nije ih bilo jer nitko nikad u povijesti covjecanstva nije pustao ilegalce u svoje drzave
ovo je prvi put u povijesti da uzimas ilegalne strance bez papira i jos im dajes i stan i hranu i novce od poreznih obveznika
a kada zelis svoj mir i sigurnost, onda te tvoja drzava napada da si rasist
jedino slicno sto se desilo u povijesti je trojanski konj, a svi znamo kako je to zavrsilo
evo da podijelim nesto, prije nekoliko tjedana me zove moja dugogodisnja prijateljica koja je samohrana majka, sva u strahu place na telefon. zivi u blizini zagreba u nekom malom selu sa svojom kcerkom u kuci.
jedne veceri migranti joj razbili ogradu, i poceli joj prolazit kroz njezino dvoriste, mala joj je pobjegla u kucu vristeci.
i zove ona mene place vristi histerizira, i ja joj odmah kazem da pozove policiju, sta zoves mene uopce
i kaze ona meni da je zvala policiju, ali joj je policija rekla da ih pusti da prodju da im oni nece nista, i nisu htjeli izaci uopce na teren
i sad ima potrganu ogradu i sva u strahu ne izlazi navecer u svoje dvoriste vise, a migranti prodju svako tolko i puste joj smece
a najgore je sto se sve to trpa pod tepih i mediji o nicemu ne izvjestavaju
i onda kada ti netko isprica nesto, recimo kao sada ja, mislis da covjek laze jer da je to istina bilo bi po medijima
mislim ja za to nemam nikakve rijeci, meni je to vise nego apsurdno
EDIT: samo da nadopisem, da sada razmislja o prodaji kuce i selidbi jer ju je strah