1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zdenkic

Posts by zdenkic

• Nekretnine opcenito u HR

• zdenkic
    • November 12, 2023 at 12:54 PM

bas se vidi da mediji huskaju ljude da budu ljuti i vide krivce u tim nekim nevidljivim neprijateljima
    i tako kad huskaju na te "nevidljive", onda ti je svaki covjek, susjed, poznanik, prijatelj, potecijalni neprijatelj

jer mozda je to bas on koji je srz svih tvojih problema i treba mu sad sve oduzet da tebi bude bolje

a kad dodje porez , pa ljudi imaju jos manje para, izgube djedovinu i postanu najmoprimci u vlastitim stanovima i nista ne krene nabolje, biti ce surprised pikachu face

• Nekretnine opcenito u HR

• zdenkic
    • November 12, 2023 at 11:53 AM

Dolazi porez na nekretnine, sve pripremaju polako za to, i onaj registar, i konstantno huskanje u medijima kako placaju malo poreza ili ne placaju uopce kako je neodrzivo itd itd itd

• Birtija

• zdenkic
    • November 11, 2023 at 1:13 PM

moze jedan mali rant, da vidim jesam li ja jedini kojemu je to pocelo na zivce, ili sam ultra alt rasisticni desnicar koji voli putina

razumijem stranu radnu snagu, i nemam nista protiv ikoga.
    medjutim nije mi jasno zasto na poslovima za koje treba komunikacija sa ljudima je dopusteno zaposljavat ljude koji ne znaju ni trunku hrvatskog jezika

danas sam bio u eurospinu, na blagajni su bila 2 strana muska radnika, indija/pakistan/banglades, ne znam
    u kolicima sam imao baksu vode, gdje je blagajnik skenirao kod od bakse, i onda lupnuo puta sest, naplativsi mi sest baksi vode ...

ja njemu kazem da je pogrijesio, da je barkod od bakse tocan i vec je kucano 6 voda, on mene gleda ne kuzi nista
    rekoh ajde, necu biti prevelika pizda pa cu pocet engleski pricat, iako mi je mrsko da moram u svojoj drzavi biti stranac...

on ne kuzi ni engleski nista, bulji u mene ko tele u sarena vrata

pocne dovikivat kolegi na drugoj blagajni na svom jeziku, kolega se dere nazad
    i tak to traje nekoliko minuta gdje se oni dovikuju

ljudi zivcani, meni kao neugodno ali sta da radim, hrvatski ne zna, engleski ne zna...nemogu mu niti objasnit na engleskom da zove nadredjenog...

i tako to traje nekoliko minuta, blagajnik mase rukama i vjerojatno mi jebe sve po spisku

i za 5 minuta sto je izgledalo kao cijela vjecnost dolazi domaca koja rjesava problem, i jos mene gleda ispod oka kao da sam ja kriv za ovu situaciju

ovo mi se desavalo tokom ljeta non stop u kaficima i restoranima, i jako me zivciralo da moram kod kuce narucivat na engleskom...
    ali sezona je gotova, i ovo je mislim prevrsilo svaku mjeru

danas vidim da po dalmaciji da su takvi zaposleni kao postari, koji ne znaju dostavljati postu
    pa kako je dopusteno i legalno zaposljavat osobe bez ikakvog osnovnog znanja domaceg jezika?

• Banke i bankarske usluge u RH

• zdenkic
    • November 8, 2023 at 1:31 AM

imas i bonus ako drzis do kraja izgleda. od pet posto, nije to lose.

al nisi napisao najbitnije, koja banka ? :)
    EDIT: a vidim u prijasnjem postu erste banka

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• zdenkic
    • November 8, 2023 at 12:19 AM

ma pise ali ne direktno, vec se da zakljucit iz prilozenih informacija

na stranici br 6 pise da su potrebni podaci : IBAN jer tamo ide isplata po dospijecu, znaci das bilo koj IBAN gdje zelis da ti sjedne isplata, i broj SKDDA ako imaju racun i znaju podatak znaci da ce biti upisani/dodani na tvoj SKDD racun (ako ne budu ti otvorili automatski jer se moraju tamo pohraniti vrijednosni papiri)

a na stranici dva vidis po grafu da ce biti uvrsteni u redovito trziste zagrebacke burze, znaci tamo ces ih moci prodat/kupit do dospijeca

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • November 7, 2023 at 8:10 PM

s obzirom da prosvjeduju protiv coca cole diljem svijeta jer podrzava izrael, nebih se cudio da je to netko i napravio

• zdenkic
    • November 7, 2023 at 8:03 PM

mislim da bi bolje prosli da su rekli da je kamata 4.25 i da nisu makli porez na trezorce

jer doslovce nitko ni ne spominje porez kada se radi o kamatama na bankarske depozite ili dividende opcenito
    svi kazu samo broj i to uzimaju kao mjerodavno

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • November 7, 2023 at 7:46 PM
    Quote from KultLicnosti

Šteta da Coca Cola Hrvatska nije izlistana na burzi...

s obzirom na promet nase burze, nebi se desilo ama bas nista (na zalost)

• zdenkic
    • November 7, 2023 at 7:46 PM
    Quote from Junius

sa time da je 3,75% neto iznos kamate, a 3,2 i 3% bruto.;)

da, to je 12% razlike u ovom slucaju, sto stvarno nije malo

• zdenkic
    • November 7, 2023 at 7:35 PM

a 3,75 je ok, barem meni. s obzirom da najvisa kamata je 3.2? i to kod kenta...a 3 kod hpba

jedino me tlaci taj upis, ne znam hocu li imat volje izgubiti cijeli dan
    a vec imam PTSP od toga da mi teta na salteru kaze "fali vam jedan papir"

evo gledam ovu prezentaciju i da , bio sam u pravu:
    1: u finu upisat
    2: u banku platit

dodao bih jos
    3: u kafic zapit

• zdenkic
    • November 7, 2023 at 7:12 PM
    Quote from D_artagnan

Hm, ma ne vjerujem, kad je ekipa upisivala obveznice nije bilo naknada, a to je ista stvar, samo su sad na finu prebacili 🤔

nije bilo naknada (za gradjane) jer su specificno rekli da ce trosak upisa i naknada prebaciti na sebe i da gradjani nista nece platiti

po ovome sto pise u clanku, prvo moram u finu ici upisat, onda u banku platit jer ce mi doci jeftinije nego preko fine

izgubiti cu 9 godina zivota od zivciranja dok budem cekao u redu u oceanu penzica

• zdenkic
    • November 7, 2023 at 4:27 PM

ne uzimaju naknadu samo do 10 tisuca eura, kao sto pise u tekstu, znaci da preko uzimaju

i oni ti uzmu naknadu i jos ti banka uzme naknadu jer ces to morat uplatiti

samo treba vidjet kolko je to

• zdenkic
    • November 7, 2023 at 12:58 PM

Jel zna netko koliko su naknade u fini?

Jer ako se velike to može pojesti kamatu

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • November 7, 2023 at 11:52 AM

da se ovo desilo u americi, tip kojemu se to desilo u restoranu bi dobio odstetu da njegovu praunuci jos imaju para

a kod nas nista, jos ga napali na pocetku da to nije iz restorana i od vode

• Ulaganje u zlato

• zdenkic
    • November 6, 2023 at 10:51 AM

kako je najbolje kupovat zlato? velike poluge ili male/zlatnici?

kod velikih je cijena manja, ali sa tim komadom zlata ne mozes nista
    kod zlatnika ako SHTF i sve propadne mozes jedan po jedan mijenjat u novce, al s druge strane jako pretplatis

• Porez na kapitalnu dobit

• zdenkic
    • November 5, 2023 at 6:20 PM
    Quote from tollway

nigdje nisam vidio da ne možeš odšetati do porezne iako si registriran na e-porezna

ja sam prije puno godina, prije corone, upravo to i napravio, jer sam htio biti siguran da sam prijavio kapitalnu dobit tocno.

i dodjem sa popunjenim joppd obrascem u poreznu, dodjem kod referentice, i kazem joj da zelim biti siguran da je sve ok, i dobijem odgovor: "bolje vam je da odete na eporeznu to napravit"

ja govorim, ma dobro, nisam nikad radio, ako mogu ja sada kad sam vec tu predat vama i vi mozete provjeriti dal je sve ok pa kasnije znam kako popunit i mogu to online

"ma sta cu vam ja to sada gledat kada imate eporeznu, kao da ja imam vremena"

i posalje me van, sa popunjenim obrascima u ruci...

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• zdenkic
    • November 4, 2023 at 11:32 PM

to gura eu tako da bi te mogli lakse oporezivati, a i kata smajser ce to docekati objerucke jer gura svoj "porez na bogate"

na zalost, ovo u hrvatskim rukama je jako opasno, ja ne zelim da netko u nekom uredu moze prckati po kompjuteru i vidjet sto sve imam i nemam jednim klikom

nebrojeno mnogo problema moze izaci iz toga

• Porez na iznajmljivanje nekretnina

• zdenkic
    • October 31, 2023 at 3:29 PM

italija nema para vise kolko im ide na uzdrzavanje svih onih ilegalnih migranata, moraju podici poreze

• 7CASH

• zdenkic
    • October 30, 2023 at 3:56 PM

ej havi sta ti znaci taj i t r. , nikako da skuzim, vjerojatno sam ili glup ili star :D

• Birtija

• zdenkic
    • October 27, 2023 at 1:35 PM

Jutarnji list - Ilegalni hotel za strance niknuo u straćarama 140 metara od SOA-e i sjedišta MUP-a!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt