kada ce bit poznata dividenda?
Posts by zdenkic
-
-
ljudi takodjer zaboravljaju kako brzo prolaze godine. covid je bio prije 4 godine. sto se tehnoloski napredno desilo u hrvatskoj? porezna pocela koristiti email umjesto faksa
-
ma kakvih pet godina, rimac to ove godine sklepa ako treba
Stan na Korzu koji je izgorio koristilo je 15-ak radnika Wolta – Fiuman.hr
15 ljudi nabit u stan, i onda se ljudi pitaju kako mogu stranci zivjet od 500 eura place
-
Riječane će autobusima voziti Nepalci i Indijci - Index.hr
kad mislis da ne mozes gluplje, hrvati iznenade
-
Sto je najsmijesnije je da vecina nasih koji su vani zivi upravo u ovako nekim mjestima i kada su vani im nije problem putovat do posla pol sata/sat, pa cak i vise.
No kad dodju u Hrvatsku, onda bi parkirali ili na trg bana jelacica, ili direktno u more.
Sve ostalo kao da ne postoji. -
nebitno sto je EU, oni nisu EU gradjani, prema tome u svakoj drzavi moraju dobiti dozvolu za rad
vani nece dobit vise para, to je nisko kvalificirana radna snaga
takodjer u dosta (vecini) drzava eu moras znati domaci/engleski jezik -
kriminalac po definiciji krsi zakone, tako da bilo koji zakon koji bi ti uveo, kiriminalci nebi postivali
-
nemas se sto zafrkavati sa dozvolama, postoje agencije koje to rade za tebe, cak i smjestaj sredjuju
dapace, postoje agencije koje iznajmljuju strane radnika, pa ih uopce ne trebas zaposliti
ne zaboravi da strancima naplati i agencija svoj rad za papire, a poslodavci/agencije im jos uzimaju od place za smjestaj i hranu
kako ustede? pa rade 12 sati na dan, i spavaju ostatak. ne idu nigdje, osim sto se vuku po ulici navecer u skupinama i besmislice lutaju
takvi strani radnici su robovi.
logicno je da poslodavac nece naseg radnika platiti 1000+ eura kada ce stranac raditi za minimalac.
jos se nece ni buniti, jer ako se buni, samo ga zamijene jednim telefonskim pozivom -
Jako narastao broj stranih radnika u Hrvatskoj. Ovo su im plaće - Index.hr
Znaci ja ne mogu vjerovati sta mi sami sebi radimo. Ako ovako nastavimo, za pet godina ce Hrvatska nestat. -
Priča se među ljudima kojima se bave prodajom nekretnina kako je pala potražnja za nekretninama u Istri i Dalmaciji i to drastično, čak 90% manje upita! Da li je to znak nadolazeće recesije
za dalmaciju ne znam, za istru nije tocno
-
Meni nije jasno kako bi netko procjenio vrijednost nekretnine. Pa 2 kuce, stana… jedan do drugog mogu imati par puta razlicitu vrijednost. Od godista, kvalitete gradnje, funkcionalnosti, fasade, uređenosti interijera…
a gle mozes na mnogo nacina, u americi svaka savezna drzava ima svoj nacin
bitno je uzeti u obzir da to nije individualizirano, vec vise manje nekakav prosjek
porezna vec ima bazu koja ima sve ostvarene kupoprodajne cijene, cak i po kvartovima (na zalost fizickim osobama nije dostupno pretrazivati to, al mislim da agenti nekretnina imaju access)
i onda lupnu recimo 4 kategorije godista, 4 kategorija kvadrature, uzmu neki prosjek i dobijes cijenu za m2 i to je to
nece to svaka kuca biti posebno gledana, vec u globalu neki presjek
a to sto si ti kupio stan u jugoslaviji za 10 tisuca maraka a sada ti oni procjene na 300 tisuca eura jer se nalazi blizu mora gdje su pored nikle novogradnje koje su digle vrijednost kvartu...
jebiga brale -
Ako digneš najam iznajmit ćeš ga nikome. Inteligentan čovjek će spustit cijenu najma, platit porez i još će zaraditi na najmu, ili će prodati nekretninu. Ja ne razumijem tu tvoju logiku koja budala će dignut cijenu najma i onda svake godine gubit na praznoj nekretnini. Kod nas je više stanova nego ljudi ne uspoređuj nas sa milijunskim gradovima gdje ima više ljudi nego stanova. Koja god politička stranka spomene porez na nekretnine moj glas imaju
karikiram, sada imam stan i iznajmljujem ga za 300 eura mjesecno ilitiga 3600 godisnje, na to platim porez i ostane mi recimo 3000 euro neto prihoda, sa kojim vracam dio kredita , ili zivim, ili sto god...
nakon sto se uvede porez na nekretnine, i taj porez mi iznosi 1000 eura godisnje, meni ce ostati umjesto 3000 , 2000, znaci cistih 1000 eura manje, koji mi fale, za zivjeti, vracat kredit za stan, itd
tvojom logikom, ja ne samo da cu biti sretniji da prihodim tisucu eura manje godisnje, nego cu cak i smanjiti najamninu, tako da bih uprihodio jos manje ?
za sljedecu turisticku sezonu digli su apartmanistima porez na krevet, ponegdje cak 2/3/4 puta
tvojom logikom, sljedecu sezonu mozemo ocekivati manje cijene nocenja? jer ce svi apartmanisti ushiceno skidati cijene da bi zaradili manje nego prosle i platili vise poreza?
mislim da ti je pokvarena logika -
a to se ne može promjeniti izmjenom zakona, kao što se može donijeti zakon za porez na nekretnine da se uz određene uvjete ne može otuđiti nekretnina
gle, nije porez na nekretnine novost u svijetu, i svuda na svijetu gdje su ga uveli porez je na sve nekretnine, i drzava te frkne na ulicu ako ga ne platis
slobodno budi u zabludi da ce eto hrvatska biti prva drzava na svijetu koja ce uvesti totalno novi i moderni porez na nekretnine koji ce stititi vlasnike i nece biti u interestu drzave i korporacija -
danas se plaća komunalna naknada pa ne vidim baš da se zbog toga prodaju nekretnine
zato jer komunalna nije porez, radi neplacanja poreza se moze otudjivati imovina, i pokretnine i nekretnine
to je razlika, mala, ali velika
-
medijska masinerija radi punom parom za pripremu terena za uvodjenje poreza
na zalost, uspijeva im.
nedavno sam imao raspravu sa visokoobrazovanim ljudima , magisterij i doktori, ja sam bio jedini glup tamo, i svi su mi objasnjavali kako kad se uvede porez, da ce najam pasti, cijene ce postat pristupacnije, a uz sve to, porez ionako nece biti na nekretninu u kojoj zivis vec samo "njima koji imaju puno" pa sta se ja zivciram bezveze
-
nema pada cijena, ponavljam se ponovno, cijela eu moze kupovat nekretnine, ako nece hrvat, bude njemac, spanjolac, austrijanac poljak nizozemac ceh madjar portugalac...
nase trziste je jako malo, i jako zanimljivo (obala)
-
ah, ti pricas o poslovnim prostorima. to nema veze s ovime o cemu mi raspravljamo
-
sto mislis da ce policija doci u tvoj stan i izbacit familiju jer ti imas clanak br 20?
nece, to je i srz problema o kojem pricamo. mozes ici na sud i navlacit se mjesecima/godinama
a cijelo to vrijeme neces moci u svoj stan, osim nasilno -
ne mozes uci u tvoj stan, oni ce zvat policiju i oni tebe nece pustit u (tvoj) stan
ti si taj koji moras dokazivat ostalima, a ne onipisao sam vec na forumu nekoliko puta prije, iskustvo susjeda, koji je iznajmio stan mladoj obitelji sa djetetom
prestali placati najamninu i rezije, hep nije htio iskljucit struju, vodovod nije htio iskljucit vodu, policija nije htjela izbacit majku sa djetetom
nakon sto se saga zavrsila, covjek vise ne zeli iznajmit stan nikome -
Ugovori za iznajmljivanje u hrvatskoj ne vrijede nista.
Zato i vecina ljudi ne iznajmljuje stanove obitelji sa djecom vec turistima i studentima, jer ako ne placaju najam ili rezije, izbaciti ih neces nikako. Ni uz ugovor, ni policiju, ni nista.
Prvo sto vlast mora promijeniti jer zakon o najmu, gdje se ako netko ne placa najam po expresnom postupku delozira iz stana.
Dok to ne dodje, nista od stanova za dugi najam