1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zdenkic

Posts by zdenkic

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • March 11, 2023 at 10:40 AM
    Quote from accountant

A nasljedstvo oplesti s 50%

lol, ma kako mozes tako nesti napisati?

znaci ja da se ubijam cijeli zivot da bih svojoj djeci priustio bolji zivot, i kada ja umrem, drzava im uzme pola?

ne samo to, nego vjerojatno im uzme sve, jer nece imat novaca platiti 50% poreza, pa ce morat prodat nasljedstvo da bi dali drzavi pola

i umjesto da imaju korak unaprijed radi mene, oni budu isli unazad

koja vam je to opsesija uzimati drugim ljudima i davat drzavi?

ne shvacam mentalni sklop tih ljudi, koji bi se obogacivali tudjim radom

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • March 11, 2023 at 10:30 AM

znaci ti bi uveo porez, na nesto sto si vec kupio? svake godine?

i ako netko ne plati porez uzeti mu nekretninu?

oprosti, ali meni to nije normalno. to se onako kosi sa zdravim razumom.

ne znam kako mozes mislit da bi to rijesilo bilo sto

osim sto bi obicne ljude sprijecilo da investiraju u nekretnine, da kupuju svoj stan, i podiglo najamnine i cijene apartmana, a dobar njih i zatvorio

"stranci" nemaju sta shvatiti nista. ljudi zaboravjaju da ima previse ljudi na svijetu, i da uvijek ima onih koji imaju puno vise od drugih

ako jedna klasa turista shvate da im se vise ne isplati, doci ce drugi kojima ce se isplatiti i kojima ce to biti investicija

ponovno povlacim paralelu sa amerikom, gdje pojedini ljudi ili korporacije imaju na tisuce stanova koje iznajmljuju i kontroliraju

to bi se desilo i ovdje, kupovna moc nekretnina za obicne ljude bi pala, bogati i korporacije bi to preuzele

to se donekle desava i po istri i dalmaciji, gdje imas ruse,ukrajince, kazastance koji vjerojatno peru lovu i rade velike vile koje zjape prazne

a pokupovali su skoro pola sela jer se razbacuju novcima sakom i kapom

a zamisli kako bi tek bilo kada bi svi ti ljudi koji imaju zemlju bili primorani placat porez na nekretnine

pa jos vise bi bili prisiljeni prodat zemljista strancima

i za 10 godina sve ce drzati pojedinci i korporacije

mozemo biti sretni sto smo jedni od rijetkih u svijetu gdje stanovnistvo ima vecinu svojih nekretnina

mi bi sami sebi pucali u nogu jer smo zavidni od ljudi koji imaju 4/5 apartmana

na kraju ce taj ih imat 8 a ti neces imati ni jednu

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • March 11, 2023 at 10:04 AM

napisao sam u drugom threadu vec, ali, raja koja je kupila nekretnine je vec platila krdo poreza kroz placu

za svakih tisucu eura ustedjenih, ti moras skoro zaraditi 2, sto u biti znaci da si stan platio duplo

i sad kad su ti uzeli pola svega kroz zadnjih 30 godina, e sad ce ti i na nekretninu stjesti svake godine

ali sto mene najvise brine je ono sto se desava u americi

znaci ti kada placas porez na nekretninu ti vise nisi vlasnik, to vise nije tvoje

ti si samo najmoprimac od drzave, jer cim ako ne platis porez , uzimaju ti nekretninu

znaci doslovce nema smisla stediti i kupiti nesto da bi se rijesio najamnine

jer sada kada kupis ces takodjer imat "najamninu" u vidu poreza koji moras placat godisnje

a svi ljudi koji iznajmljuju stanove, sto strucnjakinja misli da ce se desiti kada moraju platit porez na nekretnine, hoce li iz svog djepa platiti ili ce podici najamninu?

ja ne znam odgovor jer nisam strucnjakinja

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • March 11, 2023 at 9:44 AM

nase nekretnine imaju prinos od 3-4 posto, a ne 6-7

strucnjakinja

• Nekretnine opcenito u HR

• zdenkic
    • March 10, 2023 at 11:32 PM

tih prika ima puno manje nego cijelo hrvatsko stanovnistvo

i tim prikama neces stati na kraj ako uvedes porez na nekretnine meni i tebi

to ti je isto kao i sa porezima i propisima za apartmana

jel znas tko najebe? onaj koji nije prika i radi legalno, jer svake godine ima sve vise nameta

dok prika preko puta na crno iznajmljuje i ne plati ni p od poreza, dok se zalaze za dizanje i uvodjenje istih

nije mi jasno da hrvati to ne shvacaju, nego se pale na poreze koji ce rijesiti probleme

nece

rijesiti ce sudstvo i pravosudje

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• zdenkic
    • March 10, 2023 at 10:39 PM

nerad nedjeljom je jedna od najboljih odluka.

ako bih mogao samo nadodat da jos prosire na nerad petkom subotom i ponedjeljkom

• zdenkic
    • March 10, 2023 at 9:15 PM
    Quote from D_artagnan

A je, platio si poreze na sve dok si gradio vjerovatno.

Osim ako nisi kupio rohbau, pa dalje sve uredio unutra i opremio kešom da se nevidi porijeklo love jer tko te kontrolira dalje kako si platio sve ostalo …

na cijelu tvoju placu idu porezi, posto drzava uzima skoro 50% tvojih primanja

znaci da te stan od 100 tisuca eura, sigurno dosao 160 minimalno, i to ako si platio kesom

a ako uzimas na kredit, e onda te stan dodje jos i vise, jer uzima ti drzava porez i prirez i socijalno i zdravstveno na svaku tvoju placu, a jos ti i banka uzima kamatu svaki mjesec

sada bi pametnjakovici na sve to, jos dodali i porez

pa bi te na kraju stan od 100, u biti kostao 300, s time da cim bi prestao placati porez, drzava bi ti uzela i to sto si kupio i platio 300

ako to naprave , pripremite se da ce onda jaz biti jos i veci jer ce ljudi koji imaju para ko blata, pokupovati sve nekretnine koje ce ljudi izgubiti radi xy razloga

zato i u americi mozes na ulicu doslovce preko noci, razbolis se, dobijes otkaz, ne platis porez, ode kuca, i mrs napolje

a toga kod nas nema, i umjesto da budemo zahvalni sto nismo jebeni retardi, mi srljamo jos nizbrdo, i to ponosno

• zdenkic
    • March 10, 2023 at 5:45 PM

porez na nekretnine je najveca glupost ikada

ako si nesto kupio , onda bi to trebalo biti tvoje. uz porez na nekretninu onda si ti samo u najmu, jer cime ne platis porez, drzava ti uzima stan

a da niti ne pricamo o tome da si nekretninu kupio na sto si vec platio porez na promet nekretninama, takodjer si sve novce koje si zaradio da bi kupio nekretninu bili oporezovani, jer si ih zaradio kroz placu, investiranje, itd itd

znaci porez na porez na porez, da bi na kraju jos morao placat porez na nesto sto si kupio oporezovanim novcima

a na kraju gdje bi isao i taj dodatni porez ? u djepove politicara kojima je najlakse trosit tudji novac

tko zaziva porez na nekretnine jednostavno nije normalan i trebalo bi ga u ludnicu

najlakse je uzimat drugima i trosit tudje novce

• Brokeri i brokerske naknade

• zdenkic
    • March 10, 2023 at 3:16 PM

Nema Zaba mobilne za zagrebacku, potvrdjeno. Znaci nista se nije promijenilo od prije.

• zdenkic
    • March 10, 2023 at 10:30 AM
    Quote from dionicar

ima ZABA i hrvatske od kuda to ?

zadnji put kad sam gledao nisu imali, imali su samo global

budem skicnuo

edit: btw pricam o mobilnoj aplikaciji

• zdenkic
    • March 10, 2023 at 9:38 AM

a zaba nema hrvatske....potajno se nadam vec godinama da cu objedinit hrvatske brokere u jedno mobilno

i erste i pbz stalno obecavaju ali nikako da se pokrene nesto

• zdenkic
    • March 9, 2023 at 8:08 PM

jel ima tko saznanja kada ce erste izbaciti mobilno bankarstvo i pbz svoje? (ne investor vec za internacionalno trziste)

• zdenkic
    • March 9, 2023 at 8:04 PM

skoro pa svi segmenti zivota su u hrvatskoj bolji nego u austriji kada imas para

odi djir po istri i dalmaciji pa vidi koliko stranaca ima svoje nekretnine i uzivaju kada su ovdje i jedva cekaju penziju da se presele kompletno

po selima u istri ima vise njemaca nego istrijana, a nije 45ta :D

• zdenkic
    • March 9, 2023 at 6:12 PM
    Quote from Junius

Da čitam i ne vjerujem ^^ ...Ma nema od ovoga ništa, tako da bezveze ladimo zube...

a mislim, zato smo na forumu :D

samo mi je smijesno sto trenutacno amerika donosi tako glupe ideje , koje sam mislio da su rezervirane samo za nase podneblje

kao i kalifornija, zabranila prodaju benzinaca od 2035, a ove godine je govorila ljudima da ih ne pune jer im je mreza u kurcu

Quote from Junius

Investicijsko srebro kupnja PDV 25%.

sto ako kupis srebro u sloveniji?

• zdenkic
    • March 9, 2023 at 5:56 PM

radi se o oporezivanju nerealizirane kapitalne dobiti, procitaj cijeli clanak do kraja

izostavio si ovo:

Under the plan, households would calculate their effective tax rate for the minimum tax. If it fell below 20%, they would owe additional taxes to bring their effective rate to 20%. The big change is taxing unrealized capital gains as income.

dijelim jedan od krdo linkova koji opisuju sto je u planu: Biden billionaire minimum tax: What Elon Musk would pay (cnbc.com)

• zdenkic
    • March 9, 2023 at 5:50 PM
    Quote from Junius

Onda je to populizam pred izbore, dobit će poene na tome, Donji dom Kongresa će to blokirati. I onda će sva krivnja ići na GOP.

pa normalno da je populizam, sto drugo. politika as usual.

sada je fora mrziti uspjesne i bogate ljude, oni su trenutacno krivi za sve u americi, nesto kao sto je kod nas i hdz

• zdenkic
    • March 9, 2023 at 5:45 PM

vidjet cemo, uskoro ce izaci sa svojim proposalom i ovo mu je jedna od bitnijih stavaka

nensi je svoje zaradila, a vjerujem da donesu tako nesto prodala bi na vrijeme kao sto je uvijek i do sada radila

da musk/bezos/buffet moraju prodati svoje dionice da bi namirili svoj unrealised tax gains, doslovce bi sve palo 30/40%

i nikad se nebi oporavilo nikome nije u interesu da stock ide gore, posto moras platiti porez na nesto sto nemas

debilizam na vrhuncu, ali uz trenutacnu vlast...nebih se cudio da prodje

Quote from Junius

Tamo svi, ali svi imaju dionice(tamo u mirovinskim fondovima, sam biraš u koju dionicu od ponuđenih možeš uložiti do nekog iznosa)...nema od toga ništa, pogotovo jer nema vlast u Donjem domu Kongresa. GOP dobije napadaj na sam spomen povećanja poreza. ^^

poanta je da zeli to uvesti samo bogatima koji imaju 100 miliona vise u svojem net worthu

• zdenkic
    • March 9, 2023 at 5:36 PM

biden zeli oporezivati nerealiziranu kapitalnu dobit, pa ak mu to uspije mozemo se pozdravit sa investiranjem

• Ulaganje u obveznice

• zdenkic
    • March 8, 2023 at 4:14 PM
    Quote from D_artagnan

Šta će se uvrstiti i na vanjsko tržište ne samo ZSE ?

normalno, samo mi je smijesno da su njemci to odradili puno prije nas.

meni su vec vidljive na skddu, pa eto barem su nesto odradili brzo

• Ulaganje u obveznice

• zdenkic
    • March 8, 2023 at 2:19 PM

Njemci vec uvrstili narodne, prije hrvata :D

Deutsche Börse Xetra - XFRA : NEW INSTRUMENT AVAILABLE - 08.03.2023 - HRRHMFO253B1

1. Privacy Policy
  2. Kontakt