Rast cijena vozarina bi mogol nastaviti drastično rasti
Posts by Bartolomeo
-
-
Znači ide se na
objavi javnog poziva za ulaganje u povećanje temeljnog
kapitala društva stečajnog dužnika RIZ-ODAŠILJAČI d.d. u stečaju.Sto to znaci za imatelje dionica RIZA? Pushing? Postoji li mogućnost tužbe?
-
Imamo ocito novog vlasnika. Samo da vidimo tko je to.
ne bi bilo dobro da to bilbija nastavlja izlaziti, bolje bi za dionicu bilo da je to još netko novi koji ima ambicije
Vjerojatno je I.B. malo prodao da iskoristi priliku na Đuri i uzme 100% u dan dva.To je u redu,ne vjerujem da ce nastaviti izlaziti
-
Dok vani brodari rastu mi se brćkamo u moru
Rastu? Pa DSX je na 1.52 USD. Atpl je na toj cijeni bila 160kn. Trenutno mi je Atpl skupa dionica kao i jos neke. Istina vozarine rastu..slicno je bilo i za tankerske indekse pa propad.
Neo, pa zar niste nedavno rekli da Atpl ide uskoro prema 300 kn???
-
Informacija iz dubrovnika, s terena: Ingra krece u gradnju stambenog kompleksa u Dubrovniku
-
Crobex na granici. Formiran i kanal. Ocekujem oscilacije od 3-4% gore dolje. Formiranje 5-ice od rasta A. SMA potpora na 1600-1620 pa prije toga ne mislim ulaziti.
Neo kad ce crobex na 500-600???
-
Kolega Mrcash, cijena je pala sa 440kn na 140kn. Ipak ce recesija biti kraceg daha pa u drugoj polovici godine mozemo ocekivati nagli rast vozarina. Gubitak u poslovanju od 30kn po dionici za ovaj period je prakticki beznacajan u odnosu kako je moglo biti da je virus potrajao.
Ovo vam je kao Rivp na 22 kn.
Kolega Neo ako me sjecanje dobro sluzi vi ste prognozirali RIVP na 7 kuna???
-
Mozda ovaj sto je kupio zna nesto sto mi ne znamo. Npr. da ce izbaciti neočekivano dobro izvjesce za 1q
-
Hoteli ce raditi sa 20% manjim smjestajnim kapacitetima stoji u objavi na burzi. Cijene ce vjerojatno biti 10 ak % nize nego prosle godine. Prihodi ce u najboljem slucaju biti 50 % proslogodisnjih. Menadžment radi jako dobar posao međutim tesko je ocekivati da ce rashodi biti manji od prihoda. Mislim da ce gubitak u najboljem slucaju biti između 100 i 200 mil kn. Jeli taj gubitak vec uracunat u trenutnu cijenu dionice??? Mozda da a mozda i ne...
-
Svaka čast optimistima i kapa do poda koji dižu cijenu RIVP. Zahvalan sam njima da sam mogao prodati po znatno višim cijenama, ali mene ovdje zanima cijena nakon FI 2. kvartala i tih brojaka. Danas raste cijena to je zbilja impresivno bojim se samo da to nisu ulagači nego špekulanti i da tu nema kupovne snage. Lijepo se može trejdati. I to je nešto. Od stabilnog A+++ ulaganja postalo nešto drugo.
i kolega Barikb je poceo drukati na pad RIVP da kupi sto jeftinije a prije godinu dvije je govorio ide to preko 50 kad je cijena bila oko 45kn.Kako se vremena mjenjaju...
-
mi koji radimo u firmi počinjemo 15.05
Upravo sam dobio mail od renomirane turističke kompanije da planiraju citiram "dočekati prve goste u petak 15.05.2020."
Još mi pišu da se situacija može promjeniti ovisno o "situaciji"....te da će kampovi biti otvoreni u listopadu 2020. Zvuči kao prijelomna vijest.
Ipak nista nece biti od Čeha prema ovome :
-
Odobren paket pomoci tvrtkama koje vise od 20% prihoda ostvaruju na inozemnom trzistu.Pomoc se odnosi na povoljno kreditiranje sto bi znacilo da AP moze zamijeniti stare kredite sa povoljnijima.
-
U najboljem scenariju hotele ce otvoriti 1.6. Kad ce otvoriti granice pitanje je.U najboljem slucaju Valamar ce imati prihode 50 % proslogodisnjih.Koliki ce biti rashodi pitanje za barikb ? Jeli bolja opcija za valamar da su hoteli zatvoreni cijelo ljeto ili da se otvore 1.6 a popunjenost u 7. i 8. mjesecu bude 50% proslgodisnje?
-
Barikb bi mogao iznijeti neke procjene oko toga.Realno je da ce prihodi biti oko 50% proslogodisnjih,znaci oko milijardu kuna...rashodi su bili prosle godine 1,9 mil.Pitaanje kolko ce biti nizi rashodi za 2020?
-
zanimljivo razmisljanje,vrijedi procitati :
-
Vjerojatno se danas Bilbija ponovno ukljucio u kupnju...preslagivanje između racuna je ocito bolo zbog margin kredita
-
Netko je pred zatvaranje stavio 900 kom po 160 kn,najnizu cijenu danas...moze netko iskusniji objasniti jeli to namjerno stopanje cijene ili jednostavno se to tako radi?
-
baš si sad razmišljam o izjavi Merkelice koji su prenjeli mediji i sve nemogu vjerovat da je jedan državnik njenog kalibra to izrekao.....ili sam iz naslova ja nešto krivo shvatio.....jer....ako ce 70% populacije biti zaraženo virusom, koja je onda logika svih karantena i obustava?....po toj logici od 70% zaraženih, sutra komotno svi mogu nastavit kao da virusa nema pa ko padne, padne.......
Ocito je to rekla iz razloga da izazove vecu zabrinutost medju njemcima, a samim time i vecu odgovornost ljudi ako svate da trebaju vise pazit.
Merkelica je to rekla u kontekstu smirivanja panike.Rekla da kao sto je vecina ljudi nekad imala gripu tako ce se dogoditi i s koronom u nekom duzem vremenskom roku da ce vecina ljudi biti zarazeno i da ce se 80% tih zarazenih uspjesno oporaviti.To sto mediji prenose samo informaciju da ce 70% njemaca biti zarazeno bez cijelog konteksta i cijele izjave je smješno...
-
- Gotovo svaki treći zaposleni čovjek u Hrvatskoj prima plaću iz državnog ili jednog od županijskih, gradskih i općinskih proračuna ili od korisnika tih proračuna. Svi ti poslodavci zapošljavaju 27,7 posto svih zaposlenih u zemlji ili 369.781 osobu.
Obzirom na svakako slabiju turističku sezonu, jer čak i ako se sve prođe Talijani sada koriste godišnje odmore radi čuvanja djece, institucije su zatvorene, očekujem povećanje poreza.
Novac će trebati od nekuda namaknut
Podbacit ce turisticka predsezona dok ce turisticka postsezona biti nikad bolja i anulirati ce minuse iz predsezone.Turisticka secona ce biti kao i obicno puna...6,7. i 8 . mjeseec maksimalno popunjeni.
-
U žarištu virusa u Italiji se smanjuje broj novo zaraženih....za mjesec dana ce se sve vratiti u normalu....samo opusteno ljudi...