Prema Bloomberg Adriji, vrijednost investicije je 139 mil EUR
Posts by sedmica
-
-
Treba također dodati da će i rat u Ukrajini u jednom trenu doći kraju (kamo sreće što prije) i da će u poratnoj obnovi biti velika potražnja za subjektima u energetici, od čega će jedan dio sigurno uspjeti ugrabiti Končar
-
Dobit (nerealizirana) +59.12% (s uključenim dividendama i porezom) što me jako veseli jer nisam trgovao. Neke prilike sam lijepo ulovio, negdje sam glupo zakasnio, a neke previdio, ali ovakav rast me veseli i ne mogu se požaliti na '23.
-
Obzirom na to da su Q1 i Q2 kumulativno bili sjajni, nemam velike sumnje da će i Q3 biti odličan.
-
Veseli i što se usprkos povećanju kratrkoročnih obveza, povećao koeficijent tekuće likvidnosti u odnosu na '22. Također, premda se povećao koeficijent zaduženosti, to je i dalje u dobrim granicama (22%).
Slažem se s gore komentarima, izvješće je jako dobro.
-
Riješio se prije koji mjesec ERNT, za sada konzervativno gledam kupovanje, mislim da čak i neću neko vrijeme.
A portfelj 60% dionice, razni inv fondovi (uključio i Finax u priču odnedavno) oko 18%, ostalo cash.
Od dionica, KODT, VLEN, ZABA, SPAN, HT.
-
Jedan rezime: Prodao sve ERNT. Potonuo malo, ali nisam više imao strpljenja i neke nade s tim. Moguće velika greška, ali subjektivno mi se više nisu sviđali i premda isključim emocije u potpunosti, ovdje sam prešao na tu stranu...
-
Također treba uzeti u obzir da se ne radi o proizvodima koje bilo tko može proizvesti i koji su roba široke potrošnje. Također, proces izrade transformatora nije kratkotrajan i tvornice, kako u RH tako i vani imaju svoj kapacitet i kao što KODT ima gomilu ugovorenih poslova, imaju i drugi. Godine ulaganja, golemo stečeno znanje, sigurno značajni poslovni kontakti. Naprosto se radi o sjajnoj kompaniji koja stvarno može rasti i koja kontinuirano raste. I što je jako važno, trend pokazuje kako je upravljanje kompanijom na visokoj razini što je stvarno sjajno za sve dioničare.
-
Ako se ne varam, trebala bi biti sutra
-
Iskreno, ne vidim ništa loše u ugovorima o alotmanu. Okej, proviziju će dobiti TUI, ali prebacuje se velik dio odgovornosti na popunjenost smještajnih kapaciteta na agenciju, a ionako bi s druge strane Valamar morao trošiti sredstva za customer aquisition. Čini mi se kao pun pogodak, naročito jer je kao što je gore kolega pisao TUI najjača njemačka turistička agencija
-
Ne vidim potrebu za panikom. Čak i oni koji su kupovali dosta kasno, negdje u siječnju ili veljači '23, imaju dobit od 30-ak %, a da ne govorimo o onima koji drže dionicu od kad je bila ispod 10 kuna. Pogotovo jer smo već ustanovili da izvješće nije toliko crno koliko su neki htjeli pokazati.
-
Danas bi trebalo izaći izvješće za Q1, ne znam ni sam što očekivati iskreno. Kuburim s ovom dionicom, baš imamo love-hate odnos
-
Kao što se očekivalo, rast prihoda, ali i pad dobiti, primarno zbog povećanog troška proizvodnih materijala. Ne vidim ništa dramatično, stabilizirat će se tržište, u nekim segmentima već i je pa će sigurno biti bolje u nastavku godine.
-
Ne znam, i dalje se držim one da se svaki investitor razlikuje od drugoga i ako netko ostvari prinos od 2x, 3x i slično, nije glupo prodati ako mu trebaju sredstva za nešto drugo, bilo ulaganje ili trošak neki.
Osobno nastojim, mada je to izuzetno teško, ne gledati na taj način (da sam bar kasnije prodao ili da nisam prodao itd.). Ako sam kupio za 10, prodao za 100, to je to. Ne želim razmišljati što bi bilo kad bi bilo jer na taj način bi se samo izludio. Kažem teško je jer ne možeš izbjeći takva razmišljanja, ali bilo bi čudno da uvijek "pogodiš" kad treba ući, a kada izaći.
-
Netko tko ima prinos od 200% pa na više, teško je ne očekivati da će prodati. Pa to je vrhunska zarada i potpuno racionalna odluka.
-
Sjajna je ovo priča, općenito im idu u korist EU strategije, prije Europa 2020, a sada i Europski zeleni plan. Čudesne su investicije u energetiku i tu će biti prostora za KODT, pogotovo što se radi o specifičnoj industriji u kojoj ne možeš samo tako uletiti na tržište.
Jako sam zadovoljan i čak me niti dividenda ne uzbuđuje koliko razmišljanje gdje bi mogli biti za par godina.
-
Danas izlazi revidirano FI za '22
-
Imaš u fin izvješću za '21. Naknade su iznosile 508.000,00 kn. Godinu dana ranije 436.000,00 kn. To je ukupni trošak (bruto 2) za 8 članova NO.
-
Za 13 dana kada objave izvješće za Q1, bit će jasnija možda odluka o isplati dividende od 6 €, a možda i neće. Nekome je ova situacija dobra jer će kasnije povoljnije dokupiti, neki su pretplatili i naravno da se grizu, neki su očekivali ljepši prinos od dividende, standardna priča. Ne mogu svi ulagači biti sretni u istom trenutku
-
Za dva tjedna objavljuju izvješće za Q1 2023. Možda je i to razlog ovakvog prijedloga odluke dividende.