1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. nascar

Posts by nascar

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• nascar
    • August 24, 2020 at 6:54 PM
    Quote from Marielena

Kolega nisam mislila da nema za kruh i mlijeko pa prodaje dionice.

Vec da nema vise dovoljno kapitala da uspjesno vodi visoko zaduzenu kompaniju.

Opcenito, mislim da se sveukupno ovdje nije usrecio.

Ne mislite valjda da on daje svoj kapital u tvrtku pa da zato prodaje dionice. Ono sto se zna je da covjek ima i dionice i novce. Gdje ce dionica sutra ovisi o vozarinama i o tome da li IB trebaju novci ili dionice, a mi se samo mozemo kladiti na to.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• nascar
    • August 24, 2020 at 2:47 PM
    Quote from darac11

A zar nebi trebali odbit porez i prirez?

odbio sam 12% na prinose od 2016. mozda nije skroz tocno, ali kao sto je naim napisao nije moguce napraviti univerzalni izracun

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• nascar
    • August 24, 2020 at 11:21 AM

Ako sam dobro racunao dionice HT-a su nekome tko ih drzi od IPO-a donijele ukupno 206,69 kn kada se oduzme PKD, Osim toga ako ih se drzalo od prvog dana dobivene su dodatne dionice, sto je na paket od 63 komada bilo dodatnih 6. Sve skupa ispada da je ostalo jos nekih 35 kn do otplate dionica kroz dividende. Uz pretpostavku da se taj ostatak isplati kroz idućih 5 godina, to bi bilo ukupno 18 godina, što daje prosječnu kamatu od cca 4%.

2008 29,56

2009 29,99

2010 34,05

2011 22,76

2012 22,14

2013 20,51

2014 9,00

2015 7,00

2016 6,00

2017 6,00

2018 6,00

2019 10,00

2020 8,00

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• nascar
    • August 19, 2020 at 6:44 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from Moller
    […]

Ispravak krivog navoda.

- gospon Moller, građani nisu ništa izgubili na Agrokoru.

- na Agrokoru su građani stekli ili dobili jedno veliko iskustvo.

- gospon Moller, vi kao dugogodišnji investitor bi morali znati kako se svaka školica plaća, netko dobije papire a netko novce.

- nitko vama nije otuđio vaše dionice Agrokora, druga je stvar što i sami znate da to ništa ne vrijedi.

- po vašem trgovanju, odnosno vi pišete o tome pa vidim da je taj Agrokor u vaše trgovanje unio dosta straha, (e to je ta škola).

Display More

jesu li i upravitelji obveznim mirovinskim fondovima dobili jedno veliko iskustvo? ako jesu, tko je tu skolicu platio?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• nascar
    • August 19, 2020 at 4:27 PM

pogledajte samo imovinske kartice aktualnih i bivsih politicara i po njima mozete vidjeti kakvi su njihovi interesi i u sto ulazu svoje novce. na prvom mjestu su nekretnine, pa se prema tome vodi i ukupna politika drzave. da je sustav drugacije poslozen, mi bi konstantno imali izlistane nove kvalitetne tvrtke, IPO, tvrtke bi skupljale kapital preko burze, imali bi HANFA-u koja radi svoj posao i cije odluke se ne izigravaju, ne bi imali predstecajne nagodbe ni Lex Agrokor. da je to tako vise bi ljudi imalo interesa ulagati u dionice i ne bi drzali eure u bankama gdje ih inflacija polako nagriza, a onda ni crobex ne bi bio na razinama na kojima je sada vec 10ak godina

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• nascar
    • August 19, 2020 at 12:57 PM
    Quote from naim

A sto imaš kompariarti iznose ako je Forthenwt bankrotirao? Dakle, postao je insolventan i plaćeno je za negativan equity 124 milijuna eura. Ebitda za Opte u 2019 je iznosila 133 milijuna kuna ili 17,8 milijuna eura (Ebitda na moje dionice ttm koja uključuje prvi kvartal ove godine iznosi Btw 165,78 milijuna kuna). Ebitda marta Optime je daleko viša od one od Fortheneta jer je Forthenet bio otišao “kvragu”. Ta firma očito ima potencijal al nije imala adekvatnog vlasnika i upravljača da napravi rezultat.

Forthenet ima 3,5x vise korisnika usluge od Optime, a EBITDA mu je samo 2x veća

• nascar
    • August 18, 2020 at 12:52 PM

Forthnet has suffered from a declining subscriber base. The company reported it had 899,000 retail subscriptions last June out of a total of 656,000 unique customers, providing broadband to 549,000 homes and pay TV to 351,000.

Revenue for the first half of 2019 was €133.5 million, down from €144.3 million a year earlier. EBITDA for the period was €17.8 million, down from €17.9 million.

https://www.digitaltveurope.com/2020/04/28/uni…eeces-forthnet/

• nascar
    • August 18, 2020 at 12:31 PM

Greek telco Forthnet and in particular its ‘Nova’ DTH satellite TV operation is up for sale. One potential bidder, Greek businessman Evangelos Marinakis, dropped out of the bidding in March. New potential buyers have now emerged.

Three bids have been tabled: Two UK-based investment funds, Duet Private Equity and United Group. A local Greek media conglomerate Antenna, privately owned by the Kyriakou family. Antenna is the largest Greek media house and broadcasts the ANT 1 channel.

Local reports suggest that Duet, for example, is bidding €41 million for the enterprise.

Antenna Group operates in Greece, Cyprus, Romania, Serbia and Montenegro.

A decision is expected this coming week.

https://advanced-television.com/2020/04/24/for…-buyers-emerge/

The deal is said to be worth more than €40m ($43.4m) for the acquisition of the shares held by three Greek banks – Alpha, Piraeus and National – and would see BC Partners take on Forthnet’s €310m debt.

Reports from Greek news website ekathimerini.com said that BC Partners will have to pay a further €50m for the remaining shares in Forthnet once a deal with the banks has been completed.

https://www.sportbusiness.com/news/forthnet-…xclusive-talks/

• Best buy

• nascar
    • August 15, 2020 at 9:42 AM
    Quote from zlocesti

https://finance.yahoo.com/news/warren-bu…-201428776.html

Izgleda da je best buy još uvijek zlato

https://finance.yahoo.com/news/gold-pric…-135708557.html

Ovi pak kažu da ga čekamo opet na 1600, dakle. pautuljci pojma nemaju

Ja se nekako kladim na Buffeta

kada mi se na fejsu pojavi ovakva reklama meni je to signal za sell, eventualno hold

"❗️Štednjom gubite novac.

Investicija od 10.000 kn u 2000. godini danas bi vrijedila 22.000 kuna u štednji, a čak 55.400 kuna u zlatu.

Iako na računu svake godine imate više novaca, on vrijedi manje jer iz godine u godinu gubi na vrijednosti, a kamatne stope u bankama nisu veće od stope inflacije.

Konstantan rast cijene, neoporezivost te mogućnost brze prodaje i dolazak do gotovine investicijsko zlato čine znatno isplativijim od štednje.

Mislite na svoju budućnost i odaberite najsigurnije ulaganje.

👉 Kontaktirajte nas za više informacija:"

• nascar
    • August 11, 2020 at 11:52 AM
    Quote from rambo_5

Onda smo izloženi volji HTa. Ako ne želi prodati može ovo zavlačiti koliko god želi, sve po pravilima. Ako želi, prodat će. AZTN je tu damo ukras...

kako mozemo biti izlozeni volji HT-a ako oni imaju samo 17% Optime, prije bih rekao da smo izlozeni volji ZABA-e. sto se mene tice HT ni ne mora prodati svoj dio, neka si ih ostavi

• nascar
    • August 11, 2020 at 8:37 AM
    Quote from accountant

Optima, izgleda, jedva drži glavu iznad vode

Optima posluje onoliko dobro koliko to odgovara HTu, a da su pri tome zadovoljeni uvjeti za upravljanje prema AZTNu.

• nascar
    • August 10, 2020 at 11:15 PM

kao da previse idemo u smjeru kako HT ne zeli ni pod koju cijenu prodati Optimu. moje misljenje je da su oni izvukli kroz ove godine upravljanja maksimalno koliko su mogli i slozili su firmu koja bi recimo mogla biti interesantna za kupnju. na kraju su u prilici zaraditi i na dionicama, sto znaci da su napravili dobar posao za sebe i svoje dionicare. zadrzati upravljanje nad Optimom ne mogu, preuzeti korisnike isto ne mogu, pa koja je onda uopce alternativa i da li bi realno HT imao vece koristi od te alternative. da ne spominjem ZABA-u koja u Optimi ima zarobljen veliki kapital, a nije im sigurno u interesu skupljanje udjela u tvrtkama, pogotovo onima u predstecajnim nagodbama.

ovo razvlacenje price oko prodaje mi se cini da je nista drugo nego pregovaranje, odnosno pokazivanje misica. pa nece sigurno kupac doci kod HT-a sa vrecama novaca i dati im ponudu koju ne mogu odbiti ili s druge strane da ce HT prihvatiti bilo koju ponudu. samo 1 kn veca cijena za HT je 12 mil kn, a za ZABA-u 25 mil kn, dok je s druge strane ta 1 kn skoro 70 mil kn. svima se isplati pregovarati neko vrijeme cak i za tu 1 kn.

• OPTE prodaja - kladionica

• nascar
    • August 10, 2020 at 11:01 AM

hoce i danas biti onih koji su prespavali

• nascar
    • August 10, 2020 at 10:24 AM
    Quote from LodeRunner
    Quote from nascar

tresla se brda, rodio se mis. HT ce angazirati investicijsku banku, cijena dionice pala za 1kn i sada cekamo nove vijesti

Je, samo sto su prije bila ocekivanja prodaje ove, ili rane slijedece godine. Sad se kristaliziralo da sigurno nista od ove, a mozda tek tamo daleke 2022.

vec sam vise puta napisao na temi da mi prodaja polovinom iduce godine najvise odgovara zbog PKD i da sam se nadao da ce biti tako od objave natjecaja

• nascar
    • August 10, 2020 at 10:11 AM

tresla se brda, rodio se mis. HT ce angazirati investicijsku banku, cijena dionice pala za 1kn i sada cekamo nove vijesti

• nascar
    • August 10, 2020 at 9:31 AM
    Quote from tollway

izgleda da nebu dobro. omjer k/p 1:3 u prvih deset.

kada vidim da netko stavi nalog od 82000 komada na prodaju na 5 kn u predtrgovanju pa ga makne par minuta prije pocetka trgovanja jasno je sto se pokusava

• nascar
    • August 8, 2020 at 8:28 PM

Moguće je da ce HT angazirati ZABA-u kao investicijsku banku.

https://www.zaba.hr/home/srednja-i…skom-bankarstvu

Mislim da je ovo angaziranje investicijske banke bila formalnost koja se morala odraditi zbog AZTN, a zapravo se u postupku prodaje nece nista bitno promjeniti. Podsjetio bih i na izjavu iz HT-a kada je rečeno da prodaja Optime nema roka, da je cijeli proces kompleksan, te da u pravilu takvi procesi traju

6-12 mjeseci.

(27:25 min)

• nascar
    • August 7, 2020 at 3:13 PM

Znaci ili nije bilo interesa ili ponude nisu bile prihvatljive, po meni prije ovo drugo. Nevjerojatno mi je da se bas nitko ne bi javio slanjem neobvezujuce ponude u kojoj se moglo ponuditi bilo što. Po meni je ovo losa vijest utoliko sto mozemo zaboraviti na one basnoslovne cifre koje su ovdje vise puta napisane, ali dobra vijest je da prodaju preuzima investicijska banka, sto znaci da je HT odradio svoju dionicu koju je razvukao maksimalno dugo koliko je mogao sto mu je vjeroajtno od pocetka bila namjera.

• INGR (INGRA d.d.)

• nascar
    • July 29, 2020 at 1:50 PM
    Quote from toluen

Zaboravljate detalj da je u jednom od nedavnih priopćenja iz Ingre rečeno da su već sada u dogovoru s 40 tvrtki s oko 2000 zaposlenih dakle teoretski imaju sve što im treba da idu delati.

Bio je natječaj poslije 2009 (ne znam točno) za inženjera ili arhitekta. Ali to je nebitno, ako im uspije ovo što planiraju vrlo lako se mogu ekipirati i složiti sve što im treba da te projekte provedu s voljom i na vrijeme. Pa nije to farmacija da im treba 10 godina da otkriju novu molekulu koja radi. U građevini se danas brzo uči i razvija pogotovo na ovakvim relativno jednostavnim projektima - to nisu Burj Kalifa, mostovi od 20km, niti brane ili vijadukti od 300m visine.

To je ZG, mali provincijalni gradić jedne provincijalne državice na rubu svijeta. Za Ingru u ovom trenu i poziciji - idealno za restart. Očito su oni to uočili i odatle sva ova priča oko toga. Zar vi na njihovim mjestu ne bi to isto napravili?

Slazem se oko toga da im je to idelna prilika za novi start, ali za zaradu ce trebati stvarno raditi, sto nije bio slucaj zadnjih 10ak godina.

• INGR (INGRA d.d.)

• nascar
    • July 29, 2020 at 1:02 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from nascar

ono sto kod ovakvog klasicnog primjera hrvatske javne nabave niste uzeli u obzir je da sve to skupa netko mora i odraditi. ingra nema svoje betonare ni građevinske radnike, oni su developeri. bas neki dan je bio prilog kako u hrvatskoj nedostaje građevinskih radnika. zasto bi recimo netko tko je izgubio na natjecaju od ingre radio za tu istu ingru po nizoj cijeni, a posla ce biti više nego sto se realno moze izvesti. sto se tice referenci ingre, u natjecajima javne nabave se obicno traze reference unazad 5 godina, pa pogledajte kakve su reference ingre od 2015. do danas.

moguće je da se ingra i moze probuditi iz sna koji traje vec najmanje 10 godina i da moze donekle profitirati na obnovi Zagreba, ali za to sigurno nije dovoljna cinjenica da je netko s nekim u braku.

sa Ingrom će Vam u ovoj kombinaciji vjerojatno ići Tromont i još neke građevinske firme koje u njoj imaju vlasnički udio, a bave se baš konkretno izvođenjem, a nemaju toliku medijsku pažnju ili utjecaj na ljude koji o nečemu odlučuju.

pretpostavljam da im je to neki plan.

međutim, dok nemamo nešto konkretno, to su sve neke kombinacije za budućnost.

kao i svugdje, treba procijeniti risk/reward, jer nijedna dionica nije siguran novac.

Display More

Ako ce ici u kombinaciji s gradjevinskim firmama, tim firmama je valjda interes da oni zarade, a ne ingra, pa da jos moraju na kraju godine dijeliti zaradu sa malim dionicarima. Na dan 31. prosinca 2019. godine ingra je imala 89 zaposlenika. ima li netko informaciju koliko je tu ljudi koji realno mogu odraditi neki posao na terenu, odnosno koliko ima zaposlenih kada se oduzme pomocno osoblje, uprava, tajnici i sl.? jesu li u zadnjih godinu dana imali neki natječaj za posao? zadnji koji sam našao je dipl.ing.građ. iz 2005. godine.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt