1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. nascar

Posts by nascar

• INGR (INGRA d.d.)

• nascar
    • July 29, 2020 at 12:29 PM

ono sto kod ovakvog klasicnog primjera hrvatske javne nabave niste uzeli u obzir je da sve to skupa netko mora i odraditi. ingra nema svoje betonare ni građevinske radnike, oni su developeri. bas neki dan je bio prilog kako u hrvatskoj nedostaje građevinskih radnika. zasto bi recimo netko tko je izgubio na natjecaju od ingre radio za tu istu ingru po nizoj cijeni, a posla ce biti više nego sto se realno moze izvesti. sto se tice referenci ingre, u natjecajima javne nabave se obicno traze reference unazad 5 godina, pa pogledajte kakve su reference ingre od 2015. do danas.

moguće je da se ingra i moze probuditi iz sna koji traje vec najmanje 10 godina i da moze donekle profitirati na obnovi Zagreba, ali za to sigurno nije dovoljna cinjenica da je netko s nekim u braku.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• nascar
    • July 13, 2020 at 11:15 PM
    Quote from Neo

Peljeski most napreduje...dogodine naplata za nadzor 49.3 milje kuna sto bi mogla biti dobra injekcija likvidnosti. Puno je projekata u igri, marže rastu. Po meni se ulazi u fazu da treba birati sto uzimati i birati koje projekte pratiti. I to masnije naplacivati.

Bez novog ljudstva tesko ce biti ostvariti sve.

Postoje odredjeni modaliteti znacajnog smanjivanja duga...pitanje je kad ce isti biti aktivirani.

Naplata u građevinarstvu ide po mjesečnim situacijama, a ne odjednom kada se završe radovi. Nadzor izvodi zajednica ponuditelja tako da se tih 49,3 mil kn dijeli na više dijelova. Cijene u izvođenju su rasle prije korona krize, ali cijena projektiranja i nadzora nije značajno rasla, a sada pogotovo ne raste.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• nascar
    • June 24, 2020 at 12:42 PM

Hrvatski Telekom (Reuters: HT.ZA; Bloomberg: HT CZ), vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, objavljuje kako su Hrvatski Telekom i Ericsson Nikola Tesla (ENT) danas potpisali ugovor o suradnji temeljem kojeg će ENT do 2024. godine biti ekskluzivni isporučitelj radijskog dijela mobilne mreže Hrvatskog Telekoma. Riječ je o prvom 5G ugovoru dviju hrvatskih kompanija u Hrvatskoj, čime Ericsson Nikola Tesla i Hrvatski Telekom nastavljaju kvalitetnu dugogodišnju suradnju s ciljem omogućavanja tehnološkog, gospodarskog i društvenog napretka

https://zse.hr/userdocsimages…I2Z7lgPlA==.pdf

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• nascar
    • June 24, 2020 at 12:40 PM

Hrvatski Telekom (Reuters: HT.ZA; Bloomberg: HT CZ), vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, objavljuje kako su Hrvatski Telekom i Ericsson Nikola Tesla (ENT) danas potpisali ugovor o suradnji temeljem kojeg će ENT do 2024. godine biti ekskluzivni isporučitelj radijskog dijela mobilne mreže Hrvatskog Telekoma. Riječ je o prvom 5G ugovoru dviju hrvatskih kompanija u Hrvatskoj, čime Ericsson Nikola Tesla i Hrvatski Telekom nastavljaju kvalitetnu dugogodišnju suradnju s ciljem omogućavanja tehnološkog, gospodarskog i društvenog napretka

https://zse.hr/userdocsimages…I2Z7lgPlA==.pdf

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• nascar
    • May 30, 2020 at 11:36 AM

Taj novac ako se i odobri neće pasti s neba. Netko na kraju to sve mora platiti na ovaj ili onaj način, čak i bespovratna sredstva. Mislim da je u Otvorenom neki dan rečeno da je Hrvatska ukupno u plusu za sve ove godine članstva u EU za nekih 25 milijardi kuna. S obzirom da je planirano da cijela EU vraća ukupan dug, dio tih bespovratnih sredstava ćemo i mi vratiti na neki način. Ako se bude dobro iskoristio taj paket kroz kvalitetne projekte mogli bi biti u debelom plusu u odnosu na ono što ćemo uplatiti, ali u teoriji možemo biti i u minusu.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• nascar
    • May 28, 2020 at 12:07 AM

Ti novci od EU nam neće samo pasti s neba bez ikakvih obaveza. Paket pomoći je vezan za višegodišnji financijski okvir koji još nije dogovoren. Ako se i dogovori, pomoć će biti isplaćena u višegodišnjem razdoblju. Sve te milijarde se jednom moraju i vratiti. Iskustvo mi govori da će se novac rasipati tamo gdje to političarima bude odgovaralo, tako da ćemo na kraju kao država to skupo platiti, iako bi zajam načelno trebao biti povoljan.

• OPTE prodaja - kladionica

• nascar
    • May 15, 2020 at 3:29 PM

Koliko vidim u ovoj prepisci većina misli da se kupca i ZABAu ništa ne pita. Ako kupac hoće kupiti i ponudi dobru cijenu koja odgovara HTu i ZABAi mislim da će se Optima prodati puno prije početka 2021. godine. Problema sa prodajnom može biti samo ako ponuđena cijena ne zadovoljava apetite prodavača. Osobno bi mi čak i odgovaralo da se prodaja izvrši polovinom 2021 da mi ostane PKD.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• nascar
    • May 4, 2020 at 6:49 PM

Možda sam negdje propustio iako pratim ovu temu, ali ne sjećam se da je bio neki članak u kojem su novinari tražili informaciju od A1 i UG da li su zainteresirani za kupnju Optime. Recimo, pošalje se pitanje na koje bi odgovor bio takav da se može nešto korisno zaključiti. Ukoliko su zainteresirani, onda su dali ponudu i vjerojatno će dati neki općeniti odgovor, tipa pratimo što se događa ili ne možemo komentirati, a ako nisu ne vidim razlog da ne odgovore da u trenutnim tržišnim okolnosti ne razmatraju kupovinu.

• nascar
    • April 6, 2020 at 11:06 AM

Nema tu nikakve pravne spike. Veleprodajne cijene po kojima HT naplaćuje Optimi i regulacija istih nemaju nikakve veze sa obavezom koja je propisana od AZTN.

• nascar
    • April 2, 2020 at 9:50 AM

Danas u 20 min protrgovano 180.000 komada, a prije par dana na 4,4kn u cijelom danu jedva 7300 komada.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• nascar
    • April 1, 2020 at 4:07 PM
    Quote from Neo

Ne mislim da je MM već imamo jačeg kupca ili nekoliko njih.

Je li ovo netko dotični prodavao po dogovoru? Jer ako jest, onda je danas potrošio pola dionica.

Iznenadio me promet danas. Izgleda mi kao kupovina,a ne prodaja.

Moguće da je dno blizu ili smo ga imali.

Nisam mislio doslovno MM

• nascar
    • April 1, 2020 at 3:58 PM
    Quote from mitkko

Ne znam kada sam zadnji put vidio ovako jak bid :)

Izgleda da je ovo trenutno dobra zona podrške. Dionica je postala zanimljiva kupcima.

Meni se čini kao da smo dobili MM

• nascar
    • April 1, 2020 at 11:24 AM

Ni ovi u Optimi ne znaju ništa https://zse.hr/default.aspx?id=97365

• nascar
    • April 1, 2020 at 10:20 AM
    Quote from machor12

...prkosi OPTE cijelom tržištu... prelijepo za gledati! :)

Još kad bi se ovaj sa aska sa 45.000 kom sa 6,98 kn maknuo na 9,48kn - bilo bi bolje i njemu i nama! :)

prvo je bio na 6,5 sada ne već na 7,98, doći će i na 9,48

• nascar
    • April 1, 2020 at 10:18 AM

Ask samo nestaje

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• nascar
    • April 1, 2020 at 9:33 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from st-brajo

ako ste ikad svratili u baknu podignuti nesto novca mogli ste primijetiti da je vecina ljudi u dozvoljenom minusu.

oni koji vec imaju rijeseno stambeno pitanje drze cash i ne misle ga ulagati nigdje osim u renovaciju nekretnine ili kupnju neke druge ako cijene padnu.

broj ulagaca na trzistu kapitala stalno opada, a znam da ti bankari cim imas nesto vise casha na racunu nude ove otvorene fondove (meni su konkretno ove sta su izlozene BRIC-u).

meni to nije bilo interesantno, jer mislim da sam mogu bolje oploditi novac na trzistu kapitala, a vjerujem da je dosta ljudi nasjelo i sad su u "pusioni".

Isto tako, oni te obavijeste kad tvoj ulog padne za odredjeni postotak, tako da su vjerojatno neki u panici odlucili prodati svoje udjele, pa imamo ovo sto sada imamo.

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2170755

Display More

Promjena vrijednosti udjela mješovitih fondova u istom razdoblju bila je izraženija te je iznosila -12,0 posto pri čemu je NAV smanjen s 1,1 na 0,8 milijardi kuna (-28 posto). Moja procjena da je vrijednost prodanog cca 194 mil kn.

Vrijednost udjela u dioničkim fondovima najviše se smanjila u promatranom razdoblju (-24,6 posto), dok je neto vrijednost imovine tih fondova smanjena s 1,9 na 1,3 milijarde kuna ( -34,9 posto). Moja procjena da je vrijednost prodanog cca 260 mil kn.

Realno od toga na dionice ZSE ne vjerujem da otpada više od 20% što je cca 50 mil kn i indirektno od mješovitih 5% cca 10 mil kn.

Znači utjecaj rasprodaje imovine fondova na dionice na ZSE je po mojoj procjeni u prosjeku bio 2 mil kn dnevno. 

• nascar
    • March 31, 2020 at 8:37 PM
    Quote from Moller
    Quote from nascar

Iz Atlantske su danas izvijestili kako zbog okolonosti prouzrokovanih koronavirusom zaustavljaju do daljnjeg građevinske radove na Batali.

https://www.dubrovniknet.hr/atlantska-plov…dove-na-batali/

kako li će dogovoriti anexe s kupcima, ako budu tražili isplate avansa, raskide ugovora,

stvarno će ta korona napraviti puno problema

Problema je sigurno bilo, ali sigurno su sve odvagali prije donošenja ovakve odluke. Moguće je da u ugovorima postoji stavka da se rok za izgradnju može produžiti zbog djelovanja više sile. Sada možda nije vrijeme za stanogradnju, ali taj projekt je sigurno isplativ. Ne vjerujem da će potpuno odustati od izgradnje.

• nascar
    • March 31, 2020 at 7:10 PM

Iz Atlantske su danas izvijestili kako zbog okolonosti prouzrokovanih koronavirusom zaustavljaju do daljnjeg građevinske radove na Batali.

https://www.dubrovniknet.hr/atlantska-plov…dove-na-batali/

• nascar
    • March 31, 2020 at 10:02 AM
    Quote from D'artagnan
    Quote from nascar

Trgujem sa PBZ investorom, a za limit sam mislio na minimalnu transakciju. Danas išao probat zadat nalog da vidim koliko mi je naknada na tih 220kn, pa nisam mogao zbog tog limita.

Cekaj malo ti na 500 kn platis 40kn min. nalog??? hebate 8% platis ulazak i toliko za izlazak... 16% bahh matematika ti nije bas bila jaca strana.... ali takve brokeri vole najvise

Očito se ne razumijemo dobro. Niti sam ikada napravio tako malu transakciju niti ću je ikada napraviti. Poanta mog posta je bila u tome da mi nije jasno zašto neko kupuje dionice za 200kn. Inače, matematika mi je jača strana.

• nascar
    • March 30, 2020 at 10:20 PM
    Quote from D'artagnan
    Quote from nascar

Promet u sat vremena 220kn. Nikada mi nije bilo jasno zašto netko kupuje dionice za par 100kn, valjda iz dosade. Kod mene je limit za transakciju 500kn.

500kn? Pa koliko ti je min. Naknada, ja ispod 6-7k kn ne otvaram nalog

Trgujem sa PBZ investorom, a za limit sam mislio na minimalnu transakciju. Danas išao probat zadat nalog da vidim koliko mi je naknada na tih 220kn, pa nisam mogao zbog tog limita.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt