri-4404893

I t r.

Zasto je naslov "nije rekordno ali solidno"?

Za ovu jesen su prognoze visokih temperatura, znaci lijepo vrijeme i dug produzetak sezone.

Samo crnilo se po "turistima" baca a bez turizma bi vidjeli gdje bismo bili.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Damir1952
    • August 22, 2023 at 8:39 PM

Dokupio sam KODT danas, i nadam se da nisam pogrijesio... svi relevantni pokazatelji vele samo upup!

Quote from harpun
    Quote from Parica

Navukli ste me pa sam ponovno malo pogledao povijesne podatke...i svašta nešto...

1. KAPACITETI

Da, ovo je trenutno glavno pitanje...ima li prostora za dodatni rast fizičke proizvodnje i posljedično prihoda...ono što je jako zanimljivo vezano uz ovu temu je što su prihodi od 2005. do 2023. narasli za oko 7 puta (od 37 mil EUR na 263 mil EUR) dok je dobit u tom razdoblju narasla 21x (sa 1,1 mil EUR na 23 mil EUR), međutim to sam po sebi nije toliko nevjerojatno koliko podatak da je od 2005. ukupni (kumulirani) CAPEX iznosio samo 70 mil EUR (bez akvizicije PET Poljska). Znači, ukupno proveden CAPEX u posljednjih 18g je manji od ukupnih prihoda u zadnjem kvartalu, odnosno avg godišnji CAPEX u posljednjih 18 godina je samo 3,8 mil EUR. To nije normalno, ostvarit ovoliki rast u tom razdoblju, a bez značajnijeg CAPEX-a....kako je to moguće? Po meni postoje samo 2 moguća scenarija..ili je iskorištenost kapaciteta u 2005. bila minimalno (cca ispod 20%) ili se radi o biznisu gdje se prodaje "pamet" i CAPEX nije toliko bitan...stvarno ne znam ništa o samom biznisu, uopće ne kužim je li ovo radno intenzivna ili kapitalno intenzivna djelatnost...da stvar bude luđa od 2005. su povećali broj zaposlenih za samo 2,9x (sa 257 na 744; nekonsolidirano izvješće)...s tim da je u posljednje dvije godine zabilježen nešto veći rast tokom kojih je zaposleno 93 dodatna radnika...

Prilažem slike kretanja prihoda i CAPEX-a; broj zaposleni sam samo uzeo iz izvješća...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

2. PET POLJSKA

Koliko shvaćam konsolidirane i nekonsolidirana izvješća PET Poljska je u Q2 ugovorila 24 mil EUR novih poslova i backlog joj je trenutno na 26 mil EUR. Prihodi u prvom polugodištu 2023. su im iznosili oko 9 mil EUR. Podatke sam dobio na način da sam oduzeo podatke iz konsolidiranog izvješća sa podacima iz nekonsolidiranog. Nemam pojma je li metodologija točna...koliko znam njihove međusobne transakcije se ne konsolidiraju (ili tako nešto), ali okvirno bi trebalo bit točno...ako zna netko nešto više oko ovog neka slobodno komentira, možda pišem i gluposti...a možda je i ovo razlog zašto su tek od ovog kvartala počeli navoditi Ugovorene poslove u konsolidiranom izvješću obzirom da se tek sad imaju s čim pohvaliti vezno uz PET Poljsku...

3. CROBEX

Moja draga prijateljica, kolegica Kvark (pozdrav Kvark!!) mi je poslala točan izračun novih sastavnica CROBEX-a...razlika u odnosu na moj izračun se javila kod blok transakcija koje ne ulaze u izračun prometa po pojedinoj dionici i na ograničenje vezano uz težinski faktor (10%; kolega Lynx je bio u pravu)...rang lista na današnji dan...

4. SVAŠTA

Znači u ovoj godini sve se posložilo, rast prihoda, dobiti, profitabilnosti, likvidnosti i ulazak u CROBEX i sve navedeno je i marketinški (na forumu) dobro popraćeno...a obzirom na povećanje zaliha, zaposlenih i ugovorenih poslova realno je očekivati nastavak rasta psolovanja...pa posljedično i cijene i dividende...nedostaje nam samo "veliki kupac"...ali doći će i to na red...tamo na 1k EUR :P :P :P

P.s. KODT ne zadvoljava broj trgovinskih dana za ulazak u CROBEX

Sretno imaocima (i ostalim)...uživajte u pogledu na gledalicu...

Display More

Kvark vrati se

Display More

Stvarno?

Kak ne zadovoljava, ajmo malko pricekati da budemo sigurni.

• Što smo danas tržili

• Damir1952
    • August 22, 2023 at 6:46 PM
    Quote from zlocesti

Kupila 7 BET

Al' to bas kladionica

Ja na tom ruletu imam 20k novaca... i sitno prodanih pa vracenih... izlaz mi je za sada siguran, dalje budem vidio! :saint:

• Što smo danas tržili

• Damir1952
    • August 22, 2023 at 5:49 PM

Sitno svacega, pa tako i RIVP

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Damir1952
    • August 22, 2023 at 12:45 PM
    Quote from KikiRiki
    Quote from sonda

Ovo će uvijek bit dosadna dionica.

Evo sad će bit malo uzbuđenja, cijena će vjerojatno gore. E sad, koliko visoko i na koji period, ne znam.

Uglavnom, situacija je napeta... 🍿

ma da, možda ovo - možda ono ..vidi se po asku u kom će to smjeru

ali od divke nebu niš

Očito ovom kupnjom danas netko ipak očekuje dividendu!

• Damir1952
    • August 21, 2023 at 10:42 PM
    Hladan tuš u Istri nakon objave turističkih brojki, ne pamti se kada se ovo dogodilo!
    U špici sezone u Istri su ove godine podbacili Nijemci, najznačajnije emitivno tržište, koji dosad imaju čak deset posto manje noćenja nego lani
    novac.jutarnji.hr

Jos malo o losoj sezoni... a ja RIVP dokupljujem, a jesam lud!🙃

• Što smo danas tržili

• Damir1952
    • August 21, 2023 at 9:17 PM

+RIVP skoro! Netko me zaobišao, čudo božje :D

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Damir1952
    • August 21, 2023 at 5:51 PM
    Quote from Junius

Kolega Parica je izračunao težinski udio HPB u CROBEX-u i po njemu će biti oko 4.4%...to znači da pri ovim cijenama OTP INDEKSNI fond mora kupiti oko 6700-6800 dionica HPB-a.

Hvala za info, a znate li po koliko?

• Što smo danas tržili

• Damir1952
    • August 21, 2023 at 5:02 PM

Nisam pratio zatvaranje na RIVP, kak je to išlo po kupnji ili prodaji, kako?

Jel netko zna detalje da mi napiše

• Damir1952
    • August 21, 2023 at 7:30 AM
    Država ulazi u rat s bankama: Dignite kamate na štednju ili ćemo se zaduživati samo kod građana
    Italija je potpirila vatru kad je ovih dana odlučila 40 posto tih sredstava vratiti sebi u proračun preko novog poreza na bankarski sustav, a sličnih poteza,…
    www.vecernji.hr

Ponovno crne najave, zar nemaju novinari neke druge teme za pisati ^^

• AGROKOR

• Damir1952
    • August 20, 2023 at 9:55 PM

Daj Bože da jednog dana svi uspiju vratiti svoje novčiće koje su im "maznuli"

Ne vjerujem bas u to, ali nada zadnja umire, tak se veli!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Damir1952
    • August 18, 2023 at 4:11 PM

Danas promet slab, CROBEX točno 0%... nikuda, ali dobro je jer je petak.

• PODR (Podravka d.d.)

• Damir1952
    • August 18, 2023 at 12:41 PM

Ima podravkinih proizvoda u kauflanu, jedino sam zapazio i pitao za juhe, to su izbacili rekli su mi.

• Damir1952
    • August 17, 2023 at 10:37 PM
    Tražili više kamate na trezorce, pale gotovo sve ponude
    www.poslovni.hr

Ne ide izgleda kak se cinilo!

Ako ne bude tako jel stvarno drzava moze bankama uvesti"harac"?

• Damir1952
    • August 17, 2023 at 9:31 PM

Tko to kupuje, a vele nije bas sezona🤣

RIVP-R-A: Promjene dioničara - MojeDionice

• SPAN (SPAN d.d.)

• Damir1952
    • August 17, 2023 at 9:25 PM

Promjene dioničara - MojeDionice

Evo, tko je ovaj u top10 sto ovoliko na ovoj cijeni podebljava piziciju?

• Što smo danas tržili

• Damir1952
    • August 17, 2023 at 4:56 PM

Dokupio sam SPAN, pametno ili ne bude se pokazalo.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Damir1952
    • August 17, 2023 at 9:50 AM

Span je enigma za mnoge, a ne znam zasto se cijena tako "urušila" iznenada.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Damir1952
    • August 16, 2023 at 3:52 PM

Kraj danasnjeg trgovanja, guzva na izlasku bome

1. Privacy Policy
  2. Kontakt