1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zdenkic

Posts by zdenkic

• Politika - općenito

• zdenkic
    • March 26, 2024 at 3:25 PM

ono sto mene (jako) brine je to sto nitko od stranaka ne govori nista o :

1: problemu sa ilegalnim migrantima
    2: stop uvodjenju robova iz nepala i indije

dapace, mozemo cak ima u izbornom programu da migrantima i obitelji moramo dofurat u hrvatsku

ako se nista ne napravi, i mi nastavimo ovim tokom, za sljedece izbore ce hrvatska biti nepreproznatljiva
    cudno mi je kako to ljudi ne shvacaju

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• zdenkic
    • March 23, 2024 at 7:52 PM

Doci ce nam Bencic za premijerku i ukinuti ce obveznice.

Plenky nemoj nigdje ;(

• Birtija

• zdenkic
    • March 20, 2024 at 11:24 AM

nedao bog da mozemo ima ikakvog glasa sto se tice dobiti na kapital
    oni bi najradje ukinuli investiranje jer "to rade samo bogati koji nista ne rade i ne placaju poreze i treba im sve oduzeti"

a da o porezu na nekretnine i slicnom da ni ne pricam.

duboko se nadam da mozemo nece imat ikakvog utjecaja na bilo sto, jer ako budu, u gadnim smo problemima

• Birtija

• zdenkic
    • March 20, 2024 at 11:04 AM

sad sam se sjetio, najjace mi je bilo kada ga je stankovic pitao, jel imate vi neke konkretne planove? nemojte mi davati parole, vec konkretno mi recite, sto cete vi napraviti ako dodjete na vlast, hocete li izgraditi vrtice, prugu, stanove, samo mi nemojte parole davati

a kaze pedja : nema problema, to je kod nas jednstavno, mi zelimo vece place i nize cijene

skoro se ugusio krumpirom

• Birtija

• zdenkic
    • March 20, 2024 at 10:00 AM
    Quote from Paulie

Ludi su za time da vam ukinu porez na dividendu i kapitalnu dobit. Mogu vam samo povećati, čak sam uvjeren da bi lijeva opcija to i napravila. Pa oni mrze ove što žive od kapitala.

Samo je Fokus otvoreno za smanjenje poreza.

pedja je to i cini mi se rekao.

mislim da je bilo u emisiji u nedjelju, slucajno nesto bio uhvatio dok sam bio na rucku.
    ali je pricao o tome kako banke imaju jako velik profit i treba uvesti extra porez na dobit, i treba smanjit razliku izmedju poreza na kapital i rad

sto znaci samo jedno, porezi na kapital idu gore (i na rad dole)

ne zaboravite da nitko od ljevicara ne radi, i ne investira, oni bi samo uzimali drugima i davali "jadnim radnicima"

vecina njih nema ni jedan dan u privatnom sektoru, a kamoli da su imali svoje firme

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • March 19, 2024 at 2:53 PM

zar nije fokus onaj za investiranje, ekonomiju, itd. kako to ide sa katom ?

• Birtija

• zdenkic
    • March 19, 2024 at 12:57 PM

jel mozemo dobiti neku temu za ove izbore, mozemo je nazvati "cirkus 2024" :)

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• zdenkic
    • March 18, 2024 at 12:10 PM
    Quote from DonDada

Ja trgujem preko Agram brokera i na tu jednu naknadu za trgovanje nisam ni obračao pažnju jer je stvarno mizerna. Jel vi trgujete sa 50 eura pa su vam naknade skupe? 😀

jedna dobronamjerna kritika. nije lijepo se sprdat sa kolicinom novaca sa kojima netko trguje
    svatko trguje sa onoliko novaca kolko si moze priustiti da trguje. i pozitivno je da netko ulaze, pa i da je to 1 euro mjesecno.

ovo mi je slicno kada se u teretani sprdaju da je netko debel ili radi sa malom tezinom

• Birtija

• zdenkic
    • March 15, 2024 at 4:38 PM

a ko nam je sada predsjednik ako vise nije zoki? ja sam sada izgubljen.

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • March 13, 2024 at 9:42 PM

na zalost, mislim da je gotovo sa hrvatskom kakvu znamo.

kolko god imamo mi budala na slobodi, kultura nam je drugacija, i mi se jednostavno ne bodemo nozevima, dok oni svi imaju noz pod jaknom.

uskoro se gradom navecer neces moci mirno setati kao i prije, a pogotovo ne zene

mislim zamisli doci u drugu drzavu, dobiti smjestaj, i hranu, a ti jedino sto radis je bodes druge ljude
    meni je taj sklop uopce tesko procesiurat logicki...

i naravno, umjesto da se ove pokupi i deportira, mi cemo ih i dalje nastavit hranit i placat smjestaj

steta...imali smo tu sigurnost kao nitko u europi.

• World politics

• zdenkic
    • March 9, 2024 at 1:49 PM

oni uopce nisu problem. problem je politika, i nekontrolirano trosenje novaca poreznih obveznika

novaca ima vise nego dovoljno da svo lokalno stanovnistvo, bilo koje razvijene drzave ne bude gladno i na ulici.

no dok god se ti novci salju u afriku, daju ilegalnim migrantima, i koriste za kupnju stolova za politicare od 20 tisuca eura, pomoci nema.

• World politics

• zdenkic
    • March 9, 2024 at 12:49 PM

istina koju mnogo ljudi ne zeli prihvatiti je da :

1: postoje ljudi koji su nesposobni
    2: postoje ljudi koji jednostavno ne zele raditi / biti uspjesni

ako nemas za hranu i vodu, nemoj imat 20 djece. problem solved u jednoj generaciji.

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• zdenkic
    • March 9, 2024 at 12:14 AM

Evo od tetke blog: Muke po porezima – dividende i kamate iz inozemstva - Tetka (mytetka.com)

Slučaj C: Porez je plaćen u inozemstvu, a Međunarodni ugovor nije u primjeni ili ga nema

Ako porezni obveznik rezident RH ne dostavi inozemnom isplatitelju dokaz da o rezidentnosti RH pa Međunarodni ugovor nije u primjeni ili ga nema, prilikom isplate dobitka primijenit će odredbe inozemnih poreznih propisa odnosno obračunat će, obustaviti i uplatiti porez u skladu s propisima o porezu na dohodak države u kojoj je dohodak ostvaren. Porezni obveznik tada može:

• platiti porez i u RH sukladno tuzemnim propisima i tražiti povrat više plaćenog poreza od strane inozemne Porezne uprave u roku propisanom inozemnim poreznim propisima
    • izbjeći dvostruko oporezivanje i iskoristiti mogućnost propisanu zakonom te zatražiti obustavu plaćanja poreza s obzirom na to da je porez po toj osnovi plaćen u inozemstvu, a istekom godine podnijeti Obrazac INO-DOH (koraci isti kao i u slučaju B).

Kako shvatiti ovo?

• zdenkic
    • March 8, 2024 at 11:55 PM

a tako nesto.
    to je barem moje shvacanje iz ovih online clanaka sto sam sherao i procitao.

nemoj uzimat to kao cinjenicu.

"najjednostavnije" je pitat u poreznoj. ali znas i da tamo odgovor zavisi od kojeg referenta pitas.

• zdenkic
    • March 8, 2024 at 9:08 PM

za kolegu karlo

Dohodak od dividendi - Plaća se porez od deset posto, koji za domaće rezidente usteže isplatitelj (lidermedia.hr)

ispada da kod nas ne ide automatski vec moras neki obrazac ispuniti, da bi se taj ugovor onda primjenio na tebe pa ce ti onda pocet naplacivati manju stopu

U Hrvatskoj se međunarodni ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja ne primjenjuju automatski, već je isplatitelj dužan od dioničara pribaviti ovjereni obrazac Zahtjev za primjenu ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja (obrazac dividende), a ako Hrvatska nema pravo oporezivati dohodak nerezidenta dovoljno je da on iz svoje države dostavi potvrdu o rezidentnosti.

• zdenkic
    • March 8, 2024 at 8:36 PM

kako god , trebaju samo to ratificirati pa ce se nama napokon isplatiti kupovat americke dionice radi dividenda

pitanje je samo kada ce to biti, vec dvije godine je proslo

• zdenkic
    • March 8, 2024 at 8:26 PM
    Quote from emil

ok. pitanje. sad kad ti SAD ustegne porez na dividendu 30%. ti ionako ne moras kod nas platit jos 12%(dvostruko oporezivanje) mada nemamo potpisan ugovor s njima. jel tako ? gdje je razlika? ili i tu grijesim?

tako je, ne moras platiti nista.

razlika ce biti u tome, da kada se dogovore, tj ratificiraju ugovor, porez nece biti 30% kao do sada, vec ce biti manji. vjerojatno 15%

• zdenkic
    • March 8, 2024 at 8:19 PM

ako dogovore 30%, onda ce ti naplatiti 30%, a u hrvatskoj neces nista, jer je kod nas 12%
    nisi nista preplatio ako si platio porez koji je dogovoren.

EDIT: da, mislim da brkas kapitalnu dobit sa dividendom
    dividende se placaju po isplati dividende, onolko kolko je dogovoreno, zavisno otkuda je dividenda

a kapitalna dobit je nesto drugo. mi ionako ne placamo porez za kapitalnu dobit u americi jer nismo americki rezidenti, vec placas samo u hrvatskoj

Dvostruko oporezivanje (porezna-uprava.hr)
    ovo su trenutacni ugovori i stope poreza

Primjer:

Andora: porez 5%,
    Andora ce ti naplatiti 5% poreza automatski, ti ces u Hrvatskoj morat platiti 7%

Italija: 15%,
    Italija ce ti naplatiti 15% porez automatski, ti ces u Hrvatskoj morat platiti 0%

Kuvajt: 0%
    Kuvajt ce ti naplatiti 0%, a ti ces u Hrvatskoj morat platiti 12%

• zdenkic
    • March 8, 2024 at 8:11 PM

ovo o cemu ja pricam ima veze sa dvostrukim oporezivanjem, jer je to cijela svrha ratificiranja tog ugovora sto se tice nas dividendasa

amerika ce umjesto dosadasnjih 30% koje automatski naplacuje nerezidentima, naplacivati onolko kolko se dogovori sa hrvatskom. a u hrvatskoj ces morat platiti samo razliku, ako je uplaceni porez manje nego sto je kod nas.

posto u vecini slucajeva taj porez bude 15%, kod nas neces morat platiti nista jer je kod nas 12%

a ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja vrijedi za sve prihode. nije specifican samo za dividende, sto nas zanima u ovoj raspravi

• zdenkic
    • March 8, 2024 at 6:57 PM

ugovor se ne odnosi samo na dividende, vec na sav dohodak.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt