1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. taxidriver

Posts by taxidriver

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• taxidriver
    • January 16, 2021 at 1:48 PM
    Quote from vladimir

Prvo , koliko korisnika ima danas OPTE .

200.000 JE STARA cifra .

Barem plus 10 % danas .

Eh, da bar. Imate u posljednjem izvješću broj korisnika.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…fba641e3529.pdf

U odnosu na 2019. bilježe pad broja korisnika u svim segmentima osim broja korisnika IPTV usluge.

• taxidriver
    • August 4, 2020 at 3:40 PM
    Quote from Jubito

Netočno, po Rješenju HT/Povjerenik mora obavijestiti AZTN da nema prihvatljivih ponuda, a ako ima ponuda nema obveze obavijestiti bilo tko bilo koga.

Tako je, zaletio sam se.

Zanima me je li AZTN dužan obavijestiti javnost ukoliko nema prihvatljivih ponuda i proces preuzima investicijska banka.

Jasno mi je da ne mogu izlaziti s informacijama o ponudama (tko je ponuditelj, cijena i sl.).

• taxidriver
    • August 4, 2020 at 2:52 PM
    Quote from zlocesti

Prevedeno na hrvatski jezik- Agencija nije izviještena o tome da ponuda nema, ili da nisu prihvatljive

To je jedino priopćenje kojeg smo očekivali da će objaviti

Nije objavljeno

Ponuda dakle ima, i proces prodaje je u tijeku

Tako nekako i ja mislim.

Čitajući između redaka izgleda da HT nije bio ni dužan AZTN-u javiti ima li ili nema prihvatljivih ponuda.

• taxidriver
    • August 4, 2020 at 2:41 PM

Oglasio se AZTN.

http://www.aztn.hr/priopcenje-vez…e-telekoma-d-d/

...

Nadalje, točkom III.3. citiranog rješenja izričito je propisano da je HT, ukoliko po preteku roka od 6 mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime, obvezan angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje.

Dakle, AZTN je samim rješenjem propisao obvezu HT-a za angažiranjem investicijske banke s mandatom vođenja procesa prodaje.

AZTN ovime dodatno skreće pozornost na priopćenje HT-a od 20. ožujka 2020. vezano uz proces prodaje dionica Optime, koje je objavljeno i na službenim stranicama AZTN-a, u kojem se u bitnome navodi da AZTN ne treba, niti smije objaviti informaciju o pristiglim ponudama te da pitanja vezana uz cijenu i trgovanja dionicama dioničkih društava nisu u nadležnosti AZTN-a.

Nisam siguran kako bi ovo protumačio.

• taxidriver
    • June 30, 2020 at 1:30 PM
    Quote from Ledica

Zar vam se ne čini da je prvi citat u koliziji s drugim citatom i sto uopće znaci rok od 6 mjeseci ako tek nakon 21. 7. 2021. prestaju upravljačka prava HT - a nad Optimom i prelaze na banku , da li banka nakon tog datuma ima rok za prodaju Optime ili taj rok ne postoji pa ostaje zauvjek u vlasništvu HT- a , ali upravljačka prava ima banka ?

Mislim da tu treba razlikovati upravljačka prava i mandat vođenja procesa prodaje.

Rok od 6mj znači da HT gubi mandat vođenja procesa prodaje ako do 31.7.2020 ne stignu objektivno prihvatljive ponude, a upravljačka prava gubi 10.7.2021 (naravno i prije ako se proda)

• taxidriver
    • June 25, 2020 at 7:45 PM
    Quote from Headhunter

Mi odluku aztn-a tumačimo na razne načine i iz raznih pobuda. Ključno je u cijeloj prici sto je aztn mislio sa tih 6 mjeseci i sto se točno treba odigrati do 31.07 ili 30.06. Ako se postupak oduži iza 31.07 i kupac odustane od kupnje, onda je to brutalno izigravanje agencije aztn. Po meni ide objava prodaje ili investicijska banka preuzima daljnju prodaju

Uloga AZTN nije da osigura da se OPTE proda, već da postupak prodaje bude proveden prema pravilima, pošteno i transparentno.

Briga AZTN hoće li se Optima prodat ili ne. Odluka postavlja okvire unutar kojih se prodaja mora odvijati i to je to.

Osobno ne vidim tu čak ni neki prostor za više tumačenja odluke.

Tako da ova teza o izigravanju AZTN-a u slučaju odustajanja kupca (što je usput izuzetno malo vjerojatno) ne stoji.

• OPTE prodaja - kladionica

• taxidriver
    • May 31, 2020 at 6:35 PM
    Quote from Jubito
    Quote from Kajnak

Da je tako, promet bi već u petak to sugerirao. Ja mislim da cijeli lipanj nećemo dočekati dan D, a u srpanju vjerojatno da, ako se budu držali odluka AZTN.

Ni za živu glavu ne bih volio da se oglase u srpnju prema odluci AZTN-a, jer bi to značilo da nemaju kupca ili da ponude nisu prihvatljive.

Vidim da mnogi još ne shvaćaju da nema roka do kojeg moraju zaključiti prodajni proces.

Ima. Ali ne ove godine nego slijedeće. Do 7/2021 mogu prodati svoje i Zabine dionice u paketu.

• taxidriver
    • May 27, 2020 at 6:21 PM
    Quote from Mrcash

ma nešto se očito zbiva zadnjih dana, cijena i prometu to sugeriraju, i sve mi se čini da smo pred ciljem.

Zbiva se apsolutno ništa novo zadnja dva mjeseca.

Uvijek ista priča, cijena raste par dana i odma je: "Aha! Evo ga! Sigurno netko nešto zna."

Mislim siguran sam da negdje netko nešto zna, ali to se neće reflektirati na cijeni sve dok i tržište ne sazna.

Čekat ćemo mi još.

• OPTE prodaja - kladionica

• taxidriver
    • May 15, 2020 at 1:19 PM
    Quote from Ledica

Kolega Jubito , vaše tumačenje smatram previše ekstenzivnim jer rok od 6 mjeseci koji je dobio HT je upravo određeni vremenski okvir u kojem je HT u obvezi početi i završiti prodaju i to je vrlo pošten i fer rok za obaviti sve radnje oko prodaje , a sve ostalo bi bilo izigravanje odluka Aztn -a.

Da HT tek 31.7./3.8. 2020. izađe s obavijesti da nije na natječaj koji je završen 18.3. stigla ni jedna ponuda može se desiti samo hipotetski ili teoretski , a u stvarnosti to bi bila prvoklasna zahebancija , pa ipak se radi o međunarodnom natječaju.

A gdje točno piše da je HT u obvezi završiti prodaju u roku od 6 mjeseci?

Proces prodaje gdje se u paketu prodaju dionice koje su u vlasništvu HT-a i dionice koje su u vlasništvu ZABE može se odvijati sve do 7/2021.

Ako do 31.7.2020 ne pristigne niti jedna ponuda koja je objektivno prihvatljiva onda proces prodaje preuzima investicijska banka.

Ako je pristigla barem jedna ponuda koja je objektivno prihvatljiva onda prodaju vodi onaj tko ima upravljačka prava, tj. HT.

III.4. Ako se u opisanom postupku prodaje iz točaka III.1. do III.3. izreke ovoga rješenja dionice ne uspiju prodati do isteka najdulje određenog sedmogodišnjeg trajanja koncentracije, tada istekom sedmogodišnjeg trajanja koncentracije Ugovor između HT-a i Zagrebačke banke automatski prestaje, a time i bilo kakva mogućnost kontrole HT-a nad Optimom.

• taxidriver
    • March 4, 2020 at 2:22 PM
    Quote from SlobodanZ

Bok,

AZTN je dužan objaviti odluku i obrazloženje odluke na: http://www.aztn.hr/odluke/?y=2020

Ako zbog tajnosti stranke koja je uložila prigovor ne smije, jer bi se obrazloženjem otkrili tajni podaci iz natječaja, tada ima pravo ne objaviti. Da je po službenoj tužnosti, po riječi zakona, tada je u odluci moralo pisati "prema članku tome i tome morate promijeniti uvjete natječaja tu i tu".

lp

Zašto bi AZTN morala u obrazloženju otkriti tajne podatke iz natječaja?

Imali smo već primjer na postupku dopuštenosti koncentracije Tele2 i UG kada je AZTN dobila prigovor od strane "poduzetnika" i tada nisu otkrili podatke tko je uputio prigovor.

http://www.aztn.hr/aztn-pokrenuo-…e2-na-2-razini/

• taxidriver
    • March 4, 2020 at 1:40 PM
    Quote from SlobodanZ

Bok svima,

samo jedna napomena. AZTN je 28.2. morao javno objaviti odluku i navesti razloge te odluke o ukidanju stavka "tog i tog" u HT-vom natječaju na svojoj web stranici: http://www.aztn.hr/odluke/?y=2020

Međutim, trenutno 4 radna dana kasnije, AZTN-ova odluka i dalje nije javno objavljena, što je protuzakonita prema Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja.

Razlog ovoga je činjenica da nisu smjeli javno objaviti odluku jer je odluka donešena zbog "prigovora druge strane" (natjecatelja) čime bi se otkrili tajni podaci iz natječaja, "ime i prezime natjecatelja" koje mora biti u odluci.

Da je odluka po službenoj dužnosti, tada bi AZTN mogao objaviti odluku.

pozdrav svima

Display More

Kako je činjenica da je "odluka donešena zbog "prigovora druge strane"?

I da je ta "druga strana" natjecatelj?

Zašto bi AZTN morao otkriti tajne podatke iz natječaja?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt