I da netko ima informaciju o ponudama, koliko bi realno danas mogao profitirati od toga. Ni na bidu ni na asku nema nekih velikih količina da bi se od toga moglo zaraditi ozbiljne novce. Ne vjerujem da bi netko prodavao svoj ugled za maksimalno pola milijuna kuna.
Posts by nascar
-
-
Znanstvenik Gordan Lauc: 'U Lombardiji je trenutno smrtnost potvrđenih slučajeva blizu 10%'
https://www.facebook.com/gordan.lauc/posts/10222258036227644
-
Nije mi jasno kako funkcionira ta dražba uravnoteženja. Bio nalog na kupnji na 1500 i nešto veći nalog na prodaji. Na kraju prođe nalog od 1500 komada po bidu, ali je nakon kupnje ostalo tih 1500 komada na toj cijeni.
-
Informacija o utjecaju COVID – 19 na poslovanje Društva
-
OT-Optima Telekom d.d. – Najava održavanja sjednice Nadzornog odbora
-
Kupnja Optime se ne mjeri samo po tome da li je jeftinija kao takva od neke druge akvizicije. Ovdje se treba gledati smjer u kojem ide onaj kojem bi Optima bila interesantna za kupnju. A1 je već na tržištu i interes mu je da ga pokuša zatvoriti za nekog trećeg. UG se širi na regiju gdje mu u Hrvatskoj nedostaje teleoperater. Ovaj dio sa UG dobiva još dobiva na težini ako znamo da su već uložili novce u kupnju TELE2.
-
Konačno dobre vijesti iz Italije: U Lombardiji prvi znakovi posustajanja epidemije
-
Nikad više štednje u bankama, a nikad manje kamate (08.01.2020.)
ako ste ikad svratili u baknu podignuti nesto novca mogli ste primijetiti da je vecina ljudi u dozvoljenom minusu.
oni koji vec imaju rijeseno stambeno pitanje drze cash i ne misle ga ulagati nigdje osim u renovaciju nekretnine ili kupnju neke druge ako cijene padnu.
broj ulagaca na trzistu kapitala stalno opada, a znam da ti bankari cim imas nesto vise casha na racunu nude ove otvorene fondove (meni su konkretno ove sta su izlozene BRIC-u).
meni to nije bilo interesantno, jer mislim da sam mogu bolje oploditi novac na trzistu kapitala, a vjerujem da je dosta ljudi nasjelo i sad su u "pusioni".
Isto tako, oni te obavijeste kad tvoj ulog padne za odredjeni postotak, tako da su vjerojatno neki u panici odlucili prodati svoje udjele, pa imamo ovo sto sada imamo.
Većina koja je u minusu gotovo sam siguran da nema udjele u fondovima niti ulaže u dionice. To da su nudili ulaganje u fondove stoji, ali mislim da takvih koji su uložili nema puno. Kao što i sami znate broj ulagača se konstantno smanjuje i kod nas se od vremena prije prošle krize nije stvorio balon kao prošli puta, kada su svi bili u dionicama, Ono što sam htio reći je da mislim da ljudi sada ne prodaju dionice zato što im treba za stanarinu, režije i hranu, pa ni ratu kredita.
-
cinjenica je da smo kao nacija do bola nelikvidni i da se cash prvo povlaci iz onoga sta je lako unovciti
Nikad više štednje u bankama, a nikad manje kamate (08.01.2020.)
-
Ne sumnjam da će ponude/a biti. Mislim da do eventualne odgode prodaje može doći samo ukoliko budu preniske za HT i ZABA-u. Sve je pripremljeno za prodaju, to se vidjelo i prema GFI. Kupac vjerojatno već zna koliko mu Optima vrijedi i koliko za nju može ponuditi. Da su ponude predavane prije pola godine vjerojatno bi cijena bila veća nego što bi mogla biti sada. Zato i mislim da je ova situacija prilika za kupca. Gledajte samo po sebi. Pošto bi prodali prije mjesec i pol dana kada je objavljen natječaj, a pošto sada.
-
Kinezi šalju pomoć Talijanima https://www.chinadaily.com.cn/a/202003/12/WS…821727e9dc.html
-
više puta obranjen S&P na 2500
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Nisam baš siguran da će ponude u ovakvim okolnostima stići. A to znači samo jedno....
Mislite da ponude neće stići zbog corona virusa. Pa ako netko misli kupiti Optimu već ima pripremljene novce za kupnju i plan kako to napraviti. O takvim stvarima se ne odlučuje preko noći. Krize dođu i prođu. Telekomunikacije će funkcionirati u krizi, a i nakon krize. Za kupca je ovo najbolje vrijeme za kupovinu.
-
Meni isto izgleda da je pri kraju. Već danas se vidjelo da je bid poprilično tanak na nekim dionicama i da se davalo dionice po daj šta daš.
-
Rudan: "Uz ove mjere Hrvatska bi mogla biti koronavirus-free zona, ali posljedice bi bile katastrofalne"
-
WHO proglasio globalnu pandemiju
-
Kada je prošla kriza bila na vrhuncu znam da se ozbiljne količine dionica nisu ni mogle prodati zato što nije bilo toliko na bidu. Konkretno se sjećam INA-e koja je bila ispod 1000 kn.
-
nakon ova tri tjedna kakva su mišljenja, gdje smo sada? strah?
-
ja ne kažem da ne vrijedi. Međutim ovo sad je teški rulet i sve ovisi hoće li se netko javiti. Ako se javi ide na 8 kn expresno ako ne ide nadoknaditi pad na 2-3 kune... hebiga tako je to... nas trejdere zovu kockarima a ljudi koji imaju desetke tisuće komada u ovoj situaciji zovu investitorima... a ovise o nekom trećem. Ja se uzdam u se i mrzim ovisiti o drugom.
evo nekog sam naljutio... odmah po asku
Previše pretjerivanja u ovom postu. Dionica Optime nije rulet, a pogotovo nije teški rulet, što god to značilo. Moje gledanje na ovu dionicu je da ona vrijedi više od trenutne cijene na burzi. Da li će se to pokazati za mjesec dana ili za godinu dana, meni je skoro pa svejedno. Istu sam kupovao i 2017. kada je prvi puta trebala biti prodana. Čak i da sada ne bude ponuda, što mi se čini nevjerojatno, postupak prodaje se nastavlja na način propisan od AZTN i bit će prodana kasnije. U najgorem slučaju kupit će ju A1. Da li je moguće da nakon 18.03. u svoj ovoj histeriji oko corone cijena padne na 2kn, naravno da je moguće. Pa tko je očekivao prije mjesec dana da će cijene biti ovakve kakve su sada.
-
Kakve su po Vama sanse da se dogodi opet neka odgoda poslije 18.03?
Rekao bih nikakve. Prema situaciji kakva je danas čini mi se da su HT i ZABA malo zakasnili sa prodajom. Da se prodaja odvila prije ovog pada burzi siguran sam da bi cijena bila barem za par kuna veća.