1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zdenkic

Posts by zdenkic

• Turističke dionice i perspektive

• zdenkic
    • March 27, 2023 at 3:10 PM

pizza u italiji nije poskupjela sa 7 na 14. za ostale drzave ne znam, ali sumnjam da je

dapace, pizzu u centru napolija platim manje nego kod nas

turisti znaju kolko su bile cijene prosle godine, a znaju i kolko su im cijene kod kuce.

u hrvatskoj su uvijek prolazili jeftinije nego doma. ove godine nece. vidjet cemo kako ce se to odraziti na potrosnju.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• zdenkic
    • March 27, 2023 at 2:08 PM

ma problem je sto se ja ne sjetim HTa dok nije vrijeme za divku. vec nekoliko godina je se sjetim tek u cca 4 mjesecu, i kazem si, zapamti da ju kupis na jesen, i nikad :D

mozda ove budem jer sam sada na forumu pa ce me netko posjetiti

• zdenkic
    • March 27, 2023 at 2:05 PM

aha, mislio sam da je danas palo u danu 3%

cekam taj ht da upiknem, treba mi jedna stabilna dividenda, a uvijek je se sjetim kad je kasno

• zdenkic
    • March 27, 2023 at 2:02 PM
    Quote from Junius

Auuu koja navalkuša sa HT i dividendom ode cijena 3% dole :D

meni pise da je pala 0.79% ?

• zdenkic
    • March 27, 2023 at 1:20 PM

pa nece odbiti turiste, pogotovo ne ove sezone

ova sezona ce vrlo vjerojatno biti rekordna po dolasku i nocenju turista

• zdenkic
    • March 27, 2023 at 1:12 PM
    Quote from Normani

Dakle, ako sam dobro shvatio, u Italiji, Francuskoj, Španjolskoj i Grčkoj su cijene ostale na istoj razini kao proteklo ljeto što će im dati prednost u odnosu na nas pa će turisti radije otići onamo jer im je jeftinije što će pak rezultirati prorijeđenim dolascima na Jadran?

nisi dobro shvatio.

• zdenkic
    • March 27, 2023 at 1:01 PM
    Quote from Normani

Bio sam u Njemačkoj prošlo ljeto i pitao sam Nijemce zašto idu u tolikom broju u Hrvatsku. Odgovor je bio da im je još uvijek jeftinije nego otići u vrlo skupu Italiju. Dakle, sve je relativno.

kljucna rijec "proslo ljeto"

na obali su cijene skocile duplo od proslog ljeta

evo ti primjer iz pizzerie koja mi je preko puta, pizza koju sam uvijek jeo je kostala 53 kune prije uvodjenja eura. ista pizza danas kosta 105,48 iliitiga 14 eura.

vidjet cemo dal ce biti guzve kao i prosle godine

EDIT: mislim da sam vec odgovorio ovo ali ne vidim post pa saljem ponovno

• Birtija

• zdenkic
    • March 27, 2023 at 12:57 PM
    Quote from Normani

Bio sam u Njemačkoj prošlo ljeto i pitao sam Nijemce zašto idu u tolikom broju u Hrvatsku. Odgovor je bio da im je još uvijek jeftinije nego otići u vrlo skupu Italiju. Dakle, sve je relativno.

kljucna rijec "proslo ljeto"

na obali su cijene skocile duplo od proslog ljeta

evo ti primjer iz pizzerie koja mi je preko puta, pizza koju sam uvijek jeo je kostala 53 kune prije uvodjenja eura. ista pizza danas kosta 105,48 iliitiga 14 eura.

vidjet cemo dal ce biti guzve kao i prosle godine

• zdenkic
    • March 27, 2023 at 12:33 PM
    Quote from barbosa 2.0

kolega, mislim da neće, da vidiš koje su cijene sad na eu skijalištima u dućanima i u ugostiteljstvu pao bi na dupe, dubrovnik i hvar kao vrhunske destinacije su još jeftini prema tome

nije tolko problem cijena samih po sebi, vec cijena u hrvatskoj.

turisti, pogotovo njemci i talijani su navikli da je u hrvatskoj jeftinije nego kod njih.

njemci su najveci cicije , ne znam jesam li pricao vec, al mene je njemac jebao u mozak jer je pivo bilo kunu skuplje nego prosle godine kad je dosao.

mi smo dosli gdje je pica bila 30ak kuna, cevapi 25, do toga da je sada pica 15 eura , a cevapi 10.

a i vec sada turizam koji mi imamo nije kao sto je bio prije

prije 10+ godina su svi turisti samo bili po restoranima, sada se guzvaju u lidlu non stop za 10 deka salame

Quote from Normani

Kako to da je onda, prema riječima ministrice Brnjac, "interes i buking fanstastičan"? Pa ne bi se valjda razbacivala s takvim izrazima da nije tako?
    Možda ćete se VI, svi koji ne vjerujete u naš turizam, iznenaditi? :)

ja ne pricam o bukingu, vec o potrosnji u ugostiteljstvu.

• zdenkic
    • March 27, 2023 at 12:08 PM

mislim da ce se neugodno iznenaditi turisti kada vide cijene ove godine u ugostiteljstvu, a njemci/austrijanci u svojem lidlu, dmu i kauflandu

bas me zanima kolika bude potrosnja izvan smjestaja. jel se vode tu neke statistike?

• zdenkic
    • March 26, 2023 at 10:23 PM
    Quote from accountant

Stari moj, ti se izgleda ne kužiš u iznajmljivanje. Tvrdiš da će profitirati hoteli? Ja za dva tjedna u appt na moru platim trećinu onoga što bi platio u hotelu. Apartmanski smještaj ne može se mjeriti s hotelskim gdje imaš kuhare, sobarice, zabavljače...

Tako da ak dignu porez na privatne iznajmljivače, ja ću platiti smještaj nešto više, sigurno neću u hotel jer će mi biti i dalje preskup. Uostalom volim kuhati sam što u hotelu ne mogu.

To me potsjeća na anegdotu kad se pored ćevabdžinice otvorio McDonalds pa pitaju gazdu: Što je? Stigla konkurencija?

A on im odgovara: Nisam znao da poslužuju i ćevape tamo?

:)

ti neces ici u hotel, i? ne kuzim sto si htio reci s time

• zdenkic
    • March 26, 2023 at 6:51 PM

pa ako krenu na male iznajmljivace, profitirati ce hoteli

sto bi trebalo znacit da ce dionice ici gore

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• zdenkic
    • March 26, 2023 at 6:28 PM

zlato je vec amerika jednom zaplijenila.

napisao sam da se to ne moze desit preko noci. zlato je fizicko, pa za to kao i krumpir treba malo vise vremena. za razliku od digitalnih stvari

i sam si dao primjer koji ti upravo govori sto i ja. jednu noc su vrijedile kune, drugu noc nisu. doslovce su izbacili kune preko noci.

sve sto pricas o tome kako ti placas, da , placas jer je uparena sa fiatom i tako ce ostat zauvijek

bitcoin nikad nece zamijeniti valutu, vec ce biti asset koji ce vrijediti ili manje ili vise, naspram fiata

• zdenkic
    • March 26, 2023 at 6:03 PM
    Quote from emil

a ti pricas da ce preko noci btc ugasiti. pa ak preko noci putin nuklearkama ugasi svijet neces placat nicime pa ni kriptom.

nisam to uopce nigdje napisao. napisao sam da je moguce. dvije razlicite stvari.

Quote from emil

a zlato-srebro-krumpire mozes izbacit preko noci?

ne, zlato srebro i krumpire nemozes preko noci izbacit

placas bitcoinom, u protuvrijednosti eura. uparen je sa fiatom.

krumpir ne kosta 0.15 bitcoina, vec kosta X eura, a mozes platiti u protuvrijednosti bitcoinom

brkas krumpire i jabuke

• zdenkic
    • March 26, 2023 at 5:49 PM
    Quote from havi

A gle, bavim se i dionicana i rentanjem. Nije lako ni jedno ni drugo, rekao bi da je rentanje ipak lakse.

i ja

molim te mi objasni kako je to rentanje lakse od ulaganja u dionice

mozda ja nesto radim krivo

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• zdenkic
    • March 26, 2023 at 5:47 PM

jer su ljudi voljni platit i otic na more, a ne otic u osijek?

slobodno imaj apartman u osijeku i cekaj da se gosti dodju kupat

• zdenkic
    • March 26, 2023 at 4:47 PM

vecina kripta je scam da, sto je povijest i pokazala.

kad je bila ona ico manija, 2016te ili kada vec...od svih tih novih coinova 99% je propalo

to ne znaci da su banke sigurne, dapace.

jedno ne iskljucuje drugo.

• zdenkic
    • March 26, 2023 at 4:22 PM

lol

je, za kupit sp500 index trebas biti genije

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• zdenkic
    • March 26, 2023 at 4:20 PM

prosjek popunjenosti apartmana u hrvatskoj je 53 dana.

Da tih 53 dana iznajmis po 100 eura na dan (a neces) to je prihod od 5300 eura

5300 eura , bez poreza, bez rezija, bez pdva na usluge, bez ciscenja, bez kredita

uz bok bezosu

EDIT: eto po statistici prosjek cijene je 60 eura

znaci 53 dana po 60 eura, to je prosjecni prinos godisnje od 3180 eura

lol

• zdenkic
    • March 26, 2023 at 11:51 AM

normalno da se ima smisla alocirat dio portfelja u BTC. ja sam prvi bitcoin izmajnao 2009 godine, i od onda slusam o fiat ponzi scheme price i kako ce eto sutra svi koristiti bitcoin umjesto dolara.

i nebih se slozio da nikad nije bio sigurniji, bas naprotiv, pocelo se sve regulirat, a sto je sve vise regulirano, vise je nesigurnije.

barem u pogledu onoga sto BTC (kripto) zeli postici, tj , sto mu je bila prvotna namjena, da bude totalno nereguliran od strane drzave.

moja najveca greska je bila sto sam sve te bitcoine trosio jer je to bilo novo i svi smo se time igrali.

ali eto, sto bi bilo kad bi bilo...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt