1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. NaBiduAsku

Posts by NaBiduAsku

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• NaBiduAsku
    • September 29, 2021 at 1:56 PM
    Quote from dionicar
    Quote from zlocesti

Nije problem, al je luckasto 🙂

tocno.. a sto mislite od kuda dobrom djelu ljudi lova?

jednostavno tako napreve. frend prodao kucu za 80k eur, kupio stan u zg za iste novce kad je novogradnje bilo jos po 1400 eur / m2.

ili eventualno neko ko ima privatan bizis pa je zaradio lovu.

2016. kupio sam solidnu starogradnju, 1973. godiste za 890 eur kvadrat, sad to vrijedi 1500. Rijeka.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• NaBiduAsku
    • September 29, 2021 at 1:36 PM

premarket +5%

dobro je da se Atpl ne otme kontroli, evo vec raste minus 0,4%

• DRY BULK

• NaBiduAsku
    • September 29, 2021 at 1:31 PM
    Quote from 5. Element

Ajooooojjjj... Trazit ce se mjesto na palubi pa makar to bila i stara krama za rezaliste.

Savrsena oluja krece. I to tek krece.

Mogli bi i panamaxi preko 100k.

Pa da vidimo kako se nece raskinuti onaj TC od Atpl.

:sleeping: :sleeping: :sleeping:

Files

meanwhile.png 2.02 kB – 0 Downloads

• NaBiduAsku
    • September 29, 2021 at 10:56 AM

izgleda da je strah od zarade na ATPL usporediv samo sa strahom od smrti i strahom od poreza. Opreza nikad dosta, možda BDI dekretom padne na 2000 bodova, treba i to uračunati i zato OPREZ!

• NaBiduAsku
    • September 29, 2021 at 10:34 AM
    Quote from maratonac

Oni u cashu se "čude" rastu i čekaju Croby na 1700 bodova, a Grobex već 10 godina taljiga između 1700 i 2000 bodova. ZSE je jedna tragikomična burza na kojoj se sve kontrolira. A to je nažalost moguće kad nema ozbiljnog stranog kapitala koji bi to razbucao. Primjer: Kraš. Da postoji inozemni interes za naše dobre kompanije, iste bi se drugačije vrednovale.

da, ali baš zato bude prilika, treba biti strpljiv i vrijednost se kad tad otključa... svako malo imamo takav primjer, alociraš unutra sredstva i odradiš rast, i tako do nove prilike. Masa podcjenjenih dionica na ZSE, na američkoj baloni balona. meni američka burza sve više lići na cripto burze, nema to više veze s vezom s valuacijama. siječanj i veljača ove godine to najbolje pokazuju... čisto ludilo i napucavanje... to je kao da ovdje Magma vrijedi 50 kn.

imali smo mi to 2008... Ipk osijek 200 kn i slična smeća su dnevno rasla po 20%

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• NaBiduAsku
    • September 29, 2021 at 10:30 AM
    Quote from zlocesti

Štrumfovi moji, da je vani lako, nije

Od problema sa tehnikalijama, rada na novoj platformi, valjda 15 vrsta naloga, šarolike ponude od desetak tisuća papira, relija na dnevnoj bazi, nepredvidivih događaja itd, al' makar je likvidno

Na ZSE već usko grlo.

Moj frend je kupio poveću količinu Naviosa, na 26 dolara, jučerašnja je cijena bila 32... što je prinos od 20% u valjda tjedan dana... to je na Atlantskoj ekvivalent cijeni od 600 kn....... što sigurno neće biti idućeg tjedna.

Sve skupa, valja nama naukovati :S

isto tako mu je mogla pasti na 20. Nema tamo pravila. Ovdje kod nas je predvidivije nego tamo.

• PODR (Podravka d.d.)

• NaBiduAsku
    • September 29, 2021 at 10:19 AM

Pivci čopkaju, samo da se ne počerupaju na Podr.

• DRY BULK

• NaBiduAsku
    • September 29, 2021 at 9:42 AM
    Quote from BabaLuji
    Quote from Milo

Po meni, trajat će ovi nered bar dvi godine...

Jel poceo superciklus zna li se sta?

ciklus je, cirkus kasni pola godine, on će tek doći. Pri vrhu.

• DRY BULK

• NaBiduAsku
    • September 29, 2021 at 9:20 AM
    Quote from brajakica

Now most C3 offers stand at +50pmt. Owners who have ships in position for Vale are trying to get the record high freight in more than a decade. Pacific also still tight as hell.

Stize hell za one koji su se kockali na pad vozarina neugovaranjem za iron ore na vrijeme.

Sada ce ucestvovati u paklenom pumpanju vozarina za dugo pamcenje.

Uskoro stize i pakao za one koji su se kockali sa zalihama ugljena sto ce lansirat u orbitu pmax smax

Lasiranje u tijeku a tko se nije veza sam si je kriv

Idemo na prvu stanicu planetarnog putovanja na moon😁

Display More

e sad koliko dugo ATPL može živjeti u nekom drugom svemiru, ja bih rekao još jako, jako malo... pitanje sata ili dana. Uskoro gledamo 600 kn.

Files

skvizac.png 617.94 kB – 0 Downloads

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 3:17 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

A tko meni vraca gubitke na dionicama?

Vilim Ribic valjda.

😂😂😂

Oporezivanje treba biti pravedno, prihod je prihod. Reci mi tko ti nađe drugi posao kada dobiješ otkaz?!

HDZ? :D

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 2:46 PM
    Quote from Marin83

I najvažnije od svega da se neiskorišteni kapitalni gubici iz tekuće godine, mogu prebaciti makar u sljedeću kalandarsku godinu.

to još nisam imao... nadam se da mi neće ni trebati.

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 2:42 PM

pa dobro, nije loše, sve je bolje od ove nepravde.

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 2:31 PM
    Quote from Marin83
    Quote from NaBiduAsku

Mislim da bi bilo fer da se uvede i osobni odbitak od 4000 kn mjesečno... dakle da se oni kojima je ovo jedini izvor prihoda niti ne oporezuje.

Pa to je bilo prvu godinu ili dvije...ali su sindikati drukali protiv toga, jer kao takvi ne plaćaju doprinose za zdrastveno...

Glavno da plaća Minken bojna, a nas koji tu živimo i trošimo, nas se šikanira. Ali dobro, nisam ni očekivao nešto pametno od populista ADEZEEZDEPE-jot :D

• PODR (Podravka d.d.)

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 2:27 PM
    Quote from Brunos

Cini se da jos kupuju? Moze li se Kras ponoviti? Ovako je krenulo i tamo. Sjecam se svi smo mislili da je 500 plafon a onda je tek poceo rock'n roll

zato sam i uletio na 602 kn. samo 100 kom, trebalo mi za brodare.

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 2:26 PM

Mislim da bi bilo fer da se uvede i osobni odbitak od 4000 kn mjesečno... dakle da se oni kojima je ovo jedini izvor prihoda niti ne oporezuje.

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 2:11 PM

još uvijek vrlo uviđavno, đentlmentski. nikad se ne zna kad će treći svjetski rat...

• DRY BULK

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 2:05 PM

dakle super ciklus započinjemo na 5000 punti.

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 1:12 PM

baš smo uviđavna ekipica, ne diramo ovog na 500 kn...

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 12:52 PM
    Quote from etoimene

Baš sam to čitao. Nije li to uobičajeni igrokaz?

je. i ne mora značiti da će ovaj puta tako i biti... ali kad tad bi zaista moglo biti... ne znam u što uložiti tada... jer onda je game over.

• NaBiduAsku
    • September 28, 2021 at 12:47 PM
    Quote from hugh
    Quote from maratonac

Čini se da je sazrilo vrijeme da i Crobex za koji dan prijeđe konačno 2.000 bodova.

Nekak mi se čini da bi tada mogli i prema 2.300 bodova. To bi bio rast indexa od 15%. Pojedine dionice bi mogle ozbiljno bit lansirane.

Vani se loži za korekciju sa ath vrijednosti a crobi se taman naložio napasti 2000 pa 2300......možda vani odustanu od korekcije kako bi crobiju pružili priliku da dođe na 2300......

mi uvijek sve obratno. X(

1. Privacy Policy
  2. Kontakt