1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. nascar

Posts by nascar

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• nascar
    • February 2, 2021 at 9:17 PM

"U svojoj novoj prijavi podnositelj je naveo kako je, ponukan odbijajućom odlukom i razlozima navedenim kao prepreka pozitivnom rješenju zahtjeva, društvo United Group B.V. prenijelo sve poslovne udjele u društvu TOTAL TV B.V. sa sjedištem u Amsterdamu na treću nepovezanu osobu, trgovačko društvo

V-Investement Holdings B.V., također sa sjedištem u Amsterdamu.

"S obzirom da trgovačko društvo Totalna televizija d.o.o. više nije povezana osoba podnositelja prijave, Vijeće je nakon provedenog postupka i slijedom pravno odlučnih činjenica donijelo odluku da se predmetna koncentracija ne smatra nedopuštenom u smislu Zakona o elektroničkim medijima", kaže se u priopćenju."

https://lider.media/aktualno/vem-z…e-nove-tv-46830

Društva nisu povezana, ali korisnici Total TV-a imaju u određenom paketu neograničene pozive prema mrežama United Grupe.

Zašto navedeno trgovačko društvo ne bi moglo kupiti Optimu? Ako je moglo kupiti Total TV onda može i Optimu.

• OPTE prodaja - kladionica

• nascar
    • January 31, 2021 at 8:57 PM
    Quote from Junak

Vidim da su neki preduboko usli pa su malo nervozni (ovo se isto dogodilo i sa Atlantskom, isti sindrom, optimizam prsti na sve strane, firma propada). Evo kolega nascar ceka od 2017.... ljudi, vrijeme jednoumlja je zavrsilo, znam da je tesko to prihvatiti, ali je tako

zdravorazumski sam trazio jednostave odgovore, slijedio sam logiku, ali ljudi se nadu uvrijedeni sto ja uopce to pitam,''zasto ja sada propitkujem'', kao sve je jasno ^^

Ovo je vruci krumpir i jako puno ljudi je jako uslo u ovu dionicu sa nekim ocekivanjem visestrukog vracanja investicije kroz kratki rok. Ali stvaranje treceg operatera u ovakvim uvjetima u Hrvatskoj je po meni malo izgledno. Ne samo da je potrebno jako jako puno para za to, vec je potrebno i servisirati dugove Optime, a imajuci u vidu da je HT usao u investicijski ciklus koji ce samo ove godine uloziti ogroman novac (mislim da je cifra oko 400 m k.) u mrezu.... hmmm, neznam gdje se optima tu uklapa u pricu

ne znam što vam nije jasno. ako znate čitati onda ste pročitali odgovor u mom postu zašto je produženo upravljanje Optimom i da kada kupujete bilo koju dionicu preuzimate rizik gubitka na istoj. može sutra biti smak svijeta, pa se i u tom slučaju Optima neće prodati. vama ne trebaju odgovori na postaljena pitanja, vama je dosadno pa trolate po forumu.

što se tiče mojeg ulaganja u Optimu, bilo bi dobro da su mi sva druga ulaganja bila upola tako dobra,

• nascar
    • January 31, 2021 at 5:21 PM

"Podsjećamo, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je 19. ožujka 2014. koncentraciju HT-a i OT - Optima Telekoma d.d. (u daljnjem tekstu Optima), ograničeno na razdoblje od četiri godine, do 9. srpnja 2018.

Optima je dana 29. srpnja 2016. godine Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja podnijela Prijavu o namjeri koncentracije na temelju ugovora o pripajanju H1 TELEKOM-a d.d. Optimi.

U skladu s tim promijenjenim okolnostima HT je podnio zahtjev za produljenje privremenog upravljanja Optimom do 2021. godine.

Odobrenim produljenjem upravljanja HT-a Optimom, iako na ograničeno vrijeme i uz striktnu regulaciju i nadzor AZTN-a do srpnja 2021., navedeno pripajanje društva H1 Optimi ostvarit će svoj puni potencijal kroz sinergijske učinke između društava, što će omogućiti bitno povećanje poslovne efikasnosti i smanjenje troškova u odnosu na samostalno poslovanje H1 i Optime i osigurati ispunjavanje njihovih financijskih obveza iz predstečajnih nagodbi."

https://www.t.ht.hr/odnosi-s-inves…ja-Optimom.html

Svako malo se ovdje pojave junaci koji pronalaze razloge zašto se Optima neće prodati. Još od 2017. godine kada sam saznao za ovu priču kod prvog rasta računam na to da će se Optima prodati zato što ne vidim alternativu tome. Mislite da će HT vječno upravljati Optimom? Što ga onda nisu odmah dali HT-u, čemu ova predstava o prodaji. Cilj prodaje je prema rješenjima AZTN stvaranje trećeg operatera. Ono što je meni jedino upitno je po kojoj cijeni će se prodati i tko će kupiti. Naravno da to nije jedini mogući ishod ove sage koja traje od 2014. godine, ali da svi znamo kako će se saga završiti ne bi postojala ni mogućnost dobiti/gubitka na dionici. Rizik kod kupnje ovakvih dionica uvijek postoji, ali omjer rizika i nagrade je meni ovdje prihvatljiv. Kome nije neka ne kupuje ili ako ima dionice neka ih proda već sutra, siguran sam da ima zainteresiranih za kupnju.

• nascar
    • January 29, 2021 at 2:56 PM

na 6,38 je dražba uravnoteženja, sve sto je iznad toga ne uzimam za ozbiljno. neka spusti te naloge malo ispod te cijene

• Birtija

• nascar
    • January 27, 2021 at 8:56 PM
    Quote from Jubito

Inače, bez uvrede, ali svaki novokomponovani rvat i domoljub ili cigo vozi golf, audi, mercedes ili bmw, to je zadnje što bih kupio.

Kvare se više nego Dacia, a popravci koštaju kao novogodišnje putovanje u New York. :D

kaže se da je sintagma "bez uvrede, ali" samo uvertira za najgore uvrede. valjda bi svi trebali voziti mazdu

• nascar
    • January 16, 2021 at 8:39 PM

"HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime. HT će osigurati obvezu Zagrebačke banke odnosno treće nepovezane osobe na koju budu prenesena upravljačka prava iz HTovih dionica, da tijekom držanja upravljačkih prava nad HT-ovim dionicama Optime ne koristi glasačka prava iz tih dionica."

Ne moraju prodati zbog AZTN, ali što će njima dionice Optime. HT gubi upravljačka prava, a ZABA se skoro sam siguran ne misli baviti telekomunikacijama. Čak i da si HT može dozvoliti da propadne njegovih 120 mkn u dionicama Optime, mislim da ZABA sigurno neće ostaviti svojih 250 mkn.

• nascar
    • January 14, 2021 at 7:29 PM

Danas sam skupljao ponude za fiksnu liniju i mobitel u kompletu. Nešto što me sada košta 400 kn na A1, trebalo bi me ubuduće koštati cca 470 kn na HT-u ili A1 ako potpišem novi ugovor na 2 godine. Uz to na ovih 400 kn sam prije dvije godine dobio mobitel u vrijednosti 2000 kn i 6 mjeseci usluge na fiksnoj liniji za 20 kn. Optima mi se čini cijenom u rangu sa Iskonom, znači dosta povoljnija od A1 i HT-a, ali ima samo fiksnu uslugu. To bi valjda trebalo značiti da ukoliko Optima u kombinaciji sa Tele2 postane taj treći operater ima poprilično prostora za povećanje cijene/marže na fiksnoj usluzi ili za sniženje cijena ostalih na tržištu. Vjerojatniji mi se čini prvi scenarij s obzirom da Tele2 nije jeftiniji od A1 i HT-a u mobilnoj mreži, barem za ono što meni treba.

• nascar
    • January 13, 2021 at 11:39 AM

Kakvo je to očitovanje "primljeno na znanje". Ono, nemaš ništa pametno za napisati, pa onda lupiš to ili "razmotrit će se". Gdje je pojašnjenje.

Valjda UG ima neki plan. Tu nije samo pitanje prodaje/kupnje Optime, nego da oni ne mogu ni stvoriti novu Optimu za sebe.

• nascar
    • January 5, 2021 at 12:05 AM
    Quote from lebowski

https://mediadaily.biz/2021/01/04/cit…la-rupu-zakonu/

Jel nas cimaju za evro ili imaju neki info?

već je bilo bombastičnih naslova sa navedene stranice. mislim da nas cimaju.

• nascar
    • December 23, 2020 at 8:55 PM

Kakvo bombardiranje po medijima sa UG. To je valjda jedan manji dio lobiranja koji možemo vidjeti.

''Ideja o Dronaciji, odnosno donaciji dronova došla je slučajno prije četiri godine kad nam je vatrogasno društvo poslalo zamolbu za dronom. U tom trenutku nismo bili svjesni da dron kao tehnologija može pomoći vatrogascima. Tada smo donijeli odluku da sredstva koja su bila namijenjena za poklone partnerima pred kraj godine usmjerimo na nešto drugo i prve godine donirali pet dronova. Od tada do danas svake godine u blagdansko doba idemo s istom akcijom, a pokazatelj uspjeha nam je to što smo ove godine raspisali javni poziv na koji se javilo čak 137 vatrogasnih društava'', rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska

''Kao dio United Grupe, uz značajne investicije u daljnji razvoj našeg poslovanja i mreže, ove godine još snažnije ulažemo i u naše društveno odgovorno poslovanje. Naša matična kompanija United Grupa u proljeće je donirala sredstva u vrijednosti od tri milijuna dolara za zemlje u regiji, od čega je 500 tisuća dolara išlo Hrvatskom zdravstvu za nabavu prijeko potrebne opreme'', rekao je Viktor Pavlinić te dodao kako ''digitalizacija društva nema alternativu, a ulaganje u infrastrukturu koja omogućuje da društvo bude povezano i digitalizirano stvorit će temelje za procese koji će unaprijediti gospodarstvo.

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…a---633378.html

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• nascar
    • December 19, 2020 at 2:07 PM

HT dobio nagradu za dionicu godine i dionicu s najvećim prometom

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…ometom-20201218

• nascar
    • December 10, 2020 at 6:33 PM

III.4. Ako se u opisanom postupku prodaje iz točaka III.1. do III.3. izreke ovoga rješenja dionice ne uspiju prodati do isteka najdulje određenog sedmogodišnjeg trajanja koncentracije, tada istekom sedmogodišnjeg trajanja koncentracije Ugovor između HT-a i Zagrebačke banke automatski prestaje, a time i bilo kakva mogućnost kontrole HT-a nad Optimom. HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime. HT će osigurati obvezu Zagrebačke banke odnosno treće nepovezane osobe na koju budu prenesena upravljačka prava iz HTovih dionica, da tijekom držanja upravljačkih prava nad HT-ovim dionicama Optime ne koristi glasačka prava iz tih dionica.

Kaže se da svaka roba ima svog kupca, Ako se ne proda sa HT-om do 1.7. prodat će se bez njega nakon tog datuma. Najbolje da će se ZABA igrati pružatelja TK usluga.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• nascar
    • October 8, 2020 at 11:36 PM

Zagrebačka burza je dana 08. listopada 2020. zaprimila zahtjev izdavatelja Hrvatski Telekom sa sjedištem u Zagrebu, Radnička cesta 21, za prijelaz 80.766.229 dionica HT iz segmenta Službenog tržišta na Vodeće tržište. Burza će donijeti odluku o zaprimljenom zahtjevu i o odluci obavijestiti investicijsku javnost - stoji u obavijesti Zagrebačke burze.

https://lider.media/poslovna-scena…ItfGjNA_bWYJ9lc

• nascar
    • September 30, 2020 at 12:10 PM
    Quote from naim

HAKOM je regulator, on daje regulatorna odobrenja i nadzore telekomunikacijski sustav. Kad se prodavao EvoTV tražilo se i njegovo misljenje za transakciju, iako HAKOM uopće nije nadlezan za takvu vrstu RF usluge. Dakle, oni daju odobrenje na svaku transakciju.

Gledam baš rješenje HAKOMa za EvoTV. Kaže između ostalog u privremenom rješenju da bi koncentracija HT-a i HPP-a mogla imati značajan učinak na tržišno natjecanje na mjerodavnom tržištu te da se do okončanja postupaka privremeno zabranjuje HT-u i HP-u poduzimanje radnji u cilju dovršetka koncentracije. Pa jel nije AZTN nadležna za tržišno natjecanje :) Naravno da HAKOM mora dati regulatorna odobrenja, ali to bi po meni u slučaju Optime trebala biti formalnost. Meni ne pada napamet nijedan razlog zbog kojeg bi HAKOM mogao odgoditi prodaju, ali živimo u državi sinkope, Touretteovog sindroma, Toma Forda i da ne nabrajam dalje tako da je sve moguće, čak i to da AZTN dozvoli koncentraciju, a HAKOM ne :)

• nascar
    • September 30, 2020 at 11:37 AM
    Quote from zlocesti

Možda sam ja nepismena, na koncu

Al ' ja čitam da je zbog potresa ???, corone i žaba koje padaju s neba Hakom prolongirao prodaju

Sve je više babica ovdje. Hakom, Ministarstvo kulture ???

No, obzirom da kupaca ima, a oni bi naravno jeftinije, nema nam druge nego strpiti se

Što nas dovodi do klasičnog pitanja za malu djecu- Što bi radije - Sladoled odmah, ili dva poslije:S

Ovo će mi jednog dana biti najteže zarađen lagan novac, ever.:S

Display More

Ne mislim da sam neki ekspert i da znam više od one koja je napisala članak, ali kakav HAKOM da prolongira prodaju. Čini mi se da je Ana polupala lončiće.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• nascar
    • September 20, 2020 at 8:43 PM
    Quote from Marielena

Da li netko zna sto je sa projektom Batala i u kojoj je fazi?

zadnja informacija je bila da je projekt na čekanju

https://zse.hr/userdocsimages…ddUkVPJTA==.pdf

• nascar
    • September 15, 2020 at 4:43 PM
    Quote from vladimir

Mi smo ga predvidjeli u zadnjem kvartalu 2021. godine uputiti u proceduru. Znači da bismo tijekom proljeća 2021. o tome proveli javnu raspravu.

Riječ je o dva različita zakona. Rokove koje ste naveli odnose se na Zakon o medijima.

• nascar
    • September 15, 2020 at 11:22 AM
    Quote from bumbar

da jest zašto ne bismo to znali?

evo dat cu ja jedan moguci razlog. saznamo koliko ima ponuda i tko su ponuditelji, svi polude za dionicom i cijena se digne do razine koja je iznad moguce ponude ponuditelja i zadrzi se tamo 3 mjeseca prije nego dodje valjana ponuda cime ponuditelj postaje obavezan u preuzimanju platiti više manjinskim dionicarima. ponuditelj zbog toga odustane od kupnje.

• nascar
    • September 15, 2020 at 9:35 AM
    Quote from Meri
    Quote from nascar

bankari bi ovrsili nekoga za 10 kn duga, a vi mislite da im 250 mkn nije neka lova. kada bi tako razmisljali u ZABI brzo bi mogli staviti kljuc u bravu.

Miješaš kruške i jabuke. Ne radi se o otpisu nego o odgodi prodaje. To je i dalje njihovo vlasništvo samo kao vp, a ne novac na računu. Banke trenutno imaju previše novaca, u perspektivi će im možda doći veća lova od prodaje. Ne žuri im se, barem ne zbog likvidnosti.

nema tu krusaka i jabuka, nisam nigdje spomenuo otpis, nego sam karikirano opisao kako se bankari ponasaju prema novcima. ZABA se ne bavi upravljanjem telekomima niti ulaganjem u dionice. njima dionice ne trebaju, trebaju im novci koliko god trenutno imali "previše". dionice sigurno nece drzati dugorocno. moguce je i ovo sto je kolega bumbar gore napisao, ali jednom ce ih sigurno prodati, pa makar to znacilo da ce se eventualno pokvariti bilanca.

• nascar
    • September 14, 2020 at 7:03 PM
    Quote from Jubito

Prema podacima Godišnjeg izvješća ZABA je imala 5.172 milijuna kuna prihoda i 1.759 milijuna kuna dobiti. Dionice Optime koje drži ZABA knjigovodstveno vrijede 256.258.530,00 kn (10kn/dionica).
    Realno gledajući, to i nije neka lova za Zagrebačku banku.

bankari bi ovrsili nekoga za 10 kn duga, a vi mislite da im 250 mkn nije neka lova. kada bi tako razmisljali u ZABI brzo bi mogli staviti kljuc u bravu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt