1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. zdenkic

Posts by zdenkic

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 38
  • Birtija

• zdenkic
    • October 27, 2023 at 12:03 PM

nije ih bilo jer nitko nikad u povijesti covjecanstva nije pustao ilegalce u svoje drzave

ovo je prvi put u povijesti da uzimas ilegalne strance bez papira i jos im dajes i stan i hranu i novce od poreznih obveznika
    a kada zelis svoj mir i sigurnost, onda te tvoja drzava napada da si rasist

jedino slicno sto se desilo u povijesti je trojanski konj, a svi znamo kako je to zavrsilo

evo da podijelim nesto, prije nekoliko tjedana me zove moja dugogodisnja prijateljica koja je samohrana majka, sva u strahu place na telefon. zivi u blizini zagreba u nekom malom selu sa svojom kcerkom u kuci.

jedne veceri migranti joj razbili ogradu, i poceli joj prolazit kroz njezino dvoriste, mala joj je pobjegla u kucu vristeci.
    i zove ona mene place vristi histerizira, i ja joj odmah kazem da pozove policiju, sta zoves mene uopce

i kaze ona meni da je zvala policiju, ali joj je policija rekla da ih pusti da prodju da im oni nece nista, i nisu htjeli izaci uopce na teren
    i sad ima potrganu ogradu i sva u strahu ne izlazi navecer u svoje dvoriste vise, a migranti prodju svako tolko i puste joj smece

a najgore je sto se sve to trpa pod tepih i mediji o nicemu ne izvjestavaju
    i onda kada ti netko isprica nesto, recimo kao sada ja, mislis da covjek laze jer da je to istina bilo bi po medijima

mislim ja za to nemam nikakve rijeci, meni je to vise nego apsurdno

EDIT: samo da nadopisem, da sada razmislja o prodaji kuce i selidbi jer ju je strah

• Birtija

• zdenkic
    • October 27, 2023 at 10:58 AM

meni je najgore sto te tjeraju da placas uslugu koju ne mozes iskoristiti

majka placala zdravstveno cijeli zivot, upukla je stotine tisuce kuna tokom zivota, ja placam pun k svaki mjesec, i na kraju jos ja moram platiti privatan pregled jer njena mirovina ne pokrije ni osnove zivota

znaci doslovno bacanje para

• Birtija

• zdenkic
    • October 26, 2023 at 12:13 PM

Meni majka treba na ultrazvuk, narucili je u osmom mjesecu...2025te

• Birtija

• zdenkic
    • October 22, 2023 at 8:31 PM
    Quote from Junius

Čovječe božji imaš u zaljevskim monarhijama 40 milijuna stranaca. Toliko muslimana nema u cijeloj EU, pa i ako uračunamo Turke, Albance i Bošnjake.

2010 je bilo 44 milijuna muslimana u europi, svi znamo da je sada ta brojka puno puno veca

source: Muslims | Pew Research Center

• World politics

• zdenkic
    • October 22, 2023 at 8:21 PM

pa navedene islamske zemlje ne apsorbiraju vecinu migranata

"In 2022, 335 persons with refugee status and 13,483 asylum seekers were registered in Saudi Arabia. They mainly came from Syria (57.91%), Eritrea (10.75%), Iraq (9.55%), and Somalia (4.78%), and most of them were fleeing war and violence."

335 izbjeglica, i 13483 trazitelja azila , tolko ih za jedan sat prodje kroz gorski kotar

za usporedbu, hrvatska je u 2022 imala 902 izbjeglice, i 12872 trazitelja azila

• World politics

• zdenkic
    • October 22, 2023 at 8:13 PM

Hundreds of migrants killed by Saudi border guards - report - BBC News

evo kako saudi rjesava ilegalce

ovi cenzusi nemaju bas smisla usporedjivat, jer svi koji dolaze u te drzave su visoko obrazovani radnici, koji imaju para, poslove, itd.
    ne mozes u UAE uci bez papira i muvat se po ulici jer ne znas sto da radis, da dobijas drzavnu pomoc, i jos prosvjedujes po ulici protiv UAE, tako nesto mozes samo u europi

eventualno mozes ostat bez papira jer ti uzmu papire da ne mozes pobjeci dok si njihov rob, kao sto je to bio slucaj u katru

• World politics

• zdenkic
    • October 22, 2023 at 7:13 PM

Ne zele ih.

Egipat ne zeli ni palestince, zatvorili su granicu kamenim blokovima, ne zele ni jednog primit, dok sa druge strane skotski premjer govori kako ce oni primit palestince.

Gospon imam je dobro objasnio ovdje: Imam Tawhidi on France, the West & Islamic extremism. - YouTube

• World politics

• zdenkic
    • October 22, 2023 at 7:05 PM

ja samo znam da su sva sranja u svijetu pocela kada je bandic umro. e sad koliko je to povezano ili ne, ne zelim ulaziti u to.

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • October 21, 2023 at 11:34 AM

pa nije toliko da nemaju viziju, nego ih nije briga, sto je i logicno

zamisli nekog njemackog politicara, sta njega briga za hrvatsku, sloveniju, ili neku drzavu gdje niti ne zivi, niti nikad nije bio.
    isto bi se desilo da imas gradonacelnika koji ne zivi u gradu ciji je gradonacelnik, ili nikad nije uopce u gradu bio...

a eu je tako napravljena da rumunjski/nizozemski/njemacki/itd politicar koji ni ne zna gdje je split, glasa za propise koji ce vrijediti u splitu tokom turisticke sezone.

normalno da je to osudjeno na propast, pitanje je samo vremena

a kad se to prevede na migrante, fucka se ursuli von merkel koja zivi u svojoj vili sa oruzanim osiguranjem sto migranti prolaze kroz ogulin i razbijaju vikendice.

da joj sutra pocnu prolazit kroz njen vrt, granice bi se zatvorile u roku sat vremena.

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • October 21, 2023 at 11:20 AM

mislim da je ovaj gospodin sa lijeve slike alt far right ultra desnicar, antivaxer i putinofil.

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • October 19, 2023 at 5:49 PM

nitko ne cuva granicu kod nas, to je problem.

nikad necu shvatiti da kad ja putujem, moram imat sve papire, vizu, putovnicu, pretresu me 10 puta i nemogu unijeti bocu vode u avion, a na tisuce ljudi se sece non salantno kroz zemlje bez ikakvih papira

a sad cu i kad odem u trst na kavu morat imat papire, i bit pregledavan dvaput, dok ce ilegalni migranti kroz sumu bez ikakvih problema proci kao i do sada

vjerojatno sam glup sto ne shvacam

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• zdenkic
    • October 19, 2023 at 3:46 PM

ma iskreno, nisam siguran da ce biti vece kamate nego na obveznicu, iako bi po svim parametrima trebalo biti

ja ocekujem oko 3.5%

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• zdenkic
    • October 19, 2023 at 3:21 PM

Nakon dobrog iskustva sa narodnom obveznicom građanima stižu ‘trezorci’, pitanje je kada.

“Mi ćemo do kraja 10. mjeseca iznijeti plan i detaljno pojasniti građanima na koji način ćemo plasirati i narodne trezorske zapise. Očekujemo taj plasman, početkom ili sredinom 11. mjeseca”, kazao je ministar. Još se ne zna ni u kojem iznosu će to biti.

eto, jos malo se moramo strpiti

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• zdenkic
    • October 16, 2023 at 11:05 AM

sjela divka! hvala zaba!

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• zdenkic
    • October 16, 2023 at 11:02 AM

napisao sam da je bez posla, a ne nezaposleno. razlika je. lokalno stanovnistvo je bez posla kojeg hotel donosi.

hoteli koju dodju u istri ne zaposljavaju lokalno stanovnistvo, vec se debelo oslanjaju na uvozne radnike
    i upravo su istrijani ostali bez tog posla koji gospodin prica da dolazi sa hotelom

99% cistacica, lokalnih istarskih cisti apartmane i vile (i jahte), dok po hotelima to rade filipinke

• Sitni problemi u novom UI

• zdenkic
    • October 13, 2023 at 12:28 AM

takodjer vise mi ne radi draft, prije je uvijek ostalo sto sam napisao u drafu ako nisam postao

sada ako nesto napisem i posjetim drugu stranicu se izbrise

i jos nesto, kod unresolved threads, prije su mi se uvijek prikazivali novi postovi, medjutim sada mi samo stoji ovaj thread i nista vise, cak i kada procitam sve, i dalje ovaj thread stoji

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• zdenkic
    • October 12, 2023 at 11:58 PM

generacija koja se sjeca kada se otvorio prvi diskont i koji je odlazio na plesnjake hvatat turistkinje iz hotela

slobodno potkrijepi nekim cinjenicama sto su tocno lazi

• zdenkic
    • October 12, 2023 at 10:47 PM

meni ovi plavi fontovi, pogotovo kada su boldani izgledaju nekako, "prljavo"
    neznam kako objasnit, kao da su izvan ostrine i cekam da mi se stranica loada do kraja

takodjer sam primjetio da kod pisanja u text editoru enter vise nije one line enter nego dupli

evo jedna recenica

evo druga

za one line enter moram drzat tipku shift, prije je to bilo po defaultu

• zdenkic
    • October 12, 2023 at 2:16 PM

+1 za temu, crvena je bila citljivija, ovako je tema u plavom i fontovi u plavom, sve se nekako istopi u jedno

• Porez na iznajmljivanje nekretnina

• zdenkic
    • October 12, 2023 at 11:46 AM

pa kada se prica o oplemenjivanju lokalnog stanovnistva i zajednice, onda tako nesto nebi trebalo ostat samo na prici

moze se bez problema dogovoriti sa lokalnim / domacim ljudima i nabavka hrane, i kozmetickih potrepstina, i razno raznih usluga

ali hoteli , kao i svi idu onime sto im je najjeftinije, roba je iz inozemstva, kao i radna snaga

tako da te lijepe tople price kako hoteli oplemenjuju lokalno stanovnistvu i zajednicu si moze objesiti macku o rep

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 38
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt